Luonnon elementtien ihmeellinen voima – vesi & hiustenhoito

Luonnon elementtien ihmeellinen voima – vesi & hiustenhoito

Tavallisesti emme ajattele veden kauneushyötyjä. Vai mitä? Tiedätkö sinä, miten vesi vaikuttaa hiuksiisi? Tutustu nyt tarkemmin, mitä olet velkaa pienille vety- ja happimolekyyleille. Hiusten viisaasti kosteuttaminen on helppo tapa lisätä niiden elinvoimaisuutta.

Veden määrän raju väheneminen merkitsee kauniin ulkonäön loppumista. Meitä ympäröivällä vedellä on valtava vaikutus ulkonäköömme. Miten niin? Tieto siitä, miten vesi vaikuttaa hiuksiin, on olennaisen tärkeää, jotta voidaan välttää yksi yleisimmistä kauneusongelmista - äärimmäisen kuivat, vaurioituneet ja hauraat hiukset. Tiedätkö veden merkityksen hiustenhoidossa? Tutustu veden eri puoliin ja opi käyttämään sitä viisaasti!

MITEN VESI VAIKUTTAA HIUKSIIN?

Noin 10 % hiuksista koostuu vedestä - tämän tason pitäminen kannattaa. Prosenttiosuus tuntuu pieneltä, mutta se riittää pitämään hiukset kunnossa. Se vastaa solujen välisten sidosten ominaisuuksista, jotka ovat kuin sementtiä koko hiusten rakenteelle. Nämä sidokset muodostuvat pääasiassa keramideista, jotka muistuttavat nestekiteitä. Ne pystyvät imemään suuria määriä vettä. Tämän ansiosta hiukset ovat kimmoisat ja elinvoimaiset.

Viisi keskeistä faktaa hiuksista ja vedestä:

  1. Hiusten huuhteleminen kylmällä vedellä mahdollistaa hiusten kerroksien sulkemisen ja tasoittamisen.
  2. Vesi on luonnollinen pohjustusaine, joka helpottaa hiusten muotoilurutiinia.
  3. Se on luonnollinen aine, joka myös parantaa ravinteiden imeytymistä.
  4. Puhdas vesi ei sisällä hiuksia vahingoittavia ainesosia.
  5. Vesi stimuloi hermopäätteitä ja lisää hiustupen elinikää.

Miten suolainen vesi vaikuttaa hiuksiin?

Valitettavasti merivedellä ei ole hiuksia rauhoittavia ominaisuuksia, joten kesäkylvyillä meressä on yleensä huono vaikutus hiusten kuntoon. Veteen sisältyvä merisuola jättää hiukset hyvin kuiviksi ja kiihdyttää voimakkaasti veden menetystä. Kosketuksen välttäminen meriveden kanssa on paras ratkaisu, mutta voit myös vähentää haitallisuutta huuhtelemalla hiukset puhtaalla vedellä kylvyn jälkeen, käyttämällä suojaavaa kosmetiikkaa tai tekemällä hiusöljyhoitoja.

Miten kova vesi vaikuttaa hiuksiin?

Veden kovuus on sen ominaisuus, joka johtuu kalsium- ja magnesiumionien läsnäolosta. Ne muodostavat kalkkia, joka laskeutuu esim. vedenkeittimen pohjalle. Harmi, että kovalla vedellä on huono vaikutus myös hiuksiin - sen pintajännitys on suurempi, joten lian poistaminen ei ole helppoa, kun taas pesun aikana esiintyvät elementit vaativat vahvempien pesuaineiden käyttöä. Siitä seuraa kuivumista ja ärsytystä, ja näin ollen - hilseilyä tai hiustenlähtöä. Jos käytät mietoa shampoota ja kovaa vettä, saatat kohdata ennen pitkää rasvoittuvat hiukset, koska ne ovat painavat ja peittyvät tuotekertymiin.

HIUSTEN KUIVUMINEN

Hiusten kosteusvaje voi aiheuttaa peruuttamattomia ja pysyviä seurauksia - hiusten katkeilua, karheutta, halkeilua, kimmottomuutta ja elotonta sävyä. Myös päänahka kärsii - se ärtyy ja altistuu kuivuessaan hilseilylle. Meidän on varmistettava, että hiusten kosteustasapaino on aina sopivalla tasolla. Tarkista, miltä kuivien hiusten hoitorutiinin pitäisi näyttää.

Kosteuden liiallinen haihtuminen johtuu useimmiten talirauhasten häiriintyneestä toiminnasta - ne erittävät liian vähän talia, joka on luonnollinen suoja kosteuden menetykseltä. Hiusten kuivumiseen on kuitenkin paljon muitakin syitä:

  • kovat sääolosuhteet (aurinko, tuuli),
  • hiusten liiallinen pesu,
  • liian voimakkaiden shampootuotteiden käyttö,
  • hiusten vaalennus tai värjäys,
  • väärä föönaustekniikka.

MITEN KOSTEUTTAA HIUKSIA?

Tiesitkö, että hiuksia ei voi kosteuttaa pelkällä vedellä?

Veden tarjoaminen hiuksille esim. pesun yhteydessä ilman hiustuotteita ei hyödytä mitään. Vesi haihtuu yhtä nopeasti kuin se imeytyi. Vaikutus? Vielä kuivemmat hiukset! Tarvitset kosteuttavia ja pehmentäviä aineita - vettä sitovia ainesosia, jotka muodostavat hiusten pinnalle huokoisen, oklusiivisen kerroksen. Se kannattaa muistaa päivittäisessä hiustenhoitorutiinissa. Käytä siksi esim. veden ja ylimääräisten ainesosien seosta:

  • sitruunaseos tekee hiuksista kevyemmät ja vähentää hiustenlähtöä,
  • hunaja parantaa kosteutta, ravitsee ja korjaa,
  • vesi, jossa on etikkaa värikäsitellyille hiuksille, sulkee hiusten kerroksia ja tekee väristä pitkäikäisemmän,
  • vesi, jossa on ruokasoodaa, puhdistaa syvästi ja vähentää rasvaisuutta.

Tavallisen veden sijasta voit kokeilla muita vesityyppejä tai hydrosoleja. Ne puhdistavat ja kosteuttavat paljon paremmin, koska ne sisältävät joukon muita hoitavia ainesosia. Tässä ovat parhaimmat:

Koivuvesi hiuksille - raikastaa hiuspohjaa ja vahvistaa hiussoluja, joten se sopii rasvoittuville tai putoaville hiuksille. Koivuveden säännöllinen käyttö hiuksiin minimoi hilseilyä ja vaikuttaa hiusten kasvuun. Se johtuu suurista määristä vitamiineja, kivennäisaineita, tanniinia, fytosteroleja, aminohappoja, flavonoideja jne. Koivuvesi antaa parhaat hyödyt, kun se kerätään keväällä - koivut siirtävät ravinteita juurista silmuihin. Koivuveden valmistukseen käytettävä mehu on ravinteikkainta tähän vuodenaikaan. Käytä koivuvettä hiuspohjavoiteena saadaksesi parhaan hiusten kasvun ja hoitavan vaikutuksen. Hiero sitä yksinkertaisesti muutaman minuutin ajan pesun jälkeen.

Riisivettä hiuksille - päivittää hiustenhoitoa, vahvistaa hiussoluja, silottaa, lisää kiiltoa ja parantaa kimmoisuutta. Tämän veden sisältämä inositoli korjaa vaurioituneita hiuksia, suojaa niitä uusilta vaurioilta ja pysyy hiuksissa myös huuhtelun jälkeen. Inositolin lisäksi riisivesi sisältää runsaasti E-vitamiinia, B-ryhmän vitamiineja ja aminohappoja. Se nopeuttaa päänahan verenkiertoa ja hidastaa ikääntymisprosesseja, joten se tekee hiuksista vahvemmat, paksummat ja terveemmät. Riisivesi toimii hiustenhoidossa intensiivisemmin, kun annat sen käydä - hieman hapan vesi on rikkaampi ikääntymistä ehkäisevissä aineissa. Miten sitä käytetään? Kaada riisi kiehuvaan veteen ja laita se hetkeksi sivuun, jotta se luovuttaa ravinteensa veteen. Kun vesi jäähtyy, se toimii parhaiten huuhtelunesteenä. Ole varovainen! Älä koskaan huuhtele hiuksia heti riisin keittämisen jälkeen, koska se sisältää yleensä haitallista suolaa.

Ruusuvesi hiuksille - pitää hiukset kosteutettuina, ehkäisee staattisuutta, lisää kiiltoa, tasoittaa pintaa ja parantaa kimmoisuutta. Se myös päällystää hiukset kauniilla tuoksulla. Ruusuvedellä on sävyttäviä ja kirkastavia ominaisuuksia, ja se säilyttää ihon luonnollisen pH:n. Miten ruusuvettä käytetään hiustenhoidossa? On olemassa kolme tapaa. Ruusuvesi on loistava hiusvoide (hiuksiin jätettävä hoitoaine tai hajuvesi) - suihkuta sitä kuiviin tai kosteisiin hiuksiin heti pesun jälkeen tai päivän aikana. Toinen tapa on huuhdella hiuksia ruusuvedellä hiusläikkien taltuttamiseksi - voit sekoittaa sitä omenaviinietikkaan.

Terminen vesi hiuksille - rauhoittaa hiuspohjan ärsytystä, ehkäisee hilseilyä, lisää säihkettä ja kimmoisuutta säikeisiin. Se sisältää runsaasti piitä ja sinkkiä - hiusten vahvistamiseen ja jälleenrakentamiseen tarvittavia mineraaleja. Mielenkiintoista on, että lämpövesi vähentää kovan veden haitallisuutta ja siten vähentää päänahan ärsytystä ja kuivuutta. Tuotteen kaksi yleisintä muotoa ovat lämpövesisuihke ja lämpövettä sisältävä shampoo (palauttaa päänahan ja hiusten kosteuden).

Kookosvesi hiuksille - ravitsee ja palauttaa kosteuden kuivimpiinkin hiuksiin sekä on ihanan tuoksuinen. Mistä kookosvesi koostuu? Ennen kaikkea glukoosista ja fruktoosista (hellävaraisesti tasoittavat sokerit), antioksidantti C-vitamiinista ja vahvistavista B-ryhmän vitamiineista. Mukana on myös mineraaleja ja aminohappoja, jotka auttavat pitämään päänahan kosteana. Kookosvesi parantaa hiusten kuntoa näkyvästi, ja se on suosittu hiustenlähtöä ehkäisevä hoito. Tuore vesi on parasta - suoraan kookospähkinästä. Sitä on mahdotonta käyttää liikaa; jos haluat tehostaa vaikutuksia, käytä sitä yksinkertaisesti useammin. Kypsästä hedelmästä uutettu kookosvesi sisältää enemmän proteiinia, joten ole varovainen, ettet proteinoi hiuksiasi liikaa.

HIUSTEN VAALENTAMINEN VETYPEROKSIDILLA

Vetyperoksidilla tehtävä hiushuuhtelu on DIY-tapa saada vaaleat hiukset. Miten vaalentaa hiukset vetyperoksidilla? Verkossa on paljon oppaita, mutta ennen päätöksen tekemistä vertaillaan plussia ja miinuksia.

Vetyperoksidi on todella tehokas hiuksia kirkastava aine - sekoita se vain puhtaaseen veteen (suhteessa 1:1) ja suihkuta säännöllisesti juuri pestyihin hiuksiin. Silti kauneinkaan vaalean sävy ei ole sivuvaikutusten arvoinen. Aiheuttaako vetyperoksidi hiusvaurioita? Kyllä, se aiheuttaa. Se tekee hiuksista hyvin kuivat, johtaa hiusten halkeiluun, katkeamiseen ja elottomuuteen. Säännöllisesti käytettynä se voi jättää hiukset usean kuukauden kestävään korjaushoidon tarpeeseen.

SADEVESI HIUKSILLE

Sadevedellä tehty hiushuuhtelu on toinen hiustenhoitotrendi, jota ei voi ohittaa, kun puhutaan veden merkityksestä säikeille. Tämä menetelmä on tunnettu jo iät ja ajat, ja se on tekemässä paluuta. Tavallisesti vältämme hiusten altistamista sateelle, koska tällaisen seikkailun jälkeen meille jäävät  kiharat ja sotkuiset hiukset.

Sadeveden sanotaan vaikuttavan positiivisesti hiuksiin, joten jotkut naiset keräävät sadevettä tarkoituksella käyttääkseen sitä hiustenhoitorutiineissa. Esimerkiksi hiusten pesuun, huuhteluun tai suihkutteluun. Tämän seurauksena hiukset ovat pehmeät, sileät ja helpommin muotoiltavissa. Valitettavasti sadevedellä on myös huono vaikutus hiuksiin - se hankaloittaa harjaamista, aiheuttaa takkuja ja siitä jää ominainen tuoksu. Nykyään on vaikea saada hyvälaatuista sadevettä. Se kerää yleensä kaikenlaisia myrkkyjä ja saasteita, jotka siirtyvät suoraan hiussolmuihimme.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Lämpösuojasuihke
Arganöljy
Jojobaöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö