Hiuskarvan varassa pelastautuminen vahingolta.... 5 herkistyneiden hiusten tasoa - Paras hiustenhoito-opas

Hiuskarvan varassa pelastautuminen vahingolta.... 5 herkistyneiden hiusten tasoa - Paras hiustenhoito-opas

Tuntuuko sinusta koskaan siltä, että hiuksesi ovat vain askeleen päässä vaurioitumisesta?

Se johtuu niiden... herkistymisestä. Vaikka herkkyys on tervetullutta taiteen ja tunteiden maailmaan, herkät hiukset eivät ole haluttuja... Herkistyneet hiukset tarkoittavat nopeampia ja voimakkaampia hiusvaurioita.

Herkistyneissä hiuksissa on 5 tasoa riippuen siitä, kuinka syvälle hiusrakenteet ovat vaurioituneet. Tarkista omien hiustesi vaurioituneisuus ja herkistyneisyyden taso ja opettele hoitamaan niitä niin, ettei kampauksesi enää koskaan aiheuta ongelmia.

Mikä on herkistynyt hius?

Olemme jo maininneet, että herkistyneet hiukset ovat hiuksia, joilla on alhainen vastustuskyky. Mitä se oikeastaan tarkoittaa? On käynyt ilmi, että herkistyneet hiukset ovat tiellä vaurioitumiseen. Ne eivät välttämättä ole pilalla, mutta vaurioitumisriski on erittäin suuri.

Hiusten tuhoutuminen on nopeampaa ja helpompaa.

Yksinkertaisesti sanottuna herkistyneet hiukset ovat helpommin vahingoittuvia kuin kaikki muut hiustyypit. Ongelmana on myös se, että tällaiset hiukset vaurioituvat helposti ja niitä on vaikea korjata. Äärimmäisen herkistyneet hiukset eivät vastaa vaurioituneita hiuksia, mutta niiden kunto huononee eri tekijöiden vuoksi, jotka ovat hellävaraisia ja turvallisia terveille hiuksille. Siksi herkistyneet hiukset saattavat mennä pilalle jo yhden ainoan värjäyksen, yhden hiusraudan käytön, kiharruksen tai valkaisun jälkeen. Voimakas auringonvalo, korkeat lämpötilat tai väärät tuotteet aiheuttavat myös paljon haittaa.

Miksi hiukset herkistyvät?

Siihen ei ole yhtä selkeää vastausta. Tärkeimpinä syinä mainitaan geenit ja vääränlainen hiustenhoito. Myös hiusten päivittäinen kovakourainen kohtelu aiheuttaa niille ongelmia (nykiminen irrotettaessa, kovakourainen pyyhekuivaus, tiukka poninhäntä tai nuttura jne.).

Kannattaa muistaa, että herkistyminen vaikuttaa todennäköisemmin naisiin, jotka värjäävät hiuksia säännöllisesti ja käyttävät lämpömuotoilua, mikä johtaa kuivumiseen, hiusten katkeamiseen, putoamiseen ja halkeamiseen.

Mistä tiedät, ovatko hiuksesi herkistyneet?

 • ne ovat tylsät ja karheat
 • ne ovat hyvin kuivat, äärimmäisissä tapauksissa jäykät.
 • ne ovat erittäin alttiita kaikenlaisille fyysisille vaurioille, myös kemialliselle käsittelylle ja lämpömuotoilulle.

Herkistyneiden hiusten 5 tasoa

TASO 1 HERKISTYNEET HIUKSET - terveet, melko sileät, ei huolestuttavia signaaleja, kestävät hyvin vaurioita.

Silkkisen pehmeät, kiiltävät hiukset, joissa on riittävästi kosteutta. Päänahka on puhdas ja terve, eikä sitä uhkaa liiallinen rasvaneritys/hiukset eivät ole rasvoittuneet, painavat tai latteat. Sen huokoisuus on [keskihuokoinen], joka kallistuu kohti [matalahuokoisuutta].

TASO 2 HERKISTYNEET HIUKSET - terveet hiusten pituudet, häiritsevä päänahka, hiukset ovat käytännössä vastustuskykyiset vaurioita vastaan.

Vahvat, sileät, melko paksut ja kiiltävät hiukset, mutta päänahka tuottaa liikaa rasvaa; rasvoittuvat juuret, mikä johtaa helposti painaviin hiuksiin [alhainen huokoisuus].

TASO 3 HERKISTYNEET HIUKSET - melko terveet, mutta alttiit vaurioituneille hiuslatvoille.

Yleensä hiusjuuret ovat terveet, mutta hieman karkeat, usein staattiset. Talven tai kesän jälkeen hiuspäät näyttävät yleensä epäterveellisiltä/erittäin kuivilta, joskus hieman kihartuneilta tai tylsiltä. Tämä hiustyyppi on keskihuokoinen.

TASO 4 HERKISTYNEET HIUKSET - hiukset ovat yleensä vaurioituneet pituudeltaan ja niiden päät ovat (erittäin) vaurioituneet.

Hiukset ovat tylsän näköiset, niistä puuttuu volyymi, ne kihartuvat, niiden sävy on haalistunut, hiuspäät ovat rakenteeltaan erittäin vaurioituneet. Menettää helposti kosteutta. Tällä hiustyypillä on keskisuuri huokoisuus, jolla on taipumus kasvaa.

TASO 5 HERKISTYNEET HIUKSET - erittäin altis vaurioille (hiukset vaurioituvat todennäköisesti koko pituudeltaan).

Epäsäännöllinen tylsä sävy, hiusten katkeilu ja hauraus, hiusten halkeilu, jäykkyys, kihartumattomuus. Täysin vailla vettä sisältä, hiukset eivät pysty ottamaan ravintoaineita. Nämä ovat [erittäin huokoiset hiukset].

MITEN UUDISTAA JA HOITAA HERKISTYNEET HIUKSET?

TASO 1 HERKISTYNEET HIUKSET

 • JOKA PÄIVÄ - suojaa hiuspäitä (hanki öljyä tai erityisesti suunniteltua seerumia), käytä UV-säteilyltä suojaavia suihkuhoitoaineita kesällä.
 • USEIN - sovita hiustenpesurutiini hiustesi kuntoon, pese ne niin usein kuin on tarpeen, käytä mietoja kasviperäisiä shampoita, jotka eivät ole hiuspohjalle koomedogeenisiä ja joilla on kunnollinen puhdistava vaikutus. Käytä lisäksi hiuksia ravitsevia voiteita, jotka parantavat hiusten kuntoa ja ehkäisevät vaurioita.
 • KERRAN VIIKOSSA - tason 1 herkistyneiden hiusten lisähoitoon kuuluu esimerkiksi kevyt, vitamiinipitoinen hiusnaamio tai (lähinnä talvella) hyvä hiusöljyhoito. Öljyä ei tarvitse jättää yöksi - levitä se ja huuhtele 30 minuutin kuluttua ja pese hiukset hyvin. Kokeile Nanoil keskihuokoisille hiuksille hiustenhoito-ohjelmassasi.

TASON 2 HERKISTYNEET HIUKSET

 • JOKA PÄIVÄ - pese hiukset tarvittaessa jopa joka päivä. Hanki rasvoittuville hiusjuurille tarkoitettu shampoo, joka huolehtii hiuspohjan tarkasta puhdistuksesta ja hiuskuitujen hoidosta, eikä jätä hiuksia kuiviksi. Päivittäiseen ravinneannoksen saamiseksi kannattaa turvautua kevyisiin yrttivesiin ja hiuspohjan hoitoaineisiin - hieromalla niitä hiuspohjaan voit kontrolloida öljyn ylituotantoa. Etsi sellaisia, jotka sisältävät nokkosta, hevosenkärsämöä, takiaista, männyn- tai salviauutetta. Kataja tuo samankaltaisia etuja päänahkaan.
 • USEIN- jos hiuksesi ovat hyvin paksut, et tarvitse hoitoaineita joka päivä. Tehosta hiuksia joka toisella pesukerralla (tai harvemmin) käyttämällä kevyitä hoitoaineita, jotka sisältävät vitamiineja ja kivennäisaineita. Käytä voidetta, joka ei ylikuormita hiuksia, mutta jossa on kevyt koostumus, UV-suodatin ja hiuksia vahvistava pantenoli.
 • KERRAN VIIKOSSA - hiuksesi tarvitsevat myös öljyhoitoa. Salaisuus piilee luonnonmukaisten öljyjen oikeanlaisessa valinnassa - niiden, jotka eivät rasita, vaan kohottavat juuria, lisäävät volyymia ja kiiltoa ja lisäksi pitävät hiuspohjan puhtaana. Nanoil matalahuokoisille hiuksille on tarkoitettu juuri tähän. Käytä kerran kahdessa viikossa päänahan kuorintaa varmistaaksesi, että iholla ei ole myrkkyjä eikä ylimääräistä talia.

TASON 3 HERKISTYNEET HIUKSET

 • JOKA PÄIVÄ - käytä seerumia tai hoitavaa öljyä, joka suojaa hiusten latvoja vaurioilta. Jos hiuksillasi on taipumus kuivua puolivälistä - levitä öljyä juuri tähän osaan, joka todennäköisesti vaurioituu. Jos hiuksesi ovat ohuemmat, käytä öljypohjaista suihkuhoitoainetta, joka on kevyempi eikä rasita.
 • USEIN - käytä voimakkaampia hoitoaineita: käytä jokaisen hiustenpesurutiinin jälkeen vahvistavaa shampoota (joka sisältää runsaasti hoitoaineita, vitamiineja, mineraaleja, öljyjä ja lanoliinia) kunnollista hoitoainetta, joka ei ainoastaan suojaa hiuksia vaurioilta vaan myös parantaa niiden kuntoa: estää äärimmäistä kuivumista, pörröisyyttä ja antaa silkkisen sileän lopputuloksen. Jos käytät hiustenkuivaajaa, älä unohda hieroa hiuksiin erityisesti lämpöä suojaavaa seerumia, joka ehkäisee hiusten vaurioitumista ja nestehukkaa.
 • KERRAN VIIKOSSA - käytä elvyttävää ja kosteuttavaa naamiota. Tarkista, että se sisältää runsaasti keramideja ja tehostavia kasviuutteita (esim. vehnän ja kauran hydrolysoituja proteiineja). Voit myös levittää hiusnaamion hiusöljykäsittelyn jälkeen (valitse öljyt keskihuokoisille hiuksille) - se emulgoi öljyn ja toimii lisätukena, joka estää hiusten vaurioitumista.

TASON 4 HERKISTYNEET HIUKSET

 • JOKA PÄIVÄ - suojaa hiuksiasi vaurioilta - kaikenlaisilta fyysisiltä vaurioilta, kuumuudelta ja UV-säteilyltä. Levitä erityisesti suunniteltua seerumia, öljyä tai hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Varmista, että tuote sisältää keramideja ja että sillä on kuumuudelta suojaava vaikutus, jotta voit pelastaa hiuksesi kuumuudelta sekä taltuttaa kiharat ja pitää pörröiset kosteat hiukset poissa.
 • USEIN - pese hiukset käyttäen vahvistavaa ja kosteuttavaa ainetta, joka samalla lievittää hiuspohjaa. Levitä hiusten pesun jälkeen heikoille hiuksille tarkoitettuja tuotteita, esim. keramideja, keratiinia ja luonnollisia öljyjä sisältäviä tuotteita. Voit lisätä luonnonöljyjä suosikkihoitoaineeseen tai naamioon.
 • KERRAN TAI KAKSI VIIKOSSA - käytä runsaasti ravitsevia ja uudistavia ainesosia sisältäviä tuotteita. Voit käyttää hiusnaamiota myös öljyhoidon huuhtelun jälkeen (valitse öljyt keskihuokoisille hiuksille tai - jos hiukset ovat vaurioituneemmat - Nanoil korkeahuokoisille hiuksille). Naamio emulsioi öljyn, joten se on helpompi poistaa ja voit lisäksi antaa hiuksille tehostetta ja vahvemman suojan vaurioita vastaan.

Yritä myös välttää hiusten kuivaamista vähintään kerran viikossa. Anna hiusten kuivua ilmavasti ja hiero hiusten latvoihin hellävaraista suojaseerumia tai -öljyä.

TASON 5 HERKISTYNEET HIUKSET

 • JOKA PÄIVÄ - käytä hiusöljyä. Hiero sitä molempiin hiusten päihin ja koko pituuteen. Näin suojaat säikeitä vaurioilta, pidät veden sisällä, lisäät pehmeyttä ja kiiltoa. Tämä hiustyyppi vaatii huomattavaa tehostamista ja öljyjä, joilla on kyky elvyttää ja vahvistaa. Hiero päivän aikana lämpöä suojaavaa hoitoainetta tai öljypohjaista suihketta niin usein kuin tarvitset.
 • USEIN - korjaavien shampoiden lisäksi kannattaa käyttää hoitoaineita, joissa on paljon sellaisia aineita, jotka vahvistavat hiuskuitujen uudistumista (keramidit, lipidit, E- ja A-vitamiinit, öljysekoitukset). Voit lisätä hoitoaineeseen muutaman pisaran valittuja luonnonöljyjä (valitse öljyjä erittäin huokoisille hiuksille). Yritä välttää hiustenkuivaajaa tai käytä viileää ilmavirtaa. Vältä hiusrautoja ja käytä säännöllisesti hiusöljyjä - jos hiukset ovat todella vaurioituneet, voit öljytä ne rohkeasti jopa joka päivä. Muista aina huuhdella öljy huolellisesti ja pestä hiukset. Ihanteellinen korjaustoimenpide tason 5 voimakkaasti herkistyneille hiuksille on Nanoil korkeahuokoisille hiuksille.

Tee ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä: suojaa hiukset jokaisen pesun jälkeen - kun hiukset ovat vielä kosteat, levitä erityistä seerumia tai jätettävää hoitoainetta, joka sisältää ravintoaineita, kuten öljyjä tai silikonien kasvianalogeja, jotka jättävät hiukset sileiksi ja pehmeiksi.

 • KERRAN VIIKOSSA - kokeile yön yli kestävää hiusöljyhoitoa - jätä valittu öljy hiuksiin koko yöksi ja huuhtele se aamulla. Voit levittää naamion ennen huuhtelua hiusten syvällisemmän korjauksen saamiseksi. Käytä myös hius- ja päänahanhoitoampullia - älä ärsytä ihoa käyttämällä kovia muotoilutuotteita.
 • VÄLTÄ - asianmukaisen hoidon lisäksi tason 5 herkistyneet hiukset tarvitsevat oikeanlaista suojaa, joten vältä kaikkia asioita, jotka voivat vahingoittaa hiuksia: älä vedä tai hankaa niitä, vähennä kemiallista käsittelyä, vältä lämpömuotoilua, pidättäydy suoristamasta hiuksia suoristusraudalla, yritä viettää mahdollisimman vähän aikaa auringonvalossa ja suojaa hiukset UV-säteilyltä. Voit käyttää öljyjä, jotka sisältävät luonnollista UV-suodatinta, joka parantaa tason 5 herkistyneitä hiuksia.

HERKISTYNEET HIUKSET VS ÖLJYHOITO

Tason 4 ja 5 herkistyneissä hiuksissa öljyhoito on välttämätöntä. Tällainen hoito antaa parhaat tulokset vaurioituneita hiuksia korjaavana hoitona. Tartu luonnollisiin öljyihin, jos hiuksesi ovat erittäin huokoiset, tai valitse sopiva sarja aineita, jotka voivat voimakkaasti korjata hiuksia ja ehkäistä vaurioita. Myös oikeanlaisen öljyhoidon soveltamisen valinnalla on paljon merkitystä.

 • Kuivaöljyhoito - levitä öljyä hiuksiin hieromalla sitä kevyesti. Varmista, että öljy peittää hiukset eikä se valu. Anna vaikuttaa noin 30 minuuttia, huuhtele ja pese hiukset. Tämä on hieman miedompi hoito.
 • Märkäöljyhoito - menettely on lähes sama, mutta sinun on kostutettava hiukset tai pestävä ne ensin, jotta lika, tali ja tuotekertymät poistuvat. Märät hiukset imevät öljyt helpommin ja syvemmälle, joten yritä tehdä tämäntyyppinen öljyhoito vähintään kerran viikossa.

Kostean hiusöljykäsittelyn ansiosta hiuksesi saavat lisää kosteutta ja käyvät läpi korjauksen.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Lämpösuojasuihke
Arganöljy
Jojobaöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö