Tee se itse - Parhaat itse tehdyt hiusnaamiot

Tee se itse - Parhaat itse tehdyt hiusnaamiot

Tarvitset hiusnaamiota, mutta sinulla ei ole aikaa ostoksille? Ratkaisu piilee keittiössäsi. Se on todellinen kauneuslaboratorio, tiesitkö sen? Hunajan, kananmunankeltuaisen tai aloen avulla voit loihtia erittäin tehokkaan, ravinteikkaan hiuskorjaushoidon. Mitä itse tehdyt hiusnaamiot ovat? Ovatko ne parempia kuin apteekin tuotteet? Kuinka valmistaa hyvä tee-se-itse hiusnaamio hyödyntäen ruoka-aineita?

Mitkä ovat luonnolliset hiusnaamiot ja ovatko ne parhaita?

Luonnolliset hiusnaamiot eivät sisällä synteettisiä ainesosia, mutta ne ovat täynnä luonnollisia aktiivisia aineita, jotka elvyttävät hiuksia. Itsetehdyt naamiot ovat täysin luonnollisia, kun taas valmiit tuotteet sisältävät alkoholeja, stabilointiaineita ja emulgointiaineita, jotka pidentävät hieman kosmetiikan säilyvyyttä. Valmiita maskeja voi yleensä säilyttää noin kolme kuukautta avaamisen jälkeen. Valitettavasti ne eivät yleensä sovellu päänahan käyttöön.

Itsetehdyillä maskeilla on paljon lyhyempi säilyvyysaika - ne tulisi käyttää heti valmistuksen jälkeen. Ensi kerralla voit yksinkertaisesti ottaa tuoreet ainekset keittiöstäsi ja valmistaa uuden naamion. Itsetehdyt hiusnaamiot tuovat hyötyjä sekä hiuksille että päänahalle. Koska niitä voidaan levittää päänahkaan, vaikutus on voimakkaampi.

Hiusnaamiot - itsetehty vai ammattimainen (apteekin) tuote?

Itse tehdyt naamiot ovat hyvin erilaisia. Ennen kaikkea olet se, joka kontrolloi valmistusprosessia, joten tiedät tarkalleen, mitä ainesosia ja laatua se sisältää.

Toiseksi kotitekoinen hiusnaamio voidaan mukauttaa täydellisesti hiusten tyyppiin ja kuntoon. Et joudu tilanteeseen, jossa ostat suuren purkin naamiota, joka osoittautuu sopimattomaksi hiustyyppillesi ja pölyttyy vain kylpyhuoneesi hyllyllä. Hienoa on, että voit tehdä erilaisen naamion joka kerta, valitsemalla erilaisia aineksia ja selvittämällä, mitkä niistä toimivat parhaiten hiuksillasi. Kananmunanaamio vai sellainen, jossa on leivinhiivaa? Ei ole rajoituksia.

Toinen ero keskittyy turvallisuuteen - itse tehdyt naamiot ovat turvallisia ja täysin luonnollisia. Säilötyt naamiot sisältävät usein parabeeneja, silikoneja ja - yleisiä kosmetiikassa - lyhytketjuisia alkoholeja, jotka kuivattavat hiuksia ja aiheuttavat päänahan ärsytyksiä. Jos et ole taitava INCI-listojen lukemisessa ja analysoinnissa, tee-se-itse-naamio on parempi vaihtoehto, koska olet tietoinen hiushoitosi ainesosista, niiden turvallisuudesta ja luonnollisuudesta.

PARHAAT AINEKSET ITSE TEHTYIHIN HIUSNAAMIOIHIN - MITÄ VALITA?

 • HIIVASEOS - biotiinin lähde, B-vitamiineja, sinkkiä, seleeniä, kuparia, kaliumia, kalsiumia, kromia ja fosforia. Se vahvistaa hiuksia, tekee hiusjuurista tiukasti kiinnittyneet follikkeleihin, estää hiustenlähtöä ja nopeuttaa hiusten kasvua.
 • KANANMUNA - kananmunankeltuainen parantaa hiusten kuntoa loistavasti, koska se sisältää lesitiiniä, joka vahvistaa ja kosteuttaa hiuksia. Toisaalta kananmunanvalkuainen estää hiusten katkeilua ja lisää volyymiä. Lisäksi keltuainen on luonnollinen emulgaattori, joka sitoo naamioiden ainesosat yhteen, ja se on runsaasti rikkiä, joka löytyy keratiinista - hiusten luonnollisesta rakennusaineesta.
 • ÖLJYT - ovat täynnä hiuksia vahvistavia rasvahappoja, fytosteroleja ja flavonoideja, ne parantavat hiusten kuntoa erinomaisesti, ravitsevat hiusjuuria, estävät hiustenlähtöä ja nopeuttavat hiusten kasvua. Arvokkaimmat öljyt naamioiden valmistuksessa ovat kookosöljy, risiiniöljy, arganöljy ja oliiviöljy, mutta ei ole kiinteitä sääntöjä: voit vapaasti sekoittaa erilaisia öljyjä ja kokeilla, mitkä niistä ovat parhaita aineksia hiusten naamiolle. Hiusöljyhoito toimii monille kuin naamio. Monet pitävät hyvin koostetusta öljyseoksesta, joka - samoin kuin naamio - huuhdellaan pois pidemmän ajan kuluttua.
 • AVOKADO - sisältää yli 20 vitamiinia ja mineraalia, mukaan lukien A-, K-, C-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, E-vitamiinit sekä kalium, foolihappo, magnesium, kupari, rauta, sinkki ja fosfori. Avokado on uskomaton ravitseva hoidon lähde hiuksille, se vahvistaa, ehkäisee hiustenlähtöä, korjaa katkeilua ja lisää tiheyttä. Lisäksi kylmäpuristettu avokadoöljy säilyttää kaikki hedelmän ominaisuudet.
 • ALOE VERA - kosteutta sitova humektantti, joka sulkee hiuksen suomut, helpottaa selvittämistä, vahvistaa vaurioituneita hiuksia ja lisää upeaa kiiltoa sekä estää sähköisyyttä. Lisäksi se tehostaa hilsehoitoja. Se on polysakkaridien, A-, B-, C-vitamiinien, karoteenin ja mineraalien lähde (kromi, magnesium, mangaani, kalsium, natrium, rauta, kupari, fosfori, sinkki).
 • PELLAVANSIEMENET - sisältävät runsaasti vitamiineja (A, B1, B2, B3, B6, C, D, E, K), proteiineja, kuitua sekä mineraaleja kuten rautaa, magnesiumia, kalsiumia ja sinkkiä. Ravinteikkuutensa ansiosta pellavansiemenet varmistavat maksimaalisen hiusten vahvistumisen, kosteuden, volyymin ja kiillon. Hiukset kasvavat nopeammin ja saavat luonnollista kiiltoa, väri ei haalistu.
 • HUNAJA - vahva antioksidantti, joka vahvistaa ja uudistaa vaurioituneita hiuksia. Se edistää hiusten kasvua, vähentää katkeilua, ehkäisee hiuspohjan infektioita, toimii antiseptisesti, korjaa värjätyt, ylikäsitellyt ja erittäin kuivat hiukset.
 • HYALURONIHAPPO - avainainesosa ihon ja hiusten hoidossa. Se kosteuttaa ja sitoo vesimolekyylejä, suojaten näin vaurioilta ja kuivumiselta. Hyaluronihappo on luonnollinen ainesosa kaikissa ihmiskehon kudoksissa. Se on ihanteellinen kuiville hiuksille ja suojaa niitä tuhoutumiselta. Lisättynä valmistetuotteisiin happo vähentää pesuaineiden kuivattavaa vaikutusta.
 • BANAANI - A-, B-, C-vitamiinien lähde, ja siinä on paljon E-vitamiinia, joka korjaa hiuksia, stimuloi hiusjuuria ja pitää päänahan terveenä. Banaanit sisältävät melko paljon mineraaleja - sinkkiä, rautaa, kalsiumia ja kaliumia - jotka taistelevat kuivuutta ja hiustenlähtöä vastaan. Ne ovat vahvoja antioksidantteja ja regeneroivat tehokkaasti vaurioituneita hiusstrukturoita.
 • NESTEINEN PARAFIINI - se antaa hiuksille välittömästi sileyttä ja kiiltoa, tekee hiuksista helpommin käsiteltävät. Se jättää mikroskooppisen kerroksen hiuksiin ja hieman paksuntaa hiuksen rakennetta, lisää volyymiä ja vähentää takkuuntumista. Nesteinen parafiini estää myös sähköisyyttä. Valitettavasti se voi tehdä hiuksista raskaammat ja ärsyttää hiuspohjaa.
 • LIIVATE - mullistava luonnollinen laminaatti, joka lisää kiiltoa, silottaa hiuksia ja tekee niistä heti paremman näköiset. Liivate on proteiini kollagenin lähde - välttämätön vahvoille hiusjuurille, vähentäen katkeilua ja estäen hiustenlähtöä.
   

Tee-se-itse - PARHAAT ITSE TEHDYT HIUSNAAMIOT

Itsetehty leivinhiiva-pohjainen hiusnaamio

 • puolikas pakkaus leivinhiivaa
 • 1 lusikallinen tavallista jogurttia tai lämmintä maitoa
 • 1 teelusikallinen luonnollista hunajaa


Sekoita ainekset huolellisesti, kunnes saat tasaisen voita muistuttavan seoksen. Levitä naamio hiuksiisi, äläkä unohda hiuspohjaa. Voit levittää sen joko kuiviin tai kosteisiin hiuksiin, se on sinusta kiinni. Hiero kevyesti hiuspohjaa stimuloidaksesi verenkiertoa - se rentouttaa ja auttaa ravinteita imeytymään nopeammin. Lopuksi laita pyyhe tai suihkumyssy päähäsi ja anna tuotteen vaikuttaa noin tunnin ajan. Huuhtele hiuksesi lopuksi.

Itsetehty öljypohjainen hiusnaamio

Tämä on yksinkertaisesti maailmankuulu hiusöljyhoito. Levittäessäsi öljyjä hiuksiin ja hiuspohjaan, muista, että niiden on sovittava hiustyyppiisi tai huokoisuuteen. Voit sekoittaa luonnollisia öljyjä itse tai valita ammattimaisen valmiin öljyseoksen, kuten Nanoil Hair Oil -versioista.

Itsetehty kananmuna-pohjainen hiusnaamio

Sekoita kananmunanvalkuainen ja -keltuainen (1 tai 2 munaa, pidemmät hiukset tarvitsevat enemmän tuotetta) saadaksesi tasaisen massan. Levitä se hiuksiin ja hiuspohjaan, anna sen vaikuttaa noin 20-30 minuuttia. Huuhtele se huolellisesti kylmällä vedellä ja pese hiuksesi shampoolla. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, voit levittää suosikkihiushoitoainetta tai käyttää itse tehtyä hiushuuhdetta.

Voit sekoittaa kananmunanaamiota muiden luonnollisten aineosien kanssa tehokkaampaa vaikutusta varten, esimerkiksi luonnollista öljyä, pellavansiemengeeliä, tavallista jogurttia tai aloeta. Yhdistä ne oikeissa suhteissa, jotta seos ei ole liian juoksevaa.

Itsetehty hunaja-pohjainen hiusnaamio

 • 1 lusikallinen hunajaa
 • 50 ml sitruunamehua

Sekoita ainekset ja levitä ne hiuksiin (jos ne eivät kata kaikkia hiuksia, sekoita hunaja sitruunamehun kanssa uudelleen samoin määrin). Levitä hoito kosteisiin hiuksiin ja hiuspohjaan - tämä itse tehdyllä naamiolla happamoitetaan hiuspohja tehokkaasti ja pitää pH-tasapainon, joten hiukset eivät enää ole rasvaiset ja iho pysyy puhtaana ja raikkaana. Pese naamio pois noin 15-20 minuutin kuluttua.

Rikasta hunaja-naamiota lisäämällä siihen muita tuotteita, kuten muussattua banaania tai oliiviöljyä (lämmitä öljy noin 40 asteeseen) sekä hyaluronihappoa, joka lisää kosteustasoa.

Itsetehty avokado-pohjainen hiusnaamio

Avokadohoito on mullistava hiusravitsemushoito, joka lisää kiiltoa ja tekee hiuksista silkinpehmeät. Valmistele:

 • keskikokoinen avokado
 • 2-3 lusikallista oliiviöljyä
 • lusikallinen sitruunamehua
 • (valinnainen) 1-2 lusikallista risiiniöljyä
   

Sekoita ainekset: muussaa avokado haarukalla tai sekoita se tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Levitä naamio hiuksiin ja hiuspohjaan, huuhtele se pois 20-30 minuutin kuluttua ja käytä miedolla shampoolla.

Itsetehty Aloe-pohjainen hiusnaamio

 • 2 lusikallista Aloe-mehua tai -geeliä
 • 2 lusikallista kookosöljyä
 • 2 lusikallista hunajaa (valinnainen)
   

Sekoita kaikki ainekset (kookosöljy on melko kiinteää, joten lämmitä sitä hieman, jotta se muuttuu juoksevammaksi). Jätä naamio hiuksiin noin 30 minuutiksi, huuhtele se sitten pois ja pese hiuksesi huolellisesti.

Itsetehty pellavansiemen-pohjainen (pellavansiemengeeli) hiusnaamio

Pellavansiemengeeli on helpoin itse valmistettava hiusnaamio. Kaada lämmintä vettä pellavansiementen päälle (4 lusikallista). Mitä pidemmät hiukset, sitä enemmän geeliä ja siemeniä tarvitaan hiusten ja hiuspohjan tasaiseen peittämiseen. Laita seos syrjään yön yli. Herätessäsi pellavansiemengeelisi on valmis käytettäväksi. Siivilöi siemenet (voit käyttää niitä ihon kuorintaan) ja levitä geeli hiusten pituuksiin sekä hiuspohjaan. Pellavansiemen-naamio toimii hieman kuin hiusten laminointihoito. Voit tehostaa vaikutusta sekoittamalla geeliin hunajaa, kylmäpuristettua öljyä, hyaluronihappoa tai sitruunamehua.

Itsetehdyt hiusnaamiot - mitä muuta voit lisätä rikastamaan niitä vielä enemmän?

Itse tehdyille hiusnaamioille ja hoidoille on runsaasti reseptejä. Kaikki riippuu niiden valmistajan kekseliäisyydestä ja mielikuvituksesta. Monet rikastuttavat hiusnaamioitaan eteerisillä öljyillä, kasvihydrosolilla, yrtti-infuusioilla, luonnollisilla savilla tai nestemäisillä vitamiineilla. Jos olet kuitenkin hiusnaamioiden aloittelija, aloita käyttämällä vain muutamia ainesosia selvittääksesi, pitääkö hiuksesi annetusta hoidosta ja tunnistaa epäystävälliset aineet.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Lämpösuojasuihke
Arganöljy
Jojobaöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö