Hiusten maailma. Osa 1: aasialainen hiustenhoito

Hiusten maailma. Osa 1: aasialainen hiustenhoito

Kauniit hiukset ovat eräänlainen heikkous jokaiselle naiselle maailmassa - riippumatta siitä, millä pituus- tai leveysasteella hän elää. Useimmille naisille se on yksinkertaisesti vain pelkkä halu huolehtia hiuksista ja tapa ilmaista itseään, kun taas toisille hiustenhoito on joko rituaalinen tapa tai yksinkertaisesti auttaa määrittelemään omaa identiteettiään. On myös niitä, joiden hiustenhoitotekniikat määräytyvät omintakeisten uskonnollisten vaatimusten mukaan. Oli syy mikä tahansa - hiukset ovat aina valokeilassa ulkonäkönsä ja terveytensä puolesta. On todella hienoa, miten paljon voimme oppia hiuksista maailman eri alueilla asuvilta naisilta. Haluatko tietää, miltä hiustenhoitorituaalit näyttävät ympäri maailmaa? Jatka artikkelin lukemista. Lupaamme, että saat siitä todellista inspiraatiota.

Hiukset eri maailmankolkissa - Osa 1 - Aasia

Mitä voimme oppia hindulaisilta, japanilaisilta tai venäläisiltä naisilta?

Aasialainen hiustenhoito - Kiina

Miten kiinalaiset naiset hoitavat hiuksiaan - Yin Yang, kauniisti tuoksuvat kuusenkerkät ja mahtava ginseng-juuri

Kiinalaiset naiset ovat kuuluisia tyrmäävistä hiuksistaan, ja itse hiustenhoitoon he suhtautuvat hyvin vakavasti. Kauniiden hiusten salaisuus on valtava määrä yrttejä yhdistettynä hiustenhoitoon, joka on saanut inspiraationsa kahdesta vastakkaisesta voimasta eli yinistä ja yangista. Ensimmäisen voiman mukaan hiukset tarvitsevat tukea, jota niille pitäisi antaa ulkopuolelta. Lyhyesti muotoiltuna se liittyy hiusten ja niiden juurien ravitsemiseen. Toinen voima, vastakkainen ajatus, käsittelee "myrkyllistä lämpöä", joka leviää kaikkialle kehossamme. Juuri tuo lämpö edustaa tulehdusta, joka voi johtua esimerkiksi epätasapainoisen ruokavalion noudattamisesta. Jos jompikumpi voima, olipa kyseessä sitten yin tai yang, on häiriintynyt, tilanne vaatii välitöntä ja asianmukaista korjausta, joka on parasta tehdä pitkään tunnettujen aineiden avulla.

 • Hijiki - eräänlainen ruskean levän laji (useimmiten se on saatavana jauhemaisessa muodossa, joka on sekoitettava joko veteen tai haudutettuihin yrtteihin; niitä lisätään usein luonnollisena ainesosana moniin kosmetiikkatuotteisiin). Hijiki sisältää runsaasti kuitua, rautaa, magnesiumia ja kalsiumia. Periaatteessa kuivaa levää voidaan liottaa veteen, valuttaa ja sekoittaa sauvasekoittimella, jolloin saadaan tahnaa, jota voidaan käyttää hiuksiin (eräänlainen hiusnaamio).
 • Vehnänoras - siinä on uskomaton määrä vitamiineja ja kivennäisaineita. Kiinalaiset eivät suosi vehnänorasta ainoastaan sen kaunistavien ominaisuuksien vuoksi, vaan myös tasapainoisen ruokavalion osana. Vehnänoras tuottaa jopa 30 kertaa enemmän B1-vitamiinia ja kalsiumia kuin maito sekä jonkin verran enemmän C-vitamiinia ja karoteenia kuin pinaatti. Yleensä kiinalaiset naiset käyttävät vehnänorasta sekä kosmetiikkatuotteena että vitamiinipommien osana. Lisäksi vehnänoraksesta uutettua mehua voidaan käyttää hiustenpesuaineena tai päänahan hoitoaineena. Sitä sekoitetaan usein muihin arvokkaisiin kasviaineisiin, esimerkiksi yhdistettynä jauhettuun hijikilevään. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, mainitsemme, että vehnänorasta käytetään usein hiusten ja päänahan puhdistamiseen.
 • Aitalikusteri - se on öljykasveihin kuuluva kasvi; sen uute edistää hiusten kasvua. Lisäksi tämä aine stimuloi yiniä, joten se lisää energiaa, vahvistaa hiussoluja ja stimuloi päänahan verenkiertoa.
 • Kuusama - tämä kukkiva köynnöskasvi, joka tuoksuu ihastuttavalta, on erittäin suosittu Kiinassa. Sitä on saatavilla hoitoaineina ja hiustenpesuaineina. Sitä lisätään usein luonnollisiin hiustenhoitotuotteisiin, sillä kuusama vastaa muustakin kuin vain hiusten miellyttävästä tuoksusta. Tämä kasvi pystyy myös lisäämään hiuksiin keveyttä, sileyttä ja kiiltoa.
 • Ginseng - ginsengin juuri on todellinen hitti paitsi kauneuden alalla myös useimmiten laajalla hyvinvoinnin alalla. Kiinalaiset suhtautuvat tähän kasviin kunnioittavasti, koska se on yksi niistä aineista, joka sisältää voimakkaita nuorentavia ominaisuuksia ja torjuu jopa syöpäsoluja. Lisäksi ginseng-uute tukee proteiinisynteesiä, joka on välttämätöntä myös hiusten uudistumiselle (stimuloi verenkiertoa päänahassa, mikä vahvistaa hiusmatriisia). Lisäksi se kuuluu tehokkaimpien antioksidanttien ryhmään. On syytä mainita, että ginseng sisältää saponiineja, jotka tunnetaan myös nimellä ginsenosidit, glykosideja, vitamiineja (B1, B2, C), proteoglykaaneja - panaxaneja ja aminohappoja. Se edistää suoraan hiusten uudistumisprosessia ja hidastaa hiuspohjan ikääntymistä, josta puuttuu kimmoisuutta.
 • Vesitatar - Kiinassa tämä kasvi tunnetaan nimellä Fo Ti (He Shou Wu). Kiinalainen lääketiede luokittelee vesitatarin aineisiin, joilla on voimakkaita kosteuttavia ja nuorentavia ominaisuuksia. Lisäksi hiuksiin levitettynä se parantaa hiussolujen elinvoimaisuutta ja ylläpitää hiuspohjan pH:ta (se tasapainottaa talintuotantoa ja vähentää talinpoistoa). Lisäksi tämä kasvi puhdistaa hyvin päänahkaa ja vahvistaa luonnollista hydrolipidiesteetä.

Aasialainen hiustenhoito - Intia

Miten hindunaiset hoitavat hiuksiaan - öljyäminen, henna ja Ayurvedan salaisuudet

Hindunaiset perustavat hiustenhoitonsa ja itserakkautensa muinaiseen, perinteiseen lääketieteeseen nimeltä Ayurveda. Tämän lääketieteen salaisuudet on kirjoitettu pyhään kirjaan, joka sisältää alkukantaisia vinkkejä ja reseptejä sekä lääkintä- että kosmetiikkatarkoituksiin. Juuri tästä kirjasta hindunaiset ottavat inspiraationsa - he pitävät Ayurvedaa eräänlaisena kauneusorakkelina. Kaikki tämän lääkkeen tarjoamat reseptit toimivat ihmeellisellä tavalla - ajatelkaa vain Intiassa asuvien naisten kauniita, kiiltäviä hiuksia.

 • Kookosöljy - Intiassa tämä öljy on oikean hiustenhoidon ydin. Kookosöljyä käsitellään perusaineena ja sitä käytetään harvoin yksinään. Hindunaiset uskovat, että kookosöljy toimii paremmin yhdistettynä yrtti- tai kukkauutteisiin, jotka pystyvät tehostamaan öljyn vaikutusta. Lisäksi kun kookosöljy sekoitetaan kasviuutteisiin, syntyy eräänlainen läpäisemätön seos, joka ei ainoastaan kaunista, vahvista ja suojaa hiuksia, vaan myös nopeuttaa niiden kasvua ja korjaa hiusten sisäisiä rakenteita (se tunkeutuu hiusmatriisiin saakka). Tästä syystä kookosöljy esiintyy usein makeraattina, johon on liotettu muita arvokkaita kasviuutteita. Tämän menettelyn ansiosta kaikki arvokkaat aineet jäävät kookosöljyyn.
 • Amla - tunnetaan myös nimellä intialainen karviaismarja. Amla-puut ovat korkeita ja niiden hedelmät ovat hieman isompia kuin eurooppalaisen karviaisen hedelmät, mutta väriltään ja rakenteeltaan molemmat kasvit muistuttavat toisiaan. Erilaisia ovat kuitenkin molempien kasvien ominaisuudet. Esimerkiksi amlaa pidetään ihmeellisenä lääkkeenä oheneviin ja heikkoihin hiuksiin, jotka eivät tahdo kasvaa. Lisäksi amla vahvistaa hiussoluja ja parantaa päänahan verenkiertoa. On myös syytä mainita, että amla tuottaa lämmittävää vaikutusta, lisää energiaa ja vaikuttaa päänahan soluihin. Tämän seurauksena se stimuloi myös hiusten juuria, joten ne alkavat toimia paremmin ja tehokkaammin. Tämä johtaa hiusten kasvun nopeutumiseen.
 • Brahmi - toinen mahtava, kaunistava ja parantava yrtti, joka kuuluu Ayurvedaan. Hindunaiset käyttävät brahmia sekoittamalla sitä luonnollisiin öljyihin ja levittämällä niitä hiuksiin ja useimmiten myös suoraan päänahkaan. Tämä yrtti palvelee hyvin etenkin tummia hiuksia, koska se tehostaa niiden luonnollista väriä. Lisäksi brahmi ehkäisee hiusten ohenemista, tukee hiussolujen omaa uudistumisprosesseja, torjuu hilseilyä ja suojaa hiuksia vaurioilta.
 • Bringaraj - Eclipta Alban jauhettuja lehtiä ei lisätä vain öljyihin vaan myös kaikenlaisiin pesuaineisiin, hoitoaineisiin, shampooseihin ja balsameihin. Totuus on, että bringaraj palvelee hiuksia hyvin, jos sitä levitetään hiuksiin niiden öljyämistä varten. Tässä muodossa käytettynä bringaraj vahvistaa hiuspohjaa, stimuloi hiusjuuria, auttaa niitä juurtumaan paremmin hiuspohjaan ja ehkäisee liiallista hiustenlähtöä.
 • Hennan lehdet - se on lahja, jota lukemattomat naiset ympäri maailmaa rakastavat. Henna on vaihtoehto väriaineille ja muille hiusten värjäykseen tarkoitetuille kemiallisille tuotteille. Luonnollista ja turvallista - se ei vahingoita hiuksia. Hindunaiset väittävät, että henna ei ainoastaan tehosta hiusten väriä vaan myös parantaa säikeiden kuntoa. Siksi nekin, jotka eivät ole kiinnostuneita hiusten värin vaihtamisesta, levittävät hennaa jatkuvasti hiuksiinsa, jotta hiukset saisivat kiiltoa, tasoittuisivat ja saisivat elinvoimansa takaisin. Kaiken kaikkiaan henna pystyy värjäämään hiuksia, hoitamaan ja parantamaan niiden kuntoa.
 • Neempuu - puu, jonka Ayurveda on luokitellut todelliseksi ihmeeksi. Hindunaiset pitävät tätä puuta lähes pyhänä, koska sekä tästä kasvista uutettu öljy että sen puusta tehdyt kammat nopeuttavat hiusten kasvua, tekevät hiuksista paksummat ja hidastavat liiallista hiustenlähtöä. On syytä huomauttaa, että neem-öljyn teho on niin suuri, että sitä on laimennettava muilla öljyillä, kuten kookos- tai manteliöljyllä, jotta vältytään ärsytykseltä. Lisäksi se on hyvä desinfioimaan päänahkaa ja torjumaan hilseilyä. Se myös tehostaa verenkiertoa ja hoitaa ihon pH-tasoa. Öljy kykenee vahvistamaan hiuksia niiden juurista alkaen ja edistämään niiden nopeampaa kasvua. Kun kyseessä on neemipuusta valmistettu kampa, sitä pidetään periksiantamattomana hiustyökaluna, koska se hieroo päänahkaa käytön aikana. Mainittakoon myös, että hindunaiset uskovat, että neemikampa kiihdyttää hiusten kasvua ja vahvistaa hiuksia.

Aasialainen hiustenhoito - Japani

Miten japanilaiset naiset hoitavat hiuksiaan - kameliaöljy, tsubakiöljy ja bambuuute

Japanilaisille naisille oikeaoppisen hiustenhoidon ydin on puhdas päänahka. Heille on mahdotonta saada terveitä hiuksia pitämättä päänahkaa puhtaana. Ei ihme, että japanilaiset kosmetiikkamarkkinat ovat täynnä päänahan kuorintoja, puhdistusnaamioita ja luonnollisia öljyjä, jotka eivät ainoastaan tee hiuksista vahvempia vaan myös hoitavat päänahkaa. Tämän ansiosta päänahan verenkierto ei häiriinny ja solut ovat jatkuvasti alttiina hapelle. Hiuksista tulee hyvin juurtuneita ja ne pystyvät paremmin imemään kaikki aktiiviset ja ravitsevat aineet. Päänahka voidaan puhdistaa joko käyttämällä erilaisia erikoisshampoita, joiden teho perustuu luonnollisiin aineisiin, tai käyttämällä erityistä päänahan kuorintaa. Monien japanilaisten hiustuotteiden tärkein puhdistusaine on tulivuoren laavasta saatu jauhe. Lisäksi japanilaiset naiset käyttävät mielellään öljyjä hiuksiinsa. Suosituimpia hiusten öljyhoitoon käytettäviä aineita ovat kameliaöljy ja tsubakiöljy. Kun puhutaan japanilaisista kauneusrutiineista, on mainittava, että naiset pyrkivät välttämään aurinkoa. Miksi näin? Lyhyesti sanottuna he uskovat, että hiukset eivät ansaitse altistua haitalliselle UV-säteilylle; lisäksi valkoiset, lähes kalpeat kasvot välttävät näin ikääntymisen merkit paremmin. Lisäksi japanilaiset naiset rakastavat kaikkia mahdollisia yrtti- ja kukkaisia hiustenhoitoaineita, jotka vahvistavat hiuksia ja ehkäisevät kuivuutta. On myös syytä mainita, että japanilaiset naiset eivät pidä kosmetiikkaan lisättyä alkoholia haitallisena ainesosana. Itse asiassa he uskovat, että alkoholi lämmittää hiuspohjaa ja lisää sen imeytymisnopeutta (iho kuljettaa ravitsevat aineet nopeammin hiusten sisäisiin rakenteisiin). Lisäksi Japani on edelläkävijä hiustrendeissä - yksisarvishiuksissa, merenneitohiuksissa ja kaikenlaisissa hiuksiin kiinnitetyissä koristeissa, mukaan lukien Kanzashii (tunnollisesti luodut koristeet, jotka on punottu letteihin ja muihin kampauksiin). Suosituimpia hiuksia kaunistavia aineita ovat:

 • Tsubakiöljy - sitä uutetaan kasvista, joka kasvattaa todella rakkaudellisia kukkia. Sanotaan, ettei kukaan tiedä, milloin kukka kukkii ja milloin se kuolee. Tästä kasvista saatua öljyä pidetään korvaamattomana. Tsubaki imeytyy nopeasti hiuksiin ja tunkeutuu hiusten sisäisiin rakenteisiin. Periaatteessa tämä öljy on täydellinen hoitamaan raskaita ja paksuja hiuksia, joiden huokoisuus on alhainen. Se lisää hiusten keveyttä, pehmeyttä ja kiiltoa. Lisäksi tämä öljy pystyy tasapainottamaan talintuotantoa.
 • Kameliaöljy - se on toinen japanilaisten naisten rakastama ihmeellinen öljy. Se sisältää runsaasti vitamiineja (A-, B- ja E-vitamiineja), jotka vahvistavat hiuksia ja ehkäisevät liiallista hiustenlähtöä. Lisäksi kameliaöljyssä on hyvin ominaista ainetta, joka kuuluu vain tälle kasville. Sen vaikutusta voidaan kuvata anti-age-vaikutukseksi, toisin sanoen se on voimakas antioksidantti, joka hidastaa hiusten harmaantumista ja estää niiden ohenemista.
 • Isodon Trichocarpus -uute - Japanissa nimeltään kuro-bana hikiokoshi. Tällä pikkuruisella kasvilla on nokkosta muistuttavat lehdet ja herkät, violetit, kelloja muistuttavat kukat. Tästä kasvista saatu uute pystyy nopeuttamaan hiusten kasvua, stimuloimaan hiussoluja ja edistämään solujen uudistumisprosesseja.
 • Sophora Angustifolia - tästä kasvista saatu uute on paksua kuin hunaja. Se hoitaa hiuksia täydellisesti. Lisäksi se palvelee hyvin myös silloin, kun se sekoitetaan luonnollisiin öljyihin tai kun sitä käytetään hiusnaamiona (se antaa hiuksille ikään kuin laminointivaikutuksen). Lisäksi Sophora Angustifolia stimuloi päänahan verenkiertoa ja hoitaa päänahkaa.
 • Bambu-uute - Japanilaisen hiustenhoidon ytimenä ovat bambun versoista ja varsista saadut uutteet. Sen ihastuttava tuoksu ja vielä ihastuttavammat, voimakkaasti nuorentavat ominaisuudet tekevät siitä tärkeimmän ainesosan shampoissa, hoitoaineissa, voiteissa, öljyissä, hiussuihkeissa, naamioissa, vartalovoiteissa... bambuuutetta lisätään lähes kaikenlaisiin kauneustuotteisiin. Totta on, että bambu-uute ravitsee hiuksia, vahvistaa niiden rakennetta, auttaa hiuksia pysymään raikkaina pidempään sekä torjuu hiusten kuivuutta ja karheutta.

Aasialainen hiustenhoito - Korea

Miten korealaiset naiset hoitavat hiuksiaan - hiushieronnat, aloe vera ja täydellisen puhdas päänahka

Japanilainen hiustenhoito alkaa täydellisen puhtaasta hiuspohjasta, mutta korealaisilla naisilla on lähes pakkomielle tästä hiusten hemmottelumenetelmästä. Päänahan puhdistus on toimenpide, joka voidaan tehdä kotona tai kampaamossa. Korealaisilla naisilla on tapana käyttää kaikkia mahdollisia saatavilla olevia hiushierontatuotteita, ja näiden tuotteiden edellytyksenä on, että päänahka on puhdas (tämä tehostaa hiushieronnan vaikutusta). Lisäksi Korean ilmasto on lämmin ja melko kuuma, joten päänahan puhdistusta pidetään hyvänä keinona hiusten hoitamiseen. Tästä syystä korealaiset naiset pesevät hiuksensa usein. He uskovat, että hiukset on pestävä niin usein kuin on tarpeen, ja paras tapa tehdä tämä on keskittyä erityisesti päänahkaan. Siksi korealaisilla naisilla on tapana puhdistaa päänahka todella usein ja hieroa sitä ahkerasti. Mielenkiintoista on se, että he uskovat, että shampoota ei pitäisi levittää korvia alemmas. Toinen tämän naisryhmän suosima kosmetiikkatuote on hiusseerumi - tuote, joka on ollut Koreassa laajalti käytössä ja suosittu jo vuosisatojen ajan, on nyt hiljalleen tunnustettu myös muualla maailmassa. Tätä tuotetta voidaan käyttää hiusten latvoihin tai poikkeuksellisen vaurioituneisiin hiusosiin. Päänahkaa ja hiusjuuria tulisi käsitellä yrttihiushieronnalla. Koreassa hiusseerumia kutsutaan nimellä "essence", ja se on välttämätön paitsi hiustenhoidossa myös kasvojen, käsien ja jalkojen hoidossa.

 • Aloe vera - se on korealaisten naisten todellinen ylpeyden aihe. Aloe veran paras muoto on geeli, jolle on ominaista nopea imeytymisnopeus. Sitä saadaan Jeju-saarella - Korean puhtaimmassa, saastumattomassa maastossa - kasvavista kasveista. Jeju-saarta kutsutaan myös rakkauden saareksi, koska se on kaunis, romanttinen ja puhdas, ilman savusumua ja myrkkyjä, se on täysin saasteeton, eikä siellä ole tehtaita eikä liikenteen melua. Tällä saarella kasvava aloe vera säilyttää kaikki sen arvokkaat hoitavat ominaisuudet. Korealaisnaiset käyttävät mielellään aloe vera -öljyä seerumin (essencen) muodossa kasvoihin ja hiuksiin, he lisäävät sitä hiusvoiteisiin ja kookosöljyyn öljyhoitoa varten. Kuten edellä mainittiin, aloe vera on geelimuodossaan paras; se ei valu kasvoilta, on monipuolinen ja tehokas. Miten aloe vera vaikuttaa hiuksiin? Ensinnäkin se sisältää runsaasti arvokkaita vitamiineja (A, C, E ja B) sekä foolihappoa, aminohappoja ja kivennäisaineita, kuten kalsiumia, natriumia, kaliumia, rautaa, magnesiumia, kromia, sinkkiä, mangaania, kuparia ja rasvahappoja. Toiseksi se kosteuttaa hiuksia ja hiuspohjaa, pehmentää hiussuortuvia, rauhoittaa hiuspohjaa, lievittää mahdollisia ärsytyksiä, edistää verenkiertoa, silottaa hiuksia ja vahvistaa hiussolmukkeita.

Korealaiset naiset ovatkin poikkeuksellisen ylpeitä paksuista ja hyvinvoivista hiuksistaan. Koreassa suosituimpia kampauksia ovat ne, jotka tuovat esiin kiiltävien ja vahvojen hiusten kauneuden. Kun tämä pidetään mielessä, ei ole ihme, miksi niin sanottu hiusten hallittu kaaos tai boheemit kampaukset eivät ole suosittuja tässä Aasian maassa. Sen sijaan korealaiset naiset käyttävät sileitä ja tyylikkäitä kampauksia, jotka hämmästyttävät muita kiiltävyydellään ja täydellisellä muodollaan.

Aasialainen hiustenhoito - Venäjä

Miten venäläiset naiset hoitavat hiuksiaan - propolis, setri ja siperianmänty

Venäjä on laaja maa, joten voimme odottaa, että venäläiset naiset lähestyvät hiustenhoitoa monin eri tavoin. Luonnollisesti hiusten hemmotteluprosessi liittyy tiukasti siihen, millä alueella maassa he asuvat. Toisaalta yllättävää on se, että lähes kaikki hiustenhoitokosmetiikka sisältää samoja ainesosia, ja ne ovat:

 • Seetriöljy - sopii erinomaisesti heikkojen ja ohenevien hiusten hoitoon. Se stimuloi verenkiertoa, kannustaa hiussoluja tehokkaampaan työhön ja nopeuttaa hiusten kasvua. Lisäksi tämä öljy on arvokas proteiinien lähde, jotka ovat yksi hiusten tärkeimmistä rakennusaineista. Lisäksi seetriöljyä voidaan käyttää hiusten öljyhoidossa parantamaan kuivia ja vaurioituneita hiuksia. Venäläiset naiset sekoittavat usein seetriöljyä joko muihin luonnonöljyihin tai munankeltuaiseen ja levittävät sitä sitten hiuksiin. On syytä huomauttaa, että seetriöljy saattaa vaikuttaa päänahkaan liian voimakkaasti, jos sitä ei ole liuotettu muiden luonnollisten aineiden kanssa kunnolla.
 • Siperian mäntyöljy - se on erittäin arvokas öljy, jota pidetään Venäjällä ikonisena. Sitä saadaan siperianmännyn siemenistä. Öljy on tiheää ja siinä on valtava proteiinipitoisuus. Lisäksi siperianmäntyöljy sisältää joukon B-ryhmän vitamiineja, jotka osaltaan vahvistavat hiuksia ja ovat vastuussa rikin keräämisestä hiusmatriisiin. Lisäksi tämä öljy edistää hiusten kasvua.
 • Hiiva - Venäjällä käytetty vuosisatojen ajan hiusten hoitamiseen. Se sisältää runsaasti B-ryhmän vitamiineja, kivennäisaineita (kaliumia, seleeniä, kuparia, magnesiumia, sinkkiä, rautaa ja fosforia) sekä tyrosiinia, arginiinia ja kysteiiniä, jotka ovat koko elimistölle tärkeitä aminohappoja. Yleisesti ottaen niillä on erittäin voimakas vahvistava vaikutus ja ne parantavat ihon, hiusten ja kynsien kuntoa. Kasvojen ja hiusten hiivanaamiot ovat yksi suosituimmista hoitotuotteista Venäjällä.
 • Propolis - tunnetaan myös nimellä mehiläisliima. Propolis sisältää koostumuksessaan noin 40 % vahoja, jotka muodostavat hiusten ympärille luonnollisen suojakerroksen. Kukkapropolis on ihanteellinen talven aikaiseen hiustenhoitoon, koska se suojaa alhaisilta lämpötiloilta. Se nopeuttaa paranemisprosesseja, uudistaa kudoksia ja rauhoittaa päänahan ärsytystä. Propolista pidetään myös erinomaisena suojana toksiineja ja ilman epäpuhtauksia vastaan, se suojaa ihoa sieniltä, blastomykeeteiltä ja vakavilta hilseilytaudeilta.
 • Tyrni - sitä kutsutaan usein oliivipuiden "venäläiseksi ananakseksi". Tämä jopa 6 metrin korkeuteen yltävä oksainen pensas tuottaa oransseja hedelmiä, joissa on kiviä. Hedelmistä saadaan tavallista tyrniöljyä, jota venäläiset naiset käyttävät innokkaasti hiustensa hoitoon. Tämä kasvi on arvokas C-, K-, P- ja E-vitamiinin, foolihapon ja tyydyttyneiden rasvahappojen lähde. Lisäksi tyrniöljyssä on myös makro- ja mikroelementtejä (tärkeimpiä ovat mangaani, rauta ja boori). Se vahvistaa hiuksia ja vaikuttaa tulehdusta ehkäisevästi, silottaa hiuksia ja sulkee hiusten rakenteen. Lisäksi se toimii rauhoittavasti ja antiseptisesti, joten se on täydellinen aine rasvaisen päänahan hoitoon. Tyrniöljyä pidetään yhtenä suosituimmista hiuskosmetiikassa käytetyistä luonnollisista aineista.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Risiiniöljy
Hiusnaamio keratiinilla
Arganöljy
Jojobaöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö