Kuinka hoitaa käsiä? Kotona käytettävä öljymanikyyri, luonnolliset hoidot ja liuotukset

Kuinka hoitaa käsiä? Kotona käytettävä öljymanikyyri, luonnolliset hoidot ja liuotukset

Kätesi tuovat esille hyvää ulkonäköä. Se miten tuot itseäsi esille ja millaisen vaikutelman annat, riippuvat myös käsiesi ulkonäöstä. Käytä niihin hieman enemmän aikaa ja testaa parhaita tapoja parantaa niitä. Pidä ne terveinä luonnonöljymanikyyrin myötä. Valmistele tee-se-itse käsien liuotus ja naamio!

Olen varma, että käytät päivittäin paljon aikaa kasvojen hoitoon. Laitat kasvoillesi ajan kanssa pehmeyttä, sileyttä ja hehkua erilaisilla kauneusrituaaleilla. Mieti, jos pitäisit samanlaista huolta käsistäsi?

Useimmat meistä ei kiinnitä käsien hoitoon yhtä paljon huomiota hiuksiin tai ihoon. Se on suoraan sanottuna virhe. Kehitämme kuitenkin tarttumiskykyä jo sikiönä ja kätemme työskentelevät sen jälkeen erityisen paljon. Tämän vuoksi kätemme ovat jatkuvasti monille erilaisille tekijöille ja haitallisille voimakkaille vaikutuksille alttiina. Käsien ihonhoidon laiminlyönti jättää kädet karheiksi, joka aiheuttaa halkeilua ja niiden kuivumista.

Kaikki käsien ihoa vahingoittavat asiat

On monia asioita, jotka vahingoittavat käsiä ja tekevät niistä erittäin kuivat – ei vain pesuaineita. Myös auringon säteilyllä ja huolimattomuudellamme on vaikutuksensa. Käsien hoitamatta jättäminen on yleisin syy käsien ihon huonompaan kuntoon. Harvat ymmärtävät, että käsien iholla on täysin erilainen tarve verrattuna muihin kehon osiin.

Huomio!

Pienien kudoksien ja talirauhasten määrän vuoksi luonnollinen hydrolipidikerros on liian ohut estämään käsien ihon kuivumista.

Tämä korostaa käsien hoidon tärkeyttä. Sinun on annettava tukea iholle, sillä se on alttiina niin monille haittavaikutuksille. Katso lista haitallisista kohdista, joita tulisi välttää pitääksesi kätesi turvassa.

 • Liiallinen käsien pesu saippualla, joka poistaa kosteutta ja muuttaa luonnollista pH tasapainoa.
 • Käsien pesu kuumalla vedellä, jolloin iho menettää kosteutta.
 • Käsien altistaminen pesuaineille (ilman käsineitä).
 • Altistuminen pakkaselle talvella tai voimakkaalle auringonsäteilylle kesällä.
 • Ihon kuivumista aiheuttavien käsienkuivainten säännöllinen käyttö.
 • Liian kova pyyhekuivaus.
 • Kosketus vedessä olevan kloorin kanssa, kuten uima-altaassa.
 • Käsien ihon säännöllinen kosteuttamisen laiminlyönti.
 • Erilaisia fyysisiä vaurioita.

Kuinka hoitaa käsiä, jotta ne eivät olisi karheat ja kuivat?

On aika siirtyä käsien ihonhoidon tärkeimpiin sääntöihin saavuttaaksemme pysyvän kauneuden, kosteuden sekä sileyden, kun olemme käyneet läpi listan käsille haitallisista tekijöistä.

 1. SÄÄNNÖLLISYYS. Tärkein säännöistä, joka ohjaa hoitamaan käsien ihoa joka päivä. Käsivoiteen käyttö kerran kuussa ei edesauta mitään vaan jopa päinvastoin. Ainoastaan toistuvalla ja säännöllisellä ihonhoidolla on vaikutusta ihoon, joten varaa aikaa käsien hoitoon esimerkiksi joka ilta ennen nukkumaanmenoa.
 2. TÄYDELLINEN HUOLTO. Käsien hoito ei tarkoita pelkästään voiteen levittämistä iholle, vaan ihosta tulee huolehtia kokonaisvaltaisesti eli suojata haitallisilta elementeiltä (aikaisemmin mainittu), varmistaa riittävä kosteus, kunto sekä ravita sisältäpäin terveellisillä elämäntavoilla, kuten ruokavaliolla. Ainoastaan kädet, jotka saavat täydellisen huolenpidon ja huomiosi, saavat mahdollisuuden näyttää terveiltä ja kauniilta.
 3. LUONNOLLISUUS. Käsien iho kärsii eniten, kun se on usein kosketuksissa kemikaalien kanssa. Kemikaaleilla ei tarkoiteta ainoastaan puhdistusaineissa olevia pesuaineita, vaan myös moniin kosmetiikkatuotteisiin piilotettuja kemikaaleja. Käsien iho näyttää paremmalta, kun annat sille luonnollista hoitoa mm. korvaa käyttämäsi voide 100 %:sti luomukauneusöljyllä.

Erilaisia tapoja saada kauniit kädet. Kumpaa tapaa tulisi käyttää?

Haluatko kauniit ja siistit kädet? Tämä ei ole ongelma. Hoida käsiäsi säännöllisesti käyttämällä oikeaa kosmetiikkaa. Valitse kolmesta vaihtoehdosta: käsivoide, ammattimaiset salonkikäsihoidot tai kotiterapiat öljyillä ja vitamiinirikkailla ravitsevilla tuotteilla. Kun teet valintaa, mieti tarpeitasi ja haluasi sijoittaa ihonhoitoon.

On tärkeää, että annat käsillesi:

 • syvällistä kosteutusta ja ravinteita
 • suojaa vesihukkaa vastaan
 • suojaa vahingollisia tekijöitä vastaan
 • puhdistusta ja kuorintaa

5 parasta käsien ihon kotihoitoa

Kotona suoritettavat käsihoidot ovat halvempia ja luonnollisempia. Voit muokata niitä ihosi tarpeiden mukaan. Ajan vieminen on niiden haittapuoli. Siitä huolimatta muutama luotettava menetelmä on kokeilemisen arvoinen, sillä vaikutukset korvaavat kaiken käytetyn vaivan, jonka teet kotikäsiterapian valmistelussa. Kuinka hoitaa käsiä kotona?

TEE-SE-ITSE KÄSIKUORINTA

Tee ensin kuorinta - orvaskeden kuorinta on kuorinnan tärkein osa. Mieto kuorinta vapauttaa ihon kuolleista ihosoluista ja muista epäpuhtauksista jättäen kädet sileiksi ja pehmeiksi kuin sametti. Se myös stimuloi verenkiertoa, joten käsiä ravitaan sisältäpäin. Siksi kuorintaa tulee käyttää säännöllisesti.
Kuinka päästä siihen? Hanki valmis kuorinta tai kokeile helppoja tee-se-itse-kuorintareseptejä.

Sokerinen käsien kuorinta
Tämä on helpoin itse tehtävä kuorinta. Sekoita ruokalusikallinen tai kaksi hienojakoista sokeria vastaavaan määrään luonnonöljyä, esim. manteliöljyä tai arganöljyä. Voit monipuolistaa sitä kosteuttavalla hunajalla ja sitruunamehulla värjäytyneen ihon valkaisuun.

Kaurainen käsien kuorinta
Kaurahiutaleet muodostavat runsaan ravintoaineiden lähteen, joten käytä niitä kuorinnassasi – niillä on myös hämmästyttävä kuorintavoima. Murenna ruokalusikallinen kauraa ja sekoita kantoöljyyn, hunajaan tai aloegeeliin (tai yhdistä ne kaikki).

Kahvinen käsien kuorinta
Kahvipohjaiset kuorinta-aineet ovat kuuluisia enimmäkseen selluliittia estävästä vaikutuksestaan, mutta voit käyttää niitä vapaasti myös käsien ihon puhdistamiseen. Keitä kahvi ja anna kahvinpurujen jäähtyä. Lisää oliiviöljyä (tai muuta luonnon öljyä), hieman hunajaa sekä kanelia.
Tee kuorinta vähintään kerran viikossa.

ÖLJYMANIKYYRI

Kuorinnan jälkeen on ihon ravitsemisen aika. Koska iho on peittynyt ja stimuloitunut kuorinnan jälkeen, se imee ravinteet välittömästi. Se on paras hetki ihon öljykäsittelylle. Öljymanikyyri antaa korjausta, kosteutta, ravinteita ja sileyttä.

Mitkä öljyt sopivat parhaiten käsien iholle?

Katso parhaiten soveltuvat öljyt kuivalle iholle, joita sinun kannattaa kokeilla. Tärkeintä on, että niitä voi käyttää ilman muita tuotteita sekä tee-se-itse-kuorinta-, käsi- tai naamiopohjana.

 1. Oliiviöljyllä on ikääntymistä estävä vaikutus ja se tekee ihosta pehmeän, sileän ja säteilevän. Sillä on voimakkaampi hoitava vaikutus kuin monilla käsivoiteilla ja se suojaa käsiä veden haihtumiselta ja auringonvalolta.
 2. Kookosöljy - sen hämmästyttävä tuoksu ei ole ainoa asia, joka tekee siitä erittäin hyvän valinnan. Sitä suositellaan käyttämään öljymanikyyrin yhteydessä, sillä se vahvistaa luonnollista hydro-lipidisuojaa, jotta iho pysyy kosteutettuna.
 3. Arganöljy sopii erinomaisesti öljymanikyyriin, sillä se suorittaa monia hyödyllisiä tehtäviä: se suojaa auringonvalolta ja lämmöltä, tehostaa solujen korjautumista ja uusiutumista, kosteuttaa, ravitsee ja sillä on voimakkaita ikääntymistä estäviä ominaisuuksia ja siten hidastaa käsien ihon ikääntymistä.

Yrttikäsiliuos
Yrtit, kuten kehäkukka, auttavat ihoa korjaamaan ihosolujaan, sillä niillä on suojaava vaikutus samanaikaisesti ärsytystä rauhoittaen. Kaada kiehuvaa vettä 4 ruokalusikallisen verran kehäkukkakukkien päälle, hauduta, jäähdytä ja liuota kädet infuusiossa noin 10 minuutin ajan.

Öljyinen käsiliuos
Kosteutta lisäävä oliiviöljykäsien liotus on varmasti suosituin. Öljy sisältää runsaasti välttämättömiä rasvahappoja ja E-vitamiinia. Hoito on erittäin helppo valmistaa: lämmitä kaksi kupillista oliiviöljyä, lisää puolikkaasta sitruunasta puristettu mehu, ruokalusikallinen risiiniöljyä ja hunajaa. Kastelemalla käsiä tässä lämpimässä liuoksessa, voit syvästi kosteuttaa, ravita ja... nuorentaa niitä!

Pellavansiemen käsiliuos
Pellavansiemenet ovat arvokkaiden ainesosien aarreaitta, ja sinun tulee ehdottomasti kokeilla niiden potentiaalia. Keitä 2 ruokalusikallista siemeniä puhtaassa vedessä noin 5 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä, kasta kädet 15-20 minuutin ajan, jotta se kerkeää pehmentää ihoa ja lukitsee kosteuden.

TEE-SE-ITSE KÄSINAAMIO

Kotitekoinen naamio on toinen loistava idea pitää kädet kauniina ja siistinä. Käytä kaikkea raaka-aineita, mitä sinulla on käden ulottuvilla – tällä tavalla ravitset käsiäsi joka kerta täysin erilaisilla ravintoaineilla. Tässä ovat suosituimmat käsien ihon hoidot ja naamiot.

Perunainen käsinaamio
Se on erittäin helppokäyttöinen, sillä se valkaisee, ravitsee ja tasoittaa ihoa. Keitä 2 perunaa, muussaa ne haarukalla, sekoita kahteen keltuaiseen ja kahteen ruokalusikalliseen lämmintä maitoa. Levitä massa käsille, kiinnitä foliolla tai käsineillä, anna vaikuttaa 15 minuutin ajan, jonka jälkeen huuhtele hyvin.

Kuuma parafiinihoito
Käsien ihonhoidosta puhuttaessa parafiininaamioista puhutaan paljon. Osta parafiinivaha apteekista, sulata se, levitä voidetta käsiin ja kasta ne parafiiniin. Kun se hieman kovettuu, ota kädet pois. Tällaiset parafiinikäsineet toimivat kuin kompressi, joka tehostaa käsivoidetta, nostaa kosteustasoa, antaa maksimaalisen sileyden ja ravitsemuksen. Noin 15 minuutin ajan, jonka jälkeen poista parafiinijäännös.

Avokado käsinaamio
Mikäli mietit käsien hoitoa, hyödynnä käden ulottuvilla olevia asioita, esim. avokadoa. Tämä yksinkertainen hedelmä on rajaton välttämättömien rasvahappojen, vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde. Muussaa yksi avokado ja levitä hedelmäliha käsiin. Voit yhtä hyvin valita sen korvikkeen, eli luonnollisen avokadoöljyn, ja nauttia ihanasta, terveestä käsien pehmeästä ihosta.

KÄSIHIERONTA KOTONA

Hieronta on viimeinen (mutta ei vähäisin) tapa parantaa käsien ihoa kotona. Voit käyttää myös luonnollisia kauneusöljyjä. Arganöljyn lisäksi kokeile manteli-, rypäleensiemen-, oliivi- tai makadamiapähkinäöljyä. Ihon hierominen pyörivin liikkein muutaman minuutin ajan tekee siitä pehmeämmän, sileämmän ja joustavamman. Siksi se kannattaa tehdä öljymanikyyrin aikana tai heti sen jälkeen, sillä se on paras tapa tehostaa muiden käsihoitojen vaikutusta kotona.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Jojobaöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö