Kuinka luoda SPA olosuhteet kotona? Käytännöllisiä vinkkejä ja rutiineja muuttavia reseptejä

Kuinka luoda SPA olosuhteet kotona? Käytännöllisiä vinkkejä ja rutiineja muuttavia reseptejä

Syksy on melko nostalgista vuodenaikaa, kun taas talvi-illat yleensä venyvät erityisen pitkiksi... Haluatko tehdä tästä syksyn sävyisestä ajasta hieman iloisempaa? Luo SPA omassa kodissasi. Se ei oleainoastaan sopusoinnussa syksyn ja talven taikuuden kanssa vaan se saa sinut tuntemaan olosi rentoutuneeksi, sekä antaa boostia biologiselle kellolle, lisää energiaa ja sillä on hämmästyttävä hoitava vaikutus ihoon. SPA-hoitoja ei tarvitsekkaan aina suorittaa erillisessä SPA-keskuksessa. Voit saada niistä samanlaista hyötyä oman kodin rauhassa. Aiommekin jakaa seuraavaksi parhaat vinkit SPA:n luomiseen kotona.

Mitä SPA:lla käytännössä tarkoitetaan?

SPA-sana tulee latinan kielestä sanus per aquam, joka tarkoittaa "terveyttä veden kautta". Matkat puhdistaville ja parantaville vesialueille olivat juttu aikoja sitten. Spa - belgialainen kaupunki - on kuuluisa kuumista vesistään ja onkin näin terveellisten hoitojen pyhäkkö. Kaupunki on auttanut luomaan nimityksen näille parantaville hoidoille. Nykyään kylpylänimitys sisältää lukuisia rentouttavia ja kaunistavia aktiviteetteja kylvyssä.

Aiemmat tavat käyttää veden terveellistä ja parantavaa voimaa ovat edelleen suosittuja ja vaalittuja. Terveys- ja rentoutumiskylvyt, tuoksuöljyhieronnat, kuorinnat ja muut vartalohoidot ovat esimerkkejä SPA-hoidoista. Niiden tavoitteena on palauttaa elinvoimaa, terveyttä ja kauneutta. Ammattimainen SPA tarkoittaa suurten summien maksamista ja vapaan treffien metsästystä SPA-keskuksessa. Silti kotona tekemäsi hoidot tarjoavat rentoutumista yhtä paljon kuin ne, joista joudut maksamaan.

SPA:n tarkoitus: vartalokylpy, veden lämpötila

Kädet vihdoin rennoksi, nautinnollisin hetki koko SPA-rituaalissa onkin uppoutua ammeeseen, joka on täytetty tuoksuvalla, lämpimällä vedellä. Entä vesi? Lämmin vai kuuma? Mikä on veden lämpötila, joka hemmottelee ihoasi? Tietysti se riippuu odotuksistasi kylvyn suhteen ja ajasta, jolloin haluat makaamaan ja rentoutumaan:

  • Lämmin kylpy (37°C – 39°C) on täydellinen mutta nopea rentoutumismuoto aktiivisille ihmisille: se lämmittää ja lievittää liheksien kiputiloja; 15-30 minuuttia on optimaalinen aika tämän lämpöisessä ammeessa.
  • Haalea vesi (31°C – 36°C) on myös erittäin rentouttava, joka lievittää väsymystä sekä tekee hieman uneliaaksi. 15 minuuttia tässä kylvyssä riittää täydellisesti.
  • Rentouttava kylpy (25°C – 30°C) on eräänlainen virkistys, jota tarvitsemme usein. Viileä kylpy stimuloi, tehostaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Pysy ammeessa jopa 5 minuutin ajan.

Miten lämpö vaikuttaa kehoon? Onko kuumavesihauteessa todettuja terveyshyötyjä? Tiedämme, että lämpö on mukavaa ja kuuma kylpy tuntuu taivaalliselta. Harmi, että se ei ole kuitenkaan terveellisin asia, jolla voit hemmotella itseäsi. Älä koskaan anna veden lämpötilan nousta yli 40°C. Liian lämmin vesi kuivattaa ihoa ja aiheuttaa ennenaikaista ikääntymistä. Iho voi alkaa hilseilemään ja kutisemaan.

Reseptit parhaisiin kotikylpyihin, tai kahdeksan vaiheen päässä virheettömästä ihosta

1. Valitse kellonaika

On todistettu, että SPA-rituaalien suorittamisajankohdalla on väliä. Ihannetapauksessa tee se illalla, kun mikään tai kukaan ei ole tielläsi ja pilaa rentoutumishetkeäsi. Varoita mahdollisia kanssa-asujia ja ystäviäsi, että olet tavoittamaton, sammuta puhelin ja anna itsesi olla vain tunteidesi ja aistiesi vallassa.

2. Luo tunnelmaa

Oikea tunnelma on onnistuneiden SPA-rituaalien salaisuus. Yritä luoda romanttinen ilmapiiri ja ottaa esille kaikki, mitkä voivat rauhoittaa aistejasi: tuoksuvia kynttilöitä, kukkia tai öljyjä. Laita tunnelma- tai rentoutumismusiikkia tai luonnon ääniä taustalle (sade, meren aallot, metsä). Koristele kylpyhuone lempeän sävyisillä lampuilla tai vanupalloilla. Ehkä pidät äänikirjan runoudesta? Voit myös ottaa lasillisen viiniä, kirjan, kaakaota, vihreää teetä tai vaikka mansikoita. Toisin sanoen, tee mitä tahansa, mikä tekee rentoutumisestasi ja kauneudenhoidostasi mukavampaa.

3. Hoida kehoasi SPA-tavalla. Mitä tulee käyttää ja miten?

Mitä lähempänä luontoa, sitä parempi. Siksi tee-se-itse-kosmetiikka täydentää koko rituaalia ja hämmästyttää vaikutuksella sekä aisteja rentouttavilla ainesosilla, koostumuksella, värillä ja aromilla.

SPA-istunnon aikana voit käyttää monia kotonasi olevia tuotteita: öljyjä, voita, suolaa, maitoa, hunajaa, yrttejä, hydrosoleja, kahvinpuruja, eteerisiä öljyjä tai kosmeettista savea.

4. Valmista aromaattinen kylpy

Mahdollisuutesi ovat rajattomat, ja jokainen SPA-hetki voi näyttää ja tuoksua erilaiselta. Voit rikastaa kylpyäsi luonnollisilla tai aromaattisilla öljyillä, kaataa suoloja tai poreilevia kylpypalloja, lisätä maitoa tai laittaa ammeeseen tiiviisti suljetun pellavapussin, joka on täytetty aromaterapeuttisilla ja hoitavilla yrteillä. Muista, ettei vettä pidä pitää liian kuumana. Jos haluat olla kylvyssä pidempään, vältä myös liian kylmää vettä. Optimaalinen lämpötila on 36-39 °C.

5. Tee täydellinen vartalokuorinta

Kotitekoinen kahvi- tai sokerikuorinta on vertaansa vailla, kun parannat sitä korkealaatuisella luonnonöljyllä ja lisäät vaihtelua oikealla eteerisellä öljyllä. Tee-se-itse -vartalokuorintaaineet ovat usein tehokkaampia kuin valmiit kuorintaaineet. Muista käyttää sitä säännöllisesti, jotta voit pian esitellä kiinteän sileän selluliittittoman vartalosi.

6. Älä ohita kasvojen aluetta: tee luonnollinen naamio

SPA-kylpy kotona on ihanteellinen hetki tee-se-itse-naamiolle, koska iho on imukykyisempi ja pehmeämpi lämmön ansiosta ja siten imeytyy paremmin ravintoaineita; avoimet huokoset ja pehmeä orvaskesi mahdollistavat myös ihon syväpuhdistuksen.

Kun makaat kylpyammeessa, älä unohda hyvää maskia; ihannetapauksessa tee se itse! Se, joka ravitsee, hoitaa ja puhdistaa ihoa samanaikaisesti. Vaaleanpunainen tai valkoinen kosmeettinen savi ovat täydellisiä ainesosia. Yhdistä se valittuun kukkaveteen, aloe-mehuun, öljyihin, yrttiuutteisiin - kaikki tämä saadaksesi täydellisen kosmeettisen tuotteen ihotyyppisi tarpeisiin.

7. Hoida hiuksiasi parhailla öljyillä

Hiusöljyhoito - SPA tapaan - syntyi jo kauan sitten ja täydentää loistavasti hyvinvoinnin ideaa. Se koostuu hiusten ja (mikä tärkeintä) follikkelien syväravitsemuksesta luonnollisella öljyllä tai hyvin koostetulla öljysekoituksella. Tasoittele öljy kosteisiin hiuksiin, mukaan lukien päänahkaan. SPA-rituaalin jälkeen huuhtele öljy hyvin ja pese hiukset shampoolla.

8. Hoida ihoasi luonnollisella Tee-Se-Itse-emulsiovedellä

Luonnolliset öljyt ovat suurimpia liittolaisiasi, joten tartu niihin aina kun voit. Sheavoihin ja makadamiaöljyyn perustuva luonnollinen vartalovoide antaa silmiinpistäviä vaikutuksia täydellisesti kosteutetun, joustavan ja sileän ihon muodossa. Tällainen balsami sopii myös käsille ja jaloille, joten voit pitää sen päälläsi pienessä purkissa ja tasoittaa ihoa aina kun siltä tuntuu. Oma tuoksukoostumukseesi saa sinut hyvälle tuulelle (takaisin kotisi SPA-istunnostasi).

Helppoa ja tehokasta Tee-Se-Itse-kosmetiikkaa kotikylpylään

Aromaattinen kylpyöljy

Sekoita 25 ml jojobaöljyä, 25 ml avokadoöljyä n. 10 tippaa laventelin eteeristä öljyä (voit myös valita toisen rentouttavan eteerisen öljyn, jolla on haluamasi tuoksu tai yhdistellä muutama öljy). Varmista vain, että öljy on turvallista, ei aiheuta allergisia reaktioita eikä ärsytä ihoasi.

SPA kotona: Tee-Se-Itse rentouttava, ravinnetiivis kylpysuola

Sekoita kupillinen merisuolaa (hieno- tai karkearakeista), vaaleanpunaista Himalajan suolaa ja katkerasuolaa (tunnetaan myös nimellä Epsom). Halutessasi voit yhdistellä erilaisia jyviä saadaksesi tuoksuvasta kylpyvoidestasi ihanamman. Muista vain, että karkeiden jyvien liukeneminen kestää kauemmin.

Suola, erityisesti magnesiumsulfaatti (Epsom), on runsas mineraalien lähde, ja se on kuuluisa myrkkyjä puhdistavasta, rentouttavasta ja ihoa korjaavasta vaikutuksestaan. Se on paratiisi rasvaiselle ja akneen taipuvaiselle iholle, sillä se vapauttaa vartalon kaikista epäpuhtauksista ja jättää sen sileäksi ja ravituksi. Kylvyssä ihoon imeytynyt suola pysyy sisällä 4-9 tuntia.

Jos et pidä suolajyväistä altaan pohjalla, laita suola pieneen (organza- tai pellavapussiin) ja liota se veteen. Näin suola sulaa ja vapauttaa kaikki hoitavat aineet.

SPA kotona: Tee-Se-Itse yrttikylpypussit

Kylpysuolan lisäksi pussiin voi laittaa muitakin upeita aineksia. Huomionarvoisia ovat erityisesti yrtit ja kauraleseet. Voit sekoittaa niihin muutaman tipan suosikkieteeristä öljyä (niillä on myös vahva hoitava ja rentouttava vaikutus) ja lisätä sitrushedelmien kuoria, kuivattuja kukkia (lemmus, kehäkukka, timjami), kanelitankoja tai vaniljatankoja.

Kotikylpylä: Tee-Se-Itse kahvikuorinta

Sekoita puoli kupillista kahvinpuruja avokadoöljyyn (saadaksesi tasaisen massan). Rikasta tuloksena olevaa seosta teelusikallisella kanelia ja lisää 5 tippaa eteeristä öljyä (mieluiten greippi- tai appelsiiniöljyä selluliittia ehkäisevää kuorintaa varten).

Kaada seos mieluiseen purkkiin. Hiero kuorintaa ihoon muutaman minuutin ajan ja huuhtele hyvin. Kokeile kahvin sijaan jauhettuja kauraleseitä tai sokerijyviä (hieroat ihoa, kunnes sokeri sulaa).

Kotikylpylä: Tee-Se-Itse suolakuorinta

Käytä tätä kuorintaa tehdessäsi hienojakoista suolaa välttääksesi ihoärsytystä. Sekoita se luonnonöljyyn (käytä mieluiten risiiniöljyn ja avokadoöljyn seosta). Lisää seuraavaksi hitaasti eteerisiä öljyjä: enintään 10 tippaa, jotta ne eivät aiheuta ihoärsytystä. Sekoita kaikki ainekset hyvin hellävaraisin liikkein. Laita saatu kuorinta hienoon purkkiin tai muuhun astiaan, jonka voit sulkea tiukasti, jotta aromi pysyy sisällä.

Koti SPA: vartalohierontaöljy

Hieronta on olennainen osa SPA-rituaalia. Se on tehokkain tapa rentouttaa lihaksia ja rauhoittaa hermoja. Voit hieroa vartaloa itse, varsinkin kun haluat hieronnan hoitavan ihoa. Käytä tähän tarkoitukseen luonnonöljyjä: vältä synteettisiä apteekkiöljyjä (ne ovat usein valmistettu parabeeneista ja alkoholeista, mikä ei ole hyvä kylvyn jälkeen lämmitetylle iholle). Sekoita valittu luonnonöljy muutamaan tippaan eteeristä öljyä: monilla niistä on hoitava vaikutus, ne stimuloivat verenkiertoa, puhdistavat myrkkyjä ja rauhoittavat ihoa.

Hiero ihoa kevyesti painamalla. Halutessasi voit hankkia erityisen hierontatyökalun. Tällainen hoito puhdistaa solut myrkyistä, stimuloi imusolmukkeiden virtausta ja sillä on kiinteyttävä ja selluliittia ehkäisevä vaikutus.

Koti SPA: vartalovoide, jota on rikastettu makadamiaöljyllä

Laita n. 200 g sheavoita ja 15 g mehiläisvahaa kattilaan ja kuumenna hieman liedellä, jotta ainekset sulavat (älä anna kiehua). Ota kattila liedeltä ja anna sen jäähtyä hieman (mutta älä anna kovettua).

Lisää noin 50 g makadamiaöljyä ja 20 g jojobaöljyä. Jotta voide tuoksuu upealta, täytä seokseen suosikkieteeristä öljyäsi.

Seuraava vaihe sisältää komponenttien sekoittamisen. Varmista, että seos jäähtyy, mutta silti riittävän pehmeää. Käytä tehosekoitinta ja sekoita massaa, kunnes se on kuohkeaa.

Laita voide purkkiin ja käytä sitä jokaisen kylvyn jälkeen. Hiero sitä vapaasti myös käsien ja jalkojen ihoon.

Kotikylpylä: Tee-Se-Itse kosmeettinen savi- ja öljykasvonaamio

Kosmeettinen savi on pitoisuus arvokkaita mineraaleja, joilla on hämmästyttävä puhdistava vaikutus. Valkoinen savi on miedoin, mutta valitse se, joka sopii ihotyyppillesi parhaiten. Se on jauhemaista, joten on parasta sekoittaa sitä jojoba-, argan- tai avokadoöljyyn, jotta se saa lisäominaisuuksia mm. se kiinteyttää, korjaa, parantaa ulkonäköä ja hoitaa ihoa tai sillä on ryppyjä ehkäisevä vaikutus. Voit jättää naamion päälle niin kauan kuin käyt kylvyssä ja huuhdella sen jälkeen. Jos sinulla on kukkavettä, suihkuta sitä kasvoille naamion huuhtelun jälkeen. Hydrosolit ravitsevat ihoa, tasapainottavat sen pH:ta ja toimivat väriaineena.

Koti SPA: ihanteellinen hiusöljynaamio

Jos hiuksesi tarvitsevat korjausta samanaikaisesti päänahan kaipaessa ravinteita ja puhdistusta, mikään ei toimi paremmin kuin luonnollinen öljy. Valitse oikea öljy hiustesi huokoisuustyypille tai valitse öljy, joka sopii kaikille hiustyypeille (argaaniöljy, makadamiaöljy, risiiniöljy).

Jos haaveilet huippuluokan hiustenhoidosta, käytä ammattimaisia hiusöljyseoksia. Nanoil on sarja edistyksellisiä, täydellisesti koostuvia öljyjä hiusten kasvuun ja ravitsemiseen. Ne estävät hiustenlähtöä, vahvistavat, hoitavat sekä hiuksia että päänahkaa. Tee hiusten huokoisuustesti ja valitse yksi Nanoil, joka huolehtii kampauksestasi ammattimaisesti.

Eteeriset öljyt SPA:ssa: lunttilappu 

Välttämätön SPA & kylpylähintoja

  • ruusuöljy: stimuloi aisteja ja lisää libidoa
  • patchouliöljy: laukaisee hormonien eritystä ja lisää seksihalua

Tärkeä kylpylä- ja kylpylä rentoutuminen

  • santelipuuöljy: ihanteellinen unettomuuden, ahdistuneisuushäiriöiden ja hermoston jännityksen hoitoon
  • laventeliöljy: tehostaa päänsäryn, ahdistuksen, masennuksen ja stressioireiden hoitoon
  • geraniumöljy: käytetään masennuksen ja mielialanvaihteluiden hoitoon

Välttämätön SPA & elinvoimaa lisäävät öljyt kylpyyn

  • eukalyptusöljy: parempi keskittymiskyky ja mieliala
  • basilikaöljy: sen raikas tuoksu antaa energiaa ja parantaa keskittymiskykyä
  • rosmariiniöljy: valaisee mieltä ja lisää energiatasoa

Niityt ja metsät kylpyäsi varten. Mitkä yrtit leikataan pois SPA:sta?

Meillä on valinnanvaraa, ja meidän tulisi ehdottomasti käyttää aikaa saadaksemme lisää tietoa yrttien kauneushyödyistä. Esittelemme suosituimmat seokset, joita voit tehdä kotikylpylaasi.

LOVAGE, MINTTU & MELISSA KYLPY

Tämä kylpy lievittää lihaksia ja kuukautiskipuja. Se voi jopa auttaa rentouttamaan väsyneitä lihaksia harjoituksen jälkeen.

Lovagella on sieniä estävä vaikutus, kun taas melissa rauhoittaa ja lievittää.

SAVI-, TAMMI- JA ISOPPIKYLPY

Tämä kylpy rauhoittaa hermoja, lievittää kipeitä lihaksia ja niveliä. Salvia vaikuttaa hermostoon, kohottaa mielialaa ja pitää stressin loitolla, kun taas tammen kuorella on supistava, antibakteerinen, sieniä torjuva, viruksia estävä, tulehdusta ehkäisevä ja ihoa vahvistava vaikutus. Iisoppi on runsas lukuisten bioaktiivisten aineiden lähde, sillä on hämmästyttävä hoitava ja parantava vaikutus ihoa, stimuloi aromillaan ja rauhoittaa aisteja.

LAVENTELIKYLPY

Kyseessä on klassikko SPA-kylpyjen joukossa.

Laventelilla on ominainen tuoksu, jota monet meistä rakastavat. Se rauhoittaa sekä kehoa että mieltä, palauttaa tasapainon ja lievittää stressiä. Laventelin tuoksu on rentouttava, kun taas laventeli-infuusio vaikuttaa lihaksiin kaikkialla kehossa ja säästää kovan harjoittelun jälkeen. Laventelikylpy on ihanteellinen ihmisille, jotka kärsivät neuroosista ja hermostosairauksista, kroonisista päänsäryistä ja migreenistä.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Jojobaöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö