Hiustenhoitotuotteet, jotka voit löytää keittiön kaapista: Öljyt, hiiva, hunaja ja muut

Hiustenhoitotuotteet, jotka voit löytää keittiön kaapista: Öljyt, hiiva, hunaja ja muut

Sanomme yleensä, että hiukset "juovat" vettä ja että voimme "ruokkia" säikeitä ravintoaineilla. Mutta tiesitkö, että useimmat näistä hiuksia ruokkivista aineista löytyvät kätevästi ruokakaapistasi? Jatka lukemista ja tutustu siihen, miten erilaiset elintarvikkeistasi valmistetut kotitekoiset hiustenhoitotuotteet vaikuttavat hiusten säikeisiin ja mitä ainesosia kannattaa käyttää, jotta hiuksesi saisivat asianmukaista hoitoa.

Tietoinen kotihiustenhoito on helppo ja halpa tapa parantaa hiusten kuntoa. Siihen kuuluu kyky hyödyntää kaikkein yksinkertaisimpia ratkaisuja.

Oman hiustenhoitotuotteen luominen käyttämällä keittiössä olevia ainesosia on kuin poistaisi apteekkikosmetiikasta aineet, jotka voivat mahdollisesti vahingoittaa hiuksiasi (parabeenit, alkoholit, ftalaatit, silikonit jne.) - voit tehdä tämän hiustesi hyväksi.

Tykkäävätkö hiuksesi kotitekoisesta kosmetiikasta?

Sinun ei tietenkään tarvitse käyttää niitä, jos käytät hiustenhoitotuotteita, kuten Nanoil-hiusöljyjä, jotka sisältävät vain luonnollisia aineita, ja jotka vaikuttavat positiivisesti hiusten rakenteisiin. On kuitenkin hyvä ajatus ottaa ainakin ajoittain käyttöön jotain uutta osaksi hiustenhoitorutiinejasi. Kokeile siis soveltaa vuorotellen ammattimaisia hiustenhoitotuotteita ja kotitekoisia naamioita yhdessä huuhteluiden kanssa. Hiuksesi tulevat olemaan kiitollisia tästä monipuolisuudesta!

Selvitä, mitä tavallisesti keittiössä säilytettäviä tuotteita voit viedä kylpyhuoneeseesi kotitekoisten hiustenhoitotuotteiden valmistamiseksi.

Parhaat luonnonöljyt hiuksille

Hiusten kotihoidon kiistattomia suosikkeja ovat öljyt. Ne ovat luonnollisia välttämättömien aineiden, kuten rasvahappojen, fosfolipidien ja vitamiinien, lähteitä.

Inspiroidutaan luonnosta ja hyödynnetään yli sadan erilaisen kasviöljyn tarjoamia mahdollisuuksia, joita käytetään laajasti kosmetiikassa. Useimmat niistä löytyvät helposti ruokakaappimme uumenista käytettäväksi esimerkiksi kotitekoisen hiusnaamion pohjana.

Tutustu ruokaöljyihin, joita voi käyttää hiusten öljyhoitoon!

 1. Oliiviöljy - 72 prosenttia tästä öljystä koostuu arvokkaasta öljyhaposta. Lisäksi se sisältää vitamiineja: A, E, D ja K. Niiden ansiosta oliiviöljy on erittäin hyvä täydentämään hiuksia vedellä ja ehkäisemään niiden irtoamista. Lisäksi tämä luonnollinen öljy ravitsee hiuksia, hoitaa niitä ja jättää säikeet kiiltäviksi. Jos päätät käyttää oliiviöljyä hiuspohjaan, voit rauhoittaa ärsytystä ja vähentää mahdollista tulehdusta.
 2. Makea manteliöljy - se tuoksuu ihanalta, ja lisäksi se sisältää arvokkaita ainesosia, kuten rasvahappoja, kivennäisaineita sekä A-, D-, E- ja B-ryhmän vitamiineja. Sillä voidaan öljytä hiukset koko pituudeltaan tai suojata vain hiuspäät. Makea manteliöljy tukee hiusten uudistumista, ravitsee ja ylläpitää kosteutta. Makean manteliöljyn ansiosta voit itse asiassa ehkäistä hiusten haurastumista, sillä tämä luonnollinen aine tekee hiuksista kimmoisammat ja kiiltävät.
 3. Kookosöljy - kookosöljy on erinomainen mineraalien ja vitamiinien lähde, mutta sitä on käytettävä harkiten. Selvyyden vuoksi todettakoon, että kyseessä on melko paksu ja raskas öljy, jota monet hiustyypit eivät siedä hyvin. Silti, jos sitä käytetään oikealla tavalla, kookosöljy pystyy antamaan kosteutta hiuksiin, estämään proteiinikatoa, muotoilemaan kiharaa, ehkäisemään hilsettä ja antamaan hiuksille kiiltoa.
 4. Pellavansiemenöljy - yksi niistä harvoista öljyistä, joiden tiedetään sisältävän tasapainoisesti omega-3- ja omega-6-rasvahappoja. Niiden lisäksi se sisältää melko runsaasti E-vitamiinia, proteiineja, kaliumia ja sinkkiä - jotka ovat erittäin tärkeitä kemiallisia elementtejä hiuksille. Hiusten hoitaminen pellavansiemenöljyllä on helppo tapa saada vahvemmat, kimmoisammat ja näkyvästi sileämmät säikeet.
 5. Argaaniöljy - marokkolainen kulta, jota käytetään useammin vartalon- ja hiustenhoitoon kuin ruoanlaittoon, vaikka se onkin syötävää. Tämä öljy sisältää runsaasti E-vitamiinia, välttämättömiä rasvahappoja ja kasvisteroleita. Argaaniöljyn tuoksu on todella houkutteleva ominaisuus, mutta tämän öljyn suotuisa vaikutus on vielä poikkeuksellisempi. Lyhyesti sanottuna argaaniöljy elvyttää hiuksia, silottaa niitä, suojaa korkeilta lämpötiloilta ja hiusten halkeilulta, helpottaa hiusten muotoilua, minimoi UV-säteilyn haittavaikutuksia ja hoitaa tehokkaasti päänahan kutinaa.
 6. Auringonkukkaöljy - sisältää hiustenhoidon kannalta neljä ratkaisevan tärkeää vitamiinia: retinolia (A), tokoferolia (E), kalsiitriolia (D) ja F-vitamiinia. Kuivat ja erittäin kuivat hiukset kaipaavat juuri näitä vitamiineja vahvistuakseen. Auringonkukkaöljy auttaa täydentämään hiuksia vedellä, edistää uudistumista ja lisää hiusten kimmoisuutta.
 7. Luumunsiemenöljy - sisältää beetakaroteenia, antioksidantteja ja omega-rasvahappoja. Sitä pidetään ihmeellisenä hiustenhoitoöljynä, koska se imeytyy poikkeuksellisen nopeasti eikä rasita hiuksia liikaa. Sen sijaan se suojaa hiuksia aggressiivisilta ulkoisilta tekijöiltä, antaa hiuksille vitamiineja ja kosteuttaa niitä.
 8. Macadamia-öljy - Tästä öljystä löytyy harvoin esiintyvä omega-7-rasvahappo, joka on itse asiassa ihmisen päänahan tuottaman talin tärkein ainesosa. Makadamiaöljy kykenee tämän ansiosta nuorentamaan hiuksia, parantamaan niiden kuntoa, estämään nestehukkaa ja ravitsemaan. Lisäksi makadamiaöljystä on apua hiusten muotoilussa, sillä se nopeuttaa hiusten kuivumista ja tehostaa hiusvärien vaikutusta.
 9. Sinappiöljy - tätä käytetään usein ruoanlaitossa. Hindu-öljyä, jolla on useita ominaisuuksia, voidaan käyttää tehokkaasti hiustenhoidossa. Se sisältää viisi mineraalia (mukaan lukien seleeni ja sinkki), omega-happoja ja vitamiinikokonaisuuden. Se tunnetaan hiusten kasvua kiihdyttävistä ominaisuuksistaan. Kun sinappiöljyä hierotaan päänahkaan, se ravitsee hiussoluja, vahvistaa niitä ja hidastaa hiustenlähtöä.
 10. Viinirypäleensiemenöljy - yleinen hiusöljy, jolla on rauhoittavia ominaisuuksia. Edistää uusiutumista, auttaa torjumaan hilseilyä ja hoitaa rasvaista päänahkaa. Viinirypäleensiemenöljy suojaa hiuksia myös auringolta.

Muna - Majoneesin edut hiustenhoidossa

Kaikissa ruokalajeissa (vegaaniruokaa lukuun ottamatta tietenkin) olennainen osa on muna. Se on huomaamaton ainesosa, joka auttoi isoäitejämme ja iso-isoäitejämme ylläpitämään hiusten hyvää kuntoa, jota me nykyään yritämme saavuttaa lukuisten kalliiden hiustenhoitotuotteiden avulla. Mitä ominaisuuksia kananmunalla on ja miksi majoneesi on mielenkiintoinen vaihtoehto hiusnaamioksi?

Kananmuna kätkee sisäänsä useita elintärkeitä ja merkittäviä ainesosia - proteiineja, joista hiukset koostuvat, rikkiä, jota tarvitaan niin sanottujen disulfidisiltojen luomiseen ja hilseen poistamiseen, sekä elvyttävää biotiinia (H-vitamiinia). Tämän ansiosta kananmunaa käytetään hiuksiin:

 • torjumaan hilseilyä
 • ehkäisemään hiusten haurastumista
 • vahvistamaan hiuksia niiden koko pituudelta
 • ehkäisemään hiustenlähtöä
 • tekemään hiuksista sileät, pehmeät ja kiiltävät

Usko siihen, että majoneesi on varteenotettava vaihtoehto hiusnaamioksi, ei pidä ottaa kirjaimellisesti. Kaupasta löytyvä majoneesi ei tee juurikaan mitään hiusten kohentamisen suhteen. Sen sijaan kannattaa sekoittaa kananmuna ja valittu öljy kotitekoisen hiusmunanaamion valmistamiseksi, joka itse asiassa muistuttaa koostumukseltaan tavallista majoneesia.

Hiusten kosteuden tehostaminen hunajalla

Kuivien hiusten hoito on epäilemättä valtava haaste. Onneksi jotkin keittiön kaapeista löytyvät aineet voivat helpottaa tätä tehtävää huomattavasti - erityisesti hunaja, joka on luonnollinen, makea ja runsaasti ravintoaineita sisältävä aine. Se sisältää seuraavia mikroelementtejä: kaliumia, klooria, fosforia, magnesiumia, kalsiumia, rautaa, molybdeeniä, mangaania ja kobolttia, vitamiineja: A, B1, B2, B6, B12, C, foolihappoa, pantoteenihappoa ja biomiinia.

Mitkä ominaisuudet tekevät hunajasta tehokkaan ainesosan, joka pystyy parantamaan merkittävästi hiusten kuntoa? Miksi hunajaa kannattaa käyttää hiuksille riippumatta siitä, onko sitä ohennettu vedellä vai käytetäänkö sitä hiusnaamion ainesosana?

Tärkeimpiä ovat sen kosteuttavat ominaisuudet, joiden ansiosta hunaja palvelee parhaiten kuivia hiuksia. Se ei ainoastaan anna hiusten sisäisille rakenteille vettä, vaan hygroskooppisen luonteensa ansiosta se myös lukitsee niihin vettä! Lisäksi hunaja on voimakas antioksidantti ja toimii antiseptisesti, ravitsee hiuksia ja vahvistaa niitä keventämällä haurautta sekä rajoittamalla ohenemista ja hilseilyä.

Hauska tieto hunajasta

Tiesitkö, että yksi hunajan ainesosista on hydroperoksidi, joka tunnetaan paremmin nimellä vetyperoksidi (jos sitä käytetään 3 %:n pitoisuutena, tietenkin)? Tämän takia voit huomata hiustesi vaalentuvan, jos niitä käsitellään hunajalla!

Hiiva hiusten kasvun tehostamiseen

Viime kuukausien hittinä hiustenhoidossa on hiivan käyttäminen, joka auttaa hiussäikeitä kasvamaan nopeammin. Jotkut ihmiset ovat juoneet sitä, toiset ovat käyttäneet sitä naamioiden tai hiuspohjan hoitoaineiden pääainesosana. Olipa käyttötapa mikä tahansa, tulokset ovat melko samanlaisia - hiusten kasvu nopeutuu, hiusten harveneminen hidastuu ja hiukset näyttävät kauniilta. Lisäksi hiiva parantaa hiusten kuntoa, mikä tarkoittaa terveempiä, vahvempia ja kiiltävämpiä hiussuortuvia.

Edellä mainitut ja muut hiivan ominaisuudet johtuvat biotiinin, hiusten muodostavien aminohappojen (arginiini, tyrosiini, kystiini), B-ryhmän vitamiinien ja kivennäisaineiden (sinkki, seleeni, kupari, kalium, kalsium, kalsium, kromi ja fosfori) valtavasta määrästä. Toisin sanoen hiivalla käsitellyistä hiuksista tulee terveempiä, vahvempia ja täyteen luonnollista kiiltoa.

Jauhot kuivashampoon sijasta

Eräs melko kiehtova aine, joka löytyy keittiön kaapista, on... jauho. Esimerkiksi perunatärkkelys. Moni ei tiedä, että sitä voi käyttää vaihtoehtona kuivashampoolle, joka tekee hiuksista raikkaat hetkessä.

Perunatärkkelys imee tehokkaasti kosteutta ja ylimääräistä talia, minkä vuoksi se tekee hiuksista rasvattomat ja tuuheat. Jos säikeesi ovat tummat, täytyy olla varovainen käytetyn jauhon määrän kanssa. Selvennyksenä mainittakoon, että jauhoja ei saa käyttää liikaa, jotta hiuksiin ei synny pölyisen valkoista ilmettä. Paras tapa levittää jauhoja hiuksiin on käyttää pörröistä puuteriharjaa, jolla voi tampata hiuspohjaa. Lopuksi hiukset kannattaa huuhdella sormilla juurista ja sen jälkeen kammata.

Hiusten peseminen leivinjauheella

Ekologisen hoidon aikakaudella voidaan huomata, että shampoosta luopuminen hiusten pesu on tällä hetkellä yleistymässä. Miten houkset voidaan puhdistaa hyvin ja päänahka vapauttaa epäpuhtauksista, talista ja kosmetiikkajäämistä?

Mielenkiintoinen vaihtoehto on käyttää leivinjauhetta hiusten pesuun. Tämä on taas yksi keittiöstä löytyvä aine, joka kannattaa ottaa osaksi päivittäistä hiustenhoitoa. Leivinjauheella on voimakkaita puhdistavia ominaisuuksia, eikä sillä ole ongelmia poistaa naamioiden, hoitoaineiden, öljyjen ja muiden hiustenmuotoilutuotteiden jäämiä. Se jättää hiukset raikkaiksi ja puhtaiksi.

On kuitenkin huomattava, että leivinjauheen reaktio on emäksinen, joten se alentaa hiusten ja päänahan pH-arvoa. Tästä syystä leivinjauheshampoon kanssa tulisi käyttää kotitekoista hapanta hiushuuhtelua.

Kasvisten ja hedelmien käyttö hiustenhoidossa

Nykyisen ruokapyramidin ydintä, vihanneksia ja hedelmiä, voidaan käyttää myös hiustenhoitotuotteina kotona. Banaani, jota kukaan ei halua syödä, haalistunut persilja tai kuoritun sipulin kuori - älä heitä niitä pois! Ne voivat palvella hiuksiasi naamiona tai hiushuuhteena.

Mitä vihanneksia, hedelmiä ja yrttejä voi käyttää kotitekoisina hiustenhoitotuotteina? Tutustu suosituimpiin ja niiden ominaisuuksiin omin päin. Viime kädessä sen selvittäminen, mitä voidaan saada aikaan käytettävissämme olevan huomaamattoman ainesosan ansiosta, on pelkkää hupia!

 1. Banaani - yksinkertaisin hiusnaamio on haarukalla murskattu kypsä banaani sekoitettuna jogurttiin, suosikkiöljyysi tai aloe-mehuun. Hiukset pitävät tästä eksoottisesta hedelmästä, koska se sisältää melko paljon proteiineja, jotka ovat välttämättömiä hiusten kunnolliselle kasvulle.
 2. Sitruuna - pakollinen ainesosa, jota lisätään moniin hiusnaamioihin ja hiushuuhteisiin, on sitruunamehu, joka pääasiassa korostaa hiuksia. Sillä on myös muita ominaisuuksia: se hoitaa vitamiinipuutteita (C-, B-ryhmän ja follikidihappo) sekä mineraalipuutteita (sinkki, kalium, mangaani, kalsium). Sitruunamehu antaa säikeille kiiltoa ja hidastaa hiusten valkaistumista.
 3. Avokado - tämä hedelmä sisältää runsaasti vitamiineja (avokadoa kutsutaan seitsemän vitamiinin öljyksi), mineraaleja ja rasvahappoja. Niiden ansiosta avokado ravitsee, ehkäisee vesihukkaa ja kurittaa hiuksia. Lisäksi se sisältää klorofylliä, joka on antioksidatiivista vaikutusta omaava vihreä pigmentti.
 4. Persilja - tämä aine tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia hiustenhoitoon. Persiljamehu kiihdyttää hiusten kasvua ja jättää säikeet merkittävästi vahvemmiksi. Lisäksi persilja sisältää runsaasti vitamiineja, joten näitä vihreitä lehtiä kannattaa käyttää ravitsevan cocktailin, hiusten huuhtelun tai hiuspohjan hoitoaineen valmistamiseen. Se sisältää poikkeuksellisen paljon C-vitamiinia. 100 g persiljaa saattaa sisältää jopa 160 mg tätä vitamiinia.
 5. Musta retiisi - mustan retiisin sisältämiä kauneushoitoja suositellaan niille, joiden hiukset tarvitsevat runsaasti energiaa. Tämä vihannes vahvistaa hiussoluja ja stimuloi hiusten kasvua. Mustaretiisin hoitoaineena suositellaan myös valmistetta, jolla on antiseptisiä, anti-seborreaalisia ja hilseilyä ehkäiseviä ominaisuuksia. Toisin sanoen musta retiisi tunnetaan tehokkaana lääkkeenä kaikkiin vaivoihin, joista päänahka saattaa kärsiä.
 6. Sipuli - jopa näennäisen tavallinen sipuli saattaa rauhoittaa tulehduksia, vahvistaa hiuksia ja nopeuttaa niiden kasvua. Kotitekoinen sipulinkuoren hiushuuhde on erinomainen keino värjätä hiukset ilman väriaineita. Keitettynä ja yön yli jätettynä sipulin kuoret vapauttavat kaiken arvokkaan, mitä ne saattavat tarjota yhdessä säikeitä tummentavan pigmentin kanssa.
 7. Valkosipuli - vaikka valkosipulin tuoksu saattaa karkottaa monet ihmiset käyttämästä sitä hiusten hoitamiseen, sen hiuksiin antama hyödyllinen vaikutus on tunnustamisen arvoinen. Tiivistetysti sanottuna valkosipuli pystyy stimuloimaan hiusten kasvua ja ehkäisemään kaljuuntumista. Tästä syystä jotkut saattavat pitää valkosipulin hieromista päänahkaan tehokkaana keinona parantaa hiusten ulkonäköä.

Siementen kaunistava voima

Ajattele hetki, että jos pieni siemen pystyy tuottamaan terveellisen kasvin, se tarkoittaa, että siinä on oltava paljon arvokkaita aineita. Miksi et käyttäisi niitä hiustesi terveyden ja ulkonäön parantamiseen?

 1. Pellavansiemenet - tämä netissä suosittu pellavansiemengeeli on mahdollista tehdä kotona peittämällä siemenet vedellä ja antamalla niiden hautua, kunnes siemenet kasvavat. Tämän yksinkertaisen menetelmän avulla saat hiusnaamion, joka sisältää runsaasti vitamiineja, proteiineja, kuituja ja kivennäisaineita (rautaa, magnesiumia, kalsiumia ja sinkkiä). Tämä geeli on saanut suosiota siitä, että se tekee hiuksista kosteat, jolloin säikeet kiiltävät, tasoittuvat ja vahvistuvat. Lisäksi pellavansiemengeeli nopeuttaa hiusten kasvua ja ehkäisee kaljuuntumista.
 2. Nigella sativa - koska fenkolinkukkaöljyä kutsutaan myös faaraoiden kullaksi, sen on tarjottava lähes kuninkaallista hiustenhoitoa. Ja näin toimii mustakuminauute, joka koostuu itse asiassa tyydyttymättömistä rasvahapoista (n. 85 %). Tämän ansiosta mustakuminansiemenet parantavat hiusten kuntoa ja ravitsevat niitä. Lisäksi siemenet tunnetaan voimakkaana antioksidanttina, jolla on myös tulehdusta ja bakteereja ehkäisevä vaikutus.
 3. Sarviapila - vaikka se haiseekin kanakeitolta, sarviapila toimii kuin taika, joka saa hiukset pitkiksi, vahvoiksi ja kauniiksi. Tämän legendaarisen yrtin siemenet sisältävät saponiineja, lesitiiniä, A-, B- ja C-vitamiineja sekä mineraalisuoloja. Ne stimuloivat proteiinisynteesiä ja edistävät hiusten luonnollisia itsestään uusiutuvia prosesseja.
 4. Kahvi - sitä voidaan luonnollisesti juoda aamulla, jotta olemme pirteämpiä, mutta tätä mustaa juomaa voidaan käyttää myös antamaan energiaa hiuksiin. Kahvihuuhde on paras energiajuoma hiuspohjalle, joka tehostaa verenkiertoa, mikä näin ollen kannustaa hiuksia nopeampaan kasvuun. Jauhettuja kahvipapuja voidaan käyttää kotitekoisen päänahan kuorinnan valmistamiseen, joka auttaa poistamaan kosmetiikkajäämiä.

Etikkahuuhteet

Lopuksi vielä viimeinen ainesosa, joka voi löytyä kaapista - etikka. Se on korvaamaton sekä keittiössä että hiustenhoidossa. Miksi?

Etikkaa sisältävät hiushuuhteet ovat helpoin tapa palauttaa oikea pH-taso, sulkea hiusten kiduskalvot ja silottaa hiukset pesun jälkeen. Paras tässä tapauksessa on omenaviinietikka tai vaihtoehtoisesti muu hedelmäviinietikka yhdistettynä veteen. On kuitenkin parempi välttää viinietikkaa (se saattaa kuivattaa hiuksia ja päänahkaa) sekä viinirypäle-/viinietikkaa (se saattaa vaalentaa hiuksia).

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Lämpösuojasuihke
Jojobaöljy
Arganöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö