Hiusnaamiot: Tyypit, vaikutukset, mielipiteet, ainesosat. - Millainen on paras hiusnaamio?

Hiusnaamiot: Tyypit, vaikutukset, mielipiteet, ainesosat. - Millainen on paras hiusnaamio?

Hiustenhoitorutiiniin kuuluu enemmän kuin pesu, harjaaminen ja lämpökäsittely. Hiustenhoito tarkoittaa tarkoituksellista toimintaa, jonka tavoitteena on ravita, uudistaa ja vahvistaa hiuksia. Jos unelmoit upeasta hiuslookista, joka on täynnä elinvoimaa ja elämää - hemmottele hiuksiasi laadukkaalla hoitoaineella. Kuinka valita se? Se on helppoa tämän postauksen lukemisen jälkeen. Panosta laadukkaaseen hiustenhoitoon ja anna hiuksillesi parasta.

Hiusnaamio – mikä se on ja mikä tekee siitä erilaisen kuin hoitoaine?

Hiusnaamio on tuote, joka korjaa, ravitsee ja vahvistaa voimakkaimmin. Se on hoito, joka vaikuttaa hieman syvempiin hiusrakenteisiin eikä pelkästään pinnallisiin osiin. Hyvä hiusnaamio hyödyttää myös hiuspohjaa. Sen koostumus on paksu ja sisältää sopivia vaikuttavia aineita runsaasti. Toimiakseen sen täytyy olla hiuksissa pidempään kuin hoitoaineen. Usein se toimii esipesukäsittelynä ja antaa parempia tuloksia.

Naamio kuljettaa ravintoaineita hiuksen sisään, mikä on sen pääasiallinen tehtävä. On myös naamioita, jotka ovat hiusta vahvistavia, väriä korostavia, kiiltoa lisääviä ja pehmentäviä aineita. Hiustenhoitonaamioista puhuttaessa kyse on intensiivisestä ja vakavasta hiustenhoidosta ja korjauksesta.

Hiushoitoaine on vastakohta hiusnaamioille. Sen on tarkoitus vaikuttaa pelkästään hiuksen ulkopintaan. Se kosteuttaa, silottaa ja kaunistaa erinomaisesti, mutta sen vaikutus on pinnallinen eikä kestä kauan - ravintoaineet huuhdellaan pois hiuksista ja katoavat seuraavan pesun yhteydessä.

Hoitoaine keskittyy pääasiassa hiusten hoitamiseen, mutta sillä on myös yksi keskeinen piirre: sen okluusiokerroksen ansiosta naamion ravintoaineet voivat pysyä syvemmissä hiusrakenteissa. Käyttäen vertauskuvaa, hoitoaine toimii kuin peitto, joka asetetaan hiuksiin pitämään naamion ainesosat sisällä. Siksi sitä tulisi levittää pesun jälkeen (ja niinä päivinä, kun et käytä naamioita).

Hoitoaineita käytetään pääasiassa hiutaleita tiivistävinä, silottavina ja kiiltoa lisäävinä tuotteina, jotka auttavat selvittämään ja muotoilemaan hiuksia sekä suojaavat vaurioilta, myrkyiltä ja saasteilta. Useimmat hoitoaineet perustuvat silikoneihin ja niiden koostumus on melko juoksevaa. Hoitoainetta jätetään hiuksiin vain muutamaksi minuutiksi.

Kaiken kaikkiaan on neljä asiaa, jotka erottavat naamiot ja hoitoaineet toisistaan:

 • TOIMINTATAPA
 • TEHOKKUUS
 • KÄYTTÖTAPA
 • KEMIALLINEN KOOSTUMUS

Hiustenhoitonaamioiden tyypit erilaisiin hiustarpeisiin

Yhtä ideaalista naamiota kaikille hiustyypeille ei ole olemassa. Sinun tulee aina valita oikea naamio hiustyyppisi ja sen tarpeiden mukaan. Esimerkiksi: värjätyt tummat hiukset tarvitsevat erilaisen naamion kuin vaaleat sävyt. Kiharat, ohuet, paksut, rasvoittuvat tai sameat hiukset - jokainen tyyppi tarvitsee erilaisen naamion, joka tähtää sen tarpeiden täyttämiseen. Miten jaamme nämä naamiot?

Naamiot värjätyille hiuksille

Suunniteltu hiuksille, jotka ovat käyneet läpi intensiivistä kemiallista käsittelyä. Pitkällä aikavälillä jokainen hiusten värjäysmenetelmä vahingoittaa hiuksia - kosteuden menetys, samean näköiseksi muuttuminen, värin haalistuminen (pigmentti liukenee vähitellen). Tämä tyyppi kaipaa vahvistusta, kosteuden lisäämistä, vahvaa suojaa ja korjausta. Naamiot värjätyille hiuksille sisältävät usein väriä ylläpitäviä ja hiussuomuja sulkevia aktiivisia ainesosia, jotka muodostavat suojaavan kerroksen estääkseen värin nopean haalistumisen.

Naamiot tummille, punaisille ja vaaleille hiuksille

Erillinen kategoria, joka - ainesosien ja vaikutusten ansiosta - voidaan omistaa menestyksekkäästi sekä värjätyille että luonnollisille hiuksille, jotka tarvitsevat korostusta ja määritelmää. Hiusten naamiot eri sävyille (tummanruskea, punainen tai vaalea) ovat täynnä hoitavia ainesosia sekä kasviuutteita, jotka korostavat tiettyä väriä. Kasvipohjainen henna on yleinen ainesosa tällaisissa naamioiden - se tekee väristä kestävämmän ja päivittää sen ilmettä. Muita väriä korostavia ainesosia hiuksille ovat kamomilla, hasselpähkinäuute, risiiniöljy, kanelitangot ja raparperinjuuri.

Naamiot vaurioituneille hiuksille

Ylikäsitellyt ja vaurioituneet hiukset tarvitsevat intensiivistä hoitoa. Niillä on suuri huokoisuus, mikä tarkoittaa avoimia hiussuomuja ja huonoa kuntoa. Tämäntyyppiset hiukset ovat yleensä erittäin kuivia, niissä on haaroittuneita latvoja ja vaurioitunut rakenne. Hyvä hiustenhoitonaamio on välttämätön tässä tapauksessa. Sen tulisi sisältää joukon aktiivisia ainesosia, jotka pystyvät korjaamaan hiuksia, kuten keratiinia, välttämättömiä rasvahappoja, paljon vitamiineja, pehmentäviä aineita ja kosteudensitojia, jotka varmistavat asianmukaisen kosteuden. Vaurioituneille hiuksille tarkoitetut naamiot vahvistavat hiuksia; ne ovat usein rikkaita versouutteista ja hydrolysoituista proteiineista.

Naamiot kiharoille

Valikoima tuotteita, jotka sisältävät kiharoiden muotoa korostavia aineita sekä ainesosia, jotka taltuttavat hiuksia ja pitävät kurissa pörröisyyttä, mikä on yleinen ongelma kiharoilla (erityisesti jos hiuksia käsitellään säännöllisesti kemiallisilla käsittelyillä, lämpökäsittelyillä tai vääränlaisella hiustenhoidolla). Naamiot kiharoille ovat melko kevyitä ja valmistelevat kiharat muotoilua varten ilman että ne ylikuormittuvat. Ne ovat myös hyvä valinta, jos hiuksesi ovat luonnostaan suorat, mutta haluat silloin tällöin luoda kiharoita tai pehmeitä laineita. Kiharoiden määrittelynaamio ennen muotoilurutiinia varmasti tekee kampauksesta kestävämmän.

Naamiot heikoille, oheneville hiuksille

Ryhmä naamioita, jotka hoitavat sekä hiuksia että hiuspohjaa - ainoa tapa hillitä ohentumista. Naamiot hiuksille, jotka ovat huonokuntoisempia (esim. vuodenaikamuutosten tai hiustenlähdön takia), perustuvat luonnollisiin turvallisiin ainesosiin. Niiden tavoitteena on ravita ja vahvistaa hiuksia sekä hiusjuuria. Ne sisältävät pääasiassa välttämättömiä rasvahappoja, vitamiineja ja aminohappoja, tehostavat hiustenjuurissa tapahtuvia prosesseja, jolloin hiukset pysyvät vahvasti juurtuneina follikkeleihin. Pidempiaikainen käyttö estää hiustenlähtöä (edellyttäen, että kyseessä ei ole hormonaalinen ongelma tai muu asia, joka vaatii ammattiapua ja trikologistin konsultaatiota).

Naamiot hiustenkasvulle

Ne stimuloivat lepääviä hiusjuuria toimimaan, kun taas niiden aktiiviset ainesosat pyrkivät nopeuttamaan solujen jakautumista hiusrakenteessa. Tämäntyyppiset naamiot toimivat parhaiten hiuksille, jotka ovat heikentyneet vuodenaikojen vaihtelun, ulkoisten rasitteiden tai lääkityksen (antibioottiterapia) vuoksi. Ainesosista löydät luonnollisia aineita, jotka tunnetaan kasvua stimuloivasta voimastaan, kuten hiivaa, koivunmehua ja luonnollisia kasvua edistäviä öljyjä, kuten risiiniöljyä, setripähkinäöljyä tai mäntyöljyä.

Naamiot ohuille, hauraille hiuksille

Kevyet naamiot, jotka pehmeästi päällystävät ohuet, herkät hiukset luoden suojaavan kerroksen ja parantaen samalla hiusten rakennetta ja paksuutta. Vaikutus ei ole pitkäaikainen - tuote kertyy hiuksiin ja se pestään pois jonkin ajan kuluttua. Kuitenkin tosiasia on, että tehokas naamio ohuille hiuksille parantaa niiden ulkonäköä eikä latista hiuksia.

Naamiot sameille, elottomille hiuksille

Nämä naamiot ravitsevat voimakkaasti, antavat upeaa kiiltoa eivätkä kuormita hiuksia. Ne vaikuttavat sekä hiusten sisäisiin rakenteisiin että ulkoiseen kerrokseen. Sameille hiuksille suunnitellut naamiot ovat täynnä kiiltoa lisääviä, silottavia ja hiussuomuja sulkevia ainesosia. Suosituin ryhmä tällä tavoin vaikuttavia aineita sisältää luonnollisia öljyjä, pellavansiemenuutetta ja luonnollisia kiiltoa lisääviä ainesosia kuten humalaa, omenaviinietikkaa ja vadelmaviinietikkaa.

Naamiot rasvoittuville, helposti latistuville hiuksille

Erityinen ryhmä hiustenhoitonaamioita, jotka eivät ainoastaan tue hiuksen varsia vaan myös tasapainottavat talineritystä ja puhdistavat hiuspohjaa tehokkaasti lisätäkseen volyymia hiuksille, jotta ne eivät näyttäisi rasvaisilta. Paksuille ja painaville hiuksille suunnitellut naamiot levitetään pääasiassa hiuspohjaan puhdistaakseen hiusten juuret tarkasti. Luonnolliset savet, kuten vihreä tai valkoinen savi, nokkonen, takiaisen tai salviauutteet ovat yleisiä ainesosia. Ne imevät ylimääräistä talia sekä sisältävät joukon mineraaleja, jotka ravitsevat ihoa ja hiusten pituuksia, nostattaen hiusten juuria pitkäkestoiselle volyymille ja raikkaudelle.
 

Hiustenhoitonaamiot - aktiivisten ainesosien tuottamat vaikutukset

Tämä on helpoin ja samalla tärkein jaottelu erilaisten naamioiden, shampoiden ja hoitoaineiden välillä. Valitaksesi hyvän hiustenhoitonaamion, tarkista aina, mihin yllä mainituista ryhmistä kuulut. Miksi näin? Käy ilmi, että hiuksesi voivat rasittua tuotteesta helposti, vaikka valitsisitkin oikeanlaisen. Proteiinit ovat kaikkein hankalimpia, koska niiden liikakäytöllä voi aiheuttaa äärimmäistä kuivuutta - pehmeyden ja kimmoisuuden sijaan saat jäykät, elottomat ja tylsät hiukset.

 • Pehmentävät naamiot ravitsevat, auttavat säilyttämään kosteuden, lisäävät uskomatonta kiiltoa, jättävät hiukset silkkisen sileiksi ja suojaavat kosteuden menetykseltä ja vaurioilta. Pehmentävät aineet ovat rasvaisia ja sopivat kaikille hiustyypeille. Niiden rikkain lähde ovat luonnolliset öljyt.
 • Kosteuttavat naamiot ovat tyypillisiä kosteuttajia, jotka toimivat kuivilla, nestehukkaisilla hiuksilla. Kosteassa ympäristössä ne voivat kuitenkin aiheuttaa pörröisiä haituvia.
 • Proteiininaamiot regeneroivat ja rakentavat hiusten rakennetta, täydentävät keratiinia ja auttavat hauraita vaurioituneita hiuksia. Niitä on käytettävä järkevästi, sillä liika kertyminen hiuksen rakenteeseen voi tehdä hiuksista jäykät.

Loistavien tulosten saavuttamiseksi hiustenhoidossa käytä naamiota, joka yhdistää kaikki kolme ainesosaryhmää, joten ne sisältävät öljyjä, kosteuttavia ja uudistavia aineita. Voit myös käyttää pehmentäviä aineita, kosteuttajia ja proteiineja vuorotellen - omista aikaa kotitekoisille hiusöljyhoitokäsittelyille ja valitun naamioiden käytölle viikon aikana.

Tehokkaat hiusnaamiot - ainesosat. Mitä niiden pitäisi sisältää?

Varmaankin ihmettelet, miten tietyt ainesosat vaikuttavat hiusnaamioissa ja mitä etsiäkseen saadakseen erinomaisia tuloksia. Avainaineet, jotka ovat välttämättömiä hiuksillesi, sisältävät:

Kasviuutteet hiusnaamioissa

Naamioissa käytetään usein kasviuutteita, erityisesti niitä, jotka on tarkoitettu sekä hiuksille että hiuspohjalle. Ne on muotoiltu ilman silikoneja, jotka voisivat aiheuttaa hiuspohjan ärsytystä. Kasviuutteet ovat arvokkaita, koska ne kuuluvat aktiivisiin aineisiin, jotka ravitsevat, korjaavat ja vahvistavat hiuksia, parantavat ulkonäköä ja väriä. Ne tarjoavat runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, kuten karoteeneja, fytosteroleja, aminohappoja, ja ne myös stimuloivat hiusjuuria ja lievittävät hiuspohjaa. Mitkä ovat suosituimmat kasviaineosat? Se riippuu alueesta, maasta, mantereesta. Aasialainen hiustenhoito eroaa esimerkiksi eurooppalaisesta hiustenhoitosta. Kuitenkin on joukko kasveja, joita käytetään yleisesti maailmanlaajuisesti.

Parhaat kasvipohjaiset aineosat hiusnaamioissa:

 • ALOE VERA - kosteuttaa, rauhoittaa, ehkäisee tulehdusta
 • AVOKADO - tarjoaa vitamiineja ja mineraaleja, parantaa hiusten kuntoa
 • VEHNÄNVERSOUUTE - stimuloi hiusten kasvua, estää hiustenlähtöä
 • SOIJANVERSOUUTE - nopeuttaa hiusten kasvua, uudistaa ja ravitsee
 • BAMBUVERSOUUTE - lähde mineraaleja ja vitamiineja, suojaa ja vahvistaa hiusten varsia
 • KAURAPROTEIINI - yltää hiusten juuriin, sitoo tehokkaasti vettä, vahvistaa ja hoitaa hiuksia
 • NOKKOSUUTE - säätelee talin eritystä, vahvistaa ja lisää kiiltoa
 • PELTOKORTE - lähde piille, kaliumille ja kalsiumille, vahvistaa hiuksia ja stimuloi niiden kasvua
 • PELLAVANSIEMENET (pellavaöljy) - lähde vitamiineille ja hiuksia vahvistavalle proteiinille, kosteuttaa, vahvistaa ja korjaa hiuksia
 • LEVÄT - vahvistavat hiusjuuria ja kosteuttavat hiusten pituuksia, estävät hiusten katkeilua ja haurautta
 • KAMOMILLA - rauhoittaa ärsytystä, lisää pehmeyttä, lievittää ja desinfioi hiuspohjaa
 • HIBISKUS - toimittaa glykosaminoglykaaneja hiusnystyille, stimuloiden niitä ja hiusmatriksia
 • GINSENG - antioksidantti, joka vahvistaa hiusmatriksia ja lisää verenkiertoa hiuspohjassa

Luonnolliset öljyt hiusnaamioissa

Öljyt muodostavat oman erittäin tärkeän ryhmänsä, jolla on hoitava vaikutus. Niiden läsnäolo naamiossa lisää huomattavasti tuotteen tehokkuutta. Miksi? Luonnonöljyt sisältävät täyden valikoiman tärkeimpiä ainesosia hiuksillesi ja hiuspohjallesi: ne ovat arvokkaiden vitamiinien, mineraalien, flavonoidien ja kasvisterolien lähde, ja osa niistä sisältää runsaasti karoteeneja ja skvalaania. Yksi öljy voi tarjota hiuksillesi yhtä monta etua kuin noin viisitoista erillistä kasviainesta.

Hiusöljyhoito - voivatko öljyt korvata hiusnaamiot?

Luonnollisilla kasviöljyillä on keskeinen rooli hiustenhoidossa. Jos hiusnaamiostasi puuttuu öljyjä, voit käyttää niitä erikseen ja levittää ne hiuksiisi ja hiuspohjaan syvästi ravitsevana ja uudistavana öljynaamiona. Tällainen öljyhoito (tehtynä vähintään kerran viikossa) korjaa hiuksia nopeasti ja tehokkaasti, estää hiustenlähtöä, nopeuttaa kasvua, parantaa ulkonäköä ja tekee hiuksistasi tuuheammat. On parasta käyttää erityisesti koostettua öljysekoitusta, joka sopii hiusten huokosiin. Esimerkkinä tehokkaasta ja täydellisesti koostetusta hoidosta on Nanoil-hiusöljy, joka on lanseerattu kolmessa versiossa, jotka sopivat kolmeen yleisimpiin hiustyyppeihin.

Kuinka tehdä hiusnaamiosta tehokkaampi?

Voit tehostaa jokaisen hiusnaamion vaikutusta - oli se sitten apteekkituote tai kotitekoinen tuote. Voit tehdä sen lisäämällä muutama tippa luonnollista hiusöljyä. Öljyt ovat luonnollisia pehmentimiä, joten ne estävät yli-proteinoituneita hiuksia, vahvistavat sisäisiä rakenteita, pitävät kurittomat hiussuortuvat kurissa, suojaa vaurioilta ja yleisesti tekevät hiuksista paremman näköiset lisäten kiiltoa ja sileyttä. Luonnolliset öljyt jättävät hiukset silkkisen sileiksi ja lisäävät kiiltoa. Jos levität naamion hiuspohjaan, öljyjen läsnäolo mahdollistaa sen puhdistamisen, epäpuhtauksien ja tuoterakenteiden poistamisen, vahvistaa hiusjuuria ja stimuloida niitä toimimaan. Lisäksi öljyt estävät hiustenlähtöä ja niillä on anti-aging-vaikutus.

Kuinka käyttää hiusnaamioita parhaiden tulosten saavuttamiseksi?

Oikea käyttö on avain menestykseen. Levitä naamio hiusten pesun jälkeen käyttäen lämmintä vettä. Kosteissa hiuksissa ravintoaineiden imeytyminen on tehokkaampaa. Kuivaa hiukset pyyhkeellä ja levitä naamio tasaisesti hiuksiin. Jätä se noin 20 minuutiksi (ellei valmistaja toisin ohjeista). Luonnollisia ainesosia sisältävät naamiot ovat turvallisia, joten voit huoletta pidentää aikaa: kaikki riippuu hiustesi yksilöllisistä tarpeista. Jos hiuksesi ovat erittäin vaurioituneet, voit jättää naamion koko yöksi - rikastuttaa sitä muutamalla tipalla luonnollista öljyä. Aamulla pese hiukset ja muotoile kuten tavallisesti. Haluttujen tulosten saavuttamiseksi käytä naamioita kerran tai kahdesti viikossa.

Parhaat hiusnaamiot - hiustenhoitohullujen ja asiantuntijoiden mielipiteet

Mikä on paras naamio hiuksillesi? Olemme kaikki yhtä mieltä: oli käytössäsi sitten ammattimainen salonkituote tai kotitekoinen naamio, sen on sovittava hiustyyppisi, kuntoosi, ulkonäköön ja tarpeisiin. Monet mielipiteitänsä ilmaisevat parhaiden naamioiden kannattajat uskovat, että tuotteen on koostuttava luonnollisista öljyistä. Hiusten öljyhoitojen ystävät ja kannattajat väittävät, että paras tapa vahvistaa hiuksia on luopua naamioista ja vaihtaa ne laadukkaaseen öljyyn tai öljysekoitukseen.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Lämpösuojasuihke
Jojobaöljy
Arganöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö