Monivaiheinen kasvojen puhdistusrutiini. Kuinka se tehdään kotona?

Monivaiheinen kasvojen puhdistusrutiini. Kuinka se tehdään kotona?

Tiedätkö kuinka puhdistaa kasvosi oikeaoppisesti? Huolellisesti poistettu meikki on vasta puoli voittoa, sillä kauneudenhoitotuotteiden lisäksi kasvoille kerääntyy päivittäin myös kymmeniä muita epäpuhtauksia. Ja juuri tästä syystä kannattaa kokeilla monivaiheista kasvojenpuhdistusrutiinia – kotona toteutettavaa kauneusrituaalia, joka auttaa sinua tuntemaan olosi upeaksi!

Muutama vuosi sitten kasvojen puhdistusta ei pidetty niin korkealla toimenpiteiden hierarkiassa, jotka tulisi suorittaa ihon nuorekkaan ilmeen säilyttämiseksi. Kaupunkien kasvavan saasteongelman ja dramaattisten elämäntapojen muutosten edessä (enemmän stressiä, epätasapainoisen ruokavalion noudattaminen, riittämätön lepoaika) olemme kuitenkin alkaneet keskittyä enemmän toimenpiteisiin, joita noudatamme kasvojen ihon puhdistamiseksi. Olemme myös alkaneet kiinnittää entistä enemmän huomiota kasvojen puhtaanapitoon.

Nykyään kasvojenhoitoohjelma on tärkein - mukaan lukien kasvojen puhdistusrutiini.

Miksi on erityisen tärkeää puhdistaa kasvot hvyin?

Kasvojen puhdistaminen epäpuhtauksista ja kosmeettisista jäämistä on elintärkeää ihon hyvinvoinnin kannalta, ja siihen on useampia syitä. Pääasia on, että epäpuhtaudet, kosmeettiset tuotteet, liiallinen tali ja kuolleet epidermisolut voivat häiritä merkittävästi ihon luonnollista toimintaa. Ajan myötä iho alkaa vastustamaan rasitteita, joten alat huomata ärsytystä, talirauhaset alkavat mennä tukkoon aiheuttaen rasvaista ihoa, joka - ennemmin tai myöhemmin - edistää komedoneja ja aknea.

Huolellinen kasvojen puhdistus on avain kauniiseen, säteilevään ja terveeseen ihoon - tuntuu eriityisen hyvältä, kun iho on virheettömän näköinen.

On otettava huomioon, että kasvojen puhdistus ei ole niin kokonaisvaltainen. Itse asiassa ihmiset ovat aina pitäneet itsestään huolta - vartalon ja hiusten puhdistuskäytäntöjä ei tunnustettu vain puhtaasti hygieniaan liittyviksi hoidoksi, vaan myös sairauksien ehkäisykeinoksi ja helpoksi rentoutumiskeinoksi. Tämä on todellakin hyvä lähestymistapa myös nykyään.

Miten: Tapoja puhdistaa ihoa

Vaikka kysymys kasvojen puhdistamisesta näyttää melko yksinkertaiselta, se ei tarkoita, että siihen olisi vain yksi tapa vastata. Osoittautuu, että kasvot voidaan vapauttaa epäpuhtauksista monin eri tavoin, ja jokaisen tulee vastata ihon tarpeita, tyyppiä ja ongelmia, joita ne tällä hetkellä kohtaavat.

  1. Kasvojen puhdistuttaminen kosmetologilla - jos huolehdit ammattimaisesta kasvojen puhdistuksesta eikä sinua haittaa kuluttaa vähän enemmän säästöistäsi ihonhoitoon, voit valita erilaisista kauneushoidoista, kuten: manuaalinen kasvojen puhdistus (samanlainen kuin meillä, mutta voidaan suorittaa myös kotona), hydrabrasio (vaatii suolaliuoksen käyttöä), mikrodermabrasio (epäpuhtauksien ja kuolleiden epidermisolujen mekaaninen poisto) ja monia muita.
  2. Ihon puhdistus kotona - niille, jotka kaipaavat ehdottomasti halvempia ja samalla yhtä tehokkaita ratkaisuja, on hyvä idea tehdä monivaiheinen kasvojen puhdistus myös kotona. Puhdistus voidaan suorittaa käyttämällä luonnonöljyjä (katso Öljypuhdistusmenetelmä), miselliteknologiaa, kasvojen puhdistusgeelejä, kuorinta ja hierontaa, jotka ovat ihosi tämänhetkisiä tarpeita vastaavia kauneustuotteita.

Vaihe vaiheelta: monivaiheinen kasvojen puhdistusrutiini

Ensinnäkin on mainittava, että tätä toimenpidettä kutsutaan usein monivaiheiseksi meikinpoistoksi, mutta se tarkoittaa aina samaa kasvojen puhdistusmenettelyä, joka voidaan suorittaa kotona. Epäilemättä se kannattaa ottaa osaksi päivittäiseen kauneusrituaaliisi, jos haluat tehdä ihostasi puhtaan sekä terveen ja nuorekkaan.

Kuinka puhdistaa iho kotona? Monivaiheinen kasvojen puhdistusrutiini on todella yksinkertainen ja koostuu viidestä vaiheesta, jotka on suoritettava tietyssä järjestyksessä.

1. Vaihe: ÖLJY

Ensimmäinen vaihe on puhdistaa kasvot meikistä ja epäpuhtauksista. Tästä selviää uskomattoman hyvin luonnonöljyjen avulla, jotka - yleisen rasvanpoistoperiaatteen mukaisesti - poistaa suurimman osan kosmetiikasta, jopa vedenpitävästä. Ota vain pieni osa öljyä sormenpäillesi ja levitä sitä kasvoillesi pyörivin liikkein. Poista sen jälkeen lämpimällä vedellä (voit käyttää myös musliiniliinaa).

Öljypuhdistusmenetelmän kiistaton etu on se, että et häiritse ihon luonnollista lipidisuojaa. Ajatusmalli siitä, että luonnostaan ​​rasvaisen ihon omaavien ei pitäisi levittää öljyjä kasvoille, on myytti. Luonnolliset öljyt sopivat kaikille ihotyypeille. Ongelmana on kuitenkin valita oikea sekoitus, joka tarjoaa optimaalisen rasvahappotasapainon juuri sinun ihollesi.

Esimerkkejä luonnollisista öljyistä, joita voidaan käyttää öljynpuhdistusmenetelmään:

  • rasvaiselle iholle: jojoba, pellavansiemen, pähkinä
  • normaalille iholle: avokado, granaattiomena
  • kypsälle iholle: manteli, purasruoho, ruusu
  • kuivalle iholle: argan, viinirypäle, vehnänalkio

2. Vaihe: MISELLIVOIDE

Tämä on vaihe, joka voidaan tehdä kasvojen öljyllä puhdistuksen jälkeen tai sen sijaan. Periaatteessa tämän vaiheen voi myös tarvittaessa ohittaa. Jos kuitenkin haluat soveltaa tätä monivaiheista lähestymistapaa, olisi parempi, jos et luopuisi tästä vaiheesta. Misellivesi vetää puoleensa epäpuhtauksia, joiden kanssa öljy ei ehkä ole niin hyvä – se kerää meikkijäämiä, likaa ja jopa iholla olevia myrkkyjä.

Kuinka se sitten toimii? Misellit ovat mikroskooppisia molekyylejä, jotka pystyvät absorboimaan kaiken, mitä tapahtuu ihon pinnalla. Tämä jättää kasvot puhtaiksi ja raikkaiksi ehdottomasti pidempään. Lisäksi molekyylit ovat poikkeuksellisen hellävaraisia ​​kuivalle ja herkälle iholle. Tämän ansiosta misellivedet sopivat aina, kun muut meikinpoistoaineet epäonnistuvat jättämällä ihon ärtyneeksi.

3. Vaihe: IHON PUHDISTUSGEELI

Lopuksi siirrymme ihon kosmetiikkaan, jota monet naiset käyttävät ainoana tuotteena osana kasvojen puhdistusta. Kasvojen puhditusgeelejä on tietysti lukuisia, mutta niiden tehtävä on aina sama: puhdistaa kasvojen iho sille vieraista aineista. Yhtenä harvoista kasvojen puhditusgeeli pystyy poistamaan vaikeimmin poistettavia epäpuhtauksia, jotka saattavat välillä jäädä iholle.

On syytä ymmärtää, että pelkän kasvojen pesugeelin käyttäminen ihon puhdistamiseen aiheuttaa sen kuivumista, ärsytystä ja ihosolujen supistumista. Sen aiheuttavat pesuaineet, jotka toisaalta puhdistavat ihon perusteellisesti, mutta toisaalta ne ovat erittäin ärsyttäviä herkälle iholle. Siksi erittäin herkistyneen ihon tapauksessa voit keskittyä vain kahteen ensimmäiseen vaiheeseen.

4. Vaihe: KASVOJEN KUORINTA

Tutkiessamme kysymystä monivaiheisesta kasvojen puhdistuksesta, meidän ei pidä unohtaa kasvojen kuorinta-aineita, jotka ovat vahvoja ihon puhdituksessa. Mikään geeli, misellivoide tai öljy ei pysty puhdistamaan kasvoja yhtä tehokkaasti – vain kasvojen kuorinta on tarpeeksi tehokas kuorimaan kuolleet epidermaaliset solut ja edistämään ihon itsensä uusiutumisprosesseja. Tästä syystä säännöllinen kasvojen kuorinta on niin tärkeää.

Huomautus! Et saa altistaa ihoasi kasvojen kuorinnalle kuitenkaan päivittäin. Tällaiset tuotteet tulisi ottaa käyttöön monivaiheiseen kasvojen puhdistukseen, mutta niitä tulee käyttää vain kerran viikossa. Muuten ne voivat aiheuttaa vakavia ihovaurioita.

5. Vaihe: KASVOVESI

Miksi kasvovedet löysivät paikkansa osana monivaiheisesta kasvojen puhdistusta? No, tämän tuotteen perustehtävä on hieman erilainen, mutta silti kasvovesi on myös hyvä vapauttamaan ihoa pienistä epäpuhtauksista, jotka voivat jäädä kasvoille. Vaikka se ei sovellu kasvojen pesuun, sitä tulee pitää kosmeettisena aineena, joka pistää i-kirjaimet ja ylittää kasvojenpuhdistusrutiinin t:t.

Syitä kasvoveden käytölle:

  • pitää ihon pH-tason oikealla tasolla
  • mahdolliset ärsytykset lievittyvät
  • iho vapautetaan viimeisistä epäpuhtauksista
  • nesteytys ja ravinto pidetään riittävällä tasolla
  • kasvojen iho saa takaisin pehmeytensä

Kuinka usein sinun pitäisi kääntyä monivaiheiseen kasvojen puhdistuksen puoleen?

Asiantuntijat suosittelevat kasvojen pesua kahdesti päivässä: aamulla ja illalla. Ei kuitenkaan ole mitään järkeä suorittaa monivaiheista kasvojen puhdistusrituaalia kahdesti päivässä, varsinkin kun meillä on aamulla aikaa on monesti rajallisesti. Tästä syystä on suositeltavaa suorittaa monivaiheinen kasvojen puhdistusrituaali joka ilta ihon valmistelemiseksi öiseen uusiutumiseen.

On selvää, että joitain vaiheita voidaan ohittaa ajoittain. Tämä koskee pääasiassa kasvojen kuorintaa, jonka käyttö tulisi rajoittaa viikoittaiseen käyttöön.

Liikapesu: kun peset kasvojasi liikaa

Voiko monivaiheinen kasvojen puhdistusrituaali vahingoittaa ihoa?

Voi näyttää siltä, ​​että kasvojen liiallisella puhdistamisella on negatiivinen vaikutus ihoomme. No, tämä voi tapahtua, ellet noudata monivaiheista kasvojen puhdistusta vaihe vaiheelta. Selvennykseksi todettakoon, että yksinään käytetty puhdistusaine muuttaa ihon pH:ta, poistaa ihon luonnollisen suojakerroksen, kuivattaa ja saattaa ärsyttää. Asiantuntijat kutsuvat tätä tilaa liikapesuksi.

Jos kuitenkin pyyhimme kasvot kasvovedellä puhdistuksen jälkeen palauttamaan ihon happaman luonnollisen pH:n, ja jos muistat levittää joko voidetta tai seerumia, joka kosteuttaa ja ravitsee, voit olla varma, että kasvojesi ihosta tulee upea. Terveen ja nuorekkaan ilmeen salaisuus onkin 10 kultaista kasvojen ihonhoidon sääntöä. Tämä on kaikki mitä tarvitset yliviivataksesi tämän pelottavalta kuulostavan liikapesun ongelmaluettelosta.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Jojobaöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö