HIUSTEN MAAILMA. OSA 6: Oseanialainen & australialainen hiustenhoito

HIUSTEN MAAILMA. OSA 6: Oseanialainen & australialainen hiustenhoito

Haaveiletko upean näköisistä hiuksista? Lähde siis Australiaan! Sieltä löydät täysin luonnollisia ja tehokkaita hoitavia ainesosia, joita ei löydy mistään muualta maailmasta. Australia ja Oseanian maat ovat erityisiä "kasvimaita", joissa on eniten endeemisiä kasveja maailmassa.

Selvisi, että maailman pienin manner ei ole vain niin sanottu paratiisi surffaajille, suurimmalla koralliriutalla sukeltamisen fanaatikoille, megalomaanikoille (ooppera Sydneyssä) ja... strutseille. Australialaiset arvostavat suuresti kotoperäisiä tuotteita, jotka ovat laadultaan parhaimpia maailmassa. Miltä australialainen hiustenhoito sitten näyttää näiden tietojen valossa?

HIUKSET ERI MAAILMANKOLKISSA, OSA: 6 - OSEANIA JA AUSTRALIA

Mitä voimme oppia Oseaniassa ja Australiassa eläviltä naisilta?

AUSTRALIA - HIUSTENHOITO

Maailman epätavallisin ja pienin maanosa yllättää alkuperäiskasvien ja -öljyjen runsaudella, joita ei löydy mistään muualta. Australialaiset naiset voivat ylpeillä intohimollaan huolehtia kauneudestaan. Koska heillä on käytössään niin paljon erilaisia ihmeellisiä ainesosia, he eivät halua käyttää vain satunnaisia tuotteita, sillä he arvostavat laadukkaita ja orgaanisia raaka-aineita, mieluiten alkuperäisiä. Australia tekee vaikutuksen laajalla valikoimalla luonnonkosmetiikkatuotteita, jotka ovat peräisin paikallisesta kasvistosta. Niiden valikoima on niin laaja, että kaikkien kasvien, levien, öljyjen, savien ja merimineraalien kuvaus olisi yhtä suuri kuin tietosanakirja. Tänään keskustelemme Australian suosituimmista erityispiirteistä hiustenhoidon suhteen.

Kakadu-luumu kasvaa Australian pohjoisilla alueilla; se on hedelmä, joka sisältää enemmän C-vitamiinia kuin esimerkiksi Floridan appelsiinit. Se on todellinen pelastus UV-säteilyn vaurioittamalle iholle ja se on erinomainen antioksidantti, joka kirkastaa ja suojaa ihoa sekä hiuksia saasteilta ja haitallisilta sääolosuhteilta. Kakadu-luumu "parantaa" päänahan ja uudistaa hiukset täydellisesti. Lisäksi se ehkäisee hiusten ikääntymistä ja hidastaa niiden harmaantumista.

Kengurutassu (anigozanthos) - mistä sen nimi on oikein peräisin? Kukan putkimainen muoto on samettisen karvoituksen peitossa, ja sen teräväkärkiset lohkot muistuttavat ikään kuin kengurun tassua, mistä sen nimikin juontuu. Onneksi se ei sentään tuoksu kengurulta - anigozanthos on ihana tuoksu, ja se on erinomainen hiustenhoitoaineiden ainesosa. Kengurutassu pehmentää hiuksia parantaen niiden elinvoimaisuutta ja kimmoisuutta.

Australialaiset merilevät - koska ne sisältävät voimakkaasti ravitsevia ja uudistavia ravintoaineita, niitä voitaisiin hyvinkin kutsua "merivihanneksiksi". Niasiini, tiamiini, riboflaviini, proteiinit, A-, C-, E-, K-, PP-vitamiini, rauta, kalsium, jodi, kupari, fluori, fosfori ja sinkki - tässä on koko yhteenveto siitä, mitä hiukset tarvitsevat säilyttääkseen uskomattoman säteilynsä, elinvoimaisuutensa ja välttääkseen ohenemisen. Merilevä on jatkuva osa hoitoa, ei vain hiusten vaan koko kehon. Ne on myös hyvä ottaa mukaan ruokavalioon ja niitä pidetäänkin yhtenä superfoodeista, jotka täydentävät vitamiinien ja kivennäisaineiden puutteita. Hiuksia kannattaa "ruokkia" niillä - sillä ne ovat erinomaisia ravitsemaan ja tuomaan esiin hiusten upean ulkonäön.

Australian villin kirsikan kuori - hoitoaineiden ja shampoiden korvaamaton ainesosa. Se antaa hiuksille poikkeuksellista kimmoisuutta ja voimaa, tekee niistä kiiltävät ja hyvin ravitut ja antaa niille samalla useita hivenaineita ja vitamiineja (rautaa, kuparia, kobolttia, sinkkiä, magnesiumia ja mangaania sekä C- ja E-vitamiineja). Villi kirsikan kuori ei ainoastaan paranna hiusten kuntoa, vaan jättää myös ihanan, voimakkaan kukkaisen tuoksun.

Australian villipersikka - aboriginaalit kutsuvat villipersikkaa nimellä "quandong" ja haluavat korostaa sen ainutlaatuisuutta ja jäljittelemättömyyttä tällä erityisellä nimityksellä. Villipersikkauute on arvokas aine, joka ravitsee ja kosteuttaa hiuksia syvästi, parantaa niiden kiiltoa ja korostaa hiusten väriä. Australialainen villipersikka on usein keskeinen ainesosa hoitoaineissa ja shampoissa, jotka on tarkoitettu värikäsitellyille ja rasittuneille hiuksille.

Helmijauhe - australialaisia naisia pidetään helmien asiantuntijoina; heidän maansa on vuosikymmenien ajan ollut maailman suurin kiiltävien merijalokivien tuottaja. Helmijauhe on tunnettu jo yli 4 000 vuotta, eikä toistaiseksi ole löydetty mitään, joka antaisi yhtä hienovaraista hehkua ja päivittäisi samalla täydellisesti hiusten ja ihon ulkonäköä. Helmijauhe sisältää yli 20 aminohappoa, jotka ovat osa kehomme soluja, ja lisäksi se on arvokas lähde aineelle nimeltä konkioliini, joka vastaa ihmisen keratiinia (hiusten keskeinen rakenneaine). Lisäksi helmiäisjauhe stimuloi melaniinin määrää (hidastaa harmaantumista), tasapainottaa talineritystä ja estää hiuspohjan liiallista rasvoittumista, rauhoittaa palovammoja, suojaa ympäristön saastumisen haittavaikutuksilta sekä uudistaa ja kosteuttaa hiuksia kiillottaen ne täydellisesti.

Australialainen jojobaöljy - australialaiset ovat innokkaita tekemään öljyhoitoja hiuksille. Luonnolliset ja eteeriset öljyt ovat pysyvä osa heidän hiustenhoitorutiinejaan. He tarttuvat innokkaasti öljyihin perustuviin valmiisiin tuotteisiin, ja jojobaöljy näyttää olevan maanosan suosituin öljy. Puhtaassa aavikkoilmastossa kasvavista alkuperäisistä pensaista saatu jojobaöljy on erinomainen öljy; se on kevyt, imeytyy nopeasti, ei rasita hiuksia liikaa, sisältää skvaleenia, joka säätelee talirauhasten toimintaa, parantaa hiusten lujuutta, kimmoisuutta ja säteilyä. Jojobaöljy on yksi hämmästyttävimmistä hoitavista aineista. Sitä voidaan käyttää hiustenhoidon lisäksi koko vartalo ja kasvotkin hyötyvät siitä, sillä se elvyttää ihoa ja rauhoittaa aknea.

Piliöljy (canarium ovatum) - pili-pähkinöistä kylmäpuristettu öljy on mantereen asukkaiden arvostama, ja sitä pidetään arvokkaampana ja terveellisempänä kuin oliiviöljyä. Tätä jalostamatonta öljyä australialaiset käyttävät pääasiassa hiusten öljyhoitoon. Se sisältää runsaasti omega-rasvahappoja, useita arvokkaita kivennäisaineita (rautaa, magnesiumia, proteiineja sekä E- ja A-vitamiineja ja kaikkia kahdeksaa välttämätöntä aminohappoa). Piliöljyä voidaan käyttää sellaisenaan tai yhdessä muiden luonnonöljyjen kanssa. Lisäksi sitä käytetään usein mineraalisavien pehmentämiseen, ja tässä muodossa se tekee ihmeitä hiuksia uudistavana naamiona.

Australialainen humala - vuosikymmeniä arvostettu paitsi oluen valmistuksessa myös erinomaisena hiuksia parantavana ainesosana. Australialainen humala on erinomainen keino hiussolujen vahvistamiseen, hiusten kasvun tehostamiseen, kosteuttamiseen ja rakenteen parantamiseen. Lisäksi australialainen humala poistaa hilseongelman, sisältää antibakteerisia ominaisuuksia, säätelee seborreaa ja kiillottaa täydellisesti. Ei ihme, että australialaiset arvostavat humalaa päivittäisessä hiustenhoidossa. Voit käyttää sitä humalakävyistä valmistettuna infuusiona tai etsiä hiustenhoitotuotteita, jotka sisältävät luonnollista humalauutetta.

Australialainen ginseng - erittäin arvokas ainesosa ohuille, heikentyneille hiuksille, joista puuttuu energiaa, elinvoimaa ja kimmoisuutta. Ginsengiä arvostetaan sen nuorentavien ominaisuuksien vuoksi, minkä vuoksi sitä käytetään usein kypsille hiuksille tarkoitetuissa tuotteissa. Lisäksi se on erinomainen ainesosa erilaisissa ravitsevissa ja uudistavissa seerumeissa. Ginsengiä käytetään myös maseraattina ainutlaatuisen luonnollisen öljyn valmistukseen. Useimmiten australialaisen ginsengin juurta liotetaan kookos- tai jojobaöljyssä. Hiusten öljyäminen ginseng-maseraatin avulla stimuloi hiusjuurien toimintaa, estää hiustenlähtöä ja stimuloi hiusten kasvua.

Australia on maa, jossa eteerisiä öljyjä käytetään intohimoisesti - eikä vain aromaterapiassa. Niitä lisätään usein kosmetiikkaan niiden hoitavien ominaisuuksien lisäämiseksi. Mitkä australialaiset eteeriset öljyt ovat suosituimpia hiustenhoidossa?

Fragoniaöljy (agonis fragrans) - on suosittu eteerinen öljy, jota voidaan lisätä hiusnaamioihin ja hoitoaineisiin. Sitä yhdistetään myös luonnonöljyihin niiden antibakteeristen ja desinfioivien vaikutusten tehostamiseksi. Laimennettu tuoksuöljy, jota levitetään päänahkaan, säätelee talineritystä, parantaa hilseilyä ja ihon tulehduksia. Se on usein osa hiusten kasvua stimuloivia öljysekoituksia, jotka myös helpottavat hiuspohjaa.

Australialaisesta santelipuusta saatu öljy on yksi maailman vanhimmista öljyistä, joka on peräisin Kleopatran ajoilta, ja se esiintyy myös muinaisissa intialaisissa lääketieteellisissä kirjoissa. Erityinen santelipuulajike, santalum spicatum, kasvaa laajoilla alueilla Australiassa. Sen antimikrobiset ominaisuudet ovat vahvemmat kuin maailmalla suositun teepuuöljyn. Santelipuuöljyä lisätään usein puhdistaviin ja talineritystä sääteleviin shampooseihin. Se rauhoittaa ihon tulehduksia ja tukee päänahan puhdistumista.

Niaouli-öljy on samannimisen kasvin lehdistä ja oksista saatu natiiviöljy toimii samalla tavalla kuin santelipuuöljy. Sillä on voimakkaita antiseptisiä ominaisuuksia, se tappaa sieniä ja sillä on tulehdusta ehkäiseviä, kiinteyttäviä ja antibakteerisia ominaisuuksia. Sitä voidaan lisätä shampooseihin ja kasvoemulsioihin. Niaouli tunnetaan öljynä, joka vahvistaa täydellisesti immuunijärjestelmää ja lievittää allergiaoireita - se on siis "kiitettävä" lisä herkkien hiusten hoitotuotteisiin.

Toinen desinfioiva, parantava ja tulehduksia rauhoittava öljy on eukalyptuspuusta saatu öljy. Eukalyptusöljy tukee päänahan puhdistumista, torjuu hilseilyä ja aknea, kiillottaa hiuksia ja tekee niistä pehmeät ja kimmoisat.

Ylang ylang - eteerinen öljy (Ylang ylang -puun öljy) - tämä on toinen eteerinen öljy, joka on erittäin suosittu kaikkialla maailmassa. Sen tuoksu on loistava afrodisiakki, mutta sillä on myös vahvoja kaunistavia ja hoitavia ominaisuuksia. Ylang Ylang -öljy torjuu kaljuuntumista, stimuloi hiustupen kasvua, nopeuttaa haavojen paranemista ja ehkäisee ärsytystä sekä säätelee päänahan talineritystä. Australialaiset lisäävät muutaman pisaran tätä arvokasta ainetta hiusnaamioihinsa ja hoitoaineisiinsa tai rikastuttavat savipohjaisia kosmetiikkatuotteita ja hiushydrolaatteja.

Anismyrtin eteerinen öljy - on yksi suosituimmista öljyistä Australiassa. Naiset käyttävät sitä mielellään hiustenhoidossa, koska se tehostaa niiden kasvua, puhdistaa päänahan kokonaisvaltaisesti ja vahvistaa ihonalaista verenkiertoa. Se stimuloi ja virkistää hiusjuuria, joten sitä lisätään usein ampulleihin, jotka estävät hiusten ohenemista ja vahvistavat hiusjuuria. Anismyrttiöljyllä on vielä yksi ominaisuus, jota naiset arvostavat suuresti; harjaan tai kammalle levitettynä se helpottaa hiusten harjaamista ja takkujen taltuttamista.

OSEANIA - HIUSTENHOITO

Australiaa ympäröi 13 muuta saarivaltiota, jotka voivat ylpeillä trooppisella ilmastolla ja täysin puhtaalla, savusumusta ja saastuneesta ilmasta vapaalla ilmalla. Oseanian maissa on harvinaisia, eksoottisia kasvilajeja, joita käytetään usein kosmetiikassa ja lääketieteessä.

Suosituin trooppisilla saarilla viljelty kasvi tunnetaan myös monilla muilla maailman lämpimillä alueilla - nimittäin kookospalmu. Kookosöljyä käytetään laajalti kulinaarisiin tarkoituksiin ja kosmetiikassa (kookosöljy on yksi yleisimmistä ainesosista shampoissa, hoitoaineissa ja hiusnaamioissa). On kuitenkin myös kasveja, jotka ovat epätavallisia muille mantereille. Uudessa-Seelannissa (sekä joillakin Australian alueilla) on erikoinen hedelmä; tamarillo, jota kutsutaan myös tomaattipuuksi, vaikka se ei oikeastaan ole vihannes. Tätä trooppista, australialaista hedelmää arvostetaan sen epätavallisen maun ja ikääntymistä ehkäisevien ominaisuuksien vuoksi. Tamarillo hidastaa hiusten ja ihon ikääntymisprosesseja, on arvokas A-vitamiinin lähde - se suojaa vapailta radikaaleilta – kun taas sen sisältämä C-vitamiini tukee kollageenin tuotantoa ja vahvistaa verisuonten rakennetta. Tamarillo, kuten perinteinen tomaatti, sisältää runsaasti kaliumia, joka estää hiustenlähtöä ja vahvistaa heikentynyttä hiussolukkoa. Hedelmää voidaan levittää hiuksiin, kasvoille ja päänahkaan paksun muusin muodossa, johon on usein lisätty muutama tippa luonnollisia öljyjä.

Suosittu öljy, jolla on rauhoittavia ja ikääntymistä ehkäiseviä ominaisuuksia ja jota suositellaan kypsän ihon ja hiusten hoitoon, tunnetaan maailmanlaajuisesti ja jota viljellään massiivisesti Uudessa-Seelannissa, on nimeltään boorage-siemenöljy. Se on voimakas antioksidantti, jota suositellaan myös värikäsiteltyjen ja vaalennettujen hiusten hoitoon.

Kaikki saarivaltiot arvostavat ja hyödyntävät merilevän hyödyllistä voimaa - tällä maailman alueella voi tavata kymmeniä eri lajikkeita, jotka sisältyvät ruokavalioon ja joita käytetään kosmetiikkatuotteina, joilla on voimakkaasti uudistavia ominaisuuksia, jotka ovat arvokkaita iholle ja hiuksille.

Toinen Uuden-Seelannin alueelta peräisin oleva suosittu kosmetiikka on harakeke-uute - sitä lisätään usein shampooseihin tai hiushuuhteluihin, ja se on kuuluisa parantavista ja kiinteyttävistä ominaisuuksistaan. Sen päätehtävänä on tuoda helpotusta ärtyneelle tai herkälle iholle, rauhoittaa palovammoja ja hoitaa täydellisesti raskaita, paksuja ja volyymittömiä hiuksia.

Rauhoittavien ja rauhoittavien ominaisuuksiensa, oliiviöljystä ja kawakawa-kasveista saadun maseraatin ansiosta sitä käytetään myös shampoissa, joita suositellaan herkälle päänahalle. Sillä on kipua lievittäviä ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka suojaavat päänahkaa voimakkaalta auringolta ja korkeilta lämpötiloilta.

Lähes koko Oseania ja suurin osa Australian alueista ovat trooppisia metsiä ja niillä kasvaa monenlaisia eukalyptuslajikkeita - ne ovat erittäin arvostettuja kosmetiikka- ja aromaterapia-aineita. Edellä mainittu eukalyptusöljy on yksi suosituimmista ainesosista, joita käytetään raskaiden ja rasvaisten hiusten hoidossa.

Toinen Uuden-Seelannin alueelle ominainen kasvi on uusiseelantilainen pellava (jota usein kutsutaan uusiseelantilaiseksi hampuksi). Tämän kasvin siemenistä puristettua öljyä arvostetaan erityisesti hiustenhoidossa. Sitä kutsutaan nimellä harakeke-siemenöljy, ja se on suosittua suuren omega-6-linolihappopitoisuutensa vuoksi. Harakeken siemenöljy on arvokas fytosterolien lähde, joka stimuloi kollageenisynteesiä, ehkäisee hiustenlähtöä ja vahvistaa hiusten koko pituutta juurista latvoihin.

Voimme myös ihailla Uuden-Kaledonian hämmästyttävää kasvirikkautta (saari on 2551 endeemisen kasvin "koti"). Erityisen huomionarvoisia ovat epätavalliset ja ainutlaatuiset havupuut - monet lajikkeet ovat siellä suojeltuja. Siemenistä valmistetaan eteerisiä öljyjä, jotka usein yhdistetään suosittuun kookos- tai jojobaöljyyn.

Toinen arvostettu hiustenhoitoaine on eebenpuu ja edellä mainittu santelipuu. Niitä viljellään pääasiassa Salomonsaarten alueella. Eebenpuuta käytetään paitsi huonekalujen valmistukseen ja veistämiseen. On käynyt myös ilmi, että eebenpuu-uuteella on erinomaiset selluliittia ehkäisevät ominaisuudet ja se stimuloi myös ihonalaista verenkiertoa. Lisäksi, jos sitä käytetään järjestelmällisesti päänahkaan voiteen muodossa, se edistää parempaa hiusten kasvua ja suojaa juuria. Sillä on myös ikääntymistä estäviä vaikutuksia ja se suojaa vapailta radikaaleilta.

Samoa voi ylpeillä colocasia esculenta -nimisen kasvin, jota yleisesti kutsutaan taroksi, massaviljelyllä. Sen eri osia käytetään laajalti lääketieteessä; taro on täydellinen lääke ärtyneeseen päänahkaan, kaikkiin haavaumiin ja ihotulehduksiin. Sen kosmeettiset ominaisuudet ovat vaikuttavia: taro sisältää runsaasti sokereita, oligopeptidejä ja flavonoideja. Sen aktiiviset ainesosat stimuloivat voimakkaasti solujen aineenvaihduntaa – siksi kasvista saatavia uutteita käytetään heikentyneisiin ja oheneviin hiuksiin liittyvien ongelmien hoitoon. Taro on myös erinomainen ainesosa uudistavissa voiteissa ja kasvonaamioissa.

Oseanian alueilta peräisin olevia eksoottisia hedelmiä arvostetaan niiden hämmästyttävän maun lisäksi usein niiden vitamiinien, kivennäisaineiden ja aminohappojen runsauden vuoksi. Niistä tulee luonnollisten naamioiden ainesosia, ja ne yhdistetään luonnollisiin öljyihin hiusten ja ihon ravitsemiseksi. Kiribatilla yleisimmin viljeltyjä hedelmiä ovat banaanit, jakkipuun hedelmät ja melonit. Ne eivät ole vain ravitsevia elintarvikkeita vaan myös keholle ja hiuksille hyödyllistä luonnonkosmetiikkaa.

Haluatko kokeilla trooppisia ja eksoottisia ainesosia hiustenhoitoon? Jos etsit innovaatioita ja haluat päästä kokemaan jotain uutta - tartu Australiasta kotoisin oleviin, luonnollisiin öljyihin ja sen ainutlaatuisiin kasviuutteisiin - niiden vaikutus yllättää sinut positiivisesti. Ottaen huomioon, että hiusten öljyäminen on suosittu rituaali ympäri maailmaa. Niin suuri määrä naisia ei voi olla väärässä; luonnonöljyt ovat parasta, mitä voit antaa hiuksillesi!

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Jojobaöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö