Mikä on täydellinen shampoo hiustyyppillesi? - Hiustenhoidon salaisuudet

Mikä on täydellinen shampoo hiustyyppillesi? - Hiustenhoidon salaisuudet

Kuinka valita oikea shampoo? Shampoon ollessa hoitoaineen parina se saa vähemmän huomiota – sen rooli on puhdistaa, ja siinä kaikki. Unohdamme helposti, että sopimaton shampoo voi tehdä enemmän haittaa kuin hyvää hiuksillemme. Selvitä, minkä tyyppinen shampoo tulisi valita saadaksesi siitä parhaan hyödyn ja välttääksesi kuivat, sameat ja takkuiset hiukset.

Ne teistä, jotka tietävät tarkalleen, millaista shampoota hiuksenne tarvitsevat, nostakaa kätenne ylös. Kun valitsemme hiustenhoitoaineita ja tutkimme huolellisesti niiden koostumusta, emme omista yhtä paljon aikaa shampoon valintaan. Monet meistä ostavat vain satunnaisesti jonkin shampoon tai valitsevat kaksipakkauksen, joka sisältää sekä hoitoaineen että saman sarjan ja brändin shampoon. Kokeilemme kaikkia apteekissa saatavilla olevia tuotteita tai pysymme uskollisina tietylle kosmetiikkamerkille, joka tekee ihmeitä hiuksillemme. Koska useimmat meistä eivät ole täysin varmoja, millainen shampoo olisi oikea valinta, altistamme hiuksemme huomaamattamme vaurioille.

Väärin valittu hiusshampoo

Tiedätkö, mitä vaikutuksia voit odottaa käyttäessäsi vääränlaista shampoota? Tällainen tuote saattaa sisältää aineita, jotka eivät vastaa hiustemme huokoisuutta ja voivat jopa ärsyttää ihomme. Tuloksena huonosti valitusta hiusshampoosta:

  • aiheutuu epämiellyttävä kutina,
  • edistää hilseen muodostumista,
  • ärsyttää hiuspohjaa ja heikentää hiustuppoja,
  • kuivattaa ja sameuttaa hiukset,
  • tekee hiusten kampaamisesta ja muotoilusta vaikeaa.

Kuinka valita shampoota hiustyyppisi mukaan?

Teoriassa voimme tietää shampoista vain etiketin perusteella, mutta kannattaa paneutua tarkemmin hiusten shampoon valintaan. Tärkeintä on sen koostumus.

Vältä siis shampoita, jotka sisältävät alkoholeja, ftalaatteja, petrokemikaaleja, parabeeneja ja muita haitallisia aineita, kuten voimakkaasti ärsyttäviä puhdistusaineita (Sodium Laureth Sulfate, Sodium Coco Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate, Sodium Myreth Sulfate, Ammonium Lareth Sulfate, Sodium Cocoyl Sarcosinate, Sodium Pareth Sulfate). Kyseessä on kosmeettinen tuote, jonka tarkoituksena on puhdistaa hiuspohja ja hiukset tehokkaasti, mutta ei ärsyttää niitä. Hellävaraiset, luonnolliset shampoot lisäkosteuttavilla aineilla, öljyillä ja kasviuutteilla ovat paljon parempi ratkaisu.

Yhtä tärkeää on selvittää ja määrittää, millaisia shampoita on saatavilla. Suosituimpia ovat nestemäisessä muodossa olevat shampoot, vaikka voit löytää myös shampoopaloja, voiteita, öljyjä jne. Myös kuivashampoot ovat erittäin suosittuja – ne poistavat ylimääräistä talia ja virkistävät hiukset heti ilman veden käyttöä. Ne ovat myös erittäin käteviä matkalla ollessa. Oikean shampoon valinnassa on ehdottomasti syytä ottaa tämä seikka huomioon.

Shampoo vs. Hiustyyppi

Sinun tarvitsee tarkastella hiuksiasi tarkemmin määrittääksesi, mitä kosmetiikkaa ne tarvitsevat ja minkälaista shampoota valita. Hiukset antavat meille vihjeitä ja viitteitä, esimerkiksi ne takertuvat helposti tai muuttuvat pörröisiksi kosteana päivänä. Kuitenkin kaikki eivät välttämättä pysty selvittämään, mitä tarkalleen ottaen heidän hiuksensa yrittävät ilmaista. Tämän vuoksi tämän päivän kirjoituksessa saat hyödyllisiä vinkkejä siitä, miten valita shampoosi tietyn hiustyyppisi mukaan. Aloittakaamme!

Shampoo kuiville ja hauraille hiuksille

Tylsät, hauraat ja kosteuden puutteesta kärsivät hiukset ovat monille naisille painajainen. Paras ratkaisu tällaiseen ongelmaan on käyttää sopivaa hoitoainetta tai hiusnaamiota. Muista myös, että shampoo voi joko kosteuttaa hiuksia tai päinvastoin lisätä pörröisyyttä ja kuivattaa niitä vielä enemmän – kaikki riippuu siitä, valitsemmeko oikean tuotteen. Paras shampoo kuiville hiuksille tulisi sisältää kahden ryhmän ainesosia: kosteuttavia humektantteja ja suojaavia emollientteja. Kannattaa valita kosmetiikka, jolla on kermainen koostumus ja joka koostuu luonnollisista öljyistä kuten kookosöljy, avokadoöljy tai arganöljy, sekä vahvistavasta keratiinista, joka estää haurautta, sekä glyseriinistä, joka vastaa asianmukaisesta kosteuttamisesta. Mitä kuivien hiusten shampoon tulisi välttää? Sulfateja, jotka riistävät hiuksilta ja hiuspohjalta kosteutta.

Shampoo rasvoittuville hiuksille

Rasvoittuvat hiukset johtuvat talirauhasten epäasianmukaisesta toiminnasta hiuspohjassa. Tässä tapauksessa hyvä shampoon ei ainoastaan puhdista vaan myös estää liiallista talineritystä ja tasapainottaa sitä. Tällaisen kosmetiikan koostumuksen tulisi sisältää puhdistavia aineita, mutta jättää pois öljyjä ja silikoneja sisältäviä ainesosia. Lisäksi rasvoittuvat hiukset pitävät rosmariinista, salvasta, nokkosesta ja kamomillasta, joilla on supistava vaikutus (huom - kamomilla voi myös kirkastaa hiusten väriä). Tästä syystä yrttishampoiden käyttö voi olla hyödyllistä. Et voi kuitenkaan unohtaa muita rasvoittuvien hiusten hoitosääntöjä, kuten kuuman veden välttämistä hiustenpesussa.

Shampoo värjätyille ja vaalennetuille hiuksille

Värjääminen ja vaalentaminen ovat prosesseja, jotka voivat vahingoittaa hiusten kuntoa. Tämän vuoksi hyvän shampoon värjätyille hiuksille tulisi puhdistaa hellävaraisesti, jotta se ei huononna jo heikentyneiden hiusten tilaa. Vaikka muita hiusten uudistumista edistäviä tuotteita on olemassa, on parasta, että shampoo sisältää ravitsevia, silottavia, kosteuttavia ja vahvistavia ainesosia - yleensä hunajaa, kasviöljyjä, keratiinia ja muita proteiineja. Vaalennetuille hiuksille tarvitaan shampoita, jotka vähentävät keltaisia ja lämpimiä sävyjä (violetit shampoot). Kuitenkin tummille värjätyille hiuksille kannattaa valita shampoot, jotka erityisesti estävät värin haalistumista. Lisäksi halutuin shampoo korostaa hiusten kiiltoa ja sillä on alhainen pH (enintään 7) sulkeakseen hiussuomut.

Shampoo ohuille hiuksille

Voiko shampoota käyttää lisäämään hiusten volyymia? Tottakai! Kuitenkin ohuiden, hentojen ja litteiden hiusten tapauksessa oikean shampoon valinta voi olla todella hankalaa. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa - kuivashampoo tai nestemäinen shampoo. Ensimmäinen on tarkoitettu virkistämään hiuksia välittömästi, jossa partikkelit imevät ylimääräisen talin, jättäen hiukset tilaviksi ja kohotetuiksi juuresta. Et voi kuitenkaan perustaa hiustenhoitoasi pelkästään kuivashampoon varaan, koska pesemättöminä muutaman peräkkäisenä päivänä se voi johtaa ärttyneeseen hiuspohjaan, tukkeutuneisiin huokosiin ja tuotekertymiin. Kunnollisen shampoon ohuille hiuksille tulee puhdistaa hiuspohja perusteellisesti ja päästä eroon kosmetiikan jäänteistä. Lisäksi jos se sisältää polymeerejä ja proteiineja, se voi vahvistaa ja paksuntaa hiuksia, näkyvästi lisäten niiden volyymia.

Shampoo hilseileville hiuksille

Ne, jotka ovat joutuneet taistelemaan hilsettä vastaan ainakin kerran elämässään, tietävät, kuinka vaikeaa siitä on päästä eroon. Oikean shampoon valitseminen on vain jäävuoren huippu sääntöjä, jotka tulisi ottaa huomioon hilseen hoitoon. Se on kuitenkin erittäin tärkeä askel. Yleisimmät apteekista löytyvät hilsettä torjuvat shampoot sisältävät aineita, jotka taistelevat erilaisia sieni-infektioita vastaan. Nämä ainesosat sisältävät ketokonatsolia, salisyylihappoa, sinkkitritionaattia ja seleenidisulfidia. Sinun tulisi kuitenkin olla erittäin varovainen tällaisten tuotteiden käytössä, koska iho voi helposti tottua niihin, mikä johtaa hilseen paluuseen niiden käytön lopettamisen jälkeen. Hyvällä hilsettä torjuvalla shampoolla tulisi olla kevyt ja luonnollinen koostumus, koska parabeenit, voimakkaat puhdistusaineet ja muut synteettiset aineet voivat ärsyttää ihoa, stimuloida talirauhasia ja pahentaa ongelmaa. Kannattaa etsiä shampoita, jotka sisältävät risiiniöljyä, takiaisöljyä, rosmariiniöljyä tai teepuuöljyä, jotka estävät hilseen muodostumista.

Shampoo kiharoille ja pörröisille hiuksille

Monet eivät ole tietoisia siitä, että kiharat hiukset voivat muuttua liian pörröisiksi ja menettää kosteutta, jos käytämme sopimattomia shampoita. Kiharapäisten hiusten omistajien on aina oltava tarkkana siitä, mitä kosmetiikkaa he käyttävät. Paras ratkaisu pörröisille hiuksille on käyttää shampoota, jossa on silottavia ainesosia. Etsi siis [sheavoi], kookosöljyä, vihreää teetä. Sinun ei tarvitse pelätä synteettisiä aineita, koska kuuluisat silikonit voivat antaa hiuksillesi kauniin kiillon, pehmeyden ja joustavuuden. Kuitenkin hiusten sileyden ei tarvitse mennä käsikädessä volyymin menetyksen kanssa, minkä vuoksi kiharille hiuksille tarkoitetun shampoon tulisi olla kevyt koostumukseltaan ja puhdistaa hyvin epäpuhtauksista ja hiuksiin jääneistä muotoilutuotteiden jäänteistä. Mitä muuta kannattaa etsiä tällaisessa tuotteessa? Proteiineja, kosteuttavia ja suojaavia ainesosia, joiden avulla kiharat hiukset säilyttävät elinvoimansa.

Kuinka usein tulisi vaihtaa shampoota?

Yksi yleisimmistä kysymyksistä liittyy siihen, tuleeko shampoota vaihtaa erilaiseen ja kuinka usein. Itse asiassa tähän ei ole tiukkoja sääntöjä.

Tämän idean kannattajat väittävät, että ajan myötä hiustemme ja hiuspohjamme tarpeet muuttuvat. Siksi sinun tulisi vaihtaa shampoita aina tarpeen mukaan. Kun hiukset ovat saaneet tarpeeksi kosteutta, voimme jättää kuiville hiuksille tarkoitetun shampoon ja suosia volyymia antavaa shampoota jne. Toisaalta säännöllisten shampoon vaihtojen vastustajat väittävät käyttäneensä samaa tuotetta monien vuosien ajan samalla upealla tuloksella, eikä muutoksia tarvita.

Hyvä kompromissi on pitää kaksi suosikki-shampoota käsillä. Määritä ensin hiuksesi kaksi tärkeintä tarvetta (esimerkiksi rasvainen hiuspohja ja katkeilevat latvat), sitten käytä tarpeisiin sopivia shampoita (toinen estämään rasvaista hiuspohjaa ja toinen proteiineihin perustuva vahvistava shampoo) vuorotellen. Sen sijaan, että vain vaihtaisit shampoota usein, varmista, että vastaat hiusten ja hiuspohjan tarpeita. Hiusten ulkonäkö ja niiden ongelmat ovat parhaat merkit oikean shampoon valitsemiseksi.

Tärkeää! Vaikka sitä kutsutaan hiusshampooksi, sen on tarkoitus ensisijaisesti puhdistaa hiuspohja. Koska käytämme sitä pääasiassa hiuspohjan pesuun, on järkevää valita sellainen, joka parantaa sen kuntoa. Jos meillä on hiuspohjan seborrea ja kuivat latvat, valitse rasvoille hiuksille tarkoitettu shampoo - se ratkaisee ongelman hiusten juurella, kun taas uudistuminen on hoitoaineen, tehokkaan hiusnaamion tai tiivistetyn seerumin tehtävä.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Risiiniöljy
Hiusnaamio keratiinilla
Jojobaöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö