Hiustenhoidon pyramidi. Kuinka saavuttaa kauneuden huippu?

Hiustenhoidon pyramidi. Kuinka saavuttaa kauneuden huippu?

Kuinka luoda täydellinen hiustenhoitorutiini? Inspiroidu pyramidista: täydellisestä muodosta, jossa kaikki hoitoelementit sijaitsevat tarkasti määritellyssä paikassa. Tämä erikoinen "kauneuden taksonomia" havainnollistaa, mihin tulisi kiinnittää huomiota hiusten hoitamisen yhteydessä. Mitä tarvitaan, jotta hiukset ovat terveet ja ihastuttavan kauniit?

Mikä on hiustenhoitopyramidi?

Hiustenhoitopyramidi on tarkka kaavio, samankaltainen kuin ruokapyramidi: sen pohjalta löydät toimenpiteet, jotka tulisi tehdä hiuksille useimmin (esimerkiksi päivittäin). Ilman niitä ylemmillä segmenteillä oleva hoito ei tuota toivottua tulosta.

Pyramidi havainnollistaa ihanteellisesti suunnitelman, joka tuo menestyksen hiustenhoidossa. Sen avulla voimme helposti määrittää, mikä on tärkeintä, mitä tulisi tehdä harvemmin tai vain ajoittain, jotta hiukset kasvavat vahvemmiksi ja terveemmiksi – tästä johtuu jaottelu päivittäin, kerran viikossa ja vielä harvemmin tehtäviin toimenpiteisiin, jotka takaavat hiusten täydellisen terveyden ja upean ulkonäön.

Pyramidin avulla voit helposti määrittää, hoidatko hiuksiasi oikealla tavalla. Jos altistat ne usein kuumalle muotoilulle (kihara- ja suoristusraudat), ne heikkenevät nopeasti ja kuivuvat liikaa. Jos huomaat hiustesi olevan latteat ja tukkeutuneet, ja ne rasvoittuvat nopeammin – varmista, ettet käytä hiusnaamioita liian usein. Ehkäpä olisi hyödyllistä ottaa käyttöön hiuspohjan kuorinta osana hiustenhoitorutiinia?

Hiustenhoitosuunnitelma – miksi pyramidia käytetään?

Pyramidi heijastaa harmoniaa ja symboloi ideaalista kehoa. Tässä yhteydessä se parhaiten ilmaisee ihanteellisia hiuksia – toisin sanoen terveitä, vahvoja ja kiiltäviä hiuksia. Se kuvastaa myös täydellisesti tapaa, jolla sinun tulisi niitä ravita: ilman asianmukaista perustaa sen korkeammat kerrokset eivät ole perusteltuja – ne ovat yksinkertaisesti mahdottomia saavuttaa. Siksi hiustesi oikeanlainen hoito vaatii tämän kaavan seuraamista ja hiustesi hoidon sovittamista siihen. Et voi saavuttaa parasta mahdollista hiusten kuntoa ilman loogista järjestystä ja systemaattisia hoitotoimenpiteitä, jotka huolehtivat hiuksistasi asianmukaisesti ja suojaavat niitä vaurioilta. Miltä oikeanlaisen hiustenhoitopyramidin tulisi näyttää?

PYRAMIDI HIUSTENHOITOSSA - PYRAMIDIN TUTKIMUS - TEORIA JA KÄYTÄNTÖ

Hiustenhoitopyramidi - päivittäin: tukivyöhyke

LISÄRAVINTEET, YRTIT, PÄÄNAHKAVOITEET, HIUSTENPÄIDEN SUOJAUS, HOITOSUIHKE, HARJAUS

▲ Tämä "taso" muodostaa oikean hiusten ja päänahan hoidon perustan. Tähän luokkaan kuuluu ensisijaisesti lisäravinteet eli terveellinen ravinto, vitamiinit, biotiini, rasvahapot ja yrttiuutteet, joita on syytä nauttia päivittäin, jotta keho saa jatkuvasti tarvittavat ainekset oikean toiminnan ja uudistumisen tueksi. Nokkos- ja peltokorteuutteet ovat erityisen hyödyllisiä.

▲ Toinen arvokas mutta äärimmäisen harvinainen hoitomenetelmä on yrttien käyttö päänahan hoitona ja hiushydrolaatit. Niiden avulla ravitset hiusta juuresta, vahvistaen sen "nuorimpia" osia, ja tuet samalla päänahkaa ja vahvistat hiusten juuria. Tällaisten liuosten ansiosta päänahka pysyy puhtaana ja siistinä, hiukset vahvistuvat, nousevat kauniisti juuresta eivätkä kerrytä niin paljon likaa. Säännöllinen päänahan liuosten käyttö voi estää seborreaa ja auttaa torjumaan hiustenlähtöä.

▲ Hyvin "herkkä" osa hiusta on latva. Ilman asianmukaista hoitoa ne tulevat puolustuskyvyttömiksi ja halkeilevat nopeammin – siksi on tärkeää suojata ne ulkoisten tekijöiden haitallisilta vaikutuksilta ja mekaanisilta vaurioilta. Voit levittää erityistä silikonista seerumia hiusten latvoihin tai turvautua hiusöljyyn.

▲ Hiusten suojaaminen myrkkyjä, ulkoisten tekijöiden haitallisia vaikutuksia ja auringon säteilyä vastaan on tärkeä vaihe, jota ilman,   hiukset eivät koskaan ole terveet. Siksi onkin hyvä suojata hiuksia hellävaraisella hoitoaineella päivittäin – se ei kuormita hiuksia, mutta suojaa niitä vaurioilta, taltuttaa kurittomat hiuskiehkurat ja lisää niiden kiiltoa.

Hiustenhoitopyramidi - joka 2-3 päivä: vahvemman uusiutumisen vyöhyke

HIUSTEN ÖLJYÄMINEN, HIERONTA, HIUSTENPESU, HIUSTEN KUIVAUS, HOITOAINE

▲ "Toinen kerros" hiustenhoidossa on yhtä tärkeä - täällä ovat kaikki tärkeimmät hoidot, jotka tulisi ottaa käyttöön terveiden ja vahvojen hiusten saamiseksi. Tämä taso vastaa jatkuvasta uusiutumisesta ja pitää hiukset täydellisessä kunnossa. Suoraan sanottuna: ilman tätä elementtiä hiuksilla ei ole mahdollisuutta terveyteen eikä hyvään ulkonäköön.

▲ Tärkein vaihe hiustenhoidossa on hiusten pesu - öljyistä hiuspohjaa tulisi pestä jopa päivittäin, mutta yleisin menetelmä, "kultainen keskitie", on pestä hiukset joka 2-3 päivä. Tämän ansiosta hiuspohja pystyy lepäämään yhden pesun ja toisen välillä; on myös aikaa palauttaa ihon luonnollisen suojakerroksen, hydro-lipidisuojan, tasapaino.

▲ Huuhdeltavia hoitoaineita tulisi käyttää pysyvänä osana hoitoa yhdessä hiusten pesun kanssa. Levitä suosikkihoitoaineesi kosteisiin, pestyihin hiuksiin ja anna sen vaikuttaa noin 3 minuutin ajan ennen huuhtelua. Tällä tavalla hiukset saavat ravintoa, ne ovat vähemmän takkuuntuneet, hiussuomut sulkeutuvat ja rakenne tasoittuu.

▲ Koska hoitoaine parantaa hiusten kuntoa vain niiden koko pituudelta eikä huolehdi hiuspohjasta, tämän tason yksi tärkeimmistä hoitoelementeistä on hiusten öljyäminen. Erittäin vaurioituneille, kuiville ja oheneville hiuksille sen voi tehdä joka päivä. Paksujen ja raskaiden hiusten tapauksessa riittää tehdä se kerran viikossa. Samoin kuin hiusten öljyämisen tiheyden kanssa, myös öljyjen tulisi vastata hiusten kuntoa ja rakennetta - eli niiden huokoisuutta. Öljyn levittäminen sekä hiusten koko pituuteen että hiuspohjaan tarjoaa tehokkainta, moniulotteista hoitoa: se uudistaa, vahvistaa ja parantaa hiusten ulkonäköä. Lisäksi hiusten öljyäminen liittyy suoraan hiuspohjahierontaan, joka stimuloi verenkiertoa, vahvistaa hiusjuuria ja tehostaa ainesosien imeytymistä ihoon ja hiussoluihin.

▲ Hiusten pesun jälkeen tartumme yleensä hiustenkuivaajaan - meillä harvoin on tarpeeksi aikaa antaa niiden kuivua itsestään. Valitessasi hiustenkuivaajan varmista, että siinä on viileä ilmavirta ja kuivaa aina hiuksesi noin 40 asteen Celsius- lämpötilassa - korkeat lämpötilat heikentävät hiuspohjan toimintaa ja saavat veden hiuksista haihtumaan, jolloin ne alkavat kuivua ja heikentyä.

Hiustenhoitopyramidi - kerran viikossa: puhdistusvyöhyke

HIUSNAAMIO, PUHDISTAVA SHAMPOO, KUIVA SHAMPOO, PÄÄNAHAN SYVÄPUHDISTUS

▲ Hiustenhoidon kolmas taso on hoito, joka ei vaadi niin tiheää käyttöä, mutta terveiden ja hyväkuntoisten hiusten täyden vaikutuksen saavuttamiseksi siitä ei tulisi luopua. Nämä hoidot sisältävät ennen kaikkea ne, jotka yhdistetään tarkkaan hiusten ja hiuspohjan puhdistukseen, jotta ne voivat seuraavien päivien aikana imeä enemmän uudistumista edistäviä ainesosia.

▲ Päänahan syväpuhdistus ei vain stimuloi verenkiertoa ja hapen vaihtoa solujen sisällä, vaan auttaa myös puhdistamaan päänahan perusteellisesti ja poistamaan kosmetiikan jäämät (etenkin muotoilutuotteet), jotka voisivat kertyä hiusten juureen ja estää niiden kasvua. Tee se vain kerran viikossa pitääksesi ihon tasapainossa ja puhdistaaksesi hiuksesi toksiineista, epäpuhtauksista ja kaikista tarpeettomista kosmeettisista kerrostumista.

▲ Puhdistava shampoo on täydellinen kosmetiikka, joka tehostaa mitä tahansa kauneushoitoa. Se ei vain puhdista hiuspohjaa ja hiuksia kosmetiikan jäänteistä, ylimääräisestä talista, myrkyistä ja epäpuhtauksista, vaan myös avaa hiussuomut, mikä lisää niiden imeytyvyyttä: naamioiden tai öljyjen ainesosat tunkeutuvat syvemmälle hiusten rakenteeseen ja ravitsevat niitä tehokkaammin.

▲ Pestyäsi hiuksesi puhdistavalla shampoolla, on parasta käyttää asianmukaisesti valittua hiusnaamiota – valitse sellainen, jolla on hyvä koostumus. Mitä tarkoittaa 'hyvä koostumus'? Se ei sisällä parabeeneja, kuivattavia yksimolekyylisiä, lyhytketjuisia alkoholeja tai raskaita silikoneja, jotka vahingoittavat hiuksia. Monet yhdistävät naamiokäsittelyn hiusöljyhoitoon, koska naamio, joka levitetään hiuksiin juuri ennen pesua, emulgoi täydellisesti öljyt ja täydentää hiussuortuvien hoitoa ja uusiutumista, sekä puhdistaa myös öljyn nopeasti ja helposti hiuksista.

Tällainen hoito vaatii enemmän aikaa, joten sinun täytyy tehdä se vain kerran viikossa. Pese hiuksesi puhdistavalla shampoolla, levitä öljy kosteisiin hiuksiin, anna sen vaikuttaa vähintään 30 minuuttia, levitä naamio hiuksiin juuri ennen pesua, anna sen vaikuttaa 15 minuuttia, huuhtele ja pese hiuksesi perinteisellä shampoolla.

▲ Usein meillä ei ole aikaa pestä hiuksia shampoolla ja vedellä. Onneksi kuiva shampoo tulee avuksi. Sen koostumukseen sisältyvä talkki tai riisitärkkelys pystyy välittömästi virkistämään hiuksia, hoitamaan niitä ja vähentämään liiallista talintuotantoa. Kuiva shampoo kuitenkin asettuu hiuksiin ja estää ilman pääsyn päänahkaan, joten sitä ei tulisi käyttää liian usein: kerran viikossa on enimmäismäärä. On myös hyvä muistaa, ettei seuraavana päivänä tulisi lisätä uutta annosta shampoota hiuksiin.

Hiustenhoitopyramidi - kerran kuukaudessa: korjailu ja säätö

YRTTIPERÄINEN HIUSVÄRIN KÄSITTELY, HIUS-SAUNA

▲ Naiset rakastavat hiusten värjäämistä. Värjäämisen jälkeen hiukset näyttävät hienoilta, mutta viikkojen kuluessa ne heikkenevät, haalistuvat ja kuivuvat liikaa. Valitettavasti hiusten värjäämistä ei voida välttää, jos haluamme vahvistaa hiustemme väriä tai saada aivan uuden sävyn. Muista levittää värjäysaineita mahdollisimman harvoin välttääksesi hiusten liiallista vaurioitumista. Paras ratkaisu on vierailla kampaajalla: ammattimaiset hiusvärit ovat vähemmän haitallisia, ja värin vaikutus säilyy pidempään. Toinen hyvä idea on käyttää hennaa värjäykseen: se on yrttiväri, joka ei vahingoita hiuksia. Sinun on kuitenkin käsiteltävä sitä oikealla tavalla - kampaaja voi olla avuksi tässä asiassa.

▲ Hiusten värjääminen tulisi yhdistää tiettyyn ravitsevaan ja uudistavaan hoitoon. Hiussalongit tarjoavat laajan valikoiman näitä hoitoja. Suosituin niistä on hiussauna ja intensiivinen vitamiinihoito hiuksille. Ne voidaan tehdä kaksi viikkoa värjäämisen jälkeen ja toistaa suunnilleen joka kuukausi, jotta hiukset saavat jatkuvaa ravintoa eivätkä vaurioidu liikaa värjäysprosessien seurauksena.

Hiustenhoitopyramidi - satunnaisesti: hiusten vahvistaminen ja muotoilu

HIUSTEN LEIKKAUS, HIUSLAMINAATIO, KERATIINIHOITO, LÄMPÖMUOTOILU

▲ Pyramidin viimeinen "kerros" on ikään kuin hoitojen kattohuoneisto. Siellä ovat hoidot, jotka eivät ole sattumaa. Jokainen niistä voi olla täydennys hoitoon tai satunnainen toimenpide, jonka tarkoitus on kaunistaa hiuksia.

▲ Kaikenlaiset lämpömuotoilut (kuumilla rullilla, suoristusraudalla tai kiharrusraudalla) vaurioittavat hiuksia, poistavat heti kosteutta ja voivat jopa katkaista rikki-sidoksia hiusten sisällä. Kuitenkin on tilanteita, jolloin meidän on näytettävä moitteettomilta. On hyvä muistaa, että satunnainen suoristusraudan käyttö ei ole paholainen valepuvussa - jos hiuksia hoidetaan asianmukaisesti päivittäin - käsittely korkealla lämpötilalla silloin tällöin ei ole uhka. Siksi on niin tärkeää, että jokainen vaihe hoitopyramidissa on paikallaan.

▲ Ihanteellinen hoito, joka ei vaadi tiheää toistamista, on keratiinihoito. Tämä hoito on erinomainen tapa hoitaa jopa erittäin vaurioituneita hiussuortuvia (keratiini on hiuksen perusrakennusaine, joten se rakentuu hiusten omaan rakenteeseen ja täyttää sen pinnan puutteet). Riippuen hiusten kunnosta, keratiini voi pysyä hiusten sisällä 2-4 kuukautta. Tämän ajan kuluttua toimenpide voidaan suorittaa uudelleen.

▲ Pitääksesi hiuksesi kauniina ja terveinä juurista latvoihin, älä unohda leikata latvoja säännöllisesti. Tämä antaa suortuvillesi raikkautta ja kaunista ulkonäköä, ja hoito helpottuu (kampa tai harja ei jää kiinni takkuisiin, kuiviin hiuslatvoihin: leikatut latvat tekevät kampaamisesta sulavaa eikä hiuksia vahingoiteta mekaanisesti). Latvoja on tarpeen leikata vain kerran 2-3 kuukaudessa.

▲ Hiusten laminointi on toinen hoito, joka tasoittaa ja antaa kauniin ulkonäön hiuksillesi. Sen ansiosta hiuksista tulee kiiltävät, sileät, kimmoisat ja joustavat. Laminointi ei ravitse hiuksia, vaan sulkee vain suomut ja parantaa yleisilmettä sekä hoitaa ohuita, pörröisiä suortuvia täydellisesti. Laminointikerros suojaa myös hiuksia auringon, pakkasen, tuulen ja ympäristön myrkyiltä aiheutuvilta vaurioilta. Hiusten laminoinnin vaikutukset kestävät jopa 3 kuukautta.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Risiiniöljy
Hiusnaamio keratiinilla
Jojobaöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö