Matalahuokoiset hiukset. Kaikki, mitä sinun tulee tietää.

Matalahuokoiset hiukset. Kaikki, mitä sinun tulee tietää.

Tässä on myytti, joka on syytä murskata: tiukasti päällekkäiset rakenteet hiuksissa eivät aina ole merkki terveistä hiuksista. Totta ei ole myöskään se, että matalahuokoiset hiukset eivät vaadi asianmukaista hoitoa, joka tyydyttää niiden tarpeet. On selvää, että jokaisella hiusten huokoisuustyypillä on omat "demoninsa", jotka ovat ominaispiirteitä, jotka erottavat tietyn hiustyypin muista. Lisäksi on kerta kaikkiaan ymmärrettävä, että vääränlainen hoito huonontaa hiusten kuntoa hiustyypistä riippumatta. Mistä tunnistat, että hiuksesi ovat matalahuokoiset? Miten hoitaa matalahuokoisia hiuksia oikein? Tämän artikkelin ansiosta opit kaiken, mitä sinun pitäisi tietää matalahuokoisista hiuksista.

Matalahuokoiset hiukset: profiili

Hiusrakenne on tiivis, koska sen kerrokset ovat hyvin lähekkäin toisiaan ja ympäröivät hiusakselia tiiviisti. Vääränlainen hoito tai sen täydellinen puuttuminen voi hetkessä häiritä tätä hydrolipiditasapainoa ja heikentää hiusta huomattavasti. Toinen matalahuokoisille hiuksille ominainen piirre on niiden kestävyys muotoilua vastaan, mikä tarkoittaa, että niiden muotoilu on vaikeaa. Tällaisia hiuksia on haastavaa hoitaa oikein, koska kaikki ravitsevat aineet, joita yrität antaa hiuksille kosmetiikan avulla, eivät ole tarpeeksi tehokkaita tunkeutuakseen niin tiiviisiin hiusrakenteisiin. Sen sijaan ne kerääntyvät hiusten pintaan. Tämä johtaa hiusten ylikuormittumiseen ja liialliseen talintuotantoon.

Lisäksi matalahuokoisista hiuksista tulee herkästi raskaita ja litteitä, koska useimmat hiustenhoitotuotteet yhdistettynä ylimääräiseen talin määrään (rasvaiset hiukset) painavat hiuksia alas. Lisäksi tämäntyyppiset hiukset kärsivät usein hilseestä. Hiuspohjaa käsitellään usein voimakkailla ja aggressiivisilla puhdistusaineilla, jotka vain lisäävät talinpoistoa, kun taas hiusten latvat - joita käsitellään samalla shampoolla - alkavat kuivua yhä enemmissä määrin. Matalahuokoiset hiukset tarvitsevat muiden hiustyyppien tapaan suojaa ulkoisten tekijöiden vahingolliselta vaikutukselta sekä liialliselta vedenhukalta, joka haihtuu hiusten sisäisistä rakenteista.

Paksun, vahvan ja melko jäykän rakenteen vuoksi matalahiuksisia hiuksia on haasteellista muotoilla. Toisin sanottuna niillä on taipumus palata luonnolliseen ulkonäköönsä melko nopeasti. Lisäksi matalahuokoisten hiusten kuivuminen ilmakuivaksi pesun jälkeen kestää kauan. Tämä johtuu hiusten kyvystä imeä itseensä enemmän vettä, joka myöhemmin jää piiloon suljettujen kerroksien alle, joka, kuten edellä mainittiin, on tyypillistä tälle hiusten huokoisuustyypille. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö hiukset voisi kuivua - ja tämä ongelma koskee erityisesti latvoja. Matalahuokoisista hiuksista puuttuu usein volyymi, koska niitä on helppo rasittaa liikaa. Lisäksi ylimääräinen talin määrä tekee hiuksista rasvaiset seuraavana päivänä (tai jopa samana päivänä) pesun jälkeen. Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, tämä hiustyyppi kärsii hilseilystä useammin kuin muut hiustyypit.

Matalahuokoisten hiusten hoito

Matalahuokoisilla hiuksilla on onneksi myös hyvät puolensa. Ne kestävät vaurioita yllättävän hyvin, joten erilaiset toimenpiteet eivät pilaa tämäntyyppisiä hiuksia yhtä nopeasti kuin muita hiustyyppejä. Lisäksi matalahuokoiset hiukset ovat luonnostaan terveet, vahvat, sileät, paksut ja kiiltävät. Tällaiset hiukset eivät vaadi intensiivistä hoitoa kuten esimerkiksi korkeahuokoiset hiukset. Tällöin käytettyjen hiustenhoitotuotteiden määrä ei vaikuta hiusten laatuun. Analysoidaanpa tämän valossa, miten ja millä matalahuokoisista hiuksista tulisi huolehtia.

Matalahuokoisille hiuksille tarkoitettu shampoo

Matalahuokoisten hiusten pesuun käytettävän shampoon tulisi useimmiten käsitellä ylimääräistä talia ja epäpuhtauksia, jotka kerääntyvät nopeasti tämäntyyppisiin hiuksiin. Muista kuitenkin, että vaikka ne ovat vahvoja ja kestäviä, on huono idea tarttua SLS:ää ja parabeeneja sisältävään intensiivisesti puhdistavaan shampooseen matalahiuksisten hiusten pesuun. Loppujen lopuksi tällaiset tuotteet ärsyttävät ja aiheuttavat allergisia reaktioita päänahassa ja kuivattavat sitä, mikä johtaa liialliseen talintuotantoon.

Jos haluat pestä matalahuokoiset hiukset, valitse shampoo, joka koostuu luonnollisista aineista, jotka samalla auttavat säätelemään talirauhasten toimintaa ja jättävät hiukset sekä vahvemmiksi että nostattavat hiusjuuria. Tällaisen tuotteen ei pitäisi myöskään koostua vain puhdistusaineista vaan myös kosteuttavista aineista. Etsi siis shampoota, joissa on seuraavia ainesosia: pantenolia, maitohappoa tai hyaluronihappoa. Sopiva shampoo antaa hallitsemattomille hiuksille kimmoisuutta, sileyttä ja pehmeyttä.

Hoitoaine Matalan Huokoisuuden Hiuksille

Todellakin, matalan huokoisuuden hiusten ravitseminen on haasteellista. Useimmat apteekin balsamit tapaavat kuormittaa tällaisia hiuksia. Itse asiassa, mitä tulee matalan huokoisuuden hiusten hoitoon, voit luopua hoitoaineiden ja naamioiden levittämisestä ja sen sijaan keskittyä hiusten öljyämiseen yrttihoitoon yhdistettynä. On ymmärrettävä, että matalan huokoisuuden hiukset eivät pidä liian suuresta määrästä proteiineja - se tekee hiuksista mattapintaiset ja jäykät, mikä vaikeuttaa muotoilua. Tällainen hius ei myöskään siedä emollienttien liiallista käyttöä, erityisesti niitä, jotka voivat jättää jäämiä hiusten pinnalle ja kuormittaa niitä (huomaa: emollientteja lisätään hiustenhoitoaineisiin öljyjen kanssa, jotka on tarkoitettu keskitason ja korkean huokoisuuden hiuksille). Lanoliinia ja glyseriiniä ei myöskään suositella matalan huokoisuuden hiusten hoitoon.

Matalan huokoisuuden hiukset pitävät minimalistisista ratkaisuista, mutta ne tarvitsevat myös kosteuden lisäystä ja detoxia, siksi sinun tulisi käyttää tehokkaita Nanoil-naamioita. Puhdista hiukset kerran viikossa tuotteiden kertymästä ja talista käyttämällä aktiivihiiltä ja valkoista savea sisältävää naamiota tai käsittele ne intensiivisesti kosteuttavalla merilevänaamiolla.

Öljyt matalahiuksisille hiuksille

Matalahuokoisille hiuksille sopivat hyvin öljyt ja voiteet, jotka kuuluvat niin sanottuun ei-kuivuvaan ryhmään, mikä tarkoittaa, että niiden molekyylit ovat suhteellisen pieniä ja koostuvat tyydyttyneistä rasvahapoista. Isot molekyylit eivät kykene tunkeutumaan tähän matalahuokoisten hiusten tiiviisti päällekkäin olevaan kynsinauhojen suojaan, joten ne eivät voi tehdä muuta kuin vain rasittaa hiuksia. Kevyet öljyt eivät ainoastaan tasapainota talintuotantoa ja jätä hiuspohjaa puhtaaksi, vaan myös keventävät hiussuortuvia, joten ne nousevat helposti juurista. Tulos? Kiiltävät ja kevyet hiukset, puhdas päänahka ilman jälkeäkään hilseestä tai seborreasta. Täydellinen työkalu matalahuokoisille hiuksille on Nanoil - se on luotu huolella valituista ainesosista (mukaan lukien muutama pienimolekyylinen öljy), jotka antavat hiuksille asianmukaista hoitoa ja upean ulkonäön.

Öljyt ja kosmeettiset voiteet, joita suositellaan matalahuokoisille hiuksille

  • Kookosöljy - sen molekyylit ovat pieniä, joten se ei paina matalahuokoisia hiuksia. Öljy lisää kimmoisuutta, ravitsee ja silottaa hiuksia. Kookosöljyn rakenne muistuttaa proteiineja, joista ihmiskeho rakentuu. Tämä aine ravitsee ja suojaa hiuskuitua antamalla sille elinvoimaa, kimmoisuutta ja kiiltoa. Lisäksi tässä öljyssä on luonnollinen aurinkosuoja - SPF 10. Kookosöljystä ja Tahitin gardenian kukista valmistettua makeraattia kutsutaan Monoi-seokseksi, joka on tunnettu siitä, että se täydentää hiuksia vedellä ja tekee niistä kimmoisat ja pehmeät.
  • Babassu-öljy - kevyt öljy ei-kuivavasta ryhmästä, joka sopii täydellisesti matalahuokoisille hiuksille. Se tehostaa hiusten kimmoisuutta, jättää säikeet pehmeiksi ja kiiltäviksi. Se pääsee helposti hiusten sisäisiin rakenteisiin, jossa se uudistaa ja suojaa säikeitä. Babassu silottaa hiuksia, helpottaa harjaamista ja muotoilua rasittamatta niitä liikaa. Lopuksi tämä öljy torjuu hiusten halkeilua.
  • Arganöljy - yksi maailman arvostetuimmista öljyistä. Poikkeuksellisen koostumuksensa ansiosta se sopii kaikille hiusten huokoisuustyypeille. Arganöljy on tunnustettu tehokkaaksi hiuksia öljyväksi aineeksi, koska se suojaa hiuksia sekä mekaanisilta että lämpövaurioilta. Sillä on antioksidatiivisia ominaisuuksia, jotka lisäävät hiusten elinvoimaisuutta ja kiiltoa.
  • Risiiniöljy - yksi yleisesti käytetyistä kauneusöljyistä. Se uutetaan Ricinus communis -pavuista, ja se palvelee heikosti huokoisia hiuksia todella hyvin. Tällä öljyllä on epätavallisia ominaisuuksia: se stimuloi hiusten kasvua, ehkäisee hiustenlähtöä ja uudistaa hiussoluja. Risiiniöljy tekee hiuksista kiiltävät ja auttaa hiusten luonnollista väriä pysymään pitkään.
  • Sheavoi - puristetaan afrikkalaisen sheapuun pähkinöistä. Sillä on erittäin ravitsevia ominaisuuksia. Sheavoi luo suojaavan kerroksen hiusten pituudelle ja torjuu kosteuden menetysongelmaa. Sama ominaisuus suojaa hiuksia lialta, savulta ja kaupunkisaasteilta. Sheavoi tekee hiuksista kiiltävät, joustavat ja sileät. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä tämä luonnollinen aine on kuuluisa siitä, että se on yksi voimakkaimmista antioksidanteista.
  • Cupuacu-voi - jota saadaan Amazonin puun siemenistä - jättää hiukset pitkään kosteutetuiksi. Lisäksi cupuacuvoi tuo helpotusta ärtyneeseen päänahkaan ja jättää hiukset elvytetyksi ja joustavaksi. Lopuksi tämä voi tekee hiuksista kiiltävät ja estää pörröisyyttä.

Mistä muusta matalahuokoiset hiukset pitävät?

Hyvin sopivien öljyjen lisäksi, jotka tässä tapauksessa olisi miellettävä yhdeksi tärkeimmistä hiuksia hoitavista aineista, kannattaa tarttua hiuspohjan kuorintavoiteisiin, yrttitisleisiin ja hiuspohjan hoitoaineisiin. Tällaiset tuotteet sisältävät joukon kasviperäisiä aineita, jotka käsittelevät talin liikasaantia. Lisäksi hyvin luonnolliset aineet tarjoavat asianmukaista hoitoa raskaille ja litteille, matalahuokoisille hiuksille. Miten yrttejä käytetään tarjoamaan matalahuokoisille hiuksille asianmukaista hoitoa?

  • Kortteet - korvaamaton kasvisterolien, orgaanisten happojen, mineraaliyhdisteiden ja piidioksidin lähde. Se vähentää hiusten haurautta, torjuu hilseilyä, lisää hiusten vastustuskykyä ja suojaa hiuspohjan infektioilta ja mykoosilta. Kortteet ehkäisevät myös seborreaa.
  • Nokkonen - tunnetaan hiusten kunnon merkittävästä parantamisesta. Koska se on monien arvokkaiden mineraalien lähde, se hidastaa hiustenlähtöä ja nopeuttaa niiden kasvua. Lisäksi nokkonen minimoi rasvaisten hiusten ongelmaa ja poistaa tehokkaasti hilseen.
  • Siperian mänty - se puhdistaa päänahkaa, vapauttaa sen pysyvistä kuolleista ihosoluista ja hiustenhoitotuotteiden kertymistä. Lisäksi se ehkäisee keratiinin ylikuormittumista hiusjuurissa, joten se torjuu hiusten haurautta. Se sisältää runsaasti proteiineja, B-ryhmän vitamiineja (vahvistavat hiusakselia) ja E-vitamiinia (voimakas antioksidantti).
  • Rosmariini - se tehostaa hiusten kiiltoa, silottaa hiussuortuvia, parantaa päänahan verenkiertoa ja nopeuttaa merkittävästi hiusten kasvua. Lisäksi rosmariini suojaa hiuspohjaa tauteja aiheuttavilta mikro-organismeilta, jotka ovat vastuussa hilseen kehittymisestä.
  • Eukalyptus - se torjuu hilseilyä, lievittää päänahan kutinaa, tasapainottaa talintuotantoa ja nopeuttaa päänahan itsestään uusiutuvia prosesseja. Muita tämän kasvin etuja ovat seuraavat: se torjuu viruksia, tehostaa päänahan verenkiertoa, stimuloi hiussoluja ja jättää hiusjuuret raikkaiksi.
  • Takiainen - se on todettu korvaamattomaksi, kun on kyse hiustenhoidosta. Yhtenä harvoista se sisältää niin paljon rikkiä, joka on yksi hiusten perusaineosista. Takiainen parantaa hiusten ulkonäköä ja kuntoa, ravitsee niitä, torjuu hilseilyä, puhdistaa hiuspohjaa ja rajoittaa hiusten ohenemista.
  • Koivu - se on hyvä vahvistamaan hiuksia. Se toimii antiseptisesti, säätelee öljyrauhasia rajoittamalla talirauhasten toimintaa, torjuu hilseilyä, hidastaa hiustenlähtöä ja rauhoittaa päänahan tulehduksia.
  • Salvia - voimakas ainesosa hiuspohjan hoitoaineissa. Tätä yrttiä suositellaan liiallisen hiustenlähdön hoitoon. Se lisää päänahan verenkiertoa ja osallistuu aktiivisesti kollageenin tuotantoon, joka vaikuttaa hiusten kimmoisuuteen ja terveyteen. Salvia stimuloi solujen jakautumista ja tiivistää verisuonia. Lisäksi se hoitaa hiusten jäykkyyttä tekemällä säikeistä pehmeät.
  • Minttu - ihmeellinen lääke latteille ja raskaille hiuksille, jotka rasvoittuvat nopeasti. Mintun ansiosta hiuksista tulee helpommin hallittavia ja ne pysyvät raikkaina pidempään. Tämä yrtti helpottaa ravitsevien aineiden imeytymistä ihoon ja sillä on antibakteerisia ominaisuuksia.

Olennainen tieto matalahiuksisten hiusten hoidosta koskee tarkkaa hiuspohjan puhdistusta, joka on usein rasvainen. Tästä syystä kerran tai kaksi kertaa viikossa on syytä tarttua joko päänahan kuorintaan tai kuorivia aineita sisältävään erityiseen shampooseen. Tämäntyyppisissä tuotteissa on jauhettuja siemeniä (pääasiassa manteleita), puhdistusentsyymejä, jotka säätelevät päänahkaa, vulkaanista savea tai/ja detoksifioivaa hiiltä. Intensiiviseen puhdistukseen tarkoitetut tuotteet sisältävät myös hoitavia aineita, kuten esimerkiksi päänahkaa kosteuttavaa ureaa sekä muita ainesosia, jotka ehkäisevät seborreaa ja rauhoittavat kutisevaa päänahkaa.

Toinen ongelma, joka liittyy matalahuokoisiin hiuksiin, on niiden hallitsematon hiustenlähtö. Saattaa olla yllättävää, että niin vahvat hiukset, jotka näyttävät olevan hyvin juurtuneita tuppeen, putoavat niin paljon, varsinkin kun ne ovat seborrean vaikutuksen alaisia. Tilanne pahenee, kun hiukset ovat jatkuvasti poissa raittiista ilmasta, mikä johtuu raskaiden kosmetiikkatuotteiden käytöstä. Tämä hiustenhoitotuotteiden komedogeeninen ominaisuus huonontaa hiussolmun kuntoa, jonka seurauksena hius liukuu pois sen follikkelista. Siksi on niin tärkeää puhdistaa päänahka säännöllisesti ja lisätä päänahan verenkiertoa.

Matalahuokoiset hiukset - vältä näitä

Ennen kaikkea pidättäydy käyttämästä erittäin vahvoja muotoilutuotteita, jotka saattavat painaa hiuksia (geelit, vahat ja pastat), öljyjä, joiden molekyylit ovat suhteellisen suuria, ja öljyjä, jotka sisältävät omega-3- ja -6-rasvahappoja - niitä suositellaan korkean huokoisuuden hiustenhoidossa. Matalahuokoiset hiukset eivät myöskään siedä raskaita, proteiinipitoisia hoitoaineita, koska ne saattavat tehdä hiuksista entistä jäykemmät. Liika pehmentävien aineiden käyttö ei myöskään hyödytä volyymin puutteesta kärsiviä hiuksia, minkä vuoksi lanoliinista ja glyseriinistä kannattaa pysyä erossa. Samasta syystä ei ole hyvä ajatus hoitaa matalahuokoisia hiuksia raskailla silikoneilla, jotka jäävät hiuksiin ja vievät niiltä pehmeyden.

Hiusten huokoisuudella on omat erityispiirteensä, jotka kertovat paljon niiden kunnosta ja määrittelevät, millaista hoitoa niille tulisi antaa. Jos siis haluat upeat ja terveet hiukset, selvitä mitä huokostyyppiä hiuksesi ovat ja hoida niitä sen mukaan. Kun onnistut vastaamaan kaikkiin hiustyyppisi tarpeisiin, huomaat uskomattoman nopean hiusten ulkonäön paranemisen. Näin pääset nauttimaan terveistä ja elinvoimaisista hiuksista.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Jojobaöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö