Pese hiuksesi oikein! Kuinka usein hiuksia tulisi pestä ja millä menetelmällä?

Pese hiuksesi oikein! Kuinka usein hiuksia tulisi pestä ja millä menetelmällä?

Hiusten pesu on helppoa. Toisaalta tapa, jolla teemme sen, on yhtä tärkeä kuin käyttämämme kosmetiikka. Jos emme enää noudata tiettyjä sääntöjä tai emme edes tiedä niistä, hiuksistamme tulee herkästi kuivat, tylsät ja hauraat. Kysymys kuuluukin - miten pestä hiukset oikein?

Voimme huolehtia hiuksiemme terveydestä ja kauneudesta jo hiusten pesuvaiheessa. Harva nainen tietää, että puhdistus on hiustenhoidon perusta. Hieman yllättäen meillä on tapana tehdä paljon virheitä näinkin helpon hoidon aikana. On korkea aika tutustua eri menetelmiin ja esitellä vaiheittainen opas oikeaan hiustenpesurutiiniin.  

HIUSTEN PESUTIHEYS

Oikeiden tuotteiden valinnan lisäksi meidän on määriteltävä myös hiusteme pesutiheys. Se riippuu pitkälti sekä hiusten että päänahan kunnosta.

Kuinka usein hiukset pitäisi pestä?

On olemassa kaksi lähestymistapaa. Ensimmäisen mukaan hiukset pitäisi pestä niin usein kuin on tarpeen, jotta olo tuntuisi raikkaalta. Toinen neuvoo vähentämään pesemistä. Mikä on totuus?

Jos hiuksesi ovat hyvin rasvaiset, sinun kannattaa pestä ne joka päivä, mutta muista kuitenkin käyttää aina mietoa shampoota - esimerkiksi lapsille tarkoitettua - ilman voimakkaita pesuaineita. Monet meistä pesevät hiuksensa 2-3 päivän välein, mikä vaikuttaa kaikista optimaalisemmalta vaihtoehdolta. Hiusten pesun perusnyrkkisääntö on kuitenkin yksinkertainen: pese hiukset, kun tunnet, etteivät ne ole enää raikkaat. Hiuksia ei kuitenkaan kannata pestä useammin kuin kerran päivässä. Kannattaa myös muistaa, kuinka monta kertaa pesu kannattaa toistaa yhden suihkun tai kylvyn aikana. Kampaajat tekevät sen kahdesti vähintään 5 minuutin ajan paremman puhdistuksen ja pidempään kestävän raikkauden saavuttamiseksi.

Päivittäinen hiustenpesu ja hiusten rasvaisuus - mikä on totuus?

Sanotaan, että mitä useammin pesemme hiuksiamme, sitä rasvaisemmat niistä tulee. Suuri määrä SLS:ää, SLES:ää ja muita pesuaineita voi poistaa suojaavan lipidikerroksen ja kuivattaa hiuspohjaa, mikä lisää talineritystä. Siksi rasvoittuville hiuksille tarkoitetun shampoon on oltava hellävarainen, ja shampoopesun jälkeen on käytettävä myös sopivaa hoitoainetta. Tässä tapauksessa päivittäinen hiusten pesurutiini ei ole pahitteeksi. Toisaalta se voi osoittautua huonoksi valinnaksi; rasvaisten hiusten ja laskeutuneen talin kanssa suihkuun meneminen voi johtaa juurien heikkenemiseen ja tulehduksiin. Näin ollen voit kohdata pian hiusten ohentumista.

Kumpi on parempi - aamu vai ilta hiusten pesu?

Valinta riippuu yksilöllisistä mieltymyksistä. Voit pestä hiukset aamulla tai illalla. On kuitenkin olemassa muutamia ratkaisevia sääntöjä, joita sinun on noudatettava.

Jos peset hiukset illalla, sinun tulisi föönätä ne ennen nukkumaanmenoa. Miksi? Kosteat hiukset ovat paljon herkemmät ja alttiimmat mekaanisille vaurioille, kuten tyynyä vasten hankautumiselle. Riippuen vallitsevista lämpötiloista ja siitä, kuinka nopeasti hiuksemme rasvoittuvat, kampauksesi ei välttämättä näytä raikkaalta seuraavana päivänä (vaikka se olisi pesty ennen nukkumista). Iltapesurutiini on kuitenkin vaaraton. Jos se toimii sinulle, anna mennä vaan!

Hiusten pesu aamulla on parempi vaihtoehto. Tärkein syy on hiusöljy, jota voit hieroa hiuksiin ja päänahkaan edellisenä iltana ennen nukkumaanmenoa. Tällainen yön yli kestävä hiusöljyhoito on erittäin tehokas - öljyn ravinteilla on useita tunteja aikaa tunkeutua hiussolmukkeisiin. Sitten vain peset shampoolla hiukset aamulla ja muotoilet ne tavalliseen tapaan. Sen lisäksi, että nautit paljon raikkaammasta kampauksesta, saat myös terveemmät ja kauniimmat hiukset öljyämisen vaikutusten ansiosta.

HIUSTENPESUN SÄÄNNÖT

Millainen on vaiheittainen hiustenpesurutiini? Mitä kannattaa muistaa ennen pesua, pesun aikana ja pesun jälkeen? Muutama perusnyrkkisääntö on syytä muistaa. Näin saat aikaan paremman lopputuloksen ja teet rutiinista vaivatonta.

  • Vesi. Voiko hiustenpesuun käyttää kylmää vettä? Löydät ehkä tietoa siitä, että se edistää hiusten kasvua. Toisten lähteiden mukaan se on haitallista. Totuus on jossain siltä väliltä; haalea vesi on parasta hiustenpesuun. Kylmää tai kuumaa vettä ei pidä käyttää. Kuuma vesi nimittäin tekee päänahasta kuivan ja rasvaisen.
  • Harjaaminen. Pitäisikö hiukset harjata ennen vai jälkeen pesun? Siitä ei ole epäilystäkään. Perusteellisesti harjatut hiukset eivät sotkeudu pesun aikana. Siksi tartu hiusharjaan aina ennen pesua. Näin vältät märkien hiusten harjaamisen, mikä ei ole hyväksi hiuksille.
  • Shampoo. Hyvän shampoon valinnan lisäksi on tärkeää käyttää sitä oikealla tavalla. Shampoo on sovitettava juuri sinun hiustyypillesi. Siinä pitäisi olla luonnollisia ainesosia, eikä siinä saisi olla voimakkaita puhdistusaineita. Älä levitä shampoota suoraan päänahkaan, vaan hiero sitä ensin märkien kämmenten välissä. Tärkeää on, että shampoopesu kohdistuu vain päänahkaan; alas valuva vaahto riittää hiusten latvojen puhdistamiseen. Jos hankaat hiussuortuvia shampoolla, voit pahimmassa tapauksessa tuhota hiukset.
  • Asento. Mikä asento sinun pitäisi valita, kun peset hiuksia? Jokainen nainen voi kokea erilaisen asennon mukavaksi. Voit pestä hiukset lavuaarin yläpuolella, kylpyammeessa tai suihkussa. On kuitenkin olemassa yksi sääntö; pese hiukset aina pää alaspäin.
  • Menetelmä. Käytä pesun aikana hellävaraisia liikkeitä ja hiero päänahkaa sormenpäilläsi. Voit myös hieman rutistaa hiuksiasi. Vetäminen, repiminen ja hankaaminen ei tule kuitenkaan kysymykseenkään. Muista tämä sääntö, kun poistat ylimääräistä vettä hiuksista - käytä hellävaraisia liikkeitä hankaamatta pyyhkeellä. Käytä mikrokuitupyyhettä ja anna hiusten kuivua ilmakuivaksi vaurioiden välttämiseksi.

HIUSTENPESUMENETELMÄT

Valitettavasti harva tietää, että hiustenpesumenetelmiä on paljon. Yleensä me teemme sen niin kuin meille on lapsena opetettu; hieromme shampoota hiuksiin ja huuhtelemme. Yllättäen tälle menetelmälle on kuitenkin olemassa vaihtoehtoja. Ne voivat auttaa sinua saamaan terveet ja kauniit hiukset, koska monet niistä vähentävät pörröisyyttä, staattisuutta, elottomuutta ja karheutta. Mitkä ovat sitten nämä hiusten pesumenetelmät? Niitä on peräti kahdeksan. Niistä 3-4 on yleisemmin tunnettuja.

[S] Pesu shampoolla

Hiusten peseminen shampoolla on perinteinen menetelmä. Siinä shampoo hierotaan hiuksiin ja huuhdellaan hetken kuluttua. Se on yleisintä sellaisten ihmisten keskuudessa, jotka eivät ole kiinnostuneita tietoisesta hiustenhoidosta eivätkä tiedä, kuinka tärkeää hoitoaine on. Jos tätä menetelmää on pakko käyttää - esimerkiksi ajanpuutteen vuoksi - on syytä valita mieto shampoo, joka ei riistä hiuksista ja päänahasta suojaavaa lipidikerrosta.

[C] Hiusten pesu hoitoaineella - 'Ei shampoota -menetelmä'

Shampoon sijasta voit käyttää hoitoainetta. Hiusten pesu hoitoaineella toimii kuiville, kiharille ja vaurioituneille hiuksille, jotka vahingoittuisivat puhdistavan shampoon takia. Se ei sovi rasvoittuville hiuksille, koska hoitoaine ei ole hyvä poistamaan ylimääräistä talia ja puhdistamaan. Hoitoaine on miedompi, se ei sotke eikä kuivata. Paras tuote tähän menetelmään on yksinkertaisia ainesosia sisältävä hoitoaine, joka ei sisällä silikoneja eikä parafiinia; sen koostumuksen tulisi olla kevyt. Hoitoainetta on käytettävä enemmän kuin shampoota; se ei vaahtoa niin paljon, joten pesu ei ole yhtä tehokasta.

[SC] Shampoo + hoitoaine

Shampoopesu ja hoitoaine on naisten keskuudessa yleisin menetelmä. Se on yksinkertainen; hiusten pesu, shampoon huuhtelu ja hoitoaineen käyttö, joka suojaa kampausta ja tekee siitä sileän. Hoitoaine voi olla hiuksiin jätettävä tuote tai tuote, jonka huuhtelet ennen föönausta.

[SCC] Shampoo + hoitoaine + hoitoaine

Voit rikastuttaa shampoo- ja hoitorutiinisi kahdella ravitsevalla tuotteella. Ensin hiukset pestään shampoolla ja huuhdellaan pois. Seuraavaksi levitämme ensimmäisen hoitoaineen. Lopuksi käytämme vielä toista hoitoainetta - hiuksiin jätettävää kosmetiikkaa, joka suojaa hiuksia ja helpottaa muotoilua.

[CS] Hoitoaine + shampoo

Voit käyttää jokaisen menetelmän tuotteita kuitenkin eri järjestyksessä. Tartu ensin hoitoaineeseen - levitä se kuiviin tai kosteisiin hiuksiin. Seuraavaksi pese hoitoaine pois shampoolla, jotta hiukset puhdistuvat perusteellisesti ja hoitoaine poistuu helposti. Käytä menetelmää esimerkiksi, jos haluat pestä öljyn pois hoitoaineella ennen shampoopesua.

[CSC] Hoitoaine + shampoo + hoitoaine

Ammattilaisten useimmin suosittelema menetelmä. Siinä yhdistetään shampoopesu ja hoitoaineen käyttö kahdesti. Ensin levitetään intensiivinen hiusnaamio tai hoitoaine. Seuraavaksi se pestään pois shampoolla. Kun hiukset ovat puhtaat, levitetään toinen hoitoaine - kevyt suojaava ja muotoileva kosmetiikka.

[SCSC] Shampoo + hoitoaine + shampoo + hoitoaine

Voit käyttää shampoota ja hoitoaineita vuorotellen. Tämä menetelmä koostuu neljästä vaiheesta. Puhdista hiukset perusteellisesti shampoolla. Levitä runsaasti hoitoaineita ja pese ne pois shampoon kanssa. Suojaa hiukset lopuksi kevyellä jätettävällä hoitoaineella.

[MS] Mug Shampooing -menetelmä

Tämä on yksi suosituimmista menetelmistä. Tavallaan se on shampoon levitystekniikka - voit käyttää sitä missä tahansa hiustenpesumenetelmässä, johon kuuluu shampoopesu. Ota pieni astia (muki, kuppi tai purkki), kaada siihen hieman shampoota ja lisää vettä, jolloin syntyy vaahtoa. Levitä seos hiuksiin - se antaa hienovaraisemman puhdistusvaikutuksen. Samalla säästät tuotetta.

* Hiusöljy hoitoaineen sijaan? Jokaisessa edellä mainituissa menetelmissä voit korvata hoitoaineen hiusöljyllä tai käyttää molempia tuotteita vuorotellen. On tärkeää, että sovitat hiusöljyn hiusten huokoisuuteen (esim. teet verkossa huokoisuustestin) ja sovitat öljyn tyypin, koostumuksen ja ominaisuudet tarpeisiisi.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Lämpösuojasuihke
Arganöljy
Jojobaöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö