Jojobaöljy - Täydellinen hiusten tehostaja kaikille ihotyypeille

Jojobaöljy - Täydellinen hiusten tehostaja kaikille ihotyypeille

Se on samankaltaisempi vahan kanssa kuin öljyjen kanssa, silti se voi hämmästyttää ominaisuuksillaan. Jojobaöljy on useiden ravintoaineiden lähde. Se sisältää runsaasti mm. vitamiineja, skvalaaneja sekä rasvahappoja. Jojobaöljy imeytyy ihoon erinomaisesti ja kestää hyvin hapettumista. Se toimii luonnollisena aurinkosuojana ja sillä on samanlainen rakenne kuin ihmisen talilla. Jojobaöljy tunnetaan aavikkokultana, joka on saatu ikivihreän pensaan siemenistä.

Jojobaöl ei ole tyypillinen öljy, vaikka näyttääkin sellaiselta. Se on nestemäistä vahaa, joka puristetaan jojobapensaan - Simmondsia Chinensis - siemenistä. Kasvi tulee Keski-Amerikan luonnonmukaisista viljelmistä. Sitä voi myös löytää Australiasta, Uudesta-Seelannista, Afrikasta ja Aasiasta, mutta se on melko harvinaista näillä alueilla. Kasvia kasvatetaan myös Espanjassa, mutta suurin osa jojobapohjaisista tuotteista tulee laajoilta argentiinalaisilta aavikkoviljelmiltä. Jojobapensaat kätkevät kaikki arvokkaat ominaisuutensa siementen sisään.

Jojobaöljy (INCI):

Simmondsia Chinensis Seed Oil

50 prosenttia jojobapensaan siemenistä koostuu rasvahapoista, joten öljyn puristaminen on helppoa. Kylmäpuristetut jojobansiemenet antavat kultaisen öljyn, joka tuoksuu mukavasti pähkinöiltä. Muista, että vain käsittelemätön kylmäpuristettu ja sertifioitu jojobaöljy on tehokkaasti hoitava tuote. Valitessasi jojobaöljyä, muista tarkistaa aina sen laatu ja uuttomenetelmä sekä onko sitä käsitelty. Muut öljyt menettävät ravintoaineensa.

Kylmäpuristuksen ansiosta jojobaöljy säilyttää kaikki luonnolliset Simmondsia Chinensis -pensaan ominaisuudet. Se on nestemäistä huoneenlämmössä, mutta muuttuu vahaksi noin -7 asteen lämpötilassa. On myös mainittava, että jojobaöljy on erittäin kestävää härskiintymistä vastaan ja säilyttää ominaisuutensa hyvin pitkään. Käytännössä sillä ei ole viimeistä käyttöpäivää, koska se säilyy tuoreena monien vuosien ajan. Siksi jojobaöljy vaikuttaa myös silloin, kun se on vastapuristettua.

Jojobaöljy vai arganöljy?

Jos mietit, mikä tekee arganöljystä ja jojobaöljystä erilaisia, sinun on jatkettava lukemista. Ne ovat todella mielenkiintoisia tuotteita ja niillä on samankaltaisia ominaisuuksia. On hyvä idea etsiä molempia hiusten- ja ihonhoitotuotteista. Kuitenkin jojobaöljy sisältää luonnollista skvalaania. Seurauksena sen rakenne on lähes samanlainen kuin ihon rakenne. Se imeytyy paremmin ja parantaa tehokkaammin hiusten kuntoa. Riippuen siitä, mitä ainesosia etsimme öljystä, jojoba- tai arganöljy ovat parhaita.

Jojobaöljyn ominaisuudet

Mistä jojobaöljy koostuu? Se on luonnollinen E-vitamiinin lähde (nopeuttaa ihon korjausta ja hidastaa solujen ikääntymistä), A-vitamiini (tehostaa ihon luonnollista toimintaa), F-vitamiini (vahvistaa suojakerrosta iholle), kasvisteroleja, rasvahappoja, B-vitamiinikompleksia ja skvalaania (estää tulehdusta ja taistelee vapaita radikaaleja vastaan). Jojobaöljy saa myös ominaisuutensa arvokkaista mineraaleista, kuten kuparista, sinkistä, seleenistä, jodista ja kromista, sekä lukuisista välttämättömistä rasvahapoista.

Jojobaöljy ja sen kauneuskäytöt

Luonnollinen jojobaöljy sopii erittäin hyvin yhteen ihon kanssa. Se imeytyy täydellisesti ja on suosittu kasvo-, vartalo- ja hiustenhoitotuotteissa. Sitä voidaan käyttää joko yksittäisenä kosmeettisena tuotteena tai raaka-aineena itsetehtyihin tuotteisiin ja hoitoihin. Sitä käytetään usein kasvovoiteissa, vartalovoiteissa, saippuoissa ja hiusten hoitoaineissa. Nanoil keskihuokoisille hiuksille on myös rikastettu luonnollisella, parhaalla laadulla olevalla jojobaöljyllä, joka puhdistaa hiuspohjaa ja säätelee talineritystä. Mielenkiintoista on, että jojobaöljyä käytetään myös parfyymien perustana, jotta tuoksu kestäisi pidempään.

Miksi jojobaöljyä kannattaa käyttää?

  • Sopii erinomaisesti iholle
  • Imeytyy vaivattomasti ihoon ja hiuksiin
  • Sopii kaikille ihotyypeille
  • Tasoittaa ryppyjä ja taistelee aknea vastaan
  • Elvyttää kehoa ja hiuksia
  • Toimittaa paljon mineraaleja ja välttämättömiä rasvahappoja hiuksille ja iholle
  • Mahdollistaa monipuolisen käytön kasvoille, vartalolle ja hiuksille
  • Kosteuttaa, korjaa ja hoitaa tulehduksia
  • Estää hiusten katkeilua, tehostaa kiiltoa
  • Säätelee talineritystä ja hillitsee öljyn ylituotantoa

Kuinka jojobaöljy toimii?

Se on antibakteerinen; jos lisäämme sitä muihin kosmeettisiin tuotteisiin, se pidentää niiden käyttöikää. Jojobaöljy on monitoimituote, joka löytää paikkansa:

  • Aknea vastaan tarkoitetuissa hoidoissa
  • Ryppyvoiteissa
  • Silmävoiteissa ja seerumeissa
  • Kasvo-, vartalo-, käsi- ja jalkakuorinnoissa
  • Selluliitti- ja raskausarpi tuotteissa
  • Hiushoidoissa ja hoitoaineissa
  • Kynsienhoitotuotteissa ja kynsinauhojen pehmentäjissä
  • Suojaa antavissa huulivoiteissa
  • Käsien- ja jalkojenhoitotuotteissa

Jojobaöljy - ihon edut

Säännöllisesti käytettynä jojobaöljy tarjoaa riittävän kosteuden, lisää pehmeyttä ja joustavuutta. Se on erinomainen pehmentävä aine, joka sopii kaikille ihotyypeille. Jojobaöljy estää kuivumista, ylläpitää happo-emästasapainoa ja kosteuttaa kuivaa ihoa. Se vähentää transepidermaalista vesihäviötä (TWL). Toisaalta, se puhdistaa ihoa ja estää liiallisen talinerityksen rasvoittuvalla iholla. Lisäksi jojobaöljy korjaa ja rauhoittaa tulehduksia, joten sitä suositellaan ekseeman ja psoriasiksen hoitoon. Se toimii myös luonnollisena UV-suojana.

Jojobaöljy - hiusten edut

Jojobaöljyn ravitsevia ominaisuuksia käytetään usein hiustenhoidossa. Mitkä ovat jojobaöljyn edut hiuksille? Se vahvistaa hiuksia, helpottaa kampaamista, estää sähköisyyttä, suojaa hiuksen rakennetta ulkoisilta tekijöiltä, ravitsee ja säätää kosteuden tasoa. Se estää haurautta ja lisää myös kiiltoa. On hyvä idea hieroa jojobaöljyä hiuspohjaan, koska se tunkeutuu hiustuppiin ja tehostaa hiusfollikkelien toimintaa. Lisäksi sillä on antihiivasieni-ominaisuuksia, se rauhoittaa ja estää hiuksia rasvoittumasta. Se täyttää monia tehtäviä auttaessaan sekä kuivia että rasvaisia hiuksia. Öljy kosteuttaa ja sitoo vettä kuiviin hiuksiin. Toisaalta, jojobaöljy kontrolloi myös talirauhasia ja estää liiallisen talinerityksen rasvoittuvissa hiuksissa.

Mille hiustyypeille jojobaöljy sopii?

Jos uskot, että jojobaöljy auttaa erittäin huokoisia hiuksia saamaan erinomaisen kunnon takaisin, olet oikeassa. Se toimii varmasti myös keski- ja matalahuokoisille hiuksille. Kuinka se auttaa? Jojobaöljyllä on paljon mielenkiintoisia ominaisuuksia. Se on vaha, ei tavallinen kasviöljy. Siksi rasvahappojen sisällön tarkistaminen ei toimi tässä tapauksessa. Se on nestemäinen kasvivaha, joka sopii kaikille hiustyypeille - vaurioituneille, kuiville, katkeileville, vaikeasti muotoiltaville jne.

Jojobaöljyn hiushoito

Jojobaöljyä voidaan käyttää puhtaassa muodossa tai lisättynä hoitotuotteisiin. Muista, että öljyn tulee olla luonnollista, ilman silikoneja, säilöntäaineita ja hajusteita. Tärkeintä on jojobaöljyn toiminen oikein, ei väri tai tuoksu. Jojobaöljyn hyödyt tehostuvat, kun sekoitamme sen muiden öljyjen, kuten argan-, macadamia- tai kookosöljyn kanssa. Näin saat täydellisen hiustenhoidon ja todellisen hiusten muodonmuutoksen.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Risiiniöljy
Hiusnaamio keratiinilla
Arganöljy
Jojobaöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö