Yleisimmät hiusmyytit. Kuinka hoitaa hiuksia OIKEIN?

Yleisimmät hiusmyytit. Kuinka hoitaa hiuksia OIKEIN?

Onko naista, joka kieltäytyisi ihanista, terveistä ja vahvoista hiuksista? Kauneuden tavoittelussa kokeilemme erilaisia keinoja, mutta uskomme edelleen niin moniin hiusmyytteihin. Tutustu suosituimpiin valheisiin perustuviin hiustenhoitovinkkeihin. Onko jossakin niistä totuuden jyvää?

Pystymme tekemään paljon saadaksemme hiuksiimme hämmästyttävää kiiltoa, pituutta ja kimmoisuutta. Harmi, että usein kuitenkin vahingoitamme niitä noudattamalla epäluotettavista lähteistä peräisin olevia neuvoja.

Jos märissä hiuksissa nukkuminen toimii ystävällesi, se ei tarkoita, etteivätkö hiuksesi vaurioituisi sen seurauksena. Sinun on parempi keksiä parempi tapa vähentää föönausta. Loppujen lopuksi märät hiukset ovat paljon alttiimpia vaurioille.

Kaiken kaikkiaan, mitkä suositut hiustenhoitovinkit kannattaa unohtaa lopullisesti?

15 HIUSTENHOITOON LIITTYVÄÄ MYYTTIÄ

MYYTTI NRO. 1

Tiheä pesu saa hiukset putoamaan nopeasti.

Kun hiukset alkavat pudota liikaa, monet siitä kärsivät syyttävät yksinkertaisimpia toimintoja, kuten pesua. Usein toistuva hiusten pesu, jonka väitetään laukaisevan hiustenlähtöä, aiheuttavan kuivuutta ja pahentavan yleistä tilaa, on laajalti pidetty ja sitkeä myytti.

Se ei ole lainkaan totta! Itse asiassa oikea hiustenpesurutiini yhdistettynä hellävaraiseen hiuspohjahierontaan ja sopivaan pesutuotteeseen on keino parantaa hiusten ulkonäköä. Pesemällä päivittäin edistät verenkiertoa, puhdistat hiuksia ja päänahkaa, vahvistat hiusjuuria ja näin ollen (ja vastoin myyttiä) nopeutat hiusten kasvua.

Myytissä on kuitenkin ripaus totuutta. Jos käytät usein epäsopivia tuotteita, joissa on voimakkaita pesuaineita, se voi itse asiassa aiheuttaa liiallista hiustenlähtöä.

MYYTTI NRO. 2

Hiukset tottuvat kosmetiikkaan.

Uskomus, että hiukset tottuvat tuotteisiin, on yksi yleisimmistä mainoksissa esiintyvistä myyteistä. Kannustaakseen meitä ostamaan lisää kosmetiikkaa tuotemerkit saavat meidät uskomaan, että tarvitsemme todella uuden shampoon, koska käyttämämme shampoo ei enää toimi, eikö totta?

Sinun pitäisi tietää, että hiukset ja päänahka eivät totu kosmetiikkaan. Aineet toimivat samalla tavalla koko ajan, ravitsevat, kosteuttavat ja korjaavat. Vaikutelma siitä, että kosmetiikka ei enää toimi, ei ole seurausta siihen tottumisesta - se on seurausta hiusten kunnon parantumisesta. Toisin sanoen tietty hoitoaine tai shampoo ei enää täytä tehtäväänsä, koska se on jo täyttänyt sen. Aika ajoin on hyvä tehdä muutoksia hiustenhoitoosi!

MYYTTI NRO. 3

Mitä enemmän hoitoaineita käytät, sitä parempi.

Tämä suosittu hiustenhoitomyytti viittaa lähes kaikenlaiseen kosmetiikkaan; hoitoaineisiin, naamioihin, shampooseihin ja öljyihin. Uskomme virheellisesti, että tuotteen määrä auttaa saavuttamaan parempia tuloksia - luulemme, että näin annamme enemmän ravinteita hiuksillemme. Valitettavasti se ei ole totta.

Kun käytät mitä tahansa tuotetta, sinun on noudatettava käyttöohjeita! Jos valmistaja ohjeistaa, että tippa riittää keskipituisille hiuksille, älä kaada kupillista hoitoainetta päähäsi. Jos käytät enemmän tuotetta kuin pakkausselosteessa on ilmoitettu, se ei paranna vaikutusta tai saa sitä toimimaan intensiivisemmin. Tämä koskee myös toista virhettä, jonka teemme usein; levitämme hoitoaineita suoraan päänahkaan, vaikka selvästi ilmoitetaan, että tuote on tarkoitettu hiuksille.

Näin ei nopeuteta vaikutuksia eikä säästetä rahaa - sen sijaan tuhlaamme paljon tuotteita ja - mikä tärkeintä - latistamme hiuksia, tukkimme hiusjuuren ulostuloaukot ja kipsitämme hiuspohjan.

MYYTTI NO. 4

Hiusten latvojen leikkaaminen saa hiukset kasvamaan nopeammin.

Hiusten kasvu johtuu hiussolujen solujen asianmukaisesta jakautumisesta - ravitsevat aineet pääsevät hiustupiin ja syntetisoituvat keratiiniksi. Sillä ei ole merkitystä, leikkaatko latvat vai et - sillä ei ole vaikutusta hiusten kasvuun. Kaikki olennaiset prosessit tapahtuvat päänahassa.

Ennen kaikkea myytissä on totuuden jyvänen - jos leikkaat latvat säännöllisesti, hiuksesi saattavat näyttää pidemmiltä, eikä se johdu siitä, että ne kasvaisivat nopeammin. Se johtuu siitä, että hiukset eivät katkea päistään ja ovat yksinkertaisesti terveempiä.

MYYTTI NRO. 5

Harmaiden hiusten nyppiminen on loistava tapa päästä niistä eroon.

On olemassa muutamia harmaita hiuksia koskevia myyttejä. Yksi väittää, että irrottamasi harmaa hius korvautuu uudella hiuksella, jolla on normaali väri. Toiset taas sanovat, että nyppimäsi hiuksen tilalle kasvaa kaksi uutta hiusta. Mitä sitten uskomme?

Totuus on, että harmaan hiuksen nyppimisellä ei ole mitään vaikutusta; harmaa hius ei katoa eikä kasva takaisin suurempana. Yhdestä juuresta kasvaa vain yksi hius, joten takaisin kasvaa vain yksi hius, ja sekin on harmaa - harmaus on seurausta siitä, että hiusten kasvua aiheuttavien solujen kyky tuottaa pigmenttiä menetetään. Juuri, joka on antanut harmaan hiuksen, ei koskaan palaa takaisin entiseen väriin.

MYYTTI NRO. 6

Tiheä harjaaminen lisää hiusten kiiltoa.

Saako hiusharja hiukset kasvamaan nopeammin ja lisäämään kiiltoa vai toimiiko se päinvastoin? Se riippuu siitä, osaatko harjata hiukset oikein. Totuus on, että liian energinen tai tiheä harjaus väärillä tarvikkeilla voi aiheuttaa vahinkoa. Jos haluat välttää hiusten katkeilua, avoimia hiusrakenteen kerroksia ja halkeamia, valitse hiustyypillesi ja hiusten kunnolle sopiva kampa tai harja.

Joissain tapauksissa harja voi jopa lisätä päänahan verenkiertoa, mikä vaikuttaa myönteisesti hiusten kuntoon ja ulkonäköön, mutta harjatessa on muistettava olla hellävarainen.

MYYTTI NRO. 7

Haljenneet latvat voidaan korjata seerumilla.

Jotkut mainokset lupaavat sitoa kaksihaaraiset takaisin yhteen. Se on ehdottomasti myytti - vaurioituneiden latvojen leikkaaminen on ainoa tapa päästä niistä eroon.

Totuus on, että ei ole olemassa kosmetiikkaa, joka pystyy liimaamaan kaksihaaraiset takaisin yhteen. Mikään naamio, hoitoaine, seerumi tai öljy ei tee sitä. Jotkut tuotteet jättävät vain tahmean kerroksen esim. silikonista, jolloin hiusten latvat tuntuvat sileämmiltä ja terveemmiltä, mutta se on vain näennäistä.

Voiko vaurioituneita latvoja ylipäätään korjata? Yleensä se ei ole mahdollista. Vaikka on olemassa Olaplexin kaltaisia menetelmiä, jotka rakentavat hiusten disulfidisidoksia uudelleen ja toimittavat tärkeää keratiinia, vaikutus riippuu siitä, miten huonokuntoiset hiusten latvat ovat.

MYYTTI NRO. 8

Hiusten värjäys raskaana ollessa on vaarallista.

Olen varma, että monet raskaana olevat naiset ovat kuulleet, että he eivät saa värjätä hiuksiaan, koska se vahingoittaa vauvaa. Se on todella suosittu myytti. On tehty paljon testejä, joissa on tutkittu pigmentin imeytymistä ja hiusvärin vaikutusta kehittyvään vauvaan. Se on osoittautunut vaarattomaksi. Raskaana olevat naiset voivat vapaasti värjätä hiuksiaan, varsinkin kun he päättävät käyttää luonnollisia ammoniakittomia, kasvipigmenttiä sisältäviä väriaineita.

MYYTTI NRO. 9

Luonnolliset kylmäpuristetut öljyt tekevät hiuksista rasvaiset, kun taas mineraaliöljyllä on hoitava vaikutus.

Voit ottaa toisen annoksen myyttejä selatessasi vinkkejä öljyjen käytöstä hiustenhoidossa. Miten ainesosat todella toimivat, sekä mikä on luonnonöljyt vs. mineraaliöljyt -taistelun tulos?

Ensinnäkin luonnonöljyt eivät tee hiuksista rasvaisia, jos käytät oikeita määriä ja käyttötapaa. Hiustyypillesi sopiva öljy ei rasvoita eikä latista hiuksia, vaan se tasoittaa, suojaa, sitoo kosteutta, taltuttaa hiukset, lisää kiiltoa ja elastisuutta.

Toisaalta mineraaliöljyllä ei ole hoitavaa vaikutusta. Sen sijaan se todennäköisesti aiheuttaa hiuspohjan ärsytystä ja kuivattaa tai latistaa hiuksia. Mineraaliöljyllä on suuri haittapuoli - se ei ole luonnonkosmetiikkaa, vaan se on öljyn tislauksen sivutuote. Se antaa pinnallisen vaikutuksen, tilapäisen kiillon ja sileän näköiset hiukset. Nämä vaikutukset kestävät vain seuraavaan pesuun asti.

MYYTTI NRO. 10

Hiukset on kammattava, kun ne ovat vielä märät.

Toinen hiustenhoitoon liittyvä harhaluulo. On korostettava, että märkiä hiuksia ei saa kammata, koska ne ovat paljon alttiimpia vaurioille. Kiharat muodostavat kuitenkin tähän sääntöön poikkeuksen. Jos kampaat märät hiukset, tarvitset laadukkaan leveähampaisen kamman. Kun teet sen varovasti, saatat välttää vaurioita. Harjaa hiukset kuitenkin aina kun mahdollista, kun ne ovat kuivat.

MYYTTI NRO. 11

Hiusten kasvua on mahdotonta nopeuttaa.

Se, että hiusten latvojen leikkaaminen ei anna kasvua edistävää vaikutusta, ei tarkoita, että hiusten nopeampi kasvattaminen olisi mahdotonta! Väite, ettei hiusten kasvunopeudelle voi tehdä mitään, on toinen myytti.

Itse asiassa on olemassa monia keinoja nopeuttaa hiusten kasvua. Säännöllisesti tehdyt öljykäsittelyt, kuorinnat ja päänahan hieronta ovat hyödyllisiä, samoin kuin rasvahappopitoisten ruokien, vitamiinien (erityisesti biotiinin), kuparin ja sinkin nauttiminen.

Silti on muistettava, että kasvunopeudella on rajoituksensa, jotka määräytyvät geeniemme mukaan. Et voi vain maagisesti kasvattaa 10 senttiä viikossa.

MYYTTI NRO. 12

Kampaamotuotteet voittavat markettikosmetiikan.

Jotkut ihmiset uskovat, että kampaamotuotteet ovat parhaita, mikä on jälleen yksi kestävä myytti.

Todellisuudessa ammattimaiset tuotteet eivät ole sen parempia kuin kaupoissa myytävät tuotteet. Tärkeää ei ole paikka, vaan ainesosat. Monissa markettituotteissa on todella arvokas koostumus ravintoaineita, jotka antavat luonnollisen, syvällisen ja pitkäkestoisen vaikutuksen. Samaan aikaan monet ammattilaistuotteet vastaavat silikonien seosta, joka antaa välittömän, ei kestävän, vaikutuksen. Pidä tämä mielessä!

MYYTTI NO. 13

Liiallinen hiustenlähtö johtuu siitä, että ne ovat liian pitkät ja raskaat.

Yksi oudoimmista teorioista sanoo, että mitä pidemmät ja painavammat hiukset ovat, sitä enemmän niitä putoaa. Se ei ole totta!

On selvää, että hiustenlähtöön on erilaisia syitä (jotka vaihtelevat väärästä hiustenhoidosta hormonitasapainon häiriöön tai genetiikkaan), mutta paino ja pituus eivät vaikuta hiustenlähtöön. Hiusten kunto on paljon tärkeämpi - pitkät hiukset saattavat osoittautua vähemmän irtoaviksi kuin lyhyet vaurioituneet hiukset. Sinun on vain muistettava vahvistaa pitkien hiusten juuria kunnolla, jotta ne ovat valmiita kantamaan tämän painon.

MYYTTI NRO. 14

Jos shampoo ei vaahtoa, se ei toimi.

Mistä tunnistat laadukkaan shampoon? Monet uskovat, että shampoo, joka vaahtoaa tehokkaasti, pesee ja poistaa epäpuhtaudet. Se on toinen laajalti levinnyt myytti, joka on syytä kumota.

Itse asiassa parhaiten toimivan selkeyttävän shampoon ei tarvitse vaahdota. Tärkeää on, että se sisältää oikeita pesuaineita (ei liian kovia, jotta hiukset eivät kuivu) ja aineita, jotka säätelevät talirauhasten toimintaa, hoitavat päänahkaa ja tasapainottavat sen pH-arvoa. Mielenkiintoista on, että sulfaatittomat shampoot antavat usein parhaan vaikutuksen ja puhdistavat tarkimmin.

MYYTTI NRO. 15

Shampoon täytyy sopia hiustyypillesi.

Lopuksi taas yksi shampoo-myytti. Kosmetiikkayhtiöt ovat aina pakottaneet meidät ostamaan hiustyyppiin sopivia shampoita; vaurioituneille, harvennetuille, kiharoille, värikäsitellyille hiuksille, jne. Miksi näin? Loppujen lopuksi shampoo on tarkoitettu kuitenkin päänahan puhdistamiseen.

Nimi "hiusshampoo" on hieman harhaanjohtava. Shampoota ei pidä valita hiustyypin mukaan - päänahkaan liittyvät ongelmat ovat tärkeämpiä. Jos hiukset ovat rasvaiset, se johtuu varmasti päänahan talirauhasten häiriintyneestä toiminnasta. Jos sinua vaivaa hilse, päänahkaasi on ilmestynyt sieniä. On tärkeää, että tarkistat, millaista puhdistusta ihosi tarvitsee, sillä hiustesi kunto ja ulkonäkö riippuvat itse asiassa päänahasta.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Lämpösuojasuihke
Jojobaöljy
Arganöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö