Mikä öljy on paras raskausarpien ehkäisyyn? Katso tehokkaimmat ihonhoitomenetelmät ja -aineet

Mikä öljy on paras raskausarpien ehkäisyyn? Katso tehokkaimmat ihonhoitomenetelmät ja -aineet

Löytyykö täältä raskausarvista kärsiviä? Et ole asian kanssa yksin! Alttius ihonvenymisestä aiheutuviin jälkiin on hyvin yleinen ongelma, joka koskee jopa 70 prosenttia naisista ja (mielenkiintoista) 40 prosenttia miehistä. Yksi tapa taistella näitä ei-toivottuja vieraita vastaan on hieroa kehoa erilaisilla öljyillä. Tiesitkö, että luonnollisia öljyjä käytetään venytysarpien hoitoon?

Lusikallisen kasviöljyä päivässä sanotaan riittävän, jotta iho saa kaikki välttämättömät ravintoaineet, on terve ja pitää ihon venymisestä aiheutuvat jäljet loitolla.

Käydään kuitenkin läpi, mitä ihon venymisen myötä aiheutuneet jäljet todella ovat. Tätä yleistä ongelmaa ei ole niin helppo määritellä. Näyttävätkö ne aina samalta? Miten ne muodostuvat? Ennen kaikkea kuinka taistella niitä vastaan?

Ihomme suurimmat viholliset

Ihon venytyksestä aiheutuva jälki on eräänlainen arpi, joka syntyy ihon venyessä liian nopeasti. Ei siis ihme, että se vaikuttaa yleensä raskaana oleviin naisiin, liikalihavuudesta kärsiviin ja lihaksiaan rakentaviin urheilijoihin. Elastiini- ja kollageenikuidut, jotka vastaavat ihon elastisuudesta, rikkoutuvat aiheuttaen jälkiä. Vartalon alueet, jotka ovat alttiimpia venytysmerkeille, ovat vatsa, pakarat, reidet, rinnat ja (yllättävänä alueena) selkä ja hartiat.

Venytysmerkkien muodostumisessa on kaksi vaihetta:

 • tulehdusvaihe: iho jännittyy, kutisee ja polttelee. Lopulta iho halkeilee jännityksen vuoksi, joka selittää punoituksen ja turvotuksen
 • atrofinen vaihe: ärsytykset aiheuttavat ihon rakenneproteiinien vaurioitumisen seurauksena muodostuneita halkeamia. Sitä me kutsumme venytysmerkeiksi.

Venytysjälkien syyt

Liian nopea ihon venyminen on ensisijainen syy - iho ei pysty hallitsemaan siihen kohdistuvaa jännitystä, mikä lopulta vahingoittaa ihoa. Siksi suosituimpia mainittuja laukaisimia ovat raskaus, lihavuus ja nopea lihasmassan kasvu. Pitkät viivat voivat myös vaikuttaa liian nopeasti kasvavien nuorten ihoon.

Toisaalta emme voi vetää johtopäätöstä, että esim. raskaus aiheuttaa venytysmerkkejä. Suora syy on ihon kimmoisuuden puute ja heikko kollageeni- ja elastiinikuitu, joita voivat laukaista:

 • epäsuotuisat hormonaaliset muutokset
 • ruokavaliosta puuttuu riittävä annos vitamiineja ja kivennäisaineita
 • liikaa stressiä
 • erilaisia sairauksia
 • geneettinen taipumus
 • liiallinen, pitkäkestoinen ihon kuivuus
 • mekaaniset ihovauriot

Saako venytysmerkit vallattua sinut?

Oletko altistunut venytysmerkkien esiintymiselle? Kuka kokee todennäköisimmin nämä ei-toivotut arvet, jotka pilaavat ulkonäön (ja mielialan)?

On arvioitu, että yhdeksän kymmenestä tulevasta äidistä on altis venytysmerkkien esiintymiselle. Se ei silti tarkoita, että jokaisen ihoa koristaa viivat synnytyksen jälkeen. Voit estää näitä epätäydellisyyksiä ottamalla käyttöön oikean ihonhoidon esim. kasviöljyjen käyttö.

Raskaana olevat naiset eivät ole ainoa ihmisryhmä, joiden pitäisi olla huolissaan mahdollisista venytysarvista. Urheilijat kuuluvat myös riskiryhmään. Venytysmerkit ovat hyvin yleisiä kehonrakentajien keskuudessa, joiden lihasmassa kasvaa nopeasti.

On hyvä tietää, että riskiryhmään kuuluvat myös nuoret ja vaihdevuodet läpikäyvät naiset. Molemmissa tapauksissa epäsuotuisat hormonaaliset muutokset ovat syyllisiä, kun taas ensimmäisessä tapauksessa se liittyy nopeampaan kasvuun.

Säännöt venytysmerkkejä ehäisevään rutiiniin

Voimme suojautua jälkiä vastaan noudattamalla muutamia yksinkertaisia sääntöjä päivittäisessä ihonhoidossa:

 • SÄÄNTÖ NRO. 1 Kun huomaat huolestuttavia muutoksia, toimi välittömästi. Tuoreet venytysmerkit on helpompi poistaa mm. käyttämällä öljyjä tai erikoistuotteita.
 • SÄÄNTÖ NRO. 2 Pidä kehosi - iho mukaanlukien - kosteutettuna ja ravittuna sekä sisältä että ulkoa. Veden juominen, tasapainoinen ruokavalio ja lisäravinteet vähentävät venymisjälkien riskiä.
 • SÄÄNTÖ NRO. 3 Älä unohda säännöllisen hieronnan etuja. Ennaltaehkäisevästi voit suorittaa sen hankaamalla öljyjä ihoon tai käyttämällä kuorintaa.

Kuitenkin, jos näkyvät venytysmerkit ovat jo tunteneet itsensä mukavaksi ihollasi, peli ei ole menetetty! Käytä vain yhtä tavoista vähentää arpia ja palauttaa ihon joustavuus. Vaikka se vaatii enemmän vaivaa kuin ennaltaehkäisevä toiminta, onnistut todennäköisesti hyvin.

Tiedätkö kuinka pääset eroon venytysmerkeistä?

Venytysmerkkien vähentäminen on vaikea ja pitkä prosessi. Ne eivät vain maagisesti katoa. Mitkä ovat mahdollisia parannuskeinoja venytysmerkkien hoitoon?

Venytysmerkkien poisto kauneussalongissa

Venytysmerkit ovat yksi yleisimmistä laukaisevista syistä, jotka saavat meidät menemään kauneussalonkiin. Tällä hetkellä voimme valita eri hoitojen välillä ihon korjaamiseksi ja sen ulkonäön parantamiseksi. Suosituimpia venytysmerkkien vastaisia toimenpiteitä ovat mesoterapia, sellucare, kemiallinen kuorinta, mikrodermabrasio, karboksiterapia, radiotaajuinen ihon kiristys ja fraktiolaser. Asiantuntijat sanovat, että yhdistelmähoito (kaikkia toimenpiteitä käyttäen) antaa parhaat vasteet.

Kotihoitomenetelmiä, jotka vähentää venytysmerkkien näkyvyyttä

Voit saada venytysmerkittömän ja sileän ihon myös kotona. Kuinka saavuttaa paras lopputulos? Voit tehdä vaivattomasti useita hoitoja minimoidaksesi jälkiä myös omassa kylpyhuoneessasi. Kuorijat (ihanteellisesti kahvipohjaiset kuorintaaineet, jotka tunnetaan ihoa kiristävästä vaikutuksesta) säännöllinen käyttö ja kosteuttavat voiteet ovat hyödyllisiä. Ravittu ja kosteutettu iho näyttää paremmalta. Muista myös säännöllisesti suoritetut ihoa kiinteyttävät hieronnat mm. käyttämällä käsinettä tai hierontatyökalua verenkierron ja ihon pomppimisen tehostamiseksi. Merisuolalla ja öljyillä rikastetut kotikylvyt ovat myös suureksi avuksi.

Luonnolliset kauneusöljyt ovat paras keino vähentää venytysarpia ja ne tarjoavat välttämättömiä rasvahappoja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Ne tasoittavat, lisäävät elastisuutta, parantavat mikroverenkiertoa ja tehostavat ihon korjautumisprosessia. Tämä tekee niistä suosituimman valinnan myös tulevien äitien joukossa.

SUOSIKKILUETTELO: parhaat öljyt venytysmerkkien hoitoon

Oliiviöljyn, johon on sekoitettu sitruunamehua ja muutama tippa E-vitamiinia, sanotaan olevan paras lääke venytysjälkien hoitoon. Totuus on, että se ei ole ainoa sekoitus tai öljy, jota voit käyttää. Mitkä öljyt ovat parhaat raskausarpien vähentämiseen? Tarkista ne nyt!

MANTELIÖLJY

Kylmäpuristettu jalostamaton manteliöljy on varma suosikki venytysmerkkien ehkäisyyn tai poistamiseen. Se on suosituin valinta raskautta suunnittelevien ja vauvaa odottavien naisten keskuudessa: sen säännöllinen levittäminen ihoalueille, jotka ovat eniten alttiita venytysmerkeille, elvyttää ihoa ja lisää joustavuutta sekä parantaa ihon luonnollista tiheyttä.

Korkealaatuinen makea manteliöljy, kuten 100 % orgaaninen, luonnollinen Nanoil Sweet Manteliöljy:

 • lisää kosteutta ja toimittaa ravinteita iholle
 • tehostaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa
 • korjaa ihoa ja stimuloi solujen uusiutumisprosessia
 • varmistaa enemmän ihon joustavuutta
 • kirkastaa värjäytyneitä ihoa ja arpia, kuten venytysarpia
 • tasoittaa ihoa tehden siitä pehmeän ja säteilevän

RUUSUÖLJY

Tämä öljy on yhtä suosittu valinta venytysmerkkien hoitoon. Ruusuöljy on kevyttä ja rasvatonta, joten se imeytyy ihoon hyvin. Sen vaikutuksillaan se lisää ihon kimmoisuutta ja joustavuutta. Sinun pitäisi tietää, että ruusuöljy on transretinoiinihapon (A-vitamiinin) lähde, joka tunnetaan intensiivisestä korjaavasta vaikutuksestaan.

ARGAN-ÖLJY

Luonnollinen, kylmäpuristettu arganöljy on erittäin hyvä venytysmerkkejä estävä kauneusöljy. Tässä tapauksessa suositellaan Nanoil-sarjan tuotetta, koska se sisältää 100 % arganpähkinöiden ravintoaineita. Ravintoainesosien ansiosta se korjaa, sillä on antioksidanttinen vaikutus, lisää joustavuutta ja suojaa ihoa tekijöiltä, jotka voivat pahentaa venytysmerkkejä. Lisäksi arganöljy stimuloi solujen aineenvaihduntaa ja laukaisee kollageenin tuotannon. Sinun tarvitsee vain levittää arganöljyä säännöllisesti ja hieroa sitä ihoalueille, jotka ovat alttiina venytysmerkeille (käytä pyöriviä liikkeitä).

MAKADAMIAÖLJY

Jos havaitsemme ensimmäiset venytysmerkit, voimme mennä makadamiapähkinäöljyyn esim. Nanoil. Kyseessä on luonnonkosmetiikka, joka koostuu pääasiassa arvokkaista rasvahapoista, mm. palmitiinihaposta, jolla on antioksidanttisia ominaisuuksia. Ihoon hierottu makadamiaöljy auttaa palauttamaan ihon luonnollisen kimmoisuuden ja sillä on selluliittia estävä vaikutus, joholle sadat naiset ovat uskoutuneet.

KOOKOSÖLJY

Helposti saatavilla ja sen uskotaan ratkaisevan lähes kaikki iho-ongelmat. Kookosöljy on täynnä vitamiineja (B, C, E) ja kivennäisaineita (kalium, kalsium, magnesium), minkä ansiosta se parantaa elastisuutta ja ravitsee. Se toimii myös ihon suojana, joka pitää luonnollisen kosteuden, mikä on erittäin tärkeää raskausarvista kärsivälle iholle.

VEHNÄÖLJY

Kyseessä ei ole niin suosittu öljy, mutta se on varmasti tehokas venytysmerkkien vähentämisessä. Vehnäöljy parantaa ihon kuntoa ja kiinteyttää sen korkean lesitiinin ja nuoruuden vitamiinin (E-vitamiini) ansiosta. Kun se on poimittu, sitä käytetään yleensä hierontaan.

LAVENTELIÖLJY

Laventelin eteerinen öljy on viimeinen öljy luettelossamme, joka sisältää venytysmerkkejä estäviä öljyjä, joita naiset suosittelevat toisilleen. Huolellisesti käytettynä - pieninä määrinä ja muihin öljyihin yhdistettynä se stimuloi ihon mikroverenkiertoa, mikä puolestaan lisää elastisuutta. Käytä sitä lisänä kotitekoisille tai valmiille tuotteille venytysarkille.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Lämpösuojasuihke
Jojobaöljy
Arganöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö