Kuppaus: Kuinka selluliittihieronta tehdään kotona?

Kuppaus: Kuinka selluliittihieronta tehdään kotona?

Kuinka päästä eroon selluliitista nopeasti? Vastaus on kuppaushoito - menetelmä, joka vielä jokin aika sitten liitettiin pääasiassa lääketieteellisiin sovellutuksiinsa, mutta joka nykyään valtaa selvästi kauneussalonkeja ja KYLPYLÖITÄ. Mitä imukupit ovat? Miten tyhjiökupit toimivat? Pystyvätkö ne todella muokkaamaan kehoamme? Tutustu kuppaushieronnan salaisuuksiin ja paranna ulkonäköäsi kotona.

Säännöllisen koko kehon hieronnan terveyshyödyt ovat olleet tiedossa jo pitkään. Monien vuosien ajan hierontoja on käytetty paitsi kehon parantamiseen myös sielun rauhoittamiseen. Nykyään käännymme innokkaasti erilaisten hoitomuotojen puoleen, altistaen esimerkiksi kehomme mielellämme koko vartalon öljyhieronnalle tai juuri kuppaushieronnalle parantaaksemme fyysistä ulkonäköämme. Eikä tässä ole mitään väärää, koska loppujen lopuksi yksi hierontojen pääasiallisista tarkoituksista on saada meidät tuntemaan olevamme taivaassa!

Imukupit: Mitä ne ovat?

Aloitetaanpa alusta, eikö niin? Imukupit eli tyhjiökupit. Vuosi vuodelta niiden suosio on kasvanut jatkuvasti, niiden sovelluksista lääketieteessä on puhuttu paljon, mutta vain harvat pystyvät määrittelemään, mitä ne todella ovat. Mitä imukupit ovat? Ne ovat pieniä kuppeja, jotka - kuten nimi jo kertoo - luovat imua iholle, jotta verenkierto kudoksissa paranee.

Useimmissa tapauksissa kuppaukseen käytettävät kupit ovat muovimateriaalia. Kumista imukuppia on helpompi käyttää kuin sen lasi- tai bambuvaihtoehtoja. Kuitenkin käytetystä imukuppityypistä riippumatta ne kaikki tuottavat samat vaikutukset. Ne on asetettava valituille kehon osille, ja niitä tulee liu'uttaa hitaasti kehon yli ihoa ylöspäin imien .

Kuppausterapia: Enemmän kuin terveyshyötyä!

Millaista kuppausterapia on, ja mitä etuja se meille oikeastaan tarjoaa? Se on tapa parantaa veren ja imunesteen virtausta, mikä on ollut ihmiskunnalla tiedossa vuosisatojen ajan. Tämän tyyppistä hierontaa käytettiin jo perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä - aluksi sitä käytettiin yleisen vilustumisen parantamiseen ja immuunijärjestelmän vahvistamiseen, mutta ajan myötä imukuppien käyttö laajeni käsittämään lihaskipuja ja jopa selkäkipuja. Tämä inspiroi ihmisiä aloittamaan imukuppien käytön kehon hieronnassa.

Nykyään käytämme tyhjiökuppeja selluliittihieronnan tekemiseen. Huomasimme, että verenkierron stimuloinnin lisäksi imukupit jättävät ihon kimmoisammaksi ja joustavammaksi. Ei voida kieltää, etteikö tyhjiökuppien käyttö selluliittihieronnassa kasvattaisi suosiotaan - niin ammattimaisissa kauneushoitoloissa/KYLPYLÖISSÄ kuin kotonakin. Epäilemättä tämä on luonnollinen tapa muokata kehoa, ravita ihoa ja stimuloida solujen uudistumista.

Mitkä ovat kuppaamisen hyödyt? Jokainen tapaus on erilainen, koska tyhjiökupilla saavutettavat mahdolliset vaikutukset liittyvät läheisesti ongelmaan, jota haluat käsitellä. Yksi asia on kuitenkin varmaa - imukupit keskittyvät aina ihon ulkonäön parantamiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että jos haluat vähentää selluliittia, kuppausterapia auttaa sinua varmasti taistelussa sitä vastaan, mutta tässä ei ole kaikki, sillä imukupit voivat myös auttaa sinua vähentämään rasvakudosta.

Kuppaamisen hyödyt

 • Parantaa veren ja imunesteen virtausta.
 • Parantaa vatsan, reisien ja pakaroiden ihon kimmoisuutta.
 • Kiihdyttää rasvakudoksen palamisprosessia (lipolyysi).
 • Tekee vartalosta hoikemman ja solakamman.
 • Vähentää selluliittia ja vaalentaa raskausarpia.
 • Auttaa poistamaan myrkkyjä elimistöstä.
 • Silottaa ihoa ja parantaa sen elastisuutta.
 • Tekee ihosta paremmin ravitun ja virkistyneen.

Kuppaushieronnan vaiheet

Imukupilla tehty tyhjiöhieronta, joka tarjoaa rentouttavan ja parantavan vaikutuksen, juontaa juurensa kansanlääketieteeseen ja myöhemmin se otettiin käyttöön ammattimaissa kauneussalongeissa, mutta selvästi sitä voi myös tehdä kotona. Ennen kuin teet näin, sinun on kuitenkin tiedettävä, miten imukuppeja käytetään oikein. Alla on vaiheittainen opas tyhjiöhierontaan - se erityisen hyödyllinen niille, jotka ovat aloittelijoita tässä hierontamuodossa ja haluavat oppia oikean tavan käyttää imukuppeja.

Mistä kuppaushieronta aloitetaan?

Ennen kuin otat imukupit käteesi ja siirryt hierontaan, sinun on varmistettava, että iho on valmis toimenpiteeseen. On suositeltavaa käydä suihkussa puhdistaaksesi kehon perusteellisesti. Sen jälkeen ne kehon osat, joita käsitellään imukupeilla, on peitettävä oliiviöljyllä tai hierontaöljyllä, joka voi itse asiassa olla öljyseos, joka sisältää selluliittia ehkäiseviä aineita, kuten kofeiinia, merilevää, tyrnimarjaa, mentolia, valkoista teetä tai kapsaisiinia.

Mitkä imukupit sinun tulisi valita hierontaan?

Kupin koon tulisi vastata sekä kehon osaa, jolla sitä käytetään, että ihon tarpeita. Esimerkiksi, mikäli haluat tehdä kasvohieronnan imukupeilla, sinun tulisi valita pienin kuppi. Sama pätee, kun et ole aiemmin käyttänyt tätä hierontatyyppiä. Yleisesti ottaen vakavamman ongelman tai suuremman kehon pinnan kohdalla, jota haluat altistaa imukupille, voidaan käyttää isompaa kuppia. On syytä huomata, että paras imukuppi on sellainen, joka asettuu mukavasti käteen ja mukauttaa muotonsa siihen. Tällä tavalla varmistat, että sen koko on optimaalinen ja estät kupin luiskahtamisen kädestäsi voimakkaan hieronnan aikana.

Miten imukuppihieronta tehdään?

VAIHE 1. Lämmitä imukuppi noin 40°C lämpöiseksi upottamalla se kuumaan veteen ja pitämällä sitä siellä muutaman minuutin ajan. Kuivaa pyyhkeellä ennen käyttöä.

VAIHE 2. On aika painaa imukuppi iholle. Tämän tekemiseksi oikein sinun on puristettava kupin yläosaa sormillasi, laitettava se valitulle kehon osalle ja vapautettava puristus painamalla imukuppia jatkuvasti iholle. Näin luot negatiivista painetta, jonka ansiosta kuppi imee ihoa ja tarttuu siihen.

VAIHE 3. Hieronta sisältää imukupin liu'uttamisen valitun kehon osan yli irrottamatta sitä ihosta. Ihoon vaikuttava paine, joka johtuu imemisestä ja kupin liu'uttamisesta, parantaa verenkiertoa ja hajottaa rasvakudosta. Liukuminen tulisi tehdä muutamaan suuntaan:

 • liikuta ensin kuppia lineaarisesti, keho osan alaosasta ylöspäin
 • käytä sitten pyöriviä sivuttaisliikkeitä
 • yritä lopuksi piirtää näkymättömiä kahdeksikkoja hierottuun ihoon

VAIHE 4. Jos haluat lopettaa hieronnan, sinun on poistettava imukuppi nostamalla sen reunaa (suuta) sormilla ja päästettävä ilmaa sen sisään. On myös suositeltavaa auttaa ihoa rentoutumaan lopettamalla kuppaus tavallista hierontaa - helliä pyöriviä liikkeitä käsillä - tehden.

Kuinka kauan kuppaus kestää?

Kotona tehtävän kuppauksen tulisi olla säännöllistä. Toivotut vaikutukset alkavat yleensä näkyä vasta kolmannen kerran jälkeen. Nauttiaksesi kuitenkin parhaista tuloksista sinun tulisi altistaa kehosi 10 hieronnan sarjalle. Kutakin kehon osaa (esim. vatsa, reidet, pakarat) tulisi hieroa imukupilla 15-30 minuutin ajan. On suositeltavaa pitää vähintään 3 päivän tauko sessioiden välillä.

Kuppaushierontaöljyt

Luonnonöljyjä ehdotetaan käytettäväksi imukuppihieronnan kanssa, jotta sen tekeminen olisi helpompaa ja tehokkaampaa. Esimerkiksi se voi olla hierontaöljy, joka on usein rikastettu lisäaineilla, jotka nopeuttavat rasvakudoksen palamisprosessia ja parantavat ihon kimmoisuutta. Siitä huolimatta on kuitenkin suositeltavaa kokeilla täysin luonnollisia, kylmäpuristettuja kasviöljyjä. Mitä luonnonöljyjä imukuppihierontaan tulisi käyttää? Varmastikin kevyitä (kuten risiiniöljy) ja niitä, jotka eivät imeydy ihoon nopeasti (esim. makadamiaöljy). Muuten öljy ei ehkä palvele tarkoitustaan hyvin. Itse asiassa kuppaukseen suositellaan kahta luonnonöljyä.

 • arganöljy - sopii täydellisesti kaikille ihotyypeille, varmistaa imukupin helpon liukumisen, suojaa ihoa ärsytyksiltä, ylläpitää riittäviä ravinto- ja kosteustasoja ihossa ja lisäksi se uudistaa ihoa ja elvyttää ihosoluja.
 • makea manteliöljy - koska se ei ole pelkästään voimakas antioksidantti vaan sillä on myös ikääntymistä hidastavia ominaisuuksia ja se tukee solujen uusiutumisprosessia, tätä öljyä suositellaan pääosin naisille, jotka kamppailevat raskausarpien kanssa raskauden jälkeen sekä pysyvän selluliitin kanssa.

Sattuuko kuppaushieronta?

Yksi usein kysytyistä kysymyksistä tyhjiöhierontaan liittyen käsittelee mahdollista menettelyyn liittyvää kipua. Tietenkin se, onko kuppaus kivuliasta vai ei, riippuu kipukynnyksestämme. Tosi asiassa toimenpiteen aikana saattaa tuntua lievää epämukavuutta; se voi ilmetä, kun kuppi alkaa imeä ihoa. On myös syytä huomata, että tunne voi olla voimakkaampi niille, jotka eivät ole koskaan aiemmin altistaneet kehoaan kuppahieronnalle, erityisesti verrattuna niihin, joilla on jo joustavampi ja vastustuskykyisempi iho.

Vähentääksesi kuppaushieronnan epämukavuutta, se suositellaan aloittamaan pienemmillä imukupeilla ja vaihtamaan ne ajan myötä suurempiin - näin voit totuttaa ihosi tähän hierontatyyppiin. Toinen tapa lievittää epämukavuutta imukuppihieronnan jälkeen on ottaa kuuma suihku. Tämä auttaa rentouttamaan kehoa ja vähentämään mahdollisten mustelmien riskiä, joita saattaa ilmestyä hoidon jälkeen.

Kuppaushieronnan käyttöaiheet

Selluliittia ehkäisevä kuppaushieronta. Kenelle tämä hoito sopii? Kuten nimi kertoo, sinun kannattaa kääntyä sen puoleen halutessasi vähentää appelsiini-ihoa ja parantaa ihosi kimmoisuutta. Nämä eivät kuitenkaan ole ainoat merkit imukuppien käytöstä. Kenen tulisi harkita kehon altistamista imukupeille?

Yleisiä käyttöaiheita imukuppien käytölle ovat muun muassa:

 • jännittyneet lihakset ja siihen liittyvä kipu
 • krooninen selkä- tai nivelkipu
 • selluliitti, eli epätasainen rasvakudoksen jakautuminen
 • näkyvät raskausarvet
 • vartalo, joka tarvitsee hoikentamista ja muotoilua
 • matala aineenvaihdunta
 • halu puhdistaa keho myrkyistä

Kuppaushieronnan vasta-aiheet

Saattaa vaikuttaa siltä, että kuppahieronta on täydellinen ratkaisu kaikille. Kuitenkin on muutamia tilanteita, joissa kehon altistaminen kuppaushieronnalle ei ole paras idea. Kuten kaikkien hoitojen kohdalla, myös imukuppihieronnalla on joitakin vasta-aiheita.

Yleiset vasta-aiheet imukuppien käytölle sisältävät:

 • kuukautiset, raskauden ja imetyksen
 • ongelmat hauraiden verisuonten kanssa
 • suonikohjut ja sydän- ja verisuonijärjestelmän häiriöt
 • kaikenlaiset syövät
 • tarttuvat taudit
 • tuntemattomasta syystä johtuvat kuumeetn
 • korkeat iät (yli 80 vuotta)

Mikäli et ole varma siitä, onko kuppaushieronta sinulle turvallista, voit konsultoida asiasta lääkäriäsi. Yleislääkäri antaa sinulle neuvoja siitä, kuuluvatko sinulla tällä hetkellä ilmenevät vaivat ja häiritsevät oireet vasta-aiheisiin kuppaushieronnalle.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Jojobaöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö