Tietopaketti: hiusampullit - mitä ne ovat, milloin niitä käytetään ja millaisia kannattaa käyttää?

Tietopaketti: hiusampullit - mitä ne ovat, milloin niitä käytetään ja millaisia kannattaa käyttää?

Pieni lasipullo on viimeinen vaihe kamppailussa kauniiden hiuksien saamiseksi. Niitä käytetään yleensä silloin, kun kaikkea muuta on kokeiltu, mutta mikään ei ole toiminut. Nuo pienet injektiopullot ovat kuin hoitoalan iskuryhmä: "pienet kommandot" ilmestyvät paikalle silloin, kun mikään muu ei auta hilseilyyn, liialliseen hiustenlähtöön ja hiusten kasvun hidastumiseen. Toimivatko hiusampullit oikeasti? Ovatko ne turvallisia? Mistä ne koostuvat ja onko tällaiselle hoidolle vaihtoehtoja? Tässä artikkelissa opit kaiken hiusampulleista, niiden vaikutuksista, koostumuksesta ja tehokkuudesta.

Hiusampullit - mitä ne ovat?

Hiusampullit ovat pieniä, yleensä lasisia injektiopulloja, joissa on aktiivisia aineita. Nämä ainesosat torjuvat hiustenlähtöä, hiusten heikkenemistä ja kasvun hidastumista. Valmisteet vilkastuttavat verenkiertoa karvatupissa ja vahvistavat hiussoluja. Hiustenlähtöä vähentävät valmisteet stimuloivat myös uusien hiusten kasvua. Ampulleja voi ostaa yksittäin kertakäyttöisenä elvyttävänä ruiskeena (kaunistava ampulli) tai kokonaishoitona vakavampiin ongelmiin. Se koostuu yleensä noin kymmenestä ampullista.

Miten hiusampullit toimivat?

Hiusampullit toimivat eri tavoin riippuen niiden käytöstä hoidossa. Toisin sanoen kasvua kiihdyttävät ampullit toimivat eri tavalla kuin vahingoittuneita hiuksia uudistavat ampullit tai hiustenlähtöä estävät ampullit.

Yleensä ampullit ravitsevat päänahkaa ja stimuloivat hiusten kasvua samanaikaisesti. Ne sisältävät useita ainesosia, jotka stimuloivat karvatupen aineenvaihduntaa, joka muodostaa keratiinia, joka on hiusten perusproteiini. Ampullit auttavat vahvistamaan kollageenikuituja - ne saavat hiukset kiinnittymään paremmin juuriinsa. Hiuksemme ovat hoidon jälkeen kestävämmät vaurioita ja muita haitallisia ulkoisia tekijöitä vastaan.

Hiusampullityypit:

 • Hiusampullit hiustenlähtöön - nämä ampullit tarjoavat eniten valinnanvaraa niiden toiminnan ja ainesosien osalta. Apteekeista löytyy vahvimpia aineita, jotka auttavat parantamaan hiustenlähtöoireita (alopecia areata). Niiden voimakkaan vaikutuksen vuoksi on suositeltavaa käydä trikologin luona ennen ensimmäistä käyttöä. Muita, paljon kevyempiä kausiluonteisia ongelmia hiustenlähtöä käsitteleviä valmisteita on saatavana apteekeista (niiden koostumus perustuu pääasiassa kasviperäisiin ainesosiin, kuten nokkosiin tai kortteisiin).
 • Hiusten kasvua stimuloivat hiusampullit - tuoteryhmä, joka - niiden tehosta ja hinnasta riippuen - voi olla joko ammattikäyttöön tarkoitettuja tuotteita, joiden käytöstä on neuvoteltava asiantuntijan kanssa, tai jotka perustuvat hienovaraisempiin ainesosiin, jotka tukevat hiustuppia (ne sisältävät useimmiten punaisen paprikan, inkiväärin tai pippurin kasvi- ja vitamiiniuutteita); tällaiset hoidot eivät ole yhtä tehokkaita, mutta ampullit ovat myös paljon halvempia.
 • Uudistavat hiusampullit - nämä valmisteet sisältävät usein B-ryhmän vitamiineja, mineraaleja, eteerisiä öljyjä ja kasviuutteita. Niiden tehtävänä on ravita hiuksia ja hoitaa hiuspohjaa hellävaraisesti. Nämä ampullit toimivat ikään kuin hiusnaamiona (vähän niin kuin juhlava kasvonaamio, joka kaunistaa kasvoja). Useimmiten uudistavia hiusampulleja käytetään yksittäin ehostamaan nopeasti hiuksia ja parantamaan niiden kuntoa ennen tärkeää illanviettoa.
  Uudistavia hiusampulleja tulisi käyttää kerran vuodessa hiusten vahvistamiseksi (esim. kuumana kesänä tai kevät- tai syyspäiväntasauksen aikaan). Ampullit ovat silloin loistava apu mattapintaisille, hauraille, rikkinäisille, epämiellyttävän tuntuisille tai erittäin kuiville hiuksille. Jos hiukset ovat erityisen vaurioituneet, hoitoa voidaan käyttää useammin.
 • Hiuspohjaa hoitavat hiusampullit - myös itse hiuspohja voi tarvita apua: se voi olla kuiva, hilseilevä tai kärsiä kaikenlaisesta ärsytyksestä, se voi kutista tai olla altis allergioille. Ampullit pystyvät torjumaan hilseilyä ja hiuspohjan liiallista kuivumista, mukaan lukien psoriaasi ja ekseema sekä SUS (seborrooinen ihottuma).

Milloin kannattaa turvautua hiusampulleihin?

Hiusampullit ovat vakavasti otettavaa hiustenhoitoa, jota suositellaan vain silloin, kun hiukset ovat erittäin heikot tai kun on kyse vaurioituneiden, erittäin heikentyneiden tai voimakkaasti irtoavien hiusten intensiivisestä elvyttämisestä. Niitä ei ole suositeltavaa käyttää hiusnaamioiden tai hoitoaineiden korvikkeena hiuksille, jotka eivät tarvitse näin voimakasta uudistumista. Se johtuu siitä, että ampullien tehoainepitoisuus on korkea - joskus niiden käyttö voi vahingoittaa hiuksia sen sijaan, että niistä olisi apua. Kannattaa myös muistaa olla käyttämättä useita ampulleissa olevia hoitoja samanaikaisesti, koska niiden vaikutus voi sulkea toisensa pois. Ampullit ovat hyvä valinta, kun huomaat esimerkiksi seuraavia oireita:

 • äkillinen, hyvin voimakas krooninen hiustenlähtö
 • hiustenlähtö tai liiallinen hiustenlähtö.
 • hiusten kasvun pysähtyminen
 • yleinen heikkous ja hiusten ulkonäön merkittävä heikkeneminen.
 • vakavat päänahan ongelmat

Miten hiusampulleja käytetään?

Ampullien käytössä on aina noudatettava valmistajan ohjeita. Useimmiten ohjeet ovat kuitenkin hyvin samanlaiset. Ampulleja käytetään puhtaaseen päänahkaan - valmiste hierotaan huuhtelematta. Tämän ansiosta ampullissa olevilla aineilla on enemmän aikaa vaikuttaa päänahassa ja vahvistaa hiustuppia. Lisäksi on tärkeää hieroa valmistetta ihoon. Hieronta itsessään stimuloi verenkiertoa ja nopeuttaa aineiden imeytymistä. Tämän seurauksena hiustupet tervehtyvät ja vahvistuvat.

Uudistavia ampulleja käytetään hieman eri tavalla: yksi ampulli riittää noin kahteen käyttökertaan, ja valmistetta levitetään koko hiuspinnalle hieroen sitä juurista latvoihin. Näin ainesosat imeytyvät paremmin ja pääsevät hiusten jokaiseen osaan, jolloin hiusnauhat muuttuvat sileiksi, kiiltäviksi ja ne sulkeutuvat. Hiukset on huuhdeltava vedellä valmistajan ilmoittaman ajan kuluttua.

Kuinka usein hiusampulleja tulisi käyttää?

Hiusampulleja on kohdeltava hiusten erikoishoitona, joten niitä on käytettävä ohjeiden mukaisesti. Älä käytä niitä suositeltua pidempään, koska se voi johtaa täysin päinvastaiseen tulokseen kuin mitä haluat. Ammattimaisemmat ampullit sisältävät usein hormoneja ja useita voimakkaita aineita. Pitkäaikainen käyttö voi vaikuttaa haitallisesti terveyteesi. Koska näillä tuotteilla on erittäin voimakas vaikutus, jokaisen hoidon välillä tulisi pitää tauko.

Mitä hiusampulleja suositellaan?

Tämä kysymys on vaikea - jokaisella hiuspohjalla on erilaiset tarpeet, joten jokaisen hiukset reagoivat eri tavalla tietyntyyppisiin ampulleihin ja niiden sisältämiin ainesosiin. Ennen kuin aloitat ampullien käytön, on aina hyvä käydä asiantuntijan tai trikologin luona. Hän tarkistaa hiustesi kunnon ja valitsee sen perusteella hoitotyypin.

Minkä hiusampullin valita?

Ensinnäkin sinun on aina otettava huomioon hiustesi kunto, niiden tarpeet ja ampullien ainesosat. Mikä tekee hiusampulleista hyviä?

Valitse tuotteet, joissa on hiuksille välttämättömiä korkealaatuisia aktiivisia ainesosia. Ota yhteyttä asiantuntijaan selvittääksesi, mitä ainesosia tarvitset eniten. Kiinnitä huomiota myös käyttötapaan - kukaan ei halua tuotetta, jota on vaikea käyttää. Tarkista siis, voiko valmisteen levittää suoraan päänahalle. Lisäksi on tärkeää tarkistaa, onko valmistaja tehnyt levittämisestä mahdollisimman yksinkertaista - etenkin kalliiden ampullien pitäisi olla helppo avata ja käyttää.

Varmista myös, että koko paketti riittää koko hoitoon ja selvitä, kuinka kauan sinun on odotettava toivottuja vaikutuksia.

Hiusampullit - ovatko ne tehokkaita?

Kannattaako käyttää hiusampulleja? Kehittyneemmät ihokosmetiikkatuotteet testataan perusteellisesti, jotta niiden turvallisuus ja tehokkuus voidaan varmistaa. Hyvin valittujen ja ohjeiden mukaan käytettyjen ampullien pitäisi auttaa moniin vakaviin hiusten ja päänahan ongelmiin.

On tärkeää, että käytät hiusampulleja vain silloin, kun tarvitset todella vahvempaa apua - käy asiantuntijan luona, joka neuvoo sinua ampullityypin suhteen. Älä koskaan käytä hiusampulleja tavallisen hiusnaamion tai hiustenhoitoaineen tavoin. Ne ovat paljon vahvempia, joten niitä tulee käyttää vain vakaviin hiusongelmiin.

Huono hiusten kunto on usein merkki siitä, että elimistössäsi tapahtuu jotain väärää. Tästä syystä kannattaa yrittää selvittää, miksi hiusten kunto on huonontunut. Hiustenlähtö voi johtua liiallisesta stressistä, hormonaalisista muutoksista tai huonosti valituista kosmeettisista tuotteista. Ennen kuin ryhdyt käyttämään ampulleja, analysoi, tarvitsetko hiuksillesi todella näin intensiivistä hoitoa.

Jos et käytä hiusampulleja... niin mitä sitten?

Kuten mainitsimme, hiusampullit ovat hiusten järeää hoitoa. Ampullit sisältävät usein melko kiistanalaisia, synteettisiä aineita. Sinun tulee olla hyvin varovainen, mikäli päätät kokeilla niitä. Saatavilla on myös yrttiampulleja, vaikkakaan ne eivät sovellu kaikille - ne eivät toimi hyvin vaalennetuille tai värjätyille hiuksille.

Erinomainen vaihtoehto ampulleille on hiusten öljyäminen: se myös ravitsee ja puhdistaa päänahkaa, taistelee hilsettä, kuivuutta ja täliköhnää (seborreaa) vastaan. Öljyt sisältävät monia vitamiineja, hyviä rasvahappoja ja fytosteroleja. Ne elvyttävät hiuksia ja stimuloivat hiussipuleita toimimaan. Oikein valittu öljy voi ehkäistä hiustenlähtöä ja edistää hiusten kasvua.

Mikäli hiusongelmasi eivät johdu vakavista sairauksista tai hormonaalisista muutoksista, kokeile turvallisempaa vaihtoehtoa - täydellistä kauneushoitoa luonnollisilla öljyillä.

Naamiot voivat myös vahvistaa hiuksen vartta. Sinun tarvitsee vain tehostaa hiustenhoitoa kerran viikossa ja valita yksi Nanoilin viidestä täydellisestä hiusnaamiosta: luota ammattimaisten naamioiden, joita voidaan käyttää vaivattomasti kotona, voimaan. Valitse keratiinia tai arganöljyä täynnä oleva intensiivinen korjausnaamio. Voit myös kokeilla supersilottavaa nestemäistä silkkiä tai hiusten volyymiä ja kiiltoa lisäävää detox-hiilinaamiota. Kosteuttavan vaikutuksen tarjoaa levänaamio.

Mistä ostaa ampulleja?

Ammattikäyttöön tarkoitetut hiusampullit muistuttavat enemmän lääkkeitä kuin kosmetiikkaa, minkä vuoksi niitä on saatavilla lähinnä apteekeista tai ammattikampaamoista. Voit ostaa niitä myös netistä. Ennen kuin hankit niitä, ota yhteyttä asiantuntijaan, joka voi tutkia ostamiesi tuotteiden koostumuksen. Myös ampullien arvostelut on hyvä tarkistaa etukäteen.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Lämpösuojasuihke
Arganöljy
Jojobaöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö