10 Tärkeintä sääntöä, jotka auttavat pitämään ihosi terveenä ja nuorekkaana

10 Tärkeintä sääntöä, jotka auttavat pitämään ihosi terveenä ja nuorekkaana

Oikea kasvojen ihonhoito on erityisen tärkeää: jos haluat olla ylpeä terveestä, säteilevästä ja nuorekkaasta ulkonäöstäsi, sinun tulee ottaa huomioon muutama perussääntö. Oletko tietoinen kuinka hoitaa kasvojesi ihoa oikein?

Maailmassa ei ole olemassa naista, joka ei olisi joskus unelmoinut upeasta ja kiiltävästä ihosta. Eikä ihme, miksi naiset käyttävät yleisesti paljon aikaa kasvojen ihonhoitoon. Kasvojen iho onkin todella sekalainen ja mielialaan sidonnainen, mikä aiheuttaa meille iho-ongelmia. Joskus jopa yksinkertaiset tekijät aiheuttavat ihoomme ärsytystä ja punoitusta pitkäksi aikaa.

Onko olemassa mitään, joka estäisi tästä aiheutuvaa päänsärkyä?

Oikea ihonhoito

Kasvojen ihon terveys ja ulkonäkö ovat riippuvaisia enimmäkseen, kuinka huolehdimme ihosta päivittäin. Ainoa tapa mahdollistaa virheetön iho on ottamalla käyttöön oikeat ihonhoitomenetelmät ja omaksumalla oikeat kauneudenhoitorutiinit. 

Iholla on mahdollisuus lisätä elinvoimaansa merkittävästi kun iholle mahdollistaa jatkuvasti ravitsevia aineita. Kun ihon suojaa auringolta ja muilta haitallisilta tekijöiltä, iho pysyy terveenä ja ihossa ei ole jälkeäkään värjäytymistä. Iho on täynnä kiiltoa, elastisuutta ja sileyttä, kun ihon kosteutta ylläpidetään. Jokaisella päivittäin tekemällämme toiminnalla on suuri vaikutus ihomme hyvinvointiin.

Erilaisten ihotyyppien hoito

Ennen kuin aloitat kasvovoiteen käyttämistä, vastaa ainoastaan yhteen kysymykseen: ”Mitä ihoni tarvitsee?” Ainoastaan oikean ihonhoidon yhteensovittamisella ihotyyppiin takaa parhaan lopputuloksen, joka tarkoittaa räätälöidyn kasvojen ihon uudistamissuunnitelman laatimista.

Tässä muutamia vinkkejä kuinka pitää huolta ihosta keskittymällä tiettyihin tyyppeihin.

  • NORMAALI IHO – Tarvitsee luonnollista ja hellävaraista kosmetiikkaa, joka heikennä olemassa olevaa hyvää ihon kuntoa, vaan keskittyy riittävän kosteustason ylläpitämiseen sekä ihon ravitsemiseen ja auringolta suojaamiseen.
  • KUIVA IHO – Vaatii erittäin kosteuttavia tuotteita, jotka antavat molemmat vaikutukset: lisäävät ihon kosteutta sekä pitävät sen ihossa kosteuden haihtumisen estämiseksi. Tässä tapauksessa hyaluronihappo, urea, keramideja sekä öljyä sisältävän kosmetiikan tulee palvella tarkoitusta.
  • RASVAINEN IHO – Kaikkien uskomusten vastaisesti tämän ihotyypin ei tarvitse kuivua, koska jotkin puhdistavat tuotteet saattavat aiheuttaa rasvaisen ihon tuottamaan vielä enemmän talia. Tärkeää on säännöllinen ja hellävarainen puhdistus kosteutukseen yhdistettynä. Lisäksi ihon luonnollisen pH:n palauttaminen ja talirauhasten moitteettoman toiminnan edistäminen on ehdottoman tärkeää.
  • SEKALAINEN IHO – on todettu vaativimmaksi ihonhoidon näkökulmasta, koska se vaatii ihonhoidon yhdistämistä, joka sopii kahdelle eri ihotyypille: kuivalle ja rasvaiselle. Rasvaisilla alueilla on otettava talirauhasten toiminta haltuun ja torjuttava epäterveellistä kiiltoa, kun taas voimakkaasti kuivuneella iholla on lisättävä kosteutta.

Näiden neljän perusihotyypin lisäksi on olemassa myös herkkiä, akneisia ja ikääntyneitä ihotyyppejä. Jokainen ylimääräinen iho-ongelma, kuten atooppinen ihottuma tai juonteet, vaatii erityistä huomiota ja hoitokäytäntöjen muuttamista tietyn iho-ongelman ratkaisemiseksi ja poistamiseksi.

10 Olennaisia ihonhoidon sääntöjä

1. Meikinpuhdistus on kulmakivi

Pahinta mitä iholle voi tehdä, on jättää meikin puhdistus tekemättä ennen nukkumaan menoa. Yö on aikaa, jolloin ihomme uusiutuu ja valmistautuu uuteen päivään. Värikosmetiikka tai jopa niiden jäämät voivat tukkia ihohuokosia ja häiritä ihon tasapainoa. Tästä näkökulmasta katsottuna on äärimmäisen tärkeää poistaa meikki perusteellisesti ja antaa kasvojen ihon suorittaa uusiutumisprosessinsa vapaasti.  

Meikinpoistoöljy

Tehokas ja hyvä vaihtoehto misellivedelle on luonnollinen arganöljy, joka hoitaa jopa vedenkestävän meikin ja samalla ravitsee herkkää silmänympärysihoa. Sama toimenpide kohdistetaan ripsiin ja kulmakarvoihin.

2. Tarkka kasvojen puhdistus

Pelkkä meikinpoisto ei kuitenkaan riitä. Värikosmetiikan lisäksi kasvoillemme kerääntyy jatkuvasti kymmeniä muita epäpuhtauksia, pölyä, myrkkyjä, ylimääräistä talia, pakokaasuja yms. Ne ovat myös poistettava ennen nukkumaanmenoa, koska ne jättävät iholle täydellisen alustan bakteerikannan kehittymiselle, mikä johtaa väistämättä aknen kehittymiseen.

Öljypuhdistusmenetelmä

Voit käyttää todellakin geeliä, vaahtoa tai saippuaa kasvojen pesuun. Voit kuitenkin myös käyttää luonnollisempia ja parempia puhdistusaineita, kuten risiiniöljyä, jolla on bakteereita tappavia ominaisuuksia. Tämä öljy sopii täydellisesti kasvojen puhdistukseen ja auttaa näin talirauhasia toimimaan jälleen kunnolla.

3. Kasvojen tonisointi

Toinen ehdottoman tärkeä kohta kasvojen hoidossa on pH-tason huomioiminen – tuotteet eivät saa olla liian hapan eikä emäksinen. On erittäin valitettavaa, että suurin osa puhdistavasta kosmetiikasta häiritsee ihon luonnollista pH-tasapainoa, joten meidän on tehtävä kaikkemme sen palauttamiseksi. Parhaat tuotteet tähän ovat kasvovedet. Kasvovedellä pyyhit vain kasvosi kostutetulla vanulapulla, ja siinä kaikki. Olet valmis.

4. Silmänympärysihonhoito

Erityistä huomiota tulee kiinnittää herkkään silmiä ympäröivään ihoon, jolle on tarjottava ainoastaan hellävaraista hoitoa jo ennen varsinaisen ihonhoidon aloittamista. Silmien alla oleva iho on todella ohutta ja altis ikääntymiselle – ensimmäiset rypyt esiintyvät yleensä silmien ympärillä. Muut vaivat, kuten silmäkuopat tai tummat silmänaluset saavat meidät näyttämään paljon vanhemmilta. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää käyttää säännöllisesti silmänympärysvoidetta taputtelemalla sormenpäillä ilman kovaa hankausta ihollesi.

Silmänympärysiholle tarkoitettu öljy

Mikäli arvostat ihon luonnollisesta hemmottelusta, voit luopua tavallisen silmänympärysvoiteen käytöstä ja korvata sen luonnollisella vaihtoehdolla, kuten manteliöljyllä. Jo tippa silmien ihoalueelle taputtelemalla saa ihosta elastisen, korostetun ja kosteutetun.

5. Nesteytyksen tärkeys

Vesi on tärkein elementti ihonhoidossa, eikä siitä voida kiistää. Tämän vuoksi kasvojen ihonhoidon tulisi perustua lähinnä ihon kosteuttamiseen. Kosteuttamisen tulisi olla kaksivaiheinen prosessi. Ensin iholle annetaan kosteuttavia aineita sisältävää voidetta sekä mahdollisia naamioita, jonka jälkeen estetään kosteuden haihtumista erilasten ihonhoitoöljyjen avulla, jotka ovat tarpeeksi tehokkaita. Tärkeintä on kuitenkin se, että kasvojen ihoa tulee täyttää vedellä jatkuvasti – tämä periaate pätee myös rasvaiseen ja ärtyneeseen ihoon.

6. Intensiivinen ravitseminen

Kosteutuksen lisäksi kasvojen iho tarvitsee oikeita ravintoaineita, jotta normaalit ominaisuudet, kuten elastisuus, kiiltävyys ja kauneus säilyy. Iho tarvitsee solujen uusiutumista varten A- ja E-vitamiinia, kivennäisaineita (sinkki ja pii) sekä aineita, kuten kollageenia, koentsyymi Q10:tä, hyaluronihappoa ja keramideja. Kaikki tämä saadaan iholle käyttämällä oikeaa kasvovoidetta ja seerumia päivittäin.  

Kasvoseerumi

Voit tietysti käyttää kasvovoiteita ja naamioita, mutta vain seerumi tuo todella intensiivisen vaikutuksen. Voit käyttää joko luonnollista versiota seerumista - emollientteja, joilla on nuorentavia ominaisuuksia (kauneusöljyjä, kuten jojobaöljy, joka tasapainottaa ihoa ihmisen talin kanssa samankaltaisen rakenteen ansiosta) - tai ammattimaisen kasvoseerumin Nanoililta, joka sisältää hienoimmat, vahvasti ravitsevat ainesosat - ne tulevat parantamaan ihosi kauneutta. Joten älä enää odota, vaan anna ihosi ammattimaisten kasvonparantajien käsiin.

Tee Se Itse: Öljykasvonaamio

Öljy, kuten makadamiaöljy sopii täydellisesti käytettäväksi kasvonaamion muodossa. Yhdistä tämä luonnonöljy saveen, jogurttiin, hunajaan tai sitruunamehuun ja anna seoksen vaikuttaa kasvoillasi vähintään 15 minuutin ajan.

7. Auringonsuoja

Ihon suojaamista auringolta ei kannata laiminlyödä. Kasvojen iho on luonteeltaan erittäin herkkää ja huonosti suojattuna haitallisilta tekijöiltä, kuten UV-säteiltä. Jos emme anna iholle oikeanlaista hoitoa, kuten aurinkovoidetta, ihomme vanhenee huomattavasti nopeammin. Saattaa esiintyä myös ryppyjä ja erilaisia värjääntymiä. Unohdamme välillä, että ihoa ei ole itsessään varustettu riittävällä suojalla estämään Auringon aiheuttamia haitallisia vaikutuksia. Varsinkin kesällä, kun auringon vaikutus on vahva.

Öljyt: luonnollinen UV-Suoja

Suurinta osaa öljystä voidaan käyttää luonnollisina UV-suojina, koska niiden suojakerroin on noin 4-10. Arvokkaimmat täällä ovat vadelmansiemenöljy jokna SPF vaihtelee välillä 28-50, ja porkkanansiemenöljy, jonka SPF on 38-40 (SPF-arvo riippuu öljyn alkuperästä ja käytetystä uuttoprosessista.

8. Systemaattisesti kuolleiden ihosolujen kuorinta

Mitä muuta voimme tehdä ihomme hyväksi kuin kosteuttaa, ravita ja suojata auringolta? Voit kuoria kuolleita epidermaalisia soluja entsymaattisten kuorintojen tai hellävaraisten mekaanisten kuorintojen avulla. Tämä sisältää kotitekoiset kuorinnat, kuten öljyihin ja kaurahiutaleisiin perustuvat. Iho, jolta puuttuu tämä kuollut epidermaalinen kerros, uusiutuu nopeammin. Siitä tulee sileämpi, sen sävy on tasainen ja se imee ravitsevia aineita paljon paremmin. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, kasvojen kuorinta stimuloi ihon verenkiertoa.

9. Hieronta ja kasvojooga

Voidaksesi tehostaa verenkiertoa ihossa ja täyttääksesi kaikki ihon solut hapella, voit säännöllisesti hieroa kasvojasi ja tehdä kasvojoogaa. Entinen kotihoito perustuu eri kasvojen osien hieromiseen pyörivin liikkein sormin. Kasvojooga puolestaan keskittyy stimuloimaan verenkiertoa, liikuttamaan kasvojen lihaksia ja tekemään ihosta kimmoisempaa tiettyjen kasvojen liikkeiden ja ilmeiden ansiosta. Esimerkiksi hieronta ja kasvojooga voivat auttaa käsittelemään kaksoisleukaa ja kohottamaan ihoa, josta joustavuus puuttuu. Tulee kuitenkin ottaa huomioon säännöllisyys.

Hieronta öljyn avulla

Parempien tulosten saavuttamiseksi hierontaan tulee yhdistää öljyjä. Esimerkiksi hierontaan lisättynä avokadoöljy toimii tehokkaimmin, ja tämän toimenpiteen hyödyt ovat ehdottomasti paremmat samanaikaisen ihon ravitsemisen ansiosta.

10.Yhtä tärkeät yksityiskohdat

Oikean kasvojen ihonhoidon viimeisenä periaatteena kannattaa luetella jäljellä olevat ja merkityksettömältä vaikuttavat yksityiskohdat, joilla on yllättävän valtava vaikutus kasvojen ihon tilaan. Alta löydät tekijöitä, jotka vaikuttavat kasvojen ihoon.

  • Käsien pesu ennen kasvojen kauneustuotteiden levittämistä ihollemme on erityisen tärkeää; Tämä estää ei-toivottujen bakteerien kulkeutumisen käsistä kasvoille.
  • Finnien puristamista, naarmuuntumista ja ihovaurioita tulee välttää, koska ne voivat johtaa tulehduksiin.
  • Kasvopyyhkeet ja tyynyliinat tulee vaihtaa tuoreisiin usein, jotta vältytään kontaktilta bakteereiden kanssa.
  • Kasvopyyhkeiden suhteen kannattaa opetella oikea tapa kuivata kasvot. Älä hiero pyyhettä kasvoja vasten, vaan taputtele ihoa kevyesti kuivaksi.
  • On ymmärrettävä, että tasapainoisen ruokavalion noudattaminen on äärimmäisen tärkeää kasvojen hoidossa. Tämä on tärkein tapa, jolla huolehdimme ihostamme sisältäpäin.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Jojobaöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö