Päänahan hoidot, joilla saat pitkät & terveet hiukset – parasta kotitekoista kosmetiikkaa

Päänahan hoidot, joilla saat pitkät & terveet hiukset – parasta kotitekoista kosmetiikkaa

Oikeanlainen päänahan hoito on välttämätöntä hiustenhoidon kokonaisvaltaisen onnistumisen kannalta. Olemme tulossa entistäkin tietoisemmiksi siitä, että shampoo tai hoitoaine ei ole yksinään kaikki, mitä tarvitaan upeiden, terveiden hiusten saamiseksi. Sen sijaan meidän on myös hyödynnettävä kasviuutteita, jotka vahvistavat hiuksia juurista lähtien. Tutustu parhaisiin hiuspohjan hoitoihin, luo oma kasviperäinen kotihoito hiuksille ja nauti kadehdittavan pitkistä ja vahvoista hiuksista.

Hiuspohjan hoitoaine on tuotetyyppi, joka ylpeilee pitkällä vuosien historialla. Jo isoäitimme käyttivät niitä ja nyt ne tekevät paluuta. Mitä ne oikeastaan ovat, mihin ne ovat paras valinta ja miten niitä käytetään oikein?

Mikä on hiuspohjan hoitoaine?

Yksinkertaisesti sanottuna päänahanhoitoaine on poikkeuksellinen nestemäinen hoitoaine, jota käytetään myös (tai pääasiassa) päänahkaan.

Hiuspohjan hoitoaineet ovat koostumukseltaan vetisiä, joten paras käyttötapa on käyttää niiden kanssa sumutinta tai pipettiä. Rakenteen lisäksi myös koostumuksella on paljon merkitystä - useimmat päänahanhoitoaineet ovat yrttien ja kasviuutteiden sekoituksia, joita on joskus täydennetty luonnollisilla öljyillä.

Levität hoitoainetta vain pään iholle ja hierot sitä huolellisesti ja hellästi hieroen, jotta verenkierto päänahassa lisääntyisi, näin se ravitsee, säätelee talirauhasten toimintaa, stimuloisi kasvua ja hillitsisi hiustenlähtöä. Jokaisella yrttityypillä on hiukan erilaiset vaikutukset, mutta niillä kaikilla on yksi tavoite: hiussolujen vahvistaminen ja itse päänahan hoito.

Päänahan hoitoaineiden tavoite on:

 • ravita päänahkaa; ravittu päänahka on yhtä kuin terveemmät ja vahvemmat hiukset
 • tasapainottaa öljyntuotantoa - liika talin määrä on yleinen hiusongelma, joka jättää jälkeensä pelkän haaveen kauniista ja terveistä hiuksista ja estää niiden kasvua
 • nopeuttaa hiusten kasvua ja estää niiden putoamista - hiuspohjan hoitojen ainesosat stimuloivat hiusjuuria ja saavat siten hiukset kasvamaan nopeammin, toimittavat happea hiusmatriisiin ja -pohjaan
 • tehostaa muiden tuotteiden vaikutusta - hieronta päänahan hoidon yhteydessä antaa muiden tuotteiden ainesosien tunkeutua syvemmälle, mikä tehostaa jokaisen käyttämäsi tuotteen tehoa
 • kosteuttaa päänahkaa - hoidon ansiosta pääset eroon kuivasta, kutiavasta ja hilseilevästä päänahasta
 • lievittää lieviä tulehduksia, ehkäisee päänahan aknen syntymistä
 • nostattaa hiusjuuria - hiuspohjan hoidot lisäävät hiusten volyymia ja tiheyttä ja pitävät hiuksesi raikkaan näköisenä pitkään.

Miksi sinun pitäisi käyttää hiuspohjan hoitoainetta?

Vastaus on hyvin yksinkertainen: ne ovat yksi harvoista tuotteista, joita voit käyttää päänahkaan, etkä vain hiuksiin. Näin ravitsevat ainesosat saavuttavat hiusjuuret, jotka ovat itse asiassa hiusten elämänlähde. Hiusjuuret ovat hiusten tärkein osa - juuri, joka pitää hiukset terveinä.

Miten valita päänahan hoitoaine?

On harmillista, etteivät jotkin kaupallisesti saatavilla olevat hiuspohjan hoitoaineet sovellu käytettäväksi. Päänahan hoitoaine ei saisi sisältää silikoneja eikä raskaita alkoholeja. Joissakin valmisteissa on usein kiistanalaisia ainesosia, joten tarkista aina INCI-tiedot ennen ostamista.

Hiuspohjan öljyhoitoja on parasta tehdä ennen pesua käytettävinä hoitoaineina tai silloin, kun päänahka on hyvin kuiva. Muista, että jotkin kosmeettiset alkoholit eivät ole niin pahoja ja ne itse asiassa edistävät ravinteiden siirtymistä juuriin ja lisäksi lämmittävät ihoa ja stimuloivat verenkiertoa - hoito toimii todennäköisesti nopeammin ja tehokkaammin.

Päänahan hoitoaine - miten ja milloin sitä käytetään?

Päänahan hoitoja voidaan käyttää kolmella eri tavalla. Valinta riippuu mieltymyksistäsi tai tuotteen tyypistä ja pakkausselosteessa olevista ohjeista.

 1. Ennen pesua - levitä hoitoaine pesemättömiin hiuksiin ja päänahkaan, anna vaikuttaa noin 2 tuntia ja pese hiukset shampoolla. Tätä menetelmää suositellaan, kun käytetään kasviperäisiä öljyjä sisältäviä päänahan hoitoaineita. Tuotteen levittäminen kuiviin hiuksiin pesun jälkeen jättää hiukset todennäköisesti painaviksi ja rasvaisiksi.
 2. Pesun jälkeen kosteisiin hiuksiin - levitä hiuspohjan hoitoaine hieman kosteisiin, pyyhekuiviin hiuksiin. Leave-in-hoitoaineet ovat miedompia ja koostumukseltaan kevyesti juoksevia. Niitä ei tarvitse huuhdella.
 3. Pesun jälkeen kuiviin hiuksiin - näin käytettynä hoito suojaa hiuksia vaurioilta ja ravitsee päänahkaa. Se myös pumppaa volyymia ja nostaa juuria, joten levitä sitä joka päivä kuivalle päänahan iholle. Se toimii loistavana muotoilijana, joka tekee hiuksista helpommin käsiteltävät.

Miten päänahan hoitoaineita käytetään?

Suoraan päänahkaan levittäminen suihke- tai pumppupullon avulla on yleisesti ottaen suosituin menetelmä. Samalla se on myös miellyttävin tapa. Jos hiuspohjan hoitoaineesi mukana ei tule sumutinta tai muuta erityistä annostelijaa, käytä vanhaa pestyä ja keitettyä kosmetiikkapakkausta, jonka olet jo käyttänyt loppuun.

Levitä hoitoaine ensin hiusosio kerrallaan. Hiero sitä varovasti ihoon sormenpäilläsi. Muista, että on erittäin tärkeää hieroa päänahkaa - näin ainesosat pääsevät tunkeutumaan syvempiin hiuskerroksiin (hiusjuuriin) ja päänahkaan. Hieronnan ei tarvitse olla pitkä - muutama minuutti riittää verenkierron lisäämiseksi.

Päänahan hoitoaineet - kuinka kauan niitä kannattaa käyttää & milloin voit odottaa tuloksia?

Se, kuinka kauan sinun tulisi käyttää päänahan hoitoainetta, riippuu täysin tarpeistasi ja ennen kaikkea hiustesi kunnosta. Vaurioituneet hiukset tarvitsevat pidempiaikaisempaa hoitoa.

Muista silti, että sinun tulisi käyttää päänahan hoitoainetta 3-4 viikkoa. Eikä uskota myyntipuheita - päänahan hoitoaine, joka antaa tuloksia ensimmäisen käyttökerran jälkeen, ei ole olemassa, koska tuote ja sen ainesosat tarvitsevat aikaa aloittaakseen toimintansa.

On selvää, että jotkin vaikutukset saattavat näkyä jo aikaisemmin. Jos hiuksesi eivät ole voimakkaasti vaurioituneet, hiustenlähtö todennäköisesti hidastuu 2-3 viikon järjestelmällisen käytön jälkeen. Ensimmäiset vauvahiukset näkyvät noin 4 viikon kuluttua.

Kun käytät hiuspohjan hoitoainetta, varmista, että noudatat valmistajan ohjeita. Jos pakkausselosteessa sanotaan, että hoidon pitäisi kestää korkeintaan 3 viikkoa, pidä taukoa. Hoito voidaan usein uusia noin 7 päivän kuluttua.

Paras hiuspohjan hoitoaine hiusten kasvuun ja ravitsemiseen

Ei ole olemassa mitään määriteltyjä sääntöjä, joiden avulla voidaan luoda tehokas, kaikille sopiva päänahan hoitoaine. Se on aina yksilöllinen valinta. On olemassa erilaisia tekijöitä, jotka saavat tietyn ainesosan toimimaan hiuksissasi tai ei.

Kannattaa myös muistaa, että kasviperäinen hiustenhoito ei sovi kaikille. Yrtit saattavat vaikuttaa liian rajusti puhdistavasti hienoihin, hauraisiin tai värikäsiteltyihin hiuksiin. Tämän seurauksena hiukset menettävät kiiltoa sen sijaan, että saisivat sitä. Niistä tulee elottomat, kun taas hiusväri haalistuu nopeammin. Tässä tapauksessa sinun pitäisi turvautua vaihtoehtoon, joka on öljyhoito. Räätälöidyt luonnollisten öljyjen sekoitukset, joita tehostetaan erityisillä ainesosilla, vahvistavat juuria ja stimuloivat hiusmatriisin prosesseja sekä takaavat loistavan hiusten ja päänahan hoidon; ne ravitsevat, kaunistavat ja tuovat takaisin kiillon ja elinvoiman. Jos etsit tehokasta korjausta, kokeile yhtä Nanoilin hiusöljyistä. Levität niitä hiusten pituuksiin ja enimmäkseen hiuspohjaan vahvistaaksesi hiuksia sisältäpäin ja suojellaksesi niitä vaurioilta.

DIY - miten tehdä itse kotona päänahan hoitoaineen kasvuun & hiusten vahvistamiseen?

Kotitekoiset hiuspohjan hoidot ovat loistavia niille, joilla on herkkä hiuspohja, joka ei siedä raskaita alkoholeja tai synteettisiä aineita valmiissa tuotteissa. Jos valitset kotitekoisen hiuspohjan hoitoaineen, säilytä se jääkaapissa ja käytä 3-4 päivän kuluessa.

Sarviapilan siemenistä tehty päänahan hoitoaine vähentää hiustenlähtöä ja antaa kauniin, voimakkaan kiillon. Se on myös tehokas lääke rasvoittuvaan päänahkaan tai krooniseen hilseilyyn.

Kaada kuppi kiehuvaa vettä teelusikallisen jauhettujen sarviapilan siemenien päälle. Jäähtymisen jälkeen valuta siemenet ja kaada neste pumppu- tai sumutinpulloon. Hoitoainetta on parasta käyttää illalla ja pestä hiukset aamulla - näin pääset eroon sarviapilalle ominaisesta, voimakkaasta tuoksusta.

 • Nokkosesta ja hevosenkorennosta tehty päänahan hoitoaine - hiustenhoidon ystävien todellinen hitti. Se sisältää runsaasti kuparia, joka on välttämätöntä ihon oikean kunnon ja vahvojen hiusten kasvun kannalta. Hevosenkorennosta ja nokkosen arvokkaita ominaisuuksia yhdistelevä päänahan hoitoaine saa hiukset kasvamaan paksummiksi, vahvemmiksi ja kirkastaa niiden väriä, mutta se kuitenkin lähinnä rauhoittaa ärtynyttä kutisevaa päänahkaa ja vähentää talineritystä, mikä takaa pitkäkestoisemman raikkauden ja volyymin.

Hoitoaine on helppo valmistaa: hauduta lusikallinen nokkosta ja hevosenkorentoa kuppiin kiehuvaa vettä. Näiden yrttien tuoksu ei jää hiuksiin, joten voit käyttää sitä rohkeasti muutaman kerran päivässä vaurioituneisiin hiuksiin.

 • Päänahan hoitoaine koivusta - yksi suosituimmista päänahan hoidoista. Se ei vaadi mitään valmisteita, sillä voit ostaa valmista koivuvettä kaupasta. Valitse sertifioitu luomutuote, jossa ei ole keinotekoisia aineita.

Koivuveden käytön jälkeen hiukset ovat pehmeät ja heleät. Koivuvesi sopii sekä rasvaisille että erittäin kuiville, ylikäsitellyille, herkistyneille ja vaurioituneille hiuksille.

Takiaisesta ja rohtokalmojuuresta valmistettu päänahan hoitoaine. Voit käyttää niitä erikseenkin, mutta ne täydentävät täydellisesti toisiaan. Käytä seosta vähentämään talineritystä ja saat aikaan lopultakin kauan toivomasi nopeamman hiusten kasvun. Molemmat kasvit on tunnettu ravitsevasta ja antibakteerisesta vaikutuksestaan jo iät ja ajat. Ne estävät hiustenlähtöä ja vähentävät talintuotantoa ehkäisten samalla rasvoittumista.

Kaada veteen teelusikallinen kummankin takiaisen ja rohtokalmojuuren kukkaa, keitä 3-5 minuuttia, siivilöi, jäähdytä, hiero päänahkaan ja hiuksiin joka päivä.

 • Sitruunamehusta päänahan hoitoaine - toinen helppotekoinen ja erittäin tehokas päänahan hoitoaine, joka nauttii suurta suosiota pitkätukkaisten naisten keskuudessa. Se raikastaa ja estää erinomaisesti päänahan rasvaisuutta.

Lisää puoli kupillista vettä puolikkaasta sitruunasta puristettuun, kirkkaaseen sitruunamehuun. Käytä pesun jälkeen, anna vaikuttaa.

 • Kahvista valmistettu päänahan hoitoaine - erinomainen, intensiivisesti toimiva hiusten kasvunaamio. Kofeiini lisää päänahan verenkiertoa ja vahvistaa siten juuria, ravitsee päänahkaa ja edistää hiusten kasvua.

Keitä vahvaa kahvia, erottele kahvi puruista. Hiero kahvia päänahkaan 2-3 päivän välein. Älä heitä puruja pois - sekoita ne luonnolliseen puhdistamattomaan öljyyn ja tee päänahan kuorinta kerran viikossa.

Meripihkan päänahan käsittelyllä on vahvistava ja tasoittava vaikutus, se hillitsee rasvoittumista ja se on luonnollinen aurinkosuoja, joka suojaa auringon vaurioilta. Meripihka stimuloi hiusten kasvua, parantaa aineenvaihduntaa, toimittaa happea juuriin sekä rauhoittaa päänahan ärsytystä. Se estää hiusten latvoja halkeilemasta ja suojaa haitallisilta ulkoisilta tekijöiltä.

Tarvitset karkeaa meripihkaa ja varmista, että se on luonnollista; aito meripihka uppoaa makeassa vedessä ja kelluu suolaisessa vedessä.

Ota 50 g meripihkajauhetta ja kaada se lasipulloon tai purkkiin. Lisää sitten puoli litraa väkevää alkoholijuomaa (95 %). Laita se sivuun lämpimään paikkaan vähintään 10 päiväksi ja ravista pulloa silloin tällöin. Sen jälkeen päänahkasi hoitoaine saa kauniin kultaisen värin. Levitä sitä joka päivä, mieluiten ennen nukkumaanmenoa, ohentamalla sitä ensin vedellä.

Aloe verasta valmistettu päänahan hoito. Aloe vera on täydellinen hoitoaine harvennetuille hiuksille, se rauhoittaa ärsytystä ja lievittää ihoa. Ennen kaikkea se kuitenkin kosteuttaa hiuksia ja pään ihoa.

Se parantaa silmiinpistävästi kuivien hiusten kuntoa.

Sekoita hienolaatuista (mieluiten luomua) Aloe vera -mehua veteen ja hiero sitä päänahkaan ja hiuksiin päivittäin.

 • Mustaretiisin päänahanhoito - täydellinen monipuolinen hoitoaine elottomille, volyymittomille hiuksille. Mustaretiisi on tunnettu korjaavasta, vahvistavasta ja ravitsevasta vaikutuksestaan. Se estää liiallista talineritystä, raikastaa ja hillitsee hiustenlähtöä.

Sekoita noin puolet mustaretiisistä mehustimessa. Kaada mehu sumutinpulloon. Suihkuta hiuksiin ja päänahkaan 30 minuuttia ennen hiustenpesua. Sitä ei kannata jättää pesemättä, koska mustaretiisissä on hyvin voimakas tuoksu, joka ei ole kovin miellyttävä. Jos kuitenkin haluat jättää sen pidemmäksi aikaa, levitä sitä ennen nukkumaanmenoa ja pese hiukset aamulla.

Päänahan hoitoaine - seikkoja, jotka sinun on pakko tietää!

Jos haluat ottaa kaiken irti päänahan hoidosta ja nauttia parhaista tuloksista hiuksillesi ja päänahallesi, käytä sitä päivittäin, poikkeuksetta. Sama sääntö pätee öljyhoitoon - aika on olennaisen tärkeää, jotta tuotteet toimivat. Mitä useammin käytät hiuspohjan hoitoa, sitä nopeammin huomaat vaikutukset. Jokapäiväinen käyttö on hyvä idea, siis myös niinä päivinä, jolloin et pese hiuksiasi.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Risiiniöljy
Hiusnaamio keratiinilla
Arganöljy
Jojobaöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö