Yksinkertainen kookosöljy - monipuolinen suoja hiuksille, jotka kaipaavat vahvistusta

Yksinkertainen kookosöljy - monipuolinen suoja hiuksille, jotka kaipaavat vahvistusta

Vaikka tunnemme kookosöljyn hyvin, meidän tulisi oppia siitä vielä enemmän. Kookosöljystä on paljon epävarmaa ja ristiriitaista tietoa. Käytämme sitä keittiössä ja kylpyhuoneessa. Se on monipuolinen tuote, jolla on paljon eri hyötyjä. Kookosöljyn koostumus - monipuolinen kyllästettyjen rasvahappojen ja arvokkaiden vitamiinien yhdistelmä - tekee siitä yhden parhaimmista öljyistä, tarjoten monipuolisia terveyshyötyjä.

Se uutetaan suosituista kookospalmuista (Cocos Nucifera). Sanskritin kielellä ne ovat puita, jotka tyydyttävät kaikki tarpeet, kun taas malaijinkielisessä kookos tarkoittaa tuhatta käyttötarkoitusta täyttävää puuta. Tämä selittää, miksi Etelä-Aasian ja Pohjois-Amerikan kookospalmua käytetään niin usein kosmetiikkateollisuudessa. Erittäin arvokas kookosöljy puristetaan niin kutsutusta kookoksen koprasta. Kookosöljyn hyödyt ovat tunnettuja maailmanlaajuisesti. Mielenkiintoista on, että jokainen kookospalmun osa on hyödyllinen, myös elintarviketeollisuudessa, kuten kookosvesi, kookosmaito ja kookoshiutaleet.

Kookosöljy (INCI):

Cocos Nucifera Oil

Luonnollinen kookosöljy, joka on uutettu kookospähkinöistä, on valkoista ja kiinteää huoneenlämmössä. Se sulaa 20-28°C:ssa, joten sitä kutsutaan usein kasvirasvaksi. Se on täydellinen tuote hiusten öljyhoitoon, vaikka sen paksu koostumus vaikeuttaakin levittämistä. Siksi meidän tulisi etsiä kookosöljyä, jota on lisätty kosmetiikkatuotteisiin. Kookosöljy on suosittu kauneustuotteiden komponentti, koska se ei häiritse niiden koostumusta; se ainoastaan rikastuttaa niitä arvokkailla ominaisuuksilla.

Raaka tai jalostettu kookosöljy

Raaka vs. jalostettu kookosöljy - jos tämä on koskaan käynyt mielessäsi, käydään sitä tarkemmin läpi. Jalostusprosessi sisältää epäpuhtauksien poistamisen kasviperäisistä tuotteista. Jalostettu kookosöljy toimii ehdottomasti paremmin ruoanvalmistuksessa, koska siinä ei ole voimakasta aromia ja se on kirkasta. Öljy on erinomainen esimerkiksi ruoan paistamiseen. On kuitenkin pidettävä mielessä, että jalostusprosessi poistaa joitain ravintoaineita kookosöljystä. Siksi raakaa kookosöljyä tulisi käyttää kauneudenhoidossa. Raaka vs. jalostettu kookosöljy - tällainen dilemma on helppo ratkaista. Käytä aina raakaa öljyä kosmeettisiin tarkoituksiin ja jalostettua öljyä ruoanlaittoon.

Kookosöljy - käyttötarkoitukset

Kookosöljyn käyttö keittiössä on todennäköisesti kaikkein yleisintä. Se saa paljon negatiivisia mielipiteitä, koska se koostuu pääasiassa rasvahapoista, joiden väitetään olevan epäterveellisiä keholle. Todellisuudessa, jos käytämme kookosöljyä kohtuudella, se ei kerry rasvana vaan antaa energiaa ja polttaa kaloreita. Siksi se on erittäin suosittu laihdutustuote.

Kookosöljy toimii myös kauneudenhoidossa loistavasti. Se on erinomainen yksittäisenä kosmeettisena tuotteena tai osana muita tuotteita. Sitä käytetään ihon ja hiusten tuotteiden valmistuksessa - se toimii pohjana tai lisäaineena, joka vastaa suojasta ja kosteudesta. Kookosöljyä voidaan myös käyttää silmänympärysvoiteena tai lisänä itse tehtyihin kosmetiikkatuotteisiin. Sitä voi löytää Nanoil-tuotteista, kuten matalahuokoisten hiusten Nanoilista ja keskihuokoisten hiusten Nanoilista. Valmiiksi valmistetun hiusöljyn ostaminen täydellisellä öljyjen koostumuksella on loistava vaihtoehto aikaa vieville kotitekoisille tuotteille.

Kookosöljy kosmetiikassa - hyödyt

Kookosöljyllä on poikkeuksellisen runsas ja mielenkiintoinen koostumus. Ei ole yllättävää, että kookosöljy saa ylistäviä arvosteluja ja sitä löytyy apteekeista sekä luonnonkaupoista. Kookosöljyn suosio johtuu erinomaisista ainesosista. Yli 50% kookosöljystä koostuu tyydyttyneestä lauriinihaposta, joka kuuluu erikoisrasvojen ryhmään (keskipitkät triglyseridit - helpommin sulavat). Sisältääkö kookosöljy omega-3-rasvahappoja? Ei merkittävissä määrin. Raaka kookosöljy koostuu pääasiassa tyydyttyneistä rasvahapoista.

Lisäksi kookosöljy on B-vitamiinien, kuten B1-, B2-, B3- ja B6-vitamiinien, sekä infektioita torjuvan C-vitamiinin ja antioksidanttisen E-vitamiinin lähde. Siitä löytyy myös arvokasta foolihappoa, joka on tärkeää raskaana oleville naisille. Kookosöljy sisältää kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa, fosforia ja sinkkiä. Siksi se on niin suosittu kauneudenhoidossa - ihon- ja hiustenhoitoon.

Kookosöljy ihonhoidossa

Kun puhumme kookosöljyn ominaisuuksista, meidän on mainittava sen erinomaiset hyödyt ihonhoidossa. Se omaa voimakkaan antibakteerisen ja sienen vastaisen vaikutuksen, minkä vuoksi sitä käytetään ihottumien, ekseeman, haavojen ja naarmujen hoidossa sekä aknen hoidossa, koska se parantaa ihon kuntoa. Se kosteuttaa, jättäen ihon sileäksi ja täydellisesti ravituksi. Kookosöljy edistää myös tehokkaasti ihon uudistumista.

Kookosöljyn hyödyt hiuksille

Kookosöljy ravitsee paitsi vartalon ihoa myös päänahkaa. Se pitää ne terveenä ja tunkeutuu syvälle ihoon. Tämän seurauksena se parantaa päänahan kuntoa myös kehittyneiden hiusten kemikaalikäsittelyjen jälkeen. Kookosöljy toimii hiustenhoidossa sen ominaisen rakenteensa ansiosta. Ensinnäkin, se vaikuttaa tehokkaasti päänahkaan ja hiustuppeihin, mikä johtaa selvästi vahvempiin hiuksiin. Toiseksi, kookosöljy toimii erinomaisesti hiusnaamiona. Se rakentaa hiuksia, silottaa niitä ja estää hiuksia katkeilemasta, lisää pehmeyttä ja kiiltoa, kosteuttaa täydellisesti, helpottaa hiusten selvittämistä ja suojaa herkkiä hiuskuituja.

Kookosöljy hiustenlähtöön

Sanotaan myös, että kookosöljy on loistava tuote hiuksille, jotka ovat alttiita hiustenlähdölle. Se on osittain totta. Jos käytät sitä säännöllisesti ja oikein, se pystyy merkittävästi vahvistamaan hiustuppeja ja tekemään niistä tiukemmin juurtuneita hiusfollikkeleihin. Jos jätät kookosöljyn hiuksiin yön yli ja huuhtelet sen pois aamulla, hiuksistasi tulee säteilevät ja pehmeät. Hiustupit vahvistuvat, ja hiustenlähtö vähenee vähitellen jokaisen hiustenpesun myötä.

Kookosöljy - mikä hiustyypille sopii?

Kookosöljy on ihanteellinen matalahuokoisille hiuksille suuren tyydyttyneiden rasvahappojen pitoisuuden vuoksi, jotka toimivat parhaiten tämän hiustyypin rakenteelle. Tutkimukset osoittavat, että kookosöljy sopii myös muille hiustyypeille sen suojaavien, kosteuttavien ja ravitsevien ominaisuuksien ansiosta. Esimerkiksi se toimii keskihuokoisissa hiuksissa tai hiuksissa, jotka ovat alttiita hiustenlähdölle. Parasta kuitenkin on etsiä kookosöljyä hiustenhoitotuotteista, joissa se on sekoitettu muiden öljyjen kanssa.

 

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Risiiniöljy
Hiusnaamio keratiinilla
Jojobaöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö