Couperosa-iho: Oireet, Hoidot, Kauneustuotteet

Couperosa-iho: Oireet, Hoidot, Kauneustuotteet

Ovatko punoittavat posket merkki hyvästä terveydestä? Käy ilmi, että se ei aina ole totta, sillä kasvojen punoitus on yksi selkeistä couperosa-ihon, joka on itse asiassa vaativin ihotyyppi, merkeistä. Luonnollisesti jopa hyperreaktiivinen iho voi näyttää virheettömältä, edellyttäen, että kaikki sen tarpeet täytetään. Jatka lukemista saadaksesi parhaat vinkit couperosa-ihon hoitoon ja tiedot siitä, mitä tämä herkin ihon tyyppi ei siedä hyvin.

Couperosa-ihon ominaispiirteet

Couperosa-ihon erottaminen muista ihon tyypeistä on melko helppoa. Se on selvästi punoittavaa ja kärsii usein ruusufinnistä ja niin kutsutuista hämähäkkisuonista, jotka ovat ohuen ihon läpi näkyviä rikkoutuneita näkyvän suonisotkun luovia pintaverisuonia.

Couperosa-iho on itse asiassa niin ohutta, että verisuonet näkyvät helposti sen läpi. On myös muutamia näennäisesti vaarattomia tekijöitä, jotka vaikuttavat verisuonten läiskiin. Kuumien juomien juominen, tulisen ruoan syöminen ja epäsuotuisat sääolosuhteet vaikuttavat suoraan verisuoniin, saaden ne reagoimaan nopeasti, mikä puolestaan edistää kasvojen punoitusta. Siksi couperosa-ihon hoidon tulisi keskittyä heikentyneiden pintaverisuonten vahvistamiseen sekä suojaamaan ja tuomaan helpotusta selvästi hyperreaktiiviselle iholle.

Tiesitkö, että...

... couperosa-iho johtuu usein perinnöllisistä tekijöistä? Se on myös tyypillinen piirre ihmisille, joilla on vaalea iho ja vaaleat hiukset. Hämähäkkisuonet johtuvat myös lisääntyneestä estrogeenitasosta ja häiriintyneestä kollageenisynteesistä, joka heikkenee iän myötä. Ilman kollageenia kapillaarit menettävät kimmoisuutensa, mistä seuraa niiden haurastuminen.

Couperosa-ihon aiheuttajat

Kuten edellä mainittiin, couperosa-ihon on taisteltava useita laukaisijoita vastaan, jotka häiritsevät sitä enemmän kuin muita ihotyyppejä. Hallitsematon kasvojen punoitus ja hämähäkkisuonet johtuvat usein:

  • liiallisesta fyysisestä rasituksesta
  • epäsuotuisista sääolosuhteista (voimakas tuuli, polttava aurinko, pakkanen)
  • äkillisistä lämpötilan vaihteluista (sauna, solarium)
  • voimakkaasta ja kroonisesta stressistä, voimakkaista tunteista
  • liian pitkistä ja kuumista kylvyistä
  • alkoholista, tupakasta, kuumista juomista, tulisesta ruoasta
  • väärästä ihonhoidosta (ihon tyypille sopimattoman kosmetiikan käytöstä)
  • raskaudesta ja hormonaalisesta ehkäisystä
  • vaihdevuosista

Ihonhoitovinkkejä Couperosa-iholle

1. Couperosa-ihon hoidon perusta on ennaltaehkäisy, joka keskittyy vastustamaan ja estämään ihomuutoksia sekä pyrkii käsittelemään jo olemassa olevia merkkejä. Kapillaaristen heikkouksien hoitaminen, ja aina kun mahdollista sellaisten laukaisijoiden välttäminen, jotka pahentavat ihon terveyttä ja aiheuttavat erityistä herkkyyttä, ovat ensisijaisen tärkeitä asioita. Välttääksesi couperosa-iholle tyypillisiä epätäydellisyyksiä, käytä niihin keskittyviä kasvoseerumeita.

2. Tämä ihotyyppi ei siedä kovaa eikä kloorattua vettä. Siksi, jos hanavesi ei ole pehmeää, on suositeltavaa keittää ja jäähdyttää se ennen sen käyttämistä kasvojen pesuun.

3. Pesemisestä puhuttaessa, couperosa-iho tulisi puhdistaa vain miedoilla puhdistusaineilla. Käytä vain tuotteita, jotka on tarkoitettu herkälle ja couperosa-iholle. Ole hellävarainen kasvoillesi puhdistuksen aikana. Älä hankaa niitä liian voimakkaasti estääksesi verisuonten repeämisen.

4. Käytä kerran viikossa rauhoittavia ja viilentäviä kasvonaamioita. Tällaiset tuotteet edistävät vaativan ja hyperreaktiivisen ihonhoidon hoitoa ja tuovat helpotusta.

5. Unohda voimakkaat kuorinnat. Laita kaikki mekaaniset kuorinnat pois ja valitse entsymaattiset kuorinnat erittäin huolellisesti - on suositeltavaa konsultoida kosmetologia ennen kuorinnan valitsemista. Voit myös käyttää geelivalmisteita, joiden koostumus sisältää mietoja happoja (esim. laktobionihappo). Tällaiset tuotteet eivät ärsytä hyperreaktiivista ihoa, mutta ne liuottavat erittäin hyvin kuolleita soluja.

6. Suojaa couperosa-ihoa auringonvalolta! Tämä herkkä iho kaipaa suojaa auringonsäteiltä, eikä vain kesäkaudella. On syytä huomauttaa, että UV-valo tunkeutuu pilvien läpi ja saavuttaa ihon ja vaikuttaa siihen myös syksyllä. Pidä tämän vuoksi ihoasi suojattuna koko vuoden ajan käyttämällä voiteita, joiden suojakerroin on SPF 15 talvella ja voiteita, joiden suojakerroin on SPF 30 kesällä.

7. Haluaisitko tehdä hämähäkkisuonista vähemmän näkyviä? Kokeile käyttää meikkivoidetta, joka on tarkoitettu peittämään couperosa-iholle tyypillisiä värivirheitä. Tämäntyyppinen tuote sisältää keltaista pigmenttiä, joka vähentää kasvojen punoitusta.

8. Vältä kuumia kylpyjä, saunoja ja solariumeja. Suosittelemme myös rajoittamaan auringonvalolle altistumista kesällä, koska liiallinen rusketus ei hyödytä couperosa-ihoa. Älä unohda käyttää kosteusvoidetta talvella. Sinun tulisi myös suojata iho pakkaselta ja kuivalta ilmalta.

9. Vähennä alkoholin, tulisen ruoan ja vahvan kahvin kulutusta. Tupakoinnin lopettaminen olisi myös hyödyllistä. Kaikenlaiset stimulantit vaikuttavat negatiivisesti jokaiseen ihotyyppiin.

10. Vältä synteettisiä kosmeettisia ainesosia, kuten keinotekoisia aromeja tai parabeeneja, jotka tunnetaan ärsytyksen aiheuttajina. Eliminoi seuraavat aineosat: alkoholi, mentoli, piparminttu, eteerinen eukalyptusöljy sekä voimakkaat hapot kuten AHA ja BAH.

Kauneustuotteet couperosa-iholle

Oikeiden kosmetiikkatuotteiden käyttö on avain hyvännäköiselle ja rauhalliselle iholle. Valitse ne huolellisesti ja tarkista aina niiden koostumus. Vaikka onkin monia kosmeettisia ainesosia, jotka on todistettu hyödyllisiksi couperosa-iholle, on vain yhdenlainen koostumus, joka tuo parhaat vaikutukset - kasvoseerumi. Tämä kosmetiikkatuote tuottaa upeita tuloksia, koska se tunkeutuu syvälle toimittaakseen ravinteita kaikkiin ihokerroksiin. Kunnollinen kasvoseerumi couperosa-iholle on kehitetty niin, että se käsittelee kaikkia ihon huolenaiheita ja taistelee niitä vastaan. Ja juuri näin toimii Nanoil Anti-Redness Face Serum. Se rauhoittaa ihoa, vähentää ruusufinniä, kirkastaa kasvojen punoitusta ja häivyttää hämähäkkisuonia. Huolella valitut hoitavat ainesosat supistavat laajentuneita kapillaareja, tuovat helpotusta ärsyyntyneelle iholle ja suojaavat sitä epäsuotuisilta sääolosuhteilta.

Couperosa-ihon terveydelle olennaisen kasvoseerumin lisäksi on myös muutamia muita ihonhoitotuotteita, jotka kannattaa sisällyttää päivittäiseen kauneusrutiiniin. Ne sisältävät mietoa, kasvipohjaista kosmetiikkaa. Käytä ei-invasiivisia puhdistusaineita ja meikinpoistoaineita, mutta mieluiten ilman mekaanisia kasvojen kuorintoja. Kun peset kasvosi, tee se hellävaraisesti - voimakas hankaaminen usein edistää verisuonien läiskiä. Hyperreaktiivista ja punoitusaltista ihoa voidaan myös rauhoittaa yrttiuutteella kuten taikapähkinävedellä, joka lisäksi edistää imunesteiden kiertoa ja on voimakas tulehdusta ehkäisevä aine.

Couperosa-iholle turvalliset hoidot

On olemassa muutamia turvallisia hoitomuotoja, jotka ovat täydellisiä couperosa-iholle. Yleisimmät niistä ovat:

LASERHOITO

Yksi suosituimmista couperosa-ihon hoitomuodoista perustuu valonsäteen suuntaamiseen rikkinäisiin kapillaareihin niiden korjaamiseksi. Tämä johtaa ihon ulkonäön näkyvään parantumiseen ja merkittävään verisuoniläiskien vähentymiseen. Kaikki tärkeät laserparametrit otetaan aina huomioon ja asetetaan huolellisesti ympäröivien solujen vaurioitumisen ehkäisemiseksi.

IONITERAPIA

Tämä hoito tähtää heikentyneiden kapillaarien vahvistamiseen, tehden niistä vastustuskykyisempiä ulkoisille ärsykkeille. Ioniterapian aikana ravinteet kuljetetaan syvemmälle ihon pintakerroksen alle ärsytyksen lievittämiseksi sekä ruusufinnin ja hämähäkkisuonten vähentämiseksi. Kevät on parasta aikaa käyttää tätä hoitoa valmistamaan ihoa kesä- ja talvikauden tyypillisesti epäsuotuisille sääolosuhteille.

KALIBROITU VALOPULSSIHOITO, eli CPL-HOITO

Ruusufinni ja hyperpigmentaatio ovat kaksi värivirhettä, jotka liittyvät vankasti couperosa-ihoon, ja ammattimainen hoito näiden ihovirheiden kirkastamiseksi on kalibroitu valopulssi. Yksinkertaisesti sanottuna valonsäde suunnataan värjäytymään ja se poistetaan kasvoista kokonaan. CPL:n suurin etu on sen välittömät vaikutukset, jotka ilmenevät tasaisena ihon sävynä.

HYDRO MIKRODERMABRAASIO

Tämä on hellävarainen kuoriva hoito, jota käytetään ihon kosteuden täydentämiseksi. Se varmistaa syvän puhdistuksen ja tehokkaan kuolleiden ihosolujen poiston. Lisäksi hydro mikrodermabrasio tunnetaan myös ruusufinnin ja värjäytymien torjujana. Tämä ei-invasiivinen hoito sopii täydellisesti couperosa-iholle.

KOTIHOIDOT COUPEROSA-IHOLLE

Muista, että jopa kehittyneimmät esteettisen lääketieteen hoidot eivät välttämättä tuota positiivisia tuloksia, jos et noudata couperosa-ihon kunnollisten hoito-ohjeiden perussääntöjä. Miedot ihonhoitotuotteet ja kasvoseerumi ovat olennaisia. Lisäksi kotona valmistetut kasvonaamiot, joilla hoidetaan hämähäkkisuonia, kannattaa ottaa huomioon oleellisena osana couperosa-ihon hoitoa. Tällaiset tuotteet ovat hellävaraisia iholle, joten voit käyttää niitä jopa kahdesti viikossa. Herkkää ihoa on myös suositeltavaa pyyhkiä kurkkumehulla ja kamomillainfuusiolla.

Couperosa-iholle sopivia ruokia

Yllättäen terveellisen ruokavalion perusperiaatteiden noudattaminen riittää rauhoittamaan couperosa-ihoa. Ehkäistäksesi verisuoniläiskiä ja ruusufinniä, sinun tarvitsee vain lisätä enemmän vihanneksia ja hedelmiä ruokavalioosi, erityisesti niitä, jotka ovat täynnä iholle tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja. Lisäksi sekä C-vitamiinilla että rutosidilla on positiivinen vaikutus ihon kuntoon, joten on suositeltavaa toimittaa runsaasti näitä ravinteita kehollesi. Toinen hyvä idea on käyttää ravintolisiä. Yleisesti ottaen on hyvä tietää, että vitamiinit ovat hyödyllisiä verisuonille, mutta tulisia ruokia, alkoholia, kahvia, voimakkaasti prosessoitua ruokaa ja kuumia juomia tulisi välttää. Energiajuomia ei myöskään suositella.

Muista, että couperosa-iho voi myös olla moitteeton - se vaatii vain enemmän huomiota ja sopivia ihonhoitotuotteita. Ole huomaavainen ihoasi kohtaan ja altista se sen kaipaamille hoidoille.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Jojobaöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö