Parhaat hiushuuhtelut öljyämisen jälkeen – reseptit ja vaikutukset

Parhaat hiushuuhtelut öljyämisen jälkeen – reseptit ja vaikutukset

Hyödynnätkö hiusten hoidossa öljyhoitoja? Jos näin on, rikastuta tätä kauneusrituaalia myös hiushuuhteluilla. Pian se saattaa olla yksi suosikeistasi hiustenhoidon "viimeistelyssä" - se on kuin merkittävän kirjan viimeinen luku. Vaikka hiushuuhtelut eivät olekaan hoidoista hienoin, niiden vaikutus on todella uskomaton. Tulokset näkyvät lähes yhdessä yössä; hiukset saavat tervettä kiiltoa, kimmoisuutta ja niistä tulee jälleen sileät. Hiukset eivät kuitenkaan ole ainoa hiushuuhtelusta hyötyvä osa-alue. Kun hiuksia hoidetaan hiushuuhteluilla säännöllisesti, myös päänahka rauhoittuu ja sen kunto paranee. Parasta hiushuuhteluissa on se, että ne voidaan valmistaa hetkessä käyttämällä aivan tavallisia, helposti saatavilla olevia tuotteita, joita useimmissa tapauksissa on jo kaapissamme valmiina.

Mitä hiushuuhtelut tarkalleen ottaen ovat?

Hiushuuhtelut ovat infuusioita ja vesipohjaisia seoksia, joilla huuhdellaan hiukset pesun jälkeen (niitä käytetään siis viimeisenä vaiheena shampoon poistamisen jälkeen). Lyhyesti sanottuna hiushuuhteluaine kaadetaan puhtaisiin hiuksiin ja jätetään seuraavaan hiustenpesuun asti. Se on vesimäinen, kevyt liuos, joka ei rasita hiuksia liikaa ja toimii samalla tavalla kuin hiustenhoitoaine. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, mainittakoon, että hiushuuhteluaineet voivat koostua yhdestä tai muutamasta ainesosasta.

Miksi hiushuuhteluja kannattaa hyödyntää?

Säännöllisesti käytettynä hiushuuhteluaineet antavat hiuksille kiiltoa, kimmoisuutta ja keveyttä. Lisäksi hiuksista tulee sileät, kesytetyt ja niiden väri voimistuu huomattavasti. Lisäksi hiushuuhtelut nopeuttavat hiusten kasvua, hoitavat hilseilyä ja rauhoittavat hiuspohjan ärsytystä. Ne ovat tunnustettu myöd erinomaiseksi hiusten öljyämisen yhteydessä. Miksi? Useimmissa tapauksissa hiushuuhteluaineiden valmistuksessa käytetyt aineet eroavat luonnollisissa öljyissä luonnostaan esiintyvistä aineista. Tämän seurauksena hiushuuhtelujen koostumus on täysin erilainen kuin öljysekoitusten, koska komponentit ovat monipuolistuneet. Toisin sanoen hiushuuhteluaineiden käytön ansiosta hiuksille voidaan tarjota kaikki hyödylliset aineet, joita öljyt eivät yleensä sisällä.

Milloin hiushuuhteluita kannattaa käyttää?

Hiushuuhteluja voidaan käyttää hiustenpesun jälkeen, mutta paras aika käyttää niitä on heti hiusten öljyhoidon jälkeen, koska ne täydentävät luonnollisten öljyjen ominaisuuksia ja voimistavat tämän kauneusrituaalin tehokkuutta. Periaatteessa hiushuuhtelujen käyttö on kuin viimeistelyä hiustenhoitorituaalille. Ne auttavat hiuksia saamaan takaisin menetetyn keveytensä. Tämän seurauksena hiukset kohoavat juurista, mikä estää hiusten ylikuormittumisen säännöllisten hiustenhoitokäytäntöjen vuoksi. Toisena etuna on mainittava, että hiushuuhtelut on tunnustettu tehokkaaksi lääkkeeksi staattisille ja pörröisille hiuksille. Näin ollen ne olisi sisällytettävä ja niitä olisi pidettävä olennaisena osana jokapäiväistä hiustenhoitoa, erityisesti talven aikana.

Miten hiushuuhtelu tehdään?

Hiushuuhteluja voidaan käyttää kahdella tavalla:

 1. Heti shampoopesun jälkeen hiushuuhde kaadetaan kosteisiin hiuksiin ja hiuspohjaan, minkä jälkeen hiuksia hierotaan hellästi. Epäilemättä tämä menetelmä on nopeampi vaihtoehto, mutta se ei tarjoa aivan yhtä suurta tehoa toiseen menetelmään verrattuna. Yksinkertaisesti suurin osa hiusten huuhteluaineesta valuu hiuksia pitkin, joten hoito ei ole yhtä tehokas.
 2. Kaada hiusten huuhteluainetta joko pesualtaaseen tai kulhoon ja pidä hiuksia upotettuna seokseen 2-3 minuuttia, samalla hieroen päänahkaa, jotta lääkinnällinen neste pääsee myös hiusten sekaan.

Ennen kuin hiukset altistetaan hiusten huuhteluhoitoon, niiden tulee olla kosteat, mutta ei läpimärät. Muista siis kuivata hiukset varovasti ennen toimenpidettä. Muista, että kuivien hiusten imeytymisnopeus on ehdottomasti alhaisempi. Toisin sanoen hiukset "juovat" vähemmän ravitsevia aineita, jotka muodostavat hiusten huuhteluaineen, elleivät ne ole hieman kosteat.

Parhaat hiushuuhtelut hiusten öljyhoidon jälkeen - reseptit kotikäyttöön

KAHVISTA VALMISTETTU HIUSHUUHDE TUMMILLE JA RUSKEILLE HIUKSILLE

Tämä on hiushuuhtelu, joka tekee ihmeitä sekä hiuksille että päänahalle, koska se stimuloi mikroverenkiertoa. Tämän hiushuuhtelun ominaisuuksien ansiosta hiusten kasvu kiihtyy. Lisäksi kahvihuuhde antaa hiuksille kiiltoa, ravitsee ja tekee hiuksista tuntuvasti pehmeämmät. Kahvin aromi on intensiivinen ja viipyy hiuksissa todella pitkään. Tämä kotitekoinen hiushuuhtelu on tarkoitettu erityisesti ruskeille ja mustille hiuksille, sillä se tekee hiuksista entistäkin tummemmat tehostamalla niiden omaa, luonnollista väriä.

 1. Hauduta 3 lusikallista jauhettua kahvia muutaman minuutin ajan. Sulje astia kannella.
 2. Siivilöi käytetty kahvijauhe pois ja kaada infuusio joko kulhoon tai pesualtaaseen. Sekoita joukkoon noin 500 ml esikeitettyä vettä.
 3. Upota hiukset kahvihuuhteluun. Älä huuhtele pois.

OMENAVIINIETIKKAINEN HIUSHUUHTELU KAIKILLE HIUSTYYPEILLE

Tämä kotitekoinen hiushuuhtelu on täydellinen menetelmä hiusten silottamiseen sen sijaan, että käyttäisit suoristusrautaa tai runsaasti silikonia sisältävää seerumia. Etikka happamoittaa, mikä tarkoittaa hiusten kerrosten sulkeutumista. Lopputuloksena saat kiiltävät ja sileät hiukset, jotka ovat todella miellyttävän tuntuiset.

Kannattaa huomata, että etikkaiset hiushuuhtelut sopivat erinomaisesti ihmisille, jotka värjäävät hiuksiaan usein. Koska hiusten kerrokset sulkeutuvat säännöllisesti, mikä tarkoittaa hiusrakenteen tasoittumista, väri säilyy huomattavasti pidempään ja hiusten huokoisuustaso laskee.

 1. Yhdistä lusikallinen joko omena- tai viinirypäle-etikkaa 2 lasilliseen haaleaa vettä.
 2. Kaada hiushuuhde kulhoon tai pesualtaaseen tai levitä sitä hiuksiisi tavallisen hiustenpesurutiinisi viimeisenä vaiheena.

Muista, että etikkahiushuuhtelulle on tyypillistä jättää hiukset hieman mattapintaisiksi, joten on muistettava, ettei hiushuuhtelua saa happamoittaa liikaa. Toisin sanoen, älä käytä etikkaa enempää kuin on tarpeen.

OLUTHIUSHUUHTELU VOLYYMINSA JA PEHMEYTENSÄ MENETTÄNEILLE HIUKSILLE

Humala on jo pitkään tunnettu ja tunnustettu luonnollisena hoitoaineena. Se tekee hiuksista pehmeät, pitää ne hyvässä kunnossa, auttaa niitä pysymään kimmoisina ja saamaan uskomatonta volyymia. Lisäksi olut sisältää alkoholia, joka vilkastuttaa päänahan verenkiertoa, joten se stimuloi hiusjuuria tehokkaampaan työhön. Samalla olut pystyy vapauttamaan hiuspohjan ylimääräisistä myrkyistä ja talirauhasta. Vedellä ohennettuna siitä tulee hellävarainen, mutta tehokas hiustenhoitoaine.

 1. Avaa olutpullo ja odota, kunnes suurin osa hiilidioksidista poistuu. Periaatteessa voit lämmittää olutta, jotta hiilidioksidi katoaa nopeammin.
 2. Yhdistä lasillinen olutta lasilliseen vettä. Kaada hiushuuhde kosteisiin hiuksiin tai upota ne kulhoon, joka on täytetty oluthiushuuhteella.

Oluthiushuuhtelu vaikuttaa positiivisesti elottomiin, tuuheuden puutteesta kärsiviin hiuksiin, joilla on taipumus rasvoittua. Oluthan sisältää valtavan määrän B-ryhmän vitamiineja.

PELLAVANSIEMEN- JA SITRUUNAHUUHTELU KURITTOMALLE JA KIILLOTTOMALLE TUKALLE

Pellavansiemen on todellinen kauneushitti, joka palvelee hyvin hiusten-, kasvojen-, kynsien- ja vartalonhoidossa. Sen ansiosta uudistumisen, ravitsemisen ja kosteuttamisen tapahtuvat korvaamattomalla tavalla. Pellavageeliä voidaan menestyksekkäästi käyttää hiusten huuhteluun, jonka tavoitteena on ravita ja saada mattaiset hiukset jälleen kiiltäviksi. Se hoitaa myös kiharaa ja kuritonta tukkaa.

 1. Laita 2-3 lusikallista pellavansiemeniä kiehuvalla vedellä täytettyyn kattilaan. Jatka sekoittamista noin minuutin ajan, kunnes saat hieman tiiviin koostumuksen.
 2. Jäähdytä geeli, erota se siemenistä. Lisää lusikallinen sitruunamehua ja lasillinen esikeitettyä vettä.
 3. Kaada seos pesualtaaseen ja huuhtele sillä hiuksiasi noin 2-3 minuutin ajan.

KAMOMILLAHIUSHUUHDE VAALEILLE HIUKSILLE

Tämä hellävarainen hiushuuhtelu lievittää ihoärsytystä ja samalla parantaa hiusten kiiltoa ja vaaleiden hiusten sävyä. Lisäksi kamomillalla on osoitettu olevan jopa vaalentavia ominaisuuksia, ja tämä ominaisuus tekee siitä tehokkaan torjumaan vaaleiden hiusten kellastumista.

 1. Kaada 3 lusikallista kuivattua kamomillaa kiehuvaan veteen ja anna hautua kannen alla, kunnes infuusio jäähtyy itsestään.
 2. Siivilöi infuusio ja kaada se pestyihin hiuksiisi.

MINTTUHUUHTELU RASVOITTUVILLE JA RASKAILLE HIUKSILLE

Minttu on tunnettu päänahkaa puhdistavista ominaisuuksistaan. Lyhyesti sanottuna se poistaa myrkkyjä ja ylimääräistä talia. Lisäksi minttu kykenee nostamaan hiuksia ylös niiden juurista ja lahjoittaa siten hiuksille toivottua tuuheutta. Jos päänahkasi on siis ärsytykseen taipuvainen, kannattaa turvautua mintun kaltaiseen voimakkaaseen ärsytystä ja kutinaa lievittävään aineeseen.

 1. Hauduta noin 3 lusikallista kuivattuja mintunlehtiä tai 3 pussia minttuteetä.
 2. Jäähdytä seos ja yhdistä litraan vettä. Kaada neste hiuksiin kauttaaltaan. Voit luonnollisesti myös upottaa hiuksesi minttuhiushuuhtelulla täytettyyn kulhoon.

ROOIBOS-TEESTÄ VALMISTETTU HIUSHUUHTELU PUNERTAVILLE HIUKSILLE

Punaisten hiusten sävyn kylläisyyttä on todella vaikea ylläpitää. Se vain yksinkertaisesti haalistuu kovin nopeasti. Tämän seurauksena sen sijaan, että sävy säilyisi syvän kuparinpunaisena, se muuttuu räikeäksi oranssiksi sävyksi. Miten tehostaa punaisten hiusten väriä?

 1. Hauduta 3-4 teepussia Rooibos-teetä litraan vettä.
 2. Jäähdytä infuusio ja kaada sitä hiuksiin jokaisen pesun jälkeen.

MUSTASTA TEESTÄ VALMISTETTU HIUSHUUHTELU TUMMILLE HIUKSILLE

Tämä kahvihuuhteen kaltainen hiushuuhtelu tehostaa tummien hiusten väriä. Säännöllisesti käytettynä se ei ainoastaan tuo väriä esiin, vaan hoitaa myös värjättyjä hiuksia. Toisin sanottuna, se estää värin nopean haalistumisen.

 1. Hauduta 3-4 pussia mustaa teetä litraan vettä. Voit myös käyttää 3 lusikallista irtoteetä ja hauduttaa sen litrassa vettä.
 2. Odota hetki, kunnes teeuute jäähtyy, siivilöi teelehdet pois ja kaada sitä hiuksiin ja päänahkaan.

KOIVUNMAHLA-HIUSHUUHTELU ONGELMALLISILLE HIUKSILLE

Tämä on kahden ainesosan hiushuuhde, joka on poikkeuksellisen helppo valmistaa, eikä sinun tarvitse keittää mitään yrttejä. Sen sijaan sinun on vain sekoitettava koivunmahlaa (voit ostaa sitä kaupasta) tislattuun veteen. Koivunmahla sisältää runsaasti vitamiineja, aminohappoja ja mineraalisuoloja, jotka vahvistavat hiussoluja, tekevät päänahan raikkaaksi, torjuvat hilseilyä sekä uudistavat ja tehostavat hiusten kiiltoa. Koivunmahla-hiushuuhtelu toimii hyvin hiustenlähtöä ehkäisevänä hoitona. Käytä hiusten pesun jälkeen koivunmahla-hiushuuhtelua ja anna hiusten ilmakuivua sen jälkeen.

Hiushuuhtelu - Millaista vettä käytetään?

Jotta kotitekoisten hiushuuhtelujen vaikutus tehostuisi, käytä aina esikeitettyä vettä. Se ei ole yhtä kovaa kuin vesijohtovesi, joten tislatulle vedelle altistuneista hiuksista tulee paljon pehmeämpiä ja kimmoisampia. Tällaisia hiuksia on myös helpompi muotoilla, sillä niistä tulee kesytetyt ja miellyttävän tuntuiset.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Lämpösuojasuihke
Jojobaöljy
Arganöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö