Hiusten öljyäminen kampaamossa vs. hiusten öljyäminen kotona - erot, vaikutukset, arvostelut

Hiusten öljyäminen kampaamossa vs. hiusten öljyäminen kotona - erot, vaikutukset, arvostelut

Haluaisitko käyttää öljyjä hiuksissasi kuin ammattilainen?

Oletko pohtinut, onko se parempi tehdä itse vai luottaa ammattitaitoiseen kampaajaan? Mikä on kotona ja kampaamossa tehtävän hiusten öljyämisen välinen ero? Ennen kuin lähdet etsimään kampaajaa, joka tuntee kaikki hiusten öljyämisen salaisuudet, pysähdy hetkeksi miettimään - olet yhden askelen päässä asiantuntijuudesta tällä alalla! Tee kauniiden hiusten unelmastasi totta! Ota ohjat omiin käsiisi - tänään paljastamme salaisuudet ammattimaisesta hiusten öljyämisestä niin kotona kuin kampaamossakin. Kumman valitset? 

Olet varmasti miettinyt, voiko hiusten öljyäminen kotona olla yhtä tehokasta kuin kampaamon öljykäsittely. Mitä eroa niillä on? Kumpi tapa öljytä hiukset on parempi, ja kumpi valita? Epäilyksesi hälvenevät tänään.

Millainen kauneussalongin hiusten öljyäminen on?

Hiusten öljyäminen kampaamossa juontaa juurensa perinteissä Aasian alueille - siellä kyseistä hoitoa tehdään miltei jokaisessa salongissa. Kampaajan tehtävä ei ole pelkästään peittää hiuksia sopivalla sekoituksella ikivanhoja intialaisia öljyjä ja uutteita, jotka ovat huolellisesti tutkittuja ja ayurvedassa - intialaisten “pyhässä kirjassa” - kuvailtuja. Se on erityinen hiustenhoitorituaali, joka rentouttaa ja auttaa pääsemään eroon huolista ja ahdistuksesta, sekä omaa parantavaa voimaa - kiitos päänahan hieronnan.

Hiusten öljyäminen on hieman proosallisempaa muilla mantereilla - kampaaja arvioi hiusten ulkonäköä ja kuntoa, valitsee sopivan öljyn ja hoidon intensiivisyyden. Hän vahvistaa myös päänahkaa hieromalla ihonalaista verenkiertoa varmistaen öljyjen nopean imeytymisen.

Ennen hoitoa kampaaja käyttää erityisiä kosmetiikkatuotteita, jotka nostavat hiussuomut ja puhdistavat hiukset sallien öljyjen tunkeutua syvemmälle hiusten rakenteeseen. Seuraavaksi he peittävät hiuspohjan ja hiukset öljyllä ja laittavat niiden päälle muovimyssyn tai lämmitetyn pyyhkeen. Turbaania lämmitetään hiustenkuivaajalla hoidon ja hiusten öljyämisen vaikutusten tehostamiseksi (useimmiten vietämme tämän ajan erityisen kampaamoiden hiuskuivaajan alla).

Öljyä pidetään hiuksissa sen kunnon mukaan (keskimäärin noin 30 minuuttia). Hoidon jälkeen öljy huuhdellaan ja hiukset pestään erityisellä shampoolla, joka sulkee suomut ja vahvistaa kiiltoa.

Hiusten öljyäminen kampaajalla - vaikutukset

Ammattimaisen hiusten öljyämisen vaikutukset ovat yleensä erittäin tyydyttäviä - hiukset muuttuvat sileiksi, kiiltäviksi ja kauniisti järjestetyiksi. Yksittäiset hiukset ovat kesyyntyneet ja juurista kohotetut - täynnä elinvoimaa ja joustoa. Tämä vaikutus johtuu paitsi öljystä myös ammattimaisesta hieronnasta ja hoidon jälkeen levitettävästä erityisestä hoitoaineesta tai voiteesta, joka korostaa hiusten kiiltoa.

Millainen on kotona tehtävä hiusten öljyäminen?

Kotona tehty hiusten öljyäminen on melko samankaltainen (öljy levitetään hiuksiin ja päänahkaan, jätetään vaikuttamaan tietyksi ajaksi, jonka jälkeen hiukset huuhdellaan perusteellisesti). Hiusten öljyämisen tapa muistuttaa naamion käyttämistä sillä erolla, että naamio "ohittaa" päänahan, kun taas öljyä käytettäessä - se on koko hoidon tärkein elementti.

Tällaisilla yksityiskohdilla on vaikutusta onnistuneeseen öljyhoitoon, mutta tiedämme kaikki hyvin, että “piru piilee yksityiskohdissa”. Saattaa käydä niin, että emme pese päitämme ennen hoitoa ja levitämme öljyjä kuiviin hiuksiin (tämä menetelmä ei toimi, jos käytämme monia muotoilutuotteita). Unohdamme erikoiskosmetiikan käytön hiusten puhdistamiseksi ja suomujen nostamiseksi. Joskus pesemme myös öljyn huolimattomasti, jolloin hiukset ylikuormittuvat ja menettävät elastisuutensa. Hiusten öljyäminen kotona ei tapahdu öljyä lämmittämällä, joten sen vaikutukset ovat heikommat, ja oikeaa öljyä hiusten öljyämiselle valitessamme olemme usein hämillämme - vaikutus riippuu tuurista, eikä hiusten todellisista tarpeista.

Hiusten öljyäminen kotona - vaikutukset

Hiusten öljyämisen vaikutukset voivat olla moninaisia ja kaikki riippuu helppojen, mutta kuitenkin tärkeiden periaatteiden noudattamisesta hiuksia öljytessä ja oikeita öljyjä valitessa. Kodin mukavuudessa tehty hiusten öljyäminen päihittää kauneussalonkien tarjoamat hoidot. Oikean hiusöljyn avulla hiuksesi vahvistuvat, paksuuntuvat, kiiltävät, niiden rakenne paranee, ne lakkaavat putoamasta ja niiden kasvu kiihtyy.

Ole ammattilainen! Kuinka öljyät hiuksesi kotona?

Haluaisitko tulla AMMATTILAISEKSI hiusten öljyämisessä? Älä odota, älä epäröi, ota ohjat omiin käsiisi - tutustu useisiin kampaajien tuntemiin ja käyttämiin sääntöihin, jotka muuttavat kotona tehdyn hiusten öljyämisen vaikutuksia. Se saa hiuksesi hyötymään hoidosta enemmän kuin kampaajakäynnistä! Mitkä säännöt ovat?

 1. Määritä hiustesi huokoisuus (tee verkosta saatavilla oleva testi määrittääksesi hiustesi kunnon oikein ja valitaksesi sopivan öljyn).
 2. Valitse oikea öljy hiustesi öljyhoidolle - sen täytyy vastata hiustesi huokoisuutta ja soveltua levitettäväksi päänahalle. Öljyn on sovittava hiusten kunnolle (öljy korkean, keskikorkean tai matalan huokoisuuden hiuksille - jokainen kolmesta hiustyypistä voidaan hoitaa yhdellä kolmesta Nanoil-hiusöljystä.
 3. Ennen hiusten öljyämistä, varmista, että hiukset ja päänahka puhdistetaan huolellisesti (kuori päänahka, käytä puhdistavaa shampoota).
 4. Hiero päänahkaasi hellävaraisesti - se stimuloi verenkiertoa ja mahdollistaa öljypartikkeleiden tunkeutumisen syvemmälle hiusten rakenteeseen sen ‘sydämen’ - juuret - saavuttaen.
 5. Lämmitä öljyllä peitettyjä hiuksia - lämpö aktivoi öljypartikkeleita ja lisää imeytymistä hiuksiin. 
 6. Huuhtele hiukset huolellisesti ja pese ne käyttämällä hellävaraista shampoota. Levitä kevyt hoitoaine, esimerkiksi suihkeen tai vaahdon muodossa, joka vahvistaa öljyämisen vaikutuksia, eikä ylikuormita hiuksia (hoitoaine voi olla myös luonnonöljypohjainen - sen ansiosta hiukset saavat lämpösuojan ja kiiltoa).

Kotona tehty hiusten öljyäminen - hyödyt 

 • suoritat hoidon kotisi mukavuudessa, sopivissa olosuhteissa ja mukavassa, rentouttavassa ympäristössä.
 • voit yhdistää hiusten kotona öljyämisen muihin kauneushoitoihin (ota lämmin ja rentouttava kylpy, käytä kasvonaamiota, hoida jalkojasi, jne.)
 • oikein valittu öljy riittää useisiin öljyämiskertoihin - sen ansioista tarjoat hiuksillesi jatkuvaa, äärimmäistä elvytystä ja työskentelet säännöllisesti antaen niille korkeimman tason hoitoa
 • normaali hiusten öljyäminen yhdessä päänahan hieronnan kanssa vahvistaa täydellisesti hiusten juuria ja rentouttaa, hidastaen juurten harmaantumista ja kuolemista sekä vahvistaen hiuksia juurista saakka.
 • kotona tehty hiusten öljyäminen on hyvin taloudellista - säästät paitsi rahaa, myös aikaa: sinä päätät milloin ja miten sen teet, sinun ei tarvitse sopeutua saatavilla oleviin (usein kaukaisiin) aikatauluihin ja epämukaviin aikoihin, jotka kampaamossa määrätään.
 • voit pitää öljyä hiuksissasi niin kauan kuin haluat (vaikka koko yön) - valitettavasti kampaamot eivät koskaan tarjoa tällaista vaihtoehtoa.
 • voit vapaasti vaihtaa ja kokeilla hiusten öljyämisen jälkeen käytettävää kosmetiikkaa saadaksesi parhaan mahdollisen vaikutuksen (ellet ole tuomittu kampaamon käyttämiin tuotteisiin) 

Hiusten öljyäminen kampaamossa - onko sillä haittapuolia?

Onko hiusten öljyämisellä kampaamossa haittoja? Näyttää siltä, että niitä on useita. Kaikissa kampaamoissa ei ole monipuolista valikoimaa tuotteita, jotka sopivat hiustesi tyypille (huokoisuudelle). Usein käytetään vain yhtä, määrättyä (dominoivaa) kosmetiikkamerkkiä - tämä ei todellisuudessa ole tietoinen valinta, vaan pikemminkin sen puutetta - ja tämä seikka määrää, mitä tuotetta päähäsi käytetään.

Usein kampaaja ei pysty määrittämään hiustesi huokoisuutta vain lyhyen konsultaation jälkeen - siksi on parasta tietää se ennen ajan varaamista kampaamoon (voit määrittää hiustesi kunnon tekemällä verkossa saatavilla olevan hiusten huokoisuustestin).

Lisäksi hiusten kampaamossa öljyäminen sekoitetaan helposti kaunistavaksi ja hoitavaksi öljyhoidoksi, joka jättää huomiotta hoidon tärkeän osan - päänahan. Sellainen hoito ei elvytä hiuksia, vaan ainoastaan hoitaa ja kaunistaa niitä. Sillä ei ole vaikutusta niiden terveyden parantamiseen.

Lisäksi hiusten öljyäminen kampaamossa on melko hintavaa - samalla hinnalla voit ostaa ammattimaisen luonnonöljyn, joka riittää useisiin hoitoihin! Kampaamokäynnit on toistettava säännöllisesti haluttujen tulosten saavuttamiseksi - taloudellisesta näkökulmasta katsottuna tämä on myös merkittävä haitta hiusten öljyämiselle kampaamossa.

Hiusten öljyäminen kotona ja kampaamossa - arvostelut

Hiusten öljyäminen kampaamossa kerää hyviä arvosteluja - se on ammattilaisen suorittama ja valvoma hoito. Kampaajien käyttämien kosmetiikkatuotteiden on oltava korkeinta laatua - emmekä puhu vain öljyistä, vaan myös tuotteista ennen ja jälkeen öljyämisen. Valitettavasti, jos päätämme tehdä hoidon vain kerran tai thedä sen jonakin (kaukaisena) ajankohtana - vaikutukset eivät kestä kauan. Vain säännöllinen hiusten öljyäminen tarjoaa halutut tulokset.

Kotona suoritettu hiusten öljyäminen voi saada erilaisia mielipiteitä - kaikki riippuu tiedosta hiuksia, öljyjä ja huokoisuutta koskien. Mitä enemmän tiedät hiustesi öljyämisestä ja mitä paremman öljyn valitset, sen kauniimmilta ja terveemmiltä hiuksesi näyttävät. Onneksi hiusten öljyämisen säännöt eivät ole monimutkaisia ja ne tietäessäsi - voit tulla ammattilaiseksi tällä alalla! Onnea matkaan!

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Jojobaöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö