Korkeahuokoiset hiukset. Kaikki, mitä sinun pitää tietää

Korkeahuokoiset hiukset. Kaikki, mitä sinun pitää tietää

Korkeahuokoiset hiukset imevät vettä ja ravitsevia aineita kuin sieni. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että niiden ravitseminen olisi helppoa. Tämä voidaan havaita tarkastelemalla erittäin huokoisia hiuksia, jotka ovat myös ryhmä erittäin vaurioituneita hiuksia. Korkeahuokoiset hiukset ovat uskomattoman heikkoja, hauraita ja kuivia, jopa jäykkiä. Niillä on taipumusta pörröisyyteen ja niihin vaikuttaa helposti staattinen sähkö. Jos hiuksesi ovat surkeassa kunnossa - selvitä, miten voit elvyttää niitä ja oppia, mitä asioita sinun tulisi välttää.

Korkeahuokoiset hiukset: profiili

Hiusten korkea huokoisuus vastaa niiden heikkenemisen viimeistä vaihetta. Tämäntyyppiset hiukset ovat hauraat, karheat, halkeilevat, mattapintaiset, korvan korkeudelta alaspäin kuivuneet, usein hyvin jäykät ja joko auringon takia haalistuneet tai koska pigmentit ovat nopeasti huuhtoutuvia. Lisäksi erittäin huokoiset hiukset ovat usein erittäin herkkiä. Tämä tarkoittaa, että niillä on lisääntynyt taipumus heikentyä. Usein riittää jo pelkästään yksi suoristusraudan tai hiustenkuivaajan käyttökerta rikkomaan hiusten sisäisissä rakenteissa olevat rikkisillat. Tämän seurauksena hiuksista tulee uskomattoman kuivat (koska ne eivät pysty sitomaan kosteutta sisäänsä), karheat, hauraat ja helposti vaurioituvat.

Miltä erittäin huokoiset hiukset näyttävät? Niiden vaurioitunutta tilaa olisi analysoitava mikroskoopilla, jotta tämä ymmärrettäisiin paremmin. Silloin huomaisit, että hiusten pinta ei ole sileä. Niiden sisäisten rakenteiden kerrokset ovat koholla ja laajalti auki, eikä siksi ole mitään, mikä voisi suojata hiuksia sisältäpäin toksiineilta, lämpötilalta ja aggressiivisilta aineilta, joita huonosti sopivat hiustenhoitotuotteet sisältävät.

Mikä saa hiukset kasvattamaan huokoisuustasoaan?

Ihmiset eivät tietenkään synny luonnostaan erittäin huokoisilla hiuksilla. Useimmissa tapauksissa hiusten huokoisuustaso kasvaa jonkin aikaa, koska ne altistuvat usein haitallisille toimenpiteille, kuten vaalennukselle tai permanentille. Hiukset muuttuvat huokoisemmiksi myös vääränlaisen hoidon seurauksena. Huonosti sopivat kosmetiikkatuotteet, pitkäaikainen oleskelu ilmastoidussa tilassa, nukkuminen märillä hiuksilla, liian tiukat kampaukset ja kaikenlaisen suojan (okkluusion) puute ovat välittömiä syitä hiusten heikkenemiseen.

Kannattaa olla tietoinen siitä, että yksi hiusten huokoisuuden lisääntymiseen vaikuttavista tekijöistä ovat päänahan vaivat ja systeemiset sairaudet (esim. vitamiinien puutos), sairaudet ja voimakkaat lääkkeet, jotka heikentävät hiusjuuria. Luonnollisesti taipumus kuivumiseen saattaa olla perinnöllinen. Tämä vaikuttaa pääasiassa kihartuviin hiuksiin, koska niiden rakenne estää talin jakautumisen hiusakselia pitkin tasaisesti. Tämän seurauksena hiukset menettävät luonnollisen suojakerroksensa, joka estää kosteustasapainoa häiriintymästä. Siksi hiusten epäasianmukainen hoito tuhoaa ensin keratiinirakenteista koostuvan pinnallisen hiuskerroksen ja vaikuttaa sitten negatiivisesti hiusten sisäisiin rakenteisiin eli hiuskuoreen.

Korkeahuokoiset hiukset: miten hoitaa ahdingossa olevia hiuksia?

Tärkein ongelma, joka liittyy korkeahuokoisiin hiuksiin, ei ole sen kurja tila ja ehdoton tarve rakentaa hiukset uudelleen. Mikä todella tekee korkean huokoisuuden hiustenhoidosta hankalaa, on sen yliherkkyys ulkoisille tekijöille. Selventääkseni tämä tarkoittaa siis sitä, että hiusten kunnon heikentyminen ei vaadi paljon, esimerkiksi usein tapahtuva föönaaminen riittää. Mihin toimiin siis tulisi ryhtyä, jotta korkeahuokoisille hiuksille saadaan tarjottua oikeanlaista hoitoa?

Ennen kaikkea korkeahuokoisia hiuksia olisi hoidettava hellävaraisilla valmisteilla, joissa ei ole aggressiivisia pesuaineita eikä muitakaan ainesosia, jotka voivat heikentää hiusten rakennetta. Hellävaraisuus on niin sanotusti koko korkeahuokoisten hiusten hoidon avaintekijä.

Tärkeintä on valita hiustenhoitotuotteet, jotka ovat hellävaraisia ja joissa ei ole raskaita ja ärsyttäviä silikoneja eikä muita komedogeenisiä aineita. Monohydroksialkoholit, jotka ovat raskaimpia ja joita on helppo löytää lukuisista hiustenhoitotuotteista, kuivattavat nopeimmin korkeahuokoisia ja hauraita hiuksia. Tästä syystä ennen hiustenhoitotuotteen hankkimista tarkista ainesosaluettelosta, ettei se sisällä seuraavia aineita: alkoholidenaatti, bentsyylialkoholi, vilja-alkoholi tai isopropyyli-IPA.

Pidättäydy altistamasta hiusten kuntoa häiritseville kemiallisille käsittelyille: vaalennus ja värjäys vaikuttavat negatiivisesti hiusten kuntoon. Siksi on ehdottomasti parempi välttää synteettisiä väri- tai vaalennusaineita ja käyttää luonnollisia kasviperäisiä väriaineita, kuten hennaa.

Edellä mainittujen kampaamomenetelmien sijaan on ehdottomasti parempi suosia hiusten öljyhoitoa. Monet luonnonöljyt eivät nimittäin ainoastaan korjaa hiusten sisäisiä rakenteita ja vahvista hiussolmukkeita, vaan myös tehostavat hiusten väriä ja lisäävät niiden kiiltoa. Yritä myös käyttää päivittäin hiuksia suojaavia sumutteita ja suihkeita, jotka on tarkoitettu korkeahuokoisille hiuksille - ne ovat kevyitä ja samalla täynnä aktiivisia aineita, jotka tekevät hiuksista vahvemmat ja suojaavat niitä aggressiivisilta ulkoisilta tekijöiltä. Öljyä sisältävän hiussumutteen pitäisi myös tehdä tehtävänsä.

Korkeahuokoisten hiusten hoito on loputon taistelu kuivuutta ja kaukana täydellisestä ulkonäöstä olevien hiusten kanssa, mutta siihen kuuluu myös sen varmistaminen, etteivät hiukset menetä kosteutta ja ravintoa. Siksi aina kun teet hoidat hiuksiasi, tee parhaasi luodaksesi niin sanotun okkluusion - suojakerroksen (joka on parasta tehdä pehmentävistä aineista), joka estää ravinteita karkaamasta hiusten sisäisistä rakenteista.

Korkeahuokoisille hiuksille sopivat hyvin kaikenlaiset keratiinihoidot, olivatpa ne sitten kampaamossa tehtyjä ammattimaisia hoitoja tai kotihoitoja ja runsaasti keratiinia sisältäviä kosmetiikkatuotteita. Tämä proteiini on hiusten luonnollinen ainesosa, ja se täyttää tehokkaasti kaikki hiusrakenteisiin syntyneet aukot. Kun otetaan huomioon, että korkeahuokoisten hiusten latvat vaurioituvat vakavasti, muista suojata nämä hiusosat joko rasvaisella ja suojaavalla lanoliinilla tai oikealla latvaseerumilla.

Jos mahdollista, vähennä föönin käyttöä ja anna hiusten kuivua ilmakuivana. Jos föönausta kuitenkin tarvitaan, käytä aina lämpöä suojaavia hoitoaineita tai voiteita. Varmista lisäksi, että tämän muotoilutyökalun tuottama ilmavirta on matala, parasta on käyttää viileää ilmavirtaa, koska se pystyy sulkemaan hiusten rakenteet, tasoittamaan hiuksia ja jättää ne kiiltäviksi.

Lisäksi on hyvä ajatus letittää märät hiukset tai järjestää ne löysälle poninhännälle. Tämän ansiosta vältät lisävahinkoja ja pörröisyyttä. Käytä runsaasti ravitsevia aineita sisältäviä hiusnaamioita ja kerran viikossa voit käyttää myös etikkaista hiusten ja päänahan huuhtelua - se palauttaa päänahan pH-arvon ja auttaa hiusten sisäisiä kerroksia sulkeutumaan luonnollisesti. Toinen erittäin suositeltava menetelmä on oikeanlainen [hiusten pesu]: CSC tai SCSC. Lyhyesti sanottuna molemmat menetelmät perustuvat siihen, että hiusten pesun aikana käytetään kaksinkertaista määrää hoitoaineita tai kaksinkertaista shampoopesua yhdistettynä intensiiviseen ravitsevaan hoitoon, joka toteutetaan käyttämällä runsaasti hoitoaineita, joilla on syvästi uudistavia ominaisuuksia.

On myös hyödyllistä tukea hiuksia "sisältä päin", mikä tarkoittaa ravitsemuksellisen puutteen välttämistä ja laadukkaiden ravintolisien käyttöä. Erittäin huokoiset hiukset tarvitsevat valtavan määrän proteiineja, vitamiineja (pääasiassa A-, E- ja B5-vitamiineja), mineraaleja (sinkkiä, kuparia, piitä) ja aminohappoja.

Hiusten liiallisen heikkenemisen torjumiseksi hiukset on leikattava säännöllisesti (vähintään 4-6 kertaa vuodessa).


Shampoo korkeahuokoisille hiuksille

Tiesitkö, että erittäin huokoisten hiusten hoidon kannalta hiusten pesutiheys on ratkaisevan tärkeää? Pese ne siis vain silloin, kun hiukset tarvitsevat sitä, mutta älä tee sitä liian usein, sillä se saattaa edistää hiusten kuivumista entisestään. Silloin tällöin voit turvautua hellävaraiseen lasten shampooseen. Se ei ravitse eikä puhdista hiuksia niin hyvin kuin tavalliset shampoot, mutta se antaa kuitenkin hellävaraista hoitoa, jota runsashuokoiset hiukset kaipaavat.

On myös suositeltavaa kiinnittää huomiota siihen, millä tavalla peset hiukset. Menettelyn tulisi perustua hellään päänahan hieromiseen ja välttää hiusten nykimistä tai voimakasta hankaamista. Shampoota ei myöskään pidä levittää koko hiuksiin. Levitä sitä sen sijaan vain päänahkaan samalla, kun levität hoitoainetta ainoastaan latvoihin. Kun vaahto nousee, käytä vain haaleaa vettä, joka sulkee hiuksen rakenteen. Tämä hiustyyppi on kiitollinen, jos peset sen maitomaisilla, paksuilla ja pehmentävillä shampoilla, jotka ovat täynnä jälleenrakentavia aineita.

Hoitoaine Erittäin Huokoisille Hiuksille

Korkean huokoisuuden hiusten hoitoaineiden tulee keskittyä hiusten uudelleenrakentamiseen ja parantamiseen. Tämäntyyppinen hius on vakavasti vaurioitunut, joten jopa hellät silikonivalmisteet palvelevat tarkoitustaan - pääosin kaksihaaraisten hoidossa. Proteiinihoitoaineita ja humektantteja tulisi käyttää kohtuudella, koska niiden liiallinen määrä saattaa heikentää hiusten rakennetta. Ne parasta on yhdistää öljyisiin emollientteihin, jotka osaavat ylläpitää hiuksen suojakerrosta. On myös muistettava, että liiallinen yrttien käyttö tai liian usein tapahtuva hiusten pesu voi vaurioittaa hiusten rakennetta, erityisesti jos tuotteessa on liian vähän emollienttejä tai hellävaraisia silikoneja.

Varaa aikaa intensiiviseen korjaushoitoon kerran tai kahdesti viikossa (jos hiuksesi ovat erittäin vaurioituneet). Nanoilin hiusnaamiot on tehty tätä tarkoitusta varten - ammattimaisia tehostajia helppokäyttöisesti kotona. Erittäin huokoiset hiukset pitävät varmasti Nanoil argan -naamiosta sekä bestselleristä vaurioituneille hiuksille: keratiinipohjaisesta naamiosta.

Öljy korkeahuokoisille hiuksille

Korkeahuokoiset hiukset vaativat öljyhoitoa selvästi useammin kuin muut hiustyypit. Tee siis hiusten öljyhoito vaikka 2-3 päivän välein, kunnes huomaat parannusta hiusten ulkonäössä ja kunnossa. Hienoin sekoitus tasapainoisia öljyjä, jotka palvelevat vaurioituneita hiuksia, on Nanoilin hiusöljyssä, joka on tarkoitettu korkeahuokoisille hiuksille.

Hiusten latvoja voidaan käsitellä yksittäisillä kaunistavilla öljyillä. Tärkeintä on kuitenkin käyttää vain puhdistamattomia ja kylmäpuristettuja öljyjä.

Erittäin huokoisten hiusten hoitoon tulisi käyttää kasviöljyjä, joissa on runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja (omega-3 tai omega-6). Tämäntyyppiset öljyt koostuvat molekyyleistä, joiden koko on riittävän suuri mukautuakseen vastaamaan korkeahuokoisten hiusten laajasti avoimia kerroksia.

Kannattaa myös muistaa, että tyydyttyneet rasvahapot, joiden molekyylit ovat pieniä, kuten kookosöljyssä tai karitevoissa, eivät palvele hyvin erittäin huokoisia hiuksia. Syynä tähän on se, että tällaiset öljyt eivät pysty pitämään hiuksia kosteutettuina, vaan ne jättävät ne pörröisiksi.

Korkeahuokoisille hiuksille suositellut öljyt ja voiteet

 • Puuvillansiemenöljy - suojaa hiusten latvoja, osoittaa pehmentäviä ja kosteuttavia ominaisuuksia, sopii täydellisesti kuivien hiusten hoitoon, joiden latvat ovat erittäin vaurioituneet.
 • Pellavansiemenöljy - pellavansiemenöljy sisältää arvokkaita B- ja E-vitamiineja. Stimuloi hiusten ja juurien itseregeneraatioprosesseja ja suojaa hiuksia ohenemista, haurastumista ja halkeilua vastaan nopeuttamalla hiusten kasvua.
 • Viinirypäleensiemenöljy - sopii täydellisesti kesään, suojaa hiuksia ja hiuspohjaa auringon säteilyltä, kemiallisilta ja mekaanisilta vaurioilta sekä usein toistuvien toimenpiteiden (värjäys, föönaus, suoristus) haittavaikutuksilta.
 • Vehnänalkioöljy - osoittaa uudistavia ominaisuuksia, vahvistaa hiusten sisäisiä rakenteita, rakentaa uudelleen hiusten luonnollisen suojakerroksen, tasoittaa sen pintaa ja sulkee hiuksen rakenteet.
 • Maracujaöljy - voimakas antioksidantti, jolla on nuorentavia ominaisuuksia. Se ravitsee hiuksia ja lisää niiden kimmoisuutta. Öljy tekee hiuksista kiiltävät ja suojattuja kaupunkien saasteilta. Se myös kesyttää kurittomat hiukset ja helpottaa harjausta. Maracujaöljy torjuu pörröisyyttä tekemällä hiuksista pehmeät.
 • Esikkoöljy - parantaa päänahan kuntoa, vaikuttaa positiivisesti ihon ja hiussolujen soluihin. Lisäksi se ehkäisee nestehukkaa, poistaa myrkkyjä, lievittää ärsytystä ja auttaa parantamaan erilaisia ihosairauksia.

Mistä muusta korkeahuokoiset hiukset pitävät?

Useimmissa tapauksissa tällaiset hiukset vaativat altistumista joukolle uudistavia proteiineja ja aineita, jotka eivät vain suojaa vaan myös uudelleenrakentavat hiuksia sekä ylläpitävät kosteutta. Hyödyllisiä aineita, joilla hoidetaan korkeahuokoista hiusta, ovat muun muassa:

 • Keratiini - hiusten luonnollinen ainesosa, joka vastaa vaurioituneiden hiusrakenteiden aukkojen täyttämisestä. Runsas rikkipitoisuus keratiini parantaa hiusten elastisuutta ja vastustuskykyä aggressiivisia ulkoisia tekijöitä vastaan. Lisäksi keratiini jättää hiukset sileiksi ja kiiltäviksi.
 • Muut proteiinit ja aminohapot - silottavat ja suojaavat hiuksia niiden kunnon huononemiselta. Lisäksi ne täyttävät aukkoja kaikissa hiusrakenteissa. Suosituimpia hiuksia hoitavia proteiineja ovat maito, silkki, vehnä, soija ja kollageeni.
 • Omenaviinietikka - sitä voidaan käyttää loppuhuuhteluna kerran viikossa. Tällainen hiushuuhtelu sulkee kohollaan olevat kerrokset runsashuokoisissa hiuksissa, tasoittaa hiusrakennetta ja tasapainottaa hiuspohjan pH:ta. Muista tehdä omenaviinietikasta kevyt hiushuuhde, jota ohennetaan vedellä, jotta se ei olisi niin hapan.
 • Kosteuttavat aineet (esim. glyseriini, hunaja, urea, natriumlaktaatti, fruktoosi, aloe, hyaluronihappo) ovat myös korkeahuokoisten hiusten kannalta tärkeitä, mutta niitä on käytettävä maltillisesti. Tärkeää on kuitenkin, että kun kosteuttavia aineita on käytetty, niiden haihtuminen on estettävä pehmentävillä aineilla (öljyt ja vahat, kuten lanoliini).
 • Kevyet silikonit - myös ne kuuluvat pehmentävien aineiden ryhmään. Niitä kutsutaan kalvoa muodostaviksi polymeereiksi, jotka tulisi sisällyttää vaurioituneiden hiusten hoitoon. Lyhyesti sanottuna ne hoitavat vaurioituneita hiuksia sekä kaunistavat kuivuneita hiuksia.

Korkeahuokoiset hiukset - asioita, joita kannattaa välttää

Epäilemättä korkeahuokoisten hiusten hoidon aikana on jatkuvasti kiinnitettävä huomiota siihen, ettei hiuksia altisteta tekijöille, jotka saattavat vahingoittaa jo heikentynyttä hiusrakennetta. Siksi sinun on vältettävä:

 • hiusten värjäystä, vaalennusta ja permanenttia
 • korkeita lämpötiloja
 • suolaista ja kloorattua vettä
 • suoraa ja pitkäaikaista altistumista auringolle, tuulelle ja kylmälle säälle
 • karkeita pyyhkeitä, ohuita hiuslenkkejä ja metallisia hiusklipsejä (aiheuttavat mekaanisia vaurioita)
 • intensiivistä muotoilua (hiusten nykimistä ja repimistä, heikentää hiuspohjan kuntoa)
 • hiusten kerrostamista ei myöskään suositella, vaan hiukset on parempi leikata tasaisesti
 • korkea hapan pH-arvo (esim. etikkahuuhtelu, jossa on korkea etikkapitoisuus)
 • korkea emäksinen pH (esim. vaalennus)
 • liikaa yrttejä, alkoholeja ja kosteuttavia aineita
 • liikaa parafiinia - tämä on melko yleinen pehmentävä aine, joka saattaa jättää hiukset kiiltäviksi, mutta samalla hyvin kuiviksi ja pörröisiksi.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Lämpösuojasuihke
Jojobaöljy
Arganöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö