Hiusten maailma. Osa 5: Pohjois-amerikkalainen hiustenhoito

Hiusten maailma. Osa 5: Pohjois-amerikkalainen hiustenhoito

Antropologinen matka kauneuden ja ainutlaatuisten hiustenhoitotapojen etsimiseksi on vienyt meidät viimeinkin Pohjois-Amerikkaan - sinne, missä hiuksilla on todellakin ääni! Omaleimainen maanosa, joka on täynnä monimuotoisuutta ja ihastuttavia, vertaansa vailla olevia kasveja. Muinaiset reseptit hallitsevat nykyaikaisten tuotteiden rinnalla, kun taas kampaaja valitaan hiustyypin ja etnisten juurien mukaan.

Monet väittävät, että Pohjois-Amerikka on... koko maailma pähkinänkuoressa. Kulttuurien, muinaisten sivilisaatioiden, kansakuntien ja uskomusten moninaisuus näkyy kauneudenhoidon ehtymättömän luovuuden kautta. Kanadan hillityistä, täynnä harmoniaa olevista alueista Yhdysvaltojen loistavan loiston ja monimuotoisuuden kautta värikkääseen, täynnä salaisia sekoituksia olevaan Meksikoon ja koko yön tanssivaan kuumaan Kuubaan - Pohjois-Amerikassa hiuksilla on uskomattomat mahdollisuudet ilahduttaa kauneudellaan.

HIUSTENHOITO ERI MAAILMANKOLKISSA, OSA 5 - POHJOISAMERIKKA

Mitä voimme oppia meksikolaisilta, kanadalaisilta ja yhdysvaltalaisilta naisilta?

HIUSTENHOITO - POHJOIS-AMERIKKA: KUUBA

Kuuba on tanssista ja laulusta tunnettu maa, jossa intohimoinen rakkaus näkyy muutenkin kuin vain musiikkia kohtaan. Kuubalaisten naisten upeat hiukset ovat aivan erityisen hoidon ansiota, jonka aikana käytetään kotoperäisten puiden ja pensaiden uutteita (tämä tarkoittaa, että niitä ei löydy muualta kuin Kuubasta). Tämä saari osoittautuu korkkipalmun ja jagueyn - laakeripuun - aarrearkuksi, jolla on vaikuttavia, ilmavia juuria ja erilaisia kaunistavia ja hoitavia ominaisuuksia. Toinen mainitsemisen arvoinen kasvi on Moraceae-heimoon kuuluva fiikus - se tuottaa maitomehua, jota käytetään lääkkeiden ja kosmetiikkatuotteiden - erityisesti hiustenhoitoon ja muotoiluun tarkoitettujen tuotteiden - valmistukseen. Se sisältää runsaasti tanniineja, hartsia, vahoja, proteiinia ja haihtuvia öljyjä, joten se hoitaa hiuksia erinomaisesti kuumassa, hiuksille epäystävällisessä ilmastossa.

Kuubalaiset rakastavat öljyhoitoa osana hiusten hoitoa - he käyttävät usein "kotimaista" öljyä, jota saadaan Roystonea regiasta, joka tunnetaan myös nimellä kuubalainen kuninkaallinen palmu. Öljyä pidetään tehokkaana aseena epäsuotuisia sääolosuhteita vastaan, sillä se suojaa hiuksia ja päänahkaa paahtavalta auringolta ja UV-säteilyltä. Hiusten öljyäminen tehdään paljon useammin kuin Euroopassa, koska korkeat lämpötilat lisäävät tehostetun hiustenhoidon tarvetta.

  • Koralliuute (meriruokouute) on korvaamaton kauneudenhoidossa - Kuuba on yksi harvoista maailman alueista, joka voi ylpeillä sillä, että sen alueella on paljon koralleja. Sen uutteet ovat arvokkaita kosmetiikassa, ja niistä tulee usein ikääntymistä ehkäisevien voiteiden sekä kypsille hiuksille tarkoitettujen naamioiden ja shampoiden ainesosia. Koralli on pseudopterosiinin lähde, joka on yksi tehokkaimmista ainesosista, joka kosteuttaa ja nuorentaa sekä ihoa että hiuksia. Koralliuutteella on myös vahvoja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, joten se sopii erinomaisesti päänahan hoitoon.
  • Pouteria sapota (mamey zapote) - kyseessä on suuri, soikea hedelmä, joka on poimittu käsin ikivihreästä puusta, jossa on oranssi hedelmäliha ja suuri, musta kivi. Kuubalaiset syövät sitä mielellään aamiaiseksi, koska se on yhtä ravitsevaa kuin banaani. Se maistuu avokadon, banaanin ja kurpitsan sekoitukselta, ja se on suosittu kaikkialla Keski-Amerikassa.

Kuubalaiset naiset ovat rakastuneet sen hämmästyttäviin vaikutuksiin ja käyttävät sitä mielellään hiuksiinsa (naamiona, hoitoaineena tai jopa shampoona). Pouteria sisältää runsaasti antioksidantteja, mukaan lukien beetakaroteenia, ja se tarjoaa joukon vitamiineja: C-, A- ja B-vitamiinia sekä mineraaleja, kuten kuparia, kaliumia, kalsiumia, magnesiumia ja rautaa.

HIUSTENHOITO - POHJOIS-AMERIKKA: Kanada

Kanada on tunnettu kauniista, koskemattomasta, moitteettomasta ja monipuolisesta luonnostaan. Lippua ei syyttä korista vaahteranlehti - vaahterasiirappi on nimittäin Kanadan ylpeys. Se on maantieteellisesti toiseksi suurin maa. Kanadan metsäpeitteiset alueet ovat jopa 310 miljoonaa hehtaaria. Voiko tämä tulos kertoa Kanadan rakkaudesta luontoon ja luonnonhoitoon? Millä he hoitavat kauneuttaan, hiuksiaan ja päänahkaansa oikein? Selvisi, että heillä on jotain, mistä he voivat ylpeillä.

  • Aronia - kasvi tunnetaan jo kaikkialla maailmassa, mutta sen merkittävimmät lajikkeet kasvavat kaikkialla Kanadan neitseellisillä alueilla - mistä se on tullut Eurooppaan. Se osoittautui suurten voimien kasviksi. Aroniahedelmiä ja niistä uutettua mehua pidetään vahvimpana antioksidanttien lähteenä. Tämä on yksi nuorentavimmista aineista - sillä on ryppyjä ehkäiseviä, kiinteyttäviä ja uudistavia ominaisuuksia. Aronia on usein kasvovoiteiden ja hiustenhoitoon suunnitellun erikoiskosmetiikan komponentti. Se sisältää erilaisten mineraalien ja hivenaineiden voimaa, kun taas antioksidanttien suurta pitoisuutta suositellaan kosmetologian lisäksi myös syövän ennaltaehkäisyssä. Suuret määrät P-vitamiinia (bialflonoidit) suojaavat hiuspohjaa bakteereilta, sieniltä ja hiivasieniltä ja suojaavat hiuksia ympäristöstä tulevilta myrkyiltä. Aroniaan sisältyvien arvokkaiden aineiden rikkaus ei lopu tähän. Sitä arvostetaan myös kaikkien B-vitamiinien sekä K-, C- ja E-vitamiinien korkeiden pitoisuuksien vuoksi. Ne tasapainottavat kehon solujen prosesseja ja parantavat säikeiden ulkonäköä ja kuntoa. Aronia voi myös ylpeillä uskomattomalla määrällä mineraaleja: rautaa, kalsiumia, kuparia, booria, mangaania ja jodia, fosforia, kaliumia ja sinkkiä. Aronia on todellinen monivitamiinitehoste sekä hiuksille että päänahalle.
  • Rypsiöljy - on toinen Kanadan ylpeys. Rypsiöljy kuuluu perheeseen, johon kuuluvat keittiössä ihanteelliset jalostetut öljyt sekä kylmäpuristetut, luonnolliset öljyt, joilla on kaunistavia ja terveellisiä ominaisuuksia. Rypsiöljy on ihanteellinen hiuksille, joita kuvataan keskihuokoisiksi ja runsashuokoisiksi - se kosteuttaa ja uudistaa hiuksia, tekee niistä joustavat, torjuu hiuspohjan ylikuivumista. Lisäksi se soveltuu myös kasvoille levitettäväksi - se imeytyy hyvin eikä aiheuta ongelmia alaspäin pestessä. Se tasoittaa hiuksien kerroksia ja (mikä on erittäin tärkeää kanadalaisille) suojaa ulkoisten tekijöiden sekä korkeiden ja matalien lämpötilojen haittavaikutuksilta.
  • Kanadan hevosruoho (erigeron canadensis) - se on yksivuotinen kasvi, joka kasvaa myös Euroopassa, mutta sitä ei korjata tai viljellä, koska se on enemmistön mukaan... rikkaruoho. Pikkuruisesta kasvista, jolla on erittäin hienot kukat, saatu uute on ihanteellinen ainesosa rasvoittuvan päänahan shampooseihin ja hoitoaineisiin. Sillä on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, se estää talinpoistoa, parantaa haavoja ja vaikuttaa ihoa kiinteyttävästi.

HIUSTENHOITO - POHJOIS-AMERIKKA: Meksiko

Meksikolaisia naisia pidetään onnekkaina - atsteekit ja mayat ovat siirtäneet eteenpäin tietämystä siitä, että he ovat saaneet tietoa ikivanhoista yrteistä, kasveista ja hedelmistä, joilla on erittäin voimakkaita parantavia ja kaunistavia ominaisuuksia. Tämä ikivanha perinne on yhä läsnä meksikolaisten nykyelämässä. Naisilla on paljon valinnanvaraa - monet kasvit ja yrtit, joilla on suuria voimia, tukevat heidän hiustenhoitoaan päivittäin. Tässä ovat arvokkaimmat niistä:

  • Kaktus - siitä ei ole Meksikossa pulaa, se on varmaa. Jättimäiset kasvit, joilla on epäedullinen ulkonäkö, tarjoavat kaunistavia, terveellisiä ja uudistavia ominaisuuksia. Kaktus stimuloi hiusten kasvua ja estää sen häviämistä, ravitsee ja elvyttää täydellisesti, uudistaa päänahkaa ja ylläpitää hiusten kosteustasoa sopivalla tasolla, mikä lisää hiusten kimmoisuutta. Meksikolaiset hemmottelevat hiuksiaan mielellään kaktusmehulla, koska se parantaa niiden ulkonäköä puhdistamalla hiuspohjan täydellisesti, nostamalla hiuksia juurista lähtien, vahvistamalla niiden rakennetta ja lisäämällä niiden säteilyä.
  • Avokado - sitä ei ilman syytä pidetä superruokana - avokado on vitamiinien ja arvokkaiden rasvahappojen runsaus. Se on yksi Meksikon tärkeimmistä elintarvikkeista. Sitä käytetään laajalti keittiössä kulinaarisiin tarkoituksiin, mutta Keski-Amerikan ihmiset arvostavat sitä paitsi guacamolen muodossa. Vihreästä avokadosta uutettu eteerinen öljy on täydellinen lääke vaurioituneille hiuksille, jotka tarvitsevat uudistumista ja uudistumista. Avokadoöljy on kevyt, hyvin imeytyvä öljy, joka on todellinen vitamiinipommi hiuksille (siinä on peräti seitsemän vitamiinia, jotka ovat välttämättömiä hiusten ja ihon asianmukaiselle hoidolle). Sitä voidaan käyttää sekä keskihuokoisille että korkeahuokoisille hiuksille, koska sillä on vahvoja hiuksia uudistavia ja antioksidanttisia ominaisuuksia.
  • Candelilla vaha - (euphorbia cerifera) - on yksi tiheimmistä kosmetiikassa yleisesti käytetyistä öljyistä. Meksikolaiset käyttävät sitä voiteena kuivuneisiin ja halkeileviin ruumiinosiin sekä hiuspohjien hoitoaineena - näin ne saavat maksimaalisen suojan vaurioita vastaan. Candelilla vaha ravitsee hiuksia täydellisesti ja on erittäin tehokas pehmittäjä, joka sisältää useita hiilivetyjä, hartsia, rasvahappoja ja estereitä. Hiuksiin levitettynä se tasoittaa hiuksia välittömästi ja kesyttää kuritontakin tukkaa. Sitä on kuitenkin käytettävä maltillisesti, sillä kandelilla vahaa on erittäin vaikea pestä pois.
  • Pitaya - tunnetaan myös nimellä dragon fruit on epäsäännöllisen muotoinen ja melko epätavallinen koostumus. Meksikon asukkaille se on makea ja herkullinen herkku, jolla on terveellisiä ja vahvistavia ominaisuuksia. Sitä on käytetty pitkään myös kosmetiikassa - sillä on voimakkaita antioksidanttisia ominaisuuksia, mikä tarkoittaa, että se hidastaa ikääntymisprosessia ja suojaa hapettumisstressiltä. Pitaya on korvaamattomien, voimakkaasti nuorentavien ominaisuuksiensa ansiosta betalaiineja - mikroskooppisia yhdisteitä, jotka kosmetiikkaominaisuuksien lisäksi tukevat diabeteksen ja syövän torjuntaa. Pitaya eli lohikäärmehedelmä sisältää myös runsaasti vitamiineja, kuten C-vitamiinia, riboflaviinia, B-vitamiinia (joka on välttämätön hiusten kunnolliselle kasvulle), niasiinia ja tiamiinia. Siinä on myös useita kivennäisaineita (kalsiumia, rautaa, fosforia). Sen esiintyminen hiustenhoitotuotteissa lisää niiden arvovaltaa ja takaa intensiivisemmän uudistumisen.
  • Papaija - tunnetaan Meksikossa vuosisatojen ajan, toisin sanoen mayojen ajoista lähtien. Sitä käytettiin laajalti haavojen ja haavaumien hoidossa, koska se uudistaa ihoa täydellisesti. Nykyään sitä käytetään paitsi farmaseuttisena myös luotettavana kosmeettisena aineena. Papaija puhdistaa ihoa täydellisesti, se on entsyymikuorintojen (myös päänahan kuorintojen) ainesosa ja hiuksia lumoava ainesosa shampoissa ja hoitoaineissa. Papaija vahvistaa ja kosteuttaa hiuksia, rakentaa ja varastoi kollageenia uudelleen ja vaikuttaa siten positiivisesti hiusten ja ihon rakenteeseen. Meksikolaiset arvostavat papaijamassaa sen vahvojen nuorentavien ja uudistavien ominaisuuksien vuoksi: se sisältää paljon vitamiineja: C-, A-, K- ja E-vitamiineja sekä useita B-vitamiineja, joilla on tärkeä rooli hiusten asianmukaisessa kasvussa ja ulkonäössä. Lisäksi papaijassa on rautaa, fosforia, kaliumia, natriumia, sinkkiä, kalsiumia ja magnesiumia, jotka ovat hiuksille ja iholle tärkeitä mineraaleja.
  • Opuntiat (Opuntia ficus-indica) - on epätavallinen kaktuslajike, jolla on litteät lehdet ja eksoottiset oranssit kukat. Kaktuksesta saatu mehu sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, flavonoideja, orgaanisia happoja ja betalaiineja sisältävän koostumuksen. Meksikolaiset käyttävät sitä mielellään hiusnaamioiden ainesosana. Opuntiaa käytetään myös mielellään shampoissa ja sitä nautitaan ravintolisien muodossa, koska sillä on todistetusti... laihdutusominaisuuksia. Opuntiat eivät ole vain hedelmälihaa ja mehua - sen lehdistä saadaan limaa, joka on tehokas hius- ja kasvonaamioiden ainesosa (meksikolaiset käyttävät usein samaa, juuri poimittua kaktuspensaan limaa, jota levitetään hiuksiin ja iholle). Toinen tästä epätavallisesta kaktuksesta saatu loistava tuote on öljy, jolla on vahvoja, bioaktiivisia nuorentavia ja uudistavia ominaisuuksia. Sitä käytetään usein kasvoseerumin muodossa ja hiusten öljyämiseen.
  • Chilipippuri - meksikolaisen keittiön perusainesosalla on loputtomasti korvaamattomia kosmeettisia ominaisuuksia. Kävi ilmi, että chili oli jo atsteekkien ja mayojen tiedossa - yhdessä kaakaon kanssa sitä kutsuttiin "jumalten juomaksi", joka hidasti ikääntymistä, lisäsi elinvoimaa, lisäsi verenkiertoa, paransi mielialaa ja ajatteluprosesseja sekä toimi vieroituslääkkeenä. Meksikolaisille chilipippuri on salainen ainesosa, joka kiihdyttää hiusten kasvua ja stimuloi hiussoluja toimimaan. Chili yhdistettynä öljyihin ja päänahkaan hierottuna parantaa mikroverenkiertoa, hapettaa ihoa ja vahvistaa solujen aineenvaihduntaa. Tämän ominaisuuden ansiosta hiuksista tulee vahvemmat, ne lakkaavat putoamasta ja kasvavat nopeammin.
  • Guava - yhtä hapan kuin mansikka, yhtä kermainen kuin banaani, yhtä mehukas kuin omena, jossa on hieman makea jälkimaku, joka muistuttaa taatelia - Meksikossa sitä pidetään maukkaana ja voimakkaana antioksidanttina, jolla on uudistavia ominaisuuksia. Teini-ikäiset käyttävät guavamehua aknen oireiden lievittämiseen, se myös ravitsee täydellisesti rasvaisia hiuksia ja tuo helpotusta päänahan ärsytykseen. Guava ei ainoastaan säädellä talin määrää, vaan varmistaa myös hiusten ja päänahan riittävän kosteuden ja estää niiden vanhenemisen samalla estäen elinvoiman menetyksen.

HIUSTENHOITO - POHJOIS-AMERIKKA: Yhdysvallat

Yhdysvallat - maa, jossa ihmiset toteuttavat unelmansa tasa-arvosta, vapaudesta, rikkaudesta ja maineesta. Tarkoittaako se, että unelmilla upeista hiuksista on mahdollisuus toteutua? Osoittautuu, että etnisesti rikas maa suhtautuu hiustenhoitoon äärimmäisen ammattimaisesti; afrohiuksilla on omat asiantuntijansa ja asianmukaisesti suuntautuneet kampaamot, kun taas aasialaisten asukkaiden paksut, vähän huokoiset hiukset saavat myös erityishoitoa. Tarkemmin sanottuna, jokainen hius löytää täällä oman paikkansa.

Amerikkalaisilla on myös heikko kohta; se on eurooppalainen hiustenhoito - on olemassa erityisiä kampaamoja, jotka tarjoavat hoitoja vain vanhan mantereen suosittuja piirteitä hyödyntäen.

Yhdysvaltain naispuoliset asukkaat tarttuvat myös innokkaasti perinteisiin resepteihin, jotka amerikkalaiset alkuperäisasukkaat tuntevat ja käyttävät nykypäivään asti. Seuraavassa luettelossa esitellään suosituimpia, hiustenhoidossa loistavia vaikutuksia omaavia luonnollisia aineita.

  • Puuvilla (puuvillansiemenöljy) - tunnettu ja viljelty Yhdysvalloissa vuosikymmeniä, arvostettu myös kosmeettisten ominaisuuksiensa vuoksi. Vahvin hiuksia parantava aine on sen siemenistä uutettu puuvillansiemenöljy (kuten nimikin kertoo). Se on ihanteellinen kuivien ja vaurioituneiden hiusten hoitoon, joista puuttuu kimmoisuutta ja elinvoimaa. Se elvyttää hauraita hiuksia ja suojaa täydellisesti latvoja. Puuvillansiemenöljy on kuuluisa pehmentävistä ominaisuuksistaan ja päänahan hydrolipidibarriäärin tasapainottamisesta, mikä ehkäisee ylikuivumista ja päänahan ärsytystä.
  • Maissi - toinen arvokas kosmeettinen öljy on maissin iduista saatu öljy. Yhdysvallat on johtava maissin ja siitä saatujen tuotteiden toimittaja. Maissiöljy sisältää runsaasti vitamiineja (C-, A-, K-, D-, E- ja B-ryhmän vitamiineja) sekä kivennäisaineita (kaliumia, natriumia, kalsiumia, rautaa, magnesiumia ja sinkkiä) ja arvokkaita rasvahappoja (öljyhappoa ja linolihappoa). Koska sokkeloöljyn E-vitamiinipitoisuus on kaksi kertaa suurempi kuin oliiviöljyn, se on paras keino hiusten ulkonäön parantamiseen.
  • Soija - yksi tärkeimmistä Yhdysvalloissa viljellyistä viljelykasveista. Soijaa käytetään laajalti elintarviketeollisuudessa, ja siitä uutettua öljyä pidettiin yhtenä parhaista. Se toimii täydellisesti keittiössä, kun taas kylmäpuristettua ja puhdistamatonta arvostetaan kosmetiikassa. Soijaöljy on keskeinen ainesosa ikääntymisen ehkäisyssä; se sisältää paljon vitamiineja ja mikroelementtejä ja myös runsaasti proteiinia, joka on välttämätöntä hiusten uusiutumisprosessissa. Soijaöljy estää kosteuden menetystä, suojaa hiuksia korkeilta lämpötiloilta (voimakas aurinko, kuivausrummun lämpö). Yhdysvaltain kansalaiset löytävät usein soija-itiöiden uutteita hiusten- ja ripsienhoitotuotteissa - se vahvistaa huomattavasti sipuleita ja parantaa hiusten kasvuprosessia.
  • Niittyleinikki (limnanthes alba) on vielä yksi kaunis nimi: preerian helmi. Siitä saatu öljy saadaan yksivuotisesta kasvista ja se on erittäin vahva antioksidantti. Amerikkalaiset arvostavat sitä hiusten ja kasvojen hoitoon tarkoitetun kosmetiikan ainesosana. Meadowfoam ihastutti kosmetologeja sellaisilla ominaisuuksilla, että sen kukkia verrattiin merivaahtoon. Preeriahelmi sisältää useita pitkäketjuisia rasvahappoja ja korkeita triglyseridipitoisuuksia. Siten se kosteuttaa ihoa ja hiuksia Täydellisesti, uudistaa ja ravitsee, vähentää ryppyjä, imeytyy hyvin eikä rasita hiuksia liikaa.
  • Noitapähkinä (hammer virginiana) on aine, jota kehutaan sen supistavista, antiseptisistä ja tulehdusta ehkäisevistä ominaisuuksista. Noitahasselin luonnollinen kasvupaikka on Pohjois-Amerikka. Sen kuoresta saatavalla uutteella on useita hoitavia ominaisuuksia. Tärkeimpiä niistä ovat desinfioiva, supistava, hapettumista estävä. Pähkinäpähkinää käytetään laajalti rasvoittuvan tai akneihon hoidossa sekä päänahkaan ja hiuksiin hierottavana hydrolyyttinä tasapainottamaan talineritystä ja estämään talineritystä. Noitapähkinä hoitaa täydellisesti kaikkia tulehduksia, ärsytystä ja haavaumia. Se on myös yleinen ainesosa antiperspiranteissa, koska se estää ihon hikoilua.
  • Musta pajunkuoriuute (salix nigra) on paras lääke rasvoittuviin hiuksiin, hilseeseen tai liialliseen seborreaan. Mustapaju on Pohjois-Amerikan itäisten alueiden maisemalle ominainen piirre. Se toimii antibakteerisesti ja tehostaa ihosolujen uusiutumista. Käytetään usein iho-, kasvo- ja vartalokuorinnoissa. Sen vaikutusta verrataan usein salisyylihappoon, mutta mustapaju on tehokkaampi ja hellävaraisempi: salisylaateista huolimatta se ei ärsytä ihoa.
  • Serenoa repens, joka tunnetaan yleisesti nimellä saw palmetto - tämä kasvi tunnetaan jo Amerikan alkuperäiskansojen keskuudessa. Naiset arvostivat sitä erityisesti siksi, että se estää hiusten harmaantumista ja ehkäisee ennenaikaista hiustenlähtöä. Se soveltuu erinomaisesti kypsien, vaurioituneiden, väsyneiden ja herkkien hiusten hoitoon. Sahapalmu sisältää runsaasti rasvahappoja (kapriini-, kaproni- ja kapryyli-, lauriini-, mristiini-, öljy- ja palmitiinihappoja) sekä fytosteroleja, jotka takaavat ihon ja hiusten oikean kosteustasapainon ja joilla on kyky stimuloida kollageenisynteesiä, joten ne tukevat suuresti kudosten uudistumista. Sahanpalmun sisältämät karnitiini ja lipoiinihappo estävät päänahan tulehdusta ja torjuvat kaljuuntumista.
  • Jojobaöljy - jojobapensaat ovat Arizonan, Kalifornian ja muutaman Meksikon alueen erottuva näkymä. Jojobaöljy on todella nestemäinen vaha, joka sisältää yhtä hiusten ja ihon hoidon arvostetuimmista ainesosista - skvalaania. Tätä ainetta on myös ihmisen talissa - se vastaa ihon oikeasta kosteustasosta, hillitsee talineritystä ja rauhoittaa liian kuivaa ihoa. Jojobaöljy on yksi arvostetuimmista kosmeettisista aineista - sen esiintyminen hiustenhoitotuotteissa nostaa tietyn kosmetiikan arvostusta - jojoba on yksi täydellisimmistä pehmentävistä aineista, ja sen esterit ovat ihoystävällisimpiä aineita. Jojobaöljy imeytyy helposti, se lisää hiusten kiiltoa ja parantaa niiden kuntoa täydellisesti. Lisäksi se ei rasita hiuksia liikaa.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Jojobaöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö