Hiuksesi kärsivät, jos teet näin! Katso yhteenveto kielletyistä asioista, jotka tuhoavat kampauksesi

Hiuksesi kärsivät, jos teet näin! Katso yhteenveto kielletyistä asioista, jotka tuhoavat kampauksesi

Hemmottelet hiuksiasi hoitoaineilla, valitset shampoot huolellisesti, käytät hiustenhoitoseerumia ja hiusnaamiota viikoittain, mutta hiuksesi ovat edelleen vaurioituneet, tylsät, kiharat ja ne eivät yksinkertaisesti näytä hyvältä? Syyllinen voi olla näennäisen viaton asia, josta et ehkä ole tietoinen. Tarkista perusvirheet ja kielletyt asiat, jotka pilaavat kampauksesi. Niiden joukosta saatat löytää syyllisen, joka on vastuussa huonommasta kunnosta. Jos noudatat näitä huonoja tapoja, luovu niistä mahdollisimman pian!

10 kiellettyä asiaa, jotka pilaavat hiuksesi

1. Hiusrauta, kiharrussauva ja muut lämpömuotoilutyökalut.

Hiuksemme eivät pidä lämpömuotoilusta. Korkea lämpötila (yli 40 celsiusastetta) vie hiuksilta vettä. Suoristuslaitteiden erittäin korkea lämpötila polttaa hiuksia peruuttamattomasti ja rikkoo hiusten sisäisiä disulfidisidoksia - vahinkoja ei voi korjata. Palaneet hiukset eivät saa takaisin oikeaa kosteustasoaan, joten vältä litteitä rautoja ja kihartimia niin paljon kuin voit. Jos et voi olla ilman niitä, käytä aina lämpösuojaa - luonnollista öljyä tai valmiita suihkeita, jotka suojaavat kuumuuden ja ylikuivuneiden säikeiden tuhoavalta vaikutukselta.

2. Tietyt hiustenmuotoilukäsittelyt ja kemiallinen käsittely

Ravitsevien ja elvyttävien hoitojen lisäksi annamme usein hiuksillemme hoitoja, jotka teoriassa parantavat hiusten hyvinvointia, mutta pitkällä aikavälillä ne toimivat päinvastoin, sillä ne jättävät hiukset äärimmäisen kuiviksi ja heikentävät niiden kimmoisuutta, joustavuutta, tuuheutta, kiiltoa ja yleistä ulkonäköä. Hiukset kärsivät tunnetusti kemiallisen käsittelyn aiheuttamista vaurioista, eikä niiden kuntoa todennäköisesti voida palauttaa. Salonkikäsittelyjen hitteihin kuuluvat valkaisu, värjäys, pysyvä aalto, värinpoisto, hiustenpidennykset.

3. Sääolosuhteet

Valitettavasti säälle ei voi tehdä juuri mitään. Et voi välttää pakkasta, kovaa tuulta ja intensiivistä auringonvaloa, jotka turmelevat hiuksesi nopeasti. Aurinko ja pakkanen eivät heikennä vain hiusten ulkopuolista rakennetta vaan myös niiden sisusta. Tämän seurauksena hiukset putoavat ja niiden kasvu saattaa pysähtyä. Heikentynyt hiustuppi lakkaa synnyttämästä riittävän vahvaa ja paksua hiusta. Siksi hiusten suojaaminen auringonvalolta, haitalliselta UV-säteilyltä ja alhaisilta lämpötiloilta on välttämätöntä. Tuhoavien sääolosuhteiden lisäksi hiukset altistuvat nykyään uusille uhkille, kuten savusumulle, saasteille ja myrkyille, jotka ovat vaarallisia sekä ulkonäölle että terveydelle.

Talvella ja kesällä kannattaa muistaa hattu ja hankkia erikoissuunniteltuja saastumista ehkäiseviä hiussuihkeita ja -öljyjä - suihkuta niitä kampaukseesi aina, kun menet ulos.

4. Hankaaminen ja repiminen (fyysiset vauriot)

Nämä vaikuttavat viattomilta, mutta kun niitä toistetaan joka ikinen päivä, ne pilaavat säikeesi - hiusten hankaaminen kaulusta vasten, korvakorut, kaulakorut, takit, tyynyt.... ja liian tiukat hatut vahingoittavat ulkoisia rakenteita äärimmäisen paljon. Pahin rike, jonka voit tehdä hiuksiasi vastaan, on nukkua ilman föönausrutiinia pesun jälkeen - se on valtava virhe, joka johtaa nopeasti siihen, että vaurioituneet hiukset näyttävät katastrofaalisilta. Karkea pyyhekuivaus tekee saman ja aiheuttaa fyysisiä vaurioita hiusrakenteeseen, sillä märät kynsinauhat ovat hauraampia ja herkempiä ja siten heikompia, joten niiden hankaaminen pyyhkeellä tuhoaa niiden kunnon ja pilaa luonnollisen rakenteen. Pesun jälkeen on parasta kietoa hiukset varovasti (mieluiten mikrokuituiseen) pyyhkeeseen ja odottaa, että ne imevät ylimääräisen veden.

5. Vesi

Viaton, mutta voi kuitenkin vahingoittaa hiuksiasi merkittävästi: liian kova juokseva vesi ja mineraalit, jotka kerääntyvät hiuksiin aiheuttavat haittaa. Allasveden sisältämällä kloorilla tai suolaisella merivedellä on samanlainen kielteinen vaikutus. Jos haluat suojella hiuksia tällaisilta vaurioilta - käytä erityisiä suihke- tai vaahtohoitoaineita aina, kun aiot uida uima-altaassa tai meressä. Jos kotivesi ei ole tarpeeksi pehmeää, käytä loppuhuuhteluun omenaviinietikan ja keitetyn veden seosta. Se pehmentää hiuksia, lisää kiiltoa ja huolehtii hiuspohjan pH-tasapainosta.

6. Stressi ja huono ruokavalio

Hiukset saavat suurimman osan ravintoaineista syömästämme ruoasta, joten jos haluat todella ravita ja parantaa hiusten kasvua sekä ulkonäköä ja kuntoa, muista oikeanlainen ruokavalio, joka sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Hiukset pitävät eniten aminohapoista (tauriini, arginiini, metioniini, kysteiini, tyrosiini) - ne ovat suurimmaksi osaksi vastuussa hiusten kasvusta ja hiustenlähdön ehkäisemisestä. Tarkista parhaat paikat saada niitä ja yritä nauttia niitä päivittäin ruuan mukana.

Muista, että mikään ei ole pahempaa iholle, hiuksille ja kynsille kuin voimakas stressi. Krooninen surullisuus ja apatia ovat nuorekkaan ulkonäön vihollisia - on syytä olla tietoinen siitä, että hiukset putoavat enemmän voimakkaan ja jatkuvan stressin vuoksi. Yritä siis löytää sellaisia asioita, joiden avulla voit rentoutua edes hetkeksi ja olla iloinen joka päivä. Anna kehollesi riittävästi unta ja hymyile paljon - se on varmasti maailman paras nuoruuden eliksiiri. Ilmaiseksi ja saatavilla nyt!

7. Väärät tuotteet hiusten rakenteelle ja kunnolle.

Olet varmasti huomannut, että hiukset käyttäytyvät eri tavalla jokaisen kosmeettisen hoidon jälkeen. Muista myös, että hiuksesi ovat tavallaan yksilölliset, eivätkä ne koskaan ole samanlaiset kuin ystäväsi tai siskosi hiukset, joten jos jokin tuote sopii hänelle, se ei välttämättä sovi sinulle. Valitse tuotteet huomioiden yksinomaan omien hiustesi hyvinvointi. Ota huomioon hiustyypin huokoisuus, ulkonäkö, se, miltä hiuksesi näyttävät juurista ja päistä, ja valitse hiustyypillesi sopivat tuotteet. Jos se aiheuttaa ongelmia, käytä verkossa olevaa hiusten huokoisuustestiä tai kampaajan tai trikologin ammattilaisvinkkejä.

Muista vain pitää aina tasapaino yllä, älä koskaan ylikäsittele tai paina hiuksia liikaa tuotteilla. Hiusvoiteet, geelit, suihkeet ja muut hiustenmuotoilutuotteet perustuvat alkoholiin, joten ne heikentävät hiusten kuntoa, tekevät hiuksista tylsät, katkeilevat ja kuivattavat niitä.

8. Nukahtaminen märillä hiuksilla

Toisinaan ei ole aikaa antaa hiusten kuivua ilmassa kokonaan. Saatamme pestä hiukset myöhään ja haluamme mennä nukkumaan mahdollisimman pian pitkän ja kiireisen päivän jälkeen. Nukkuminen märillä hiuksilla - kuten aikaisemmin mainittiin - on yksi hiuksia eniten vahingoittavista tekijöistä. Monet ihmiset eivät edes tiedä, kuinka tuhoisaa se on heidän kampauksilleen. Tällä ei tarkoiteta pelkästään hiusten rypistymistä, katkeilua ja pörröisiä, kuritonmuotoisia säikeitä. Märät hiukset ovat alttiimpia vaurioille, ja tyynyä vasten hankaaminen aiheuttaa mikrovaurioita koko hiusrakenteeseen, mikä johtaa vakaviin ongelmiin pitkällä aikavälillä. Siksi hiustenkuivaajan viileä ilmavirta ja sotkuinen nuttura, letitys tai poninhäntä ovat vähemmän haitallisia.

Muista myös, että märät hiukset eivät pidä voimakkaista liikkeistä. Kun purat hiuksiasi, käsittele niitä varovasti, ja sen sijaan, että vedät ja revit niitä, selvitä ne varovasti puisella leveähampaisella kammalla.

9. Väärät harjausrutiinit ja kampaukset

Hiusten harjaus on erittäin tärkeää, sillä oikein tehtynä se kosteuttaa (levittämällä suojaavaa talia), hieroo hiuspohjaa ja lisää verenkiertoa, jolloin solut saavat happea, hiustupet saavat virtaa ja kasvu käynnistyy. Jotta kampaus olisi hoitava eikä vahingoittava, on silti opittava harjaamaan hiukset oikein ja valittava oikeat tarvikkeet. Muista, ettet saa nyppiä hiuksiasi - riippumatta siitä, ovatko ne märät vai kuivat.

Ole hellävarainen ja aloita hiusten päistä, jotta vältät solmut ja takut. Kampaajat suosittelevat yleensä luonnollisia villisianharjaksia: harjauksen aikana harjakset koskettavat päänahkaa, hierovat sitä, vapauttavat ja levittävät talia hiuksiin. Kampaajien mielestä tali on paras hiustenhoitoaine, mitä on olemassa. Lisäksi päänahan hieronta lisää päänahan verenkiertoa, mikä tehostaa ravinteiden imeytymistä ja nopeuttaa näin uusien hiusten kasvua ja vahvistaa olemassa olevia hiuksia.

10. Päänahan laiminlyönti

Harva tietää, että hiuspohja on hiusten tärkein osa. Terve päänahka on kuin hedelmällinen maaperä kasveille. Se onkin hiussolujen "koti" - se hiusosa, joka on vastuussa hiusten kunnollisesta ja terveestä kasvusta. Hiustuppi on komentokeskus, joka tunnetaan myös 'hiustehtaana'. Jos päänahkaa hoidetaan huonosti, se kuivuu tai sitä puhdistetaan huonosti - tupet eivät pysty toimimaan kunnolla. Tilannetta pahentaa vielä se, että hiusjuuriin kertyy aineita, jotka estävät hiusten kunnollisen kasvun. Jos haluat upeat hiukset, muista ensin perusasiat: puhdista päänahka joko ammattilaiskuorinnalla tai säännöllisellä kotona tehtävällä hiusöljyhoidolla.

Kuinka palauttaa hiusten kunto ja kiilto nopeasti?

Kaikki eivät päätä varata aikaa trikologille tai kalliille hiusklinikkakäsittelyille. Onko olemassa tapaa palauttaa hiusten kunto kotona ammattimaisesti? Onneksi on! Kotona tehtävä hiusten öljyhoito - se on turvallinen ja kattaa kaikki hiusten ongelmat, virkistää ja palauttaa hiusten varsia sekä puhdistaa ja helpottaa päänahan oireilua, ravitsee hiussipuleita, tehostaa vahvojen upeiden hiusten (uudelleen)kasvua ja ehkäisee hiusten harvenemista. Hiusten öljyhoito toimii myös erinomaisena terapiana kesän tai talven jälkeen, jolloin altistut kausittaiselle hiustenlähdölle.

Ammattimaiset hiusnaamiot (parhaimmillaan täynnä keratiinia ja arganöljyä) tai elvyttävät ampullit ovat myös tehokkaita hoitoja. Varmista kuitenkin ennen ostamista, että voit levittää niitä päänahkaan, ja että ne ovat vapaita parabeeneista ja silikoneista.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Risiiniöljy
Hiusnaamio keratiinilla
Jojobaöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö