Hairologia, osa 8 - HYDROSOOLIT hiuksille

Hairologia, osa 8 - HYDROSOOLIT hiuksille

Hydrosolit valtaavat kosmetiikkamaailman. Ne ovat yleisiä ihonhoidossa, mutta harvat tietävät niiden mahtavista hiusten ja hiuspohjan eduista. Mitä ne ovat, miten ne valmistetaan ja miksi ne kannattaa lisätä jokapäiväiseen hiustenhoitoon? Tässä artikkelissa kerrotaan tärkeimmät tiedot hydrosoleista, tietoa suosituimmista vaihtoehdoista ja autetaan valitsemaan paras hydrosoli hiuksillesi.  

Mitä ovat hiushydrosolit?

Luultavasti kaikki tuntevat eteeriset öljyt, joita käytetään aromaterapiassa. Ne saadaan höyrytislauksen avulla valituista yrteistä ja kukista. Öljyjen lisäksi tislauksen sivutuotteena syntyy niin kutsuttua tislattua vettä - kyseessä on hydrosoli, joka vastaa kyseisen kasvin ominaisuuksia. Hydrosolit ovat hienovaraisempia, vedenkaltaisia, värittömiä ja hajuttomia, mutta tärkeää on, että ne sisältävät kaikki kasvin arvokkaat ominaisuudet eivätkä menetä mineraaleja ja vitamiineja. Hydrosolit ovat mullistavia kauneudenhoitotuotteita. Miksi? Eteerisiä öljyjä ei voi levittää suoraan hiuksiin tai hiuspohjaan, kun taas hydrosoli on mahtava hoitomuoto hiuksille.

Mitkä ovat hydrosolien hiuksiin tuomat edut?

Hydrosolit ovat hellävaraisia, mutta erittäin tehokkaita hiustenhoitotuotteita. Hydrosolimolekyylit suihkutetaan hiuksiin eivätkä ne jää vain pinnalle; ne tunkeutuvat sisälle, kuljettaen hiuksiin ravintoaineita. Hienoa on, että ne ovat täysin luonnollisia ja eivätkä ne ärsytä hiuksia. Ne täydentävät erinomaisesti hiusöljyjä, shampoita ja hoitoaineita. Oikean hydrosolin valinnalla voit estää hiusten rasvoittumista, kosteuttaa, lisätä kiiltoa, tasapainottaa hiuspohjan talintuotantoa, suojata hiuksia ja hiuspohjaa, stimuloida verenkiertoa vahvistaen samalla hiustuppeja. Lisäksi hydrosoleilla on antiseptisiä ominaisuuksia, ja ne toimittavat runsaasti vitamiineja ja mineraaleja samanaikaisesti. Monissa hydrosoleissa on fytosidejä - antibioottisia ainesosia, jotka torjuvat bakteereja, auttavat parantamaan infektioita ja tulehduksia sekä pitävät hiuspohjan puhtaana.

Kuinka käyttää hydrosolia hiustenhoidossa?

Hydrosoli on niin kevyttä ja herkkää, että voit levittää sitä jopa useita kertoja päivässä. Se kosteuttaa hiuksia, suojaa haitallisilta ulkoisilta tekijöiltä ja tuo helpotusta esimerkiksi kuumina päivinä. Hydrosolien käyttö on lasten leikkiä; ne imeytyvät nopeasti eivätkä tee hiuksista raskaita, koska vesi on niiden pääkomponentti. Lisäksi sinun ei tarvitse rajoittua vain yhteen hydrosoliin; voit käyttää erilaisia vuorotellen. Levitys on todella mukavaa: suihkauta valittua hydrosolia hiuksiin ja ennen kaikkea hiuspohjaan. Tämä ei ole kuitenkaan ainoa levitystapa. Voit tehostaa vaikutuksia.

Tapoja käyttää hydrosolia hiustenhoidossa

1. Hiushydrosoli huuhteluaineena
 

Tässä muodossa sinun on sekoitettava hydrosoli omena- tai vadelmaviinietikan kanssa (kolme osaa hydrosolia yhteen osaan etikkaa). Tällainen huuhteluaine antaa upeaa kiiltoa, tekee hiusten muotoilusta helppoa, vähentää pörröisyyttä ja tekee hiuksista erittäin pehmeät ja silkkisen sileät.

2. Hiushydrosoli hiuspohjan hoitona
 

Erilaisten sekoitusten hierominen hiuspohjaan ja niiden positiiviset vaikutukset on ollut tiedossa jo pitkään. Jos hierot valitsemaasi hydrosolia hiuspohjaan, saat päänahan hieronnan. Tämä stimuloi verenkiertoa ja helpottaa hydrosolin ainesosien imeytymistä hiusten juuriin.

3. Hiushydrosoli öljyhoidon pohjana
 

Märkien hiusten öljyäminen voidaan tehostaa hydrosoleilla. Sen sijaan, että kostuttaisit hiukset vedellä, suihkauta hydrosolia hiuksiin. Tällaisen öljyhoidon jälkeen hiuksesi ovat kosteutetut ja ravitut entistä paremmin. Lisäksi sekä hiuspohjan että hiustenjuurten imeytyminen tehostuu.

4. Hiushydrosoli naamion ainesosana

Ne, jotka käyttävät luonnollisia kosmeettisia savinaamioita hiuksilleen, arvostavat hydrosolien voimaa. Hydrosolit soveltuvat täydellisesti savijauheiden sekoittamiseen. Hydrosolit tehostavat savinaamion vaikutuksia ja rikastuttavat naamiota monilla ravintoaineilla. Voit lisätä muutaman tipan suosikkihiusöljyäsi ja luoda oman hiusten eliksiirin.

 

Minkä hiushydrosolin valita?

Jokaisella hydrosolilla on erilaisia ominaisuuksia. Sinun on valittava sellainen, joka sopii parhaiten hiustesi tarpeisiin. Tässä on suosituimpia ja tehokkaimpia hiushydrosoleja:

 • Ruusuhydrosoli hiuksille

  Ihanteellinen hiuksille, jotka ovat menettäneet kimmoisuutensa, elinvoimansa ja kosteutensa. Ruusuhydrosolilla on anti-ageing-ominaisuuksia, se poistaa epäpuhtauksia, raikastaa hiuspohjaa ja hiuksia, palauttaa pehmeyden ja sileyden, vahvistaa verisuonia ja lisää kiiltoa tylsille hiuksille. Hauska tosiasia on, että ruusuhydrosolia käytetään myös ruoanlaitossa - ruusuvesiä lisätään jälkiruokiin ja juomiin. Ruusuhydrosoli on yleisimmin käytetty tislattu vesi hiusten ja kasvojen ihon hoidossa.
 • Witch-hazel-hydrosoli hiuksille

  Witch-hazel-hydrosoli on loistava antioksidantti, se ehkäisee tulehdusta ja bakteereja. Sitä voidaan käyttää kesällä, koska se rauhoittaa kaikenlaisia ​​ärsytyksiä ja auringonpolttamia, tuoden välitöntä helpotusta hiuspohjaan. Witch-hazel-hydrosolilla on kosteuttavia ominaisuuksia. Siinä on runsaasti antioksidantteja, flavonoideja ja tanniineja, joten se auttaa hiuksia säilyttämään nuorekkuutensa pidempään ja suojaa hiuspohjaa vapailta radikaaleilta. Tämä hydrosoli tarjoaa suojan koko hiussuortuvalle - se ei anna myrkkyjen tunkeutua hiusten sisäpuolelle.
 • Laventelihydrosoli hiuksille

  Laventelihydrosoli toimii rauhoittavana hydrosolina hiuksille ja hiuspohjalle. Se rauhoittaa ärtynyttä hiuspohjaa, lievittää auringonpolttamia, kontrolloi talin eritystä ja korjaa epidermistä. Ihmiset, joilla on rasvoittuva hiuspohja, arvostavat laventelihydrosolin hyötyjä. Se on yksi hellävaraisimmista tislatuista vesistä hiuksille. Hellävarainen tuoksu tekee laventelihydrosolista täydellisen valinnan yöksi, koska se auttaa rentoutumaan ja yhdistämään hiustenhoidon aromaterapiaan.
 • Rosmariinihydrosoli hiuksille

  Rosmariinihydrosoli on yksi suosituimmista tislatuista vesistä hiusten ja hiuspohjan hoitoon. Se vahvistaa merkittävästi hiusjuuria, edistää hiusten kasvua ja estää hiusten harvenemista. Se on kaikkein tehokkainta, kun sekoitat sen luonnollisten öljyjen kanssa tehostaen niiden vaikutuksia. Rosmariinihydrosoli stimuloi nopeampaa hiusten kasvua ja auttaa taistelemaan hilsettä vastaan. Se sopii täydellisesti ongelmalliseen hiuspohjaan, vähentäen talin tuotantoa ja ylläpitäen sen oikeaa eritystasoa. Rosmariinihydrosoli vahvistaa hiusten juuria sekä hiuskuitua koko hiusten pituudelta, lisäten kiiltoa ja suojaamalla myrkyiltä. Siinä on anti-inflammatorisia, puhdistavia ja antiseptisiä ominaisuuksia, joten se tarjoaa lempeän hiuspohjan puhdistuksen.
 • Katajahydrosoli hiuksille

  Katajahydrosoli tehostaa uskomattomasti öljyjen vaikutuksia, erityisesti niiden, jotka on tarkoitettu matalahuokoisille hiuksille, koska se nostaa hiusten juuria kevyesti. Hydrosoli kontrolloi talin eritystä ja estää rauhasia tuottamasta liikaa talia. Katajahydrosoli sisältää A-, C- ja E-vitamiineja, jotka hidastavat hiusjuurten ikääntymistä ja tuovat kauniin ja intensiivisen hiusvärin. Se puhdistaa hyvin esimerkiksi keratiinikäsittelyn jälkeen liiasta keratiinista.
 • Päivännoutohydrosoli hiuksille

  Päivännoutohydrosoli sopii täydellisesti kaikille hiustyypeille. Se puhdistaa ja tasapainoittaa hiuspohjaa ja ennen kaikkea parantaa mikroverenkiertoa, vahvistaen hiusjuuria ja stimuloiden hiusten kasvua. Päivännoutohydrosoli tehostaa värjättyjen hiusten väriä, hoitaa ylikuivunutta ihoa ja hidastaa ikääntymistä. Se sopii kaikenikäisille hiuksille, antaa voimaa ja palauttaa elinvoiman elottomiin hiuksiin.
 • Rautayrttihydrosoli hiuksille

  Rautayrttihydrosoli sopii erinomaisesti hilseileville, rasvoittuville ja raskaan tuntuisille hiuksille. Se vähentää talin eritystä ja estää jopa voimakkaan talin tuotannon. Se toimii antiseptisenä aineena, avaa ihohuokosia ja neutraloi vapaiden radikaalien vaikutuksia. Rautayrttihydrosolilla on kaunis tuoksu, joka pysyy hiuksissa pitkään. Se rauhoittaa ärtyneitä ihoalueita, tekee hiuksista pehmeät ja kimmoisat.
 • Kamomillahydrosoli hiuksille

  Uskomattoman hellävarainen hydrosoli, joka sopii jopa herkälle, atooppiselle tai ärtynelle hiuspohjalle. Kamomillahydrosoli rauhoittaa ärsytystä ja lievittää ihoa pitkän auringolle altistumisen jälkeen. Se estää hiusten kuivumista ja suojaa kuumalta hiustenkuivaajan ilmavirralta. Kamomillahydrosoli sopii erinomaisesti myös vaalean hiuksen hoitoon, palauttaen kiillon ja pehmeyden.
 • Nerolihydrosoli hiuksille

  Nerolihydrosoli toimii erinomaisesti kaikentyyppisille hiuksille. Se kosteuttaa, raikastaa ja tasapainoittaa hiuspohjaa; sillä on raikas ja hieman makea tuoksu. Nerolihydrosoli estää koenzyme- ja elastiinin vaurioitumista. Se hidastaa ikääntymistä ja hoitaa ihon hydrolipidikerrosta, normalisoi talin määrää ja säätelee talirauhasten toimintaa.
 • Rautayrttihydrosoli hiuksille

  Vaikka rautayrttihydrosolilla on kosteuttavia ja silottavia ominaisuuksia, se ei ole kovin suosittu tuote vahvan tuoksun vuoksi. Useimmat naiset käyttävät sitä vain öisin, koska tuoksu häviää aamuun mennessä. Rautayrttihydrosolilla on anti-inflammatorisia ominaisuuksia, ja se on täydellinen apu ihosairauksiin, kuten ekseemaan, psoriaasiin, akneen ja hilseeseen. Se rauhoittaa allergisia ihoalueita.

Ovatko hydrosolit käyttämisen arvoisia hiustenhoidossa?

Ne ovat ehdottomasti erinomainen lisätuote hiuksille ja hiuspohjalle. Ne puhdistavat, raikastavat, tasapainoittavat, estävät hiusten ikääntymistä ja iho-ongelmia. Jotkut hydrosolit edistävät hiusten kasvua ja pitävät hiusten harvenemisen loitolla. Hydrosolit toimivat hellävaraisesti, joten sinun on odotettava vaikutuksia pidempään. Onneksi voit tehostaa niiden vaikutusta luonnollisilla hiusöljyillä.

On upeaa, että hydrosolit ovat niin monipuolisia: voit käyttää niitä hiussuihkeen, kasvoveden ja vartalovoiteen korvaajina.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Risiiniöljy
Hiusnaamio keratiinilla
Arganöljy
Jojobaöljy
Lämpösuojasuihke
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö