Ihon hemmottelu kylpyhetkellä. Kylpy keinona saada upea vartalo

Ihon hemmottelu kylpyhetkellä. Kylpy keinona saada upea vartalo

Vaikka tämä saattaa kuulostaa yllättävältä, kylpeminen on yksi hienoimmista tavoista tehdä ihostasi jälleen elastinen ja kaunis. Tiedätkö kuinka hoitaa kehoasi kylvyn aikana ja heti sen jälkeen? Tunnetko säännöllisen kylvyn edut? Tunne itsesi Kleopatraksi ja upota kehosi ravitsevaan maito-hunajakylpyyn tai hyödynnä muita ideoita uskomattoman rentouttavan kylpyajan viettoon.

Kun rankka päivä on vihdoin ohi, ansaitset ehdottomasti hetken rentoutumista ja hemmottelua. Mikään muu ei ole mahdollista kuin kylpy kotona – sen ei tarvitse olla yksi niistä hienoista SPA-hoidoista, vaan vain tavallinen kylpy kotona. Salaisuus on kuitenkin valita oikeat kylpylisäaineet (esim. luonnolliset kauneusöljyt). Vasta sitten kylpylä tuo toivotut tulokset rauhoittuneen ruumiin ja sielun muodossa. Loppujen lopuksi kehomme rakastaa kylpyjä, joten miksi et saisi siitä irti kaikkea!

Kylpeminen eri kulttuureissa. Hauskoja faktoja koskeva varoitus!

Vanha japanilainen sanonta kuuluu: "Mene kylpyyn, koska se tuntuu taivaalliselta." Japanilaiset antavat kylvylle hyvin metaforisen merkityksen. Esimerkiksi uudenvuodenpäivänä he pesevät vartalonsa viileällä vedellä lisätäkseen mahdollisuuksiaan saavuttaa vaurautta. Heidän kulttuurissaan vesi ei symboloi vain kehon puhdistamista, vaan myös henkistä.

Azerbaidzhanissa on muitakin uimiseen liittyviä rituaaleja. Azerbaidzhanilaiset kylpevät... raakaöljyssä, jota itse asiassa pidetään ihmelääkkeenä kaikkiin iho-ongelmiin. Unkarilaiset kylvyt lämpöaltaissa ovat tapa rentoutua päivän mittaan, aivan kuten tanskalaisille, jotka yhdistävät kylvyt hyggeen.

Vakavin lähestymistapa kylpyyn on kuitenkin turkkilaisilla, joille Hammam-puhdistusperinne on eräänlainen metafyysinen kokemus - turkkilaisessa kylpylässä otettu kylpy kestää muutaman tunnin ja on jaettu muutamaan vaiheeseen, joista jokainen kantaa tietty merkitys.

Jopa antiikin ihmiset tunnustivat kylpyjen voiman. Tunnetuin vartalonhoitorituaali oli kylpeminen aasinmaidossa ja hunajassa. Uskotaan, että yksi sellaisista maitokylvyn kannattajista oli Kleopatra, joka itse asiassa otti niitä säännöllisesti. Tämän rituaalin piti säilyttää hänen nuoruutensa ja kauneutensa. Mikä on mielenkiintoista, ihmiset, jotka valmistivat kylpyjä Kleopatralle, tarvitsivat 700 tammalta otettua maitoa kylpyammeen täyttämiseen! Mitä tulee eurooppalaisista keisarinnaista, Katariina Suuren uskotaan kylpevän munankeltuaisessa, manteliöljyssä, ruusuvedessä ja... vodkassa!

Kylpyjen edut. Mitä hyötyä siitä meille on?

Nykyään sen jälkeen, kun olemme alkaneet tunnistamaan tämän hoidon monikäyttöisyyttä ja potentiaalia, yhä useammat ihmiset ilmoittavat ottavansa pitkiä kylpyjä nopeiden suihkujen sijaan. Jos vain on mahdollisuus, hyppäämme kylpyyn hemmotellaksemme itseämme tähän vapaa-aikaan, joka liittyy tiukasti lämpimään veteen ja aromaattisiin öljyihin. Onko se kuitenkin hyvä asia?

Vartalon upottaminen kylpyyn on pitkälti tapa rentoutua pitkän ja uuvuttavan päivän jälkeen. Tämä yksinkertainen hoito voi vähentää merkittävästi masennuksen riskiä, koska se tuo helpotusta, auttaa rauhoittumaan ja eliminoi pitkäaikaisen stressialtistuksen seuraukset.

Lisäksi kylpemiseen ei pidä liittää pelkkä nautinto, koska se on myös terapeuttinen toimenpide. Kehon upottaminen tietynlämpöiseen veteen lievittää lihasjännitystä, lievittää lihaskramppeja sekä vähentää esimerkiksi nivel- ja pääkipuja. Jotkut ihmiset vertaavat rentouttavien kylpyjen vaikutuksia kokovartalohieronnan tuloksiin.

Kylpemisen etuja ovat myös kehon detoksifikaatio ja sen saaminen välttämättömillä ravitsevilla aineilla. Lisäksi tämä hoito tehostaa veren ja imusolmukkeiden virtausta, mikä tarkoittaa selluliitin torjuntaa ja jopa kehon hoikemista.

Jos haluamme pysyä poissa flunssasta, uiminen auttaa vahvistamaan immuunijärjestelmää. Kun kyse on unihäiriöistä, lämpimän kylvyn sanotaan torjuvan unettomuutta helpottamalla nukahtamista.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, yksi uimisen suurimmista eduista on tämän hoidon ikääntymistä estävä vaikutus. Antioksidantit yhdistettynä rentoutumiseen kylpyammeessa riittävät hidastamaan ikääntymisprosesseja, tekevät ihosta kimmoisamman sekä vähentävät värjäytymiä, ryppyjä ja muita ajan myötä kehoomme jättämiä merkkejä.

Miten valmistella kylpy kotioloissa?

Hyvä uutinen on, että sinun ei tarvitse käydä kylpylässä saadaksesi kaikki positiiviset vaikutukset. Tällainen rentouttava, virkistävä ja energisoiva kylpy voidaan valmistaa helposti myös kotona.

On sanomattakin selvää, että tarvitset kylpyammeen, mutta tähän kauneusrituaaliin tarvitaan sitäkin enemmän esineitä. Mitä muuta kannattaa valmistaa?

Kylpyvesi

Ilman vettä et ole kylpyä – siitä ei ole epäilystäkään, eikö niin? Pohjimmiltaan olisi parasta, että vesi ei olisi liian kovaa, koska tämä saattaa osaltaan huonontaa kehon kuntoa. Voit yrittää suodattaa vettä, mutta onneksi se ei ole välttämätöntä. Lämpötila on kaikista tärkein:

 • 21-27ºC - haalealla kylvyllä on rauhoittava vaikutus
 • 34-37ºC - lämmin kylpy rentouttaa ja hoitaa
 • 38-42ºC - kuuma kylpy stimuloi verenkiertoa

Kylpykosmetiikka

Itse asiassa kylpylisäaineiden monimuotoisuus saattaa yllättää meidät. Voit valita tuotteet sovittamalla ne ihotarpeesi/tyyppisi mukaan tai keskittymällä tiettyjen iho-ongelmien hoitoon. On kuitenkin ymmärrettävä, että mikään vaahtokylpy, suola, maito, pallot ja muut vastaavat tuotteet eivät johda luonnollisiin yrtteihin ja öljyihin – ainoisiin tuotteisiin, joissa ei ole sisällytettynä säilöntä- ja synteettisiä aineita.

Kotikylpy. Mitä kylpyyn tulisi lisätä?

Epäilemättä helpoin tapa on kaataa vaahtokylpy veteen. Joskus ei kuitenkaan kannata leikata nurkkaa, ja siksi kylvyn valmistaminen luonnollisilla lisäaineilla voi osoittautua uskomattoman hyödylliseksi. Itse asiassa tämä käytäntö antaa sinulle enemmän mahdollisuuksia - kylpyveteen lisäämäsi aine vaikuttaa kotikylpysi ominaisuuksiin ja vaikutuksiin. Ilmeisesti voit yhdistää ja sekoittaa ainesosia luodaksesi tarpeidesi mukaisen kylvyn.

Mitä kylpyyn kannattaa lisätä ihon kuntoon parantamiseksi?

Kylpyöljyt

Luonnollisista kylpylisäaineista parhaita ovat öljyt, jotka vahvistavat ihon luonnollista hydro-lipidisuojaa, pitävät riittävän kosteutta, ravitsevat, lisäävät pehmeyttä, sileyttä ja joustavuutta. Jokaisella öljykylvyllä saattaa ilmeisesti olla erilaisia ominaisuuksia, mikä liittyy tiukasti tähän kodin kauneusrituaaliin valitsemamme öljyyn:

 • manteliöljy - käsittelee venytysmerkkejä ja selluliittia
 • kookosöljy – huolehtii ihon kosteuttamisesta, suojaa sitä
 • arganöljy – ravitsee, uudistaa ja lievittää ärsytystä
 • pellavansiemenöljy - on tulehdusta estävä ja uudistaa
 • jojobaöljy - lisää pehmeyttä, lievittää esim. ekseeman merkkejä
 • sheavoi – rauhoittaa ja uudistaa auringonpolttamaa ihoa

Eteeriset öljyt kylpyyn

Jos haluat lisätä aromaterapeuttisia ominaisuuksia kylpyyn, sinun kannattaa kurottaa eteerisiin öljyihin. Ne eivät ainoastaan saa sinut hyvälle tuulelle, rentoutumaan tai virkistämään (riippuen siitä, kumman valitset), vaan ne ovat myös antiseptisiä ja niillä on ihoa hoitavia vaikutuksia. Alla on luettelo suosituimmista eteerisistä öljyistä, joita voit käyttää:

 • bergamotin eteerinen öljy - vähentää hikoilua, lievittää aknen ja huuliherpeksen oireita, vähentää hermoston jännitystä
 • sitruunan eteerinen öljy - toimii hyvin reumatismissa, auttaa parantamaan ihottumaa ja korostaa värimuutoksia
 • laventelin eteerinen öljy - rauhoittaa, auttaa nukahtamaan, rentouttaa ja lisäksi vähentää ihotulehduksia ja venytysmerkkejä
 • appelsiinin eteerinen öljy - kohottaa mielialaa, energisoi, lievittää lihaskrampit ja jättää ihon elastisemmaksi
 • ruusun eteerinen öljy – voimakkaat nuorentavat ominaisuudet, vähentää venytysmerkkejä, ehkäisee hiussuonten katkeamista, sopii täydellisesti kuivan ihon hoitoon
 • ylang ylang eteerinen öljy - stimuloi mikroverenkiertoa, vähentää liiallista talintuotantoa ja käsittelee ahdistuneisuutta
 • piparmintun eteerinen öljy - vähentää parranajon tai hyönteisten puremien aiheuttamaa ihoärsytystä, lievittää kipua
 • eteerinen teepuuöljy – täydellinen ihon ja kynsien silsan hoitoon, auttaa palovammojen parantamisessa

Yrttikylpyjä

Tuoreiden ja kuivattujen yrttien (tai vaihtoehtoisesti yrttiuutteen) heittäminen lämpimään veteen on täydellinen tapa rikastaa tavallisia kylpyjä lisäominaisuuksilla. Tapa, jolla tällainen kylpeminen vaikuttaa kehoomme, riippuu valitsemistamme yrteistä:

 • kamomilla - on antibakteerinen, vähentää aknea, auttaa nukahtamaan
 • lehmuskukka - tuo helpotusta, rauhoittaa, lievittää kutinaa ja ärsytystä
 • nokkonen - poistaa myrkkyjä, lievittää kipua ja vähentää turvotusta
 • humala - lievittää ärsytystä, auttaa rauhoittumaan ja poistaa unettomuusongelman
 • laventeli - rentouttaa, palauttaa tasapainon, vähentää stressiä ja päänsärkyä
 • rosmariini - lievittää ärsytystä, rauhoittaa hermoja ja jättää ihon sileäksi
 • minttu - on antiseptinen, vähentää reuman merkkejä, rauhoittaa hermoja

Muut kylpylisäaineet

Öljyjen ja yrttien lisäksi voit lisätä myös muita iholle positiivisesti vaikuttavia aineita. Hyvä uutinen on, että meillä on monia niitä käsillä, mutta usein emme edes ole tietoisia niiden tarjoamista valtavista eduista:

 • maito (vuohenmaito paras) - maitokylpy on kuninkaallinen tapa saada sileä, hyvin kosteutettu ja ravittu, nuorekas iho
 • hunaja - luonnollinen hunaja on kosteuttava aine, joten sitä kannattaa lisätä kylpyyn, jos huolehdimme kosteuttamisesta
 • mangaanisulfidi (tunnetaan myös nimellä epsom-suola) - yksi hienoimmista suolatyypeistä, jolla on rentouttavia ja myrkkyjä poistavia ominaisuuksia
 • pellavansiemen - pellavansiemenestä valmistettu infuusio lievittää hyvin ärsytystä (mukaan lukien AZS) ja jättää ihon kosteutettua
 • hiiva - koska se sisältää runsaasti B-ryhmän vitamiineja, se parantaa aknea, psoriaasia ja muita ihosairauksia
 • ruokasooda – tunnetaan tehokkaana puhdistusaineena, joka vapauttaa ihon myrkkyistä ja muista epäpuhtauksista

Parhaat kylpyreseptit

Jos et tiedä, kuinka päivittää tavallista kylpyrituaaliasi saadaksesi tiettyjä vaikutuksia, voit käyttää seuraavia kylpyreseptejä. Tässä ovat parhaat kotikylvyt, jotka voit valmistaa itse!

 1. Ravitseva kylpy - kaada 1/2 litraa kiehuvaa vettä 50 g kuivattua kehäkukkarouhetta päälle, laita kansi päälle ja anna hautua 20 minuuttia. Siivilöi infuusio, lisää 125 ml hunajaa, sekoita ja kaada kylpyveteen. Rikastele muutamalla tippa hyaluronihappoa.
 2. Nuorentava kylpy - sekoita 125 ml hunajaa 2 litraan rasvaista maitoa (paras jos vuohi). Lisää kylpyveteen ja rikasta 8 tippaa ruusuöljyä. Vaihtoehtoisesti voit heittää tuoreita ruusun terälehtiä (ne näyttävät upeilta!).
 3. Rauhoittava kylpy - sekoita 100 g kuivattua kamomillaa, 50 lehmuskukkaa, orapihlajaa ja laventelia. Laita kuivatut yrtit pellavapussiin, sido se ja kasta kuumaan veteen. Purista sitä muutaman kerran kylvyn aikana, jotta yrtit vapauttavat ravintoaineita.
 4. Aknen vastainen kylpy - laita 1000 g vehnälesettä pussiin, peitä vedellä ja anna kiehua 30 minuuttia. Purista ja lisää seos kylpyveteen sekä 30 g tuorehiivaa ja 10 tippaa bergamotin eteeristä öljyä.
 5. Tasoituskylpy - valmista 250 ml voimaitoa, 2 rkl. hunajaa ja 125 ml oliivi- tai manteliöljyä. Lisää ainekset lämpimään veteen ja sekoita. Voit lisätä useampaa kuin yhtä öljyä.
 6. Puhdistuskylpy - ota 200 g mangaanisulfidia ja 3 rkl. ruokasoodaa ja lisää sitten molemmat ainekset lämpimään veteen. Rikastele kylpy nokkosuutteella ja muutamalla tippalla teepuuöljyä.

Kuinka auttaa kylpyä tehostamaan sen kaunistamispotentiaalia entisestään?

Kylpy ei ole vain tapa rauhoittaa kehoa ja sielua, vaan se myös rauhoittaa ihoa. Onko tämä hoito rajoitettu näihin kolmeen näkökohtaan? Muutamalla yksinkertaisella tempulla voit muuttaa tavallisen kylvyn kotikylpylään ja hoitaa koko kehoasi.

Aluksi keskitytään hiustenhoitoon, joka voidaan toimittaa kylvyn aikana. Sinun tarvitsee vain - ennen kuin menet aromaattisilla öljyillä täytettyyn kylpyyn - levitä joko hiusnaamio tai öljy. Kosteus ja korkeampi lämpötila tekevät hiusöljyhoidosta tehokkaamman ja tuottavat hiushöyryhoidon vaikutukset. Samalla kun nautit kylvyn eduista, ravitsevat aineet tunkeutuvat hiuksiin uudistaakseen ja hoitaakseen niitä sisältäpäin.

Samalla tavalla voimme hoitaa kasvojen ihoamme. Levitä vain kasvonaamio (joko apteekista ostettu tai kotitekoinen) ja nauti rentoutumisen hetkestä, kun naamion ravitsevat aineet hoitavat ihoasi. Luonnollisesti käytettyjen kasvonaamioiden pitäisi vastata ihosi nykyisiin tarpeisiin.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Lämpösuojasuihke
Jojobaöljy
Arganöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö