Geelinkäyttö vähemmälle! Miten korjata vaurioituneet kynnet geelimanikyyrin jälkeen?

Geelinkäyttö vähemmälle! Miten korjata vaurioituneet kynnet geelimanikyyrin jälkeen?

Valitettavasti geelilakka manikyyri ei ole virheetön ja viaton toimenpide. Sinun tulisi joskus painaa "geelit pois" -painiketta ja vaihtaa hyödyllisempään kynsienhoitoon, sillä geeli jättää kynnet vaurioitumaan ja tekee niistä näin ohuempia ja heikompia päivä päivältä. Kuinka hoitaa geelin aiheuttamia vaurioituneita kynsiä oikein? Jatka lukemista niin kerromme!

Aina kun uppoudumme manikyyrin aiheen pariin, kuulemme kuinka kädet kertovat henkilökohtaisesta itsehuollosta. Tämän vuoksi kynsien tulee olla hyvin hoidettuja ja se on varmaa. Ei siis ihme, että käännymme mielellämme geelikynsiin, jotka kestävät hyvin pitkään, ovat helppoja tehdä kotona ja tarjoavat paljon erilaisia mahdollisuuksia. Tämä hitti on vallannut kosmetiikkateollisuuden, koska se kestää kynsillä paljon pidempään kuin 2-3 päivää tavalliseen kynsilakkaan verrattuna.

Meillä on kuitenkin yksi ongelma. Jokaisella meistä ei ole kynsilevyä, joka olisi tarpeeksi kova, ja geeli pääsee läpi kynnestä läpi. Tällainen mani aiheuttavat yleensä äärimmäisiä vaurioita kynsille.

Vahingoittaako geeli todella kynsiäsi?

Kyseessä on tabu. Tiesitkö, että geelilakka vaikuttaa kynsiisi? Vaikka tekisit manikyyrit oikein, geeli vahingoittaa niitä. Mikäli huomaat:

  • ohuet kynnet geelin jälkeen
  • erittäin pehmeät kynnet geelin jälkeen
  • kellertävät kynnet geelin jälkeen
  • hauraat kynnet geelin jälkeen
  • kynnet sattuvat geelin jälkeen

olet todennäköisesti sellainen, joka ei siedä geelimanikyyriä ja sinun tulee luopua siitä välittömästi.

Muista, että tämäntyyppinen manikyyri käsittelee kynnet sekä kemikaaleilta että UV-säteilyltä (ellet käytä halvempaa LED-lamppua). Molemmat tekijät vaikuttavat erittäin vahvasti kynsien ja käsien ihon tilaan. Ei ole mitään järkeä, että suojaamme itseämme UV-säteilyltä käyttämällä aurinkovoidetta ja sitten tarkoituksella altistamme itsemme samalle säteilylle, jota manikyyrin lamppu tuottaa.

Vaurioituneet kynnet geelin jälkeen johtuvat usein allergiasta geelille ja useimpien pohjamaalien, lakkojen ja pintamaalien ainesosille: formaldehydille, dibutyyliftalaatille (DBP) ja tolueenille. Jos jokin tuote on huonolaatuinen, näiden ainesosien negatiivinen vaikutus voimistuu aiheuttaen lisää mikrovaurioita kynsilevylle ja sen ympärille. Myrkylliset aineet tunkeutuvat helposti kehoon, mutta itse höyryt ovat haitallisimpia.

On toinenkin tapa, jolla geeli voi vahingoittaa kynsiä. Useimmat ongelmat liittyvät kynsilevyn infektioon. Se tapahtuu, kun geeli kovettuu lampun alla tehottomasti: geeli ei ole tarpeeksi kova, joten siitä tulee ihanteellinen (lämmin ja kostea) ympäristö mikrobien kasvulle. Siksi niin monet teistä kärsivät kynsien sienestä geelimanikyyrien jälkeen, ja sitä on todella vaikea parantaa.

On selvää, että kynnet eivät vaurioidu vain geelistä. Se on myös asetonia, jota käytetään geelin poistamiseen. Se kuivattaa kynnet ja ihon, ja kynnet saattavat vaurioitua mekaanisesti geeliä otettaessa.

Kuinka korjata geelistä vaurioituneet kynnet?

On olemassa lukuisia tapoja ravita ja vahvistaa omia kynsiä. On parasta aloittaa asian ytimestä, eli ajatella ruokavaliotasi.

Paras ruokavalio vahvoille kynsille vaatii vain terveellistä ruokaa ja tasapainoisen ravintoainemäärän. Tärkeimmät ovat biotiini, sinkki, pii, foolihappo, rauta, A-, C- ja E-vitamiinit. Niitä löytyy seuraavista ainesosista: kiivi, persilja, ruusukaali, karpalo, villiruusun hedelmät, kala, vihreät kasvikset, rouhe, avokado, palkokasvit ja kaikki tuotteet, joilla on terveyshyötyjä.

Jos terveellinen ruokavalio ei auta tarpeeksi, kokeile lisäravinteita. Hyvä ravintolisä, joka sisältää kynsille välttämättömiä ravintoaineita, auttaa kynsiäsi uusiutumaan nopeammin.

Silti tehokkaimmat tavat hoitaa vaurioituneita kynsiä geelin käytön jälkeen (olennaiset löydät myöhemmin):

  • Suunnitellulla kynsienhoitoainella
  • ammattimaisilla kynsihoidoill salongissa
  • kynsien korjaus luonnonöljyillä
  • Tee-Se-Itse hoitoaineet ja kotimenetelmät

Kynsienhoitoaine vaurioituneille kynsille geelin käytön jälkeen

Ensimmäinen asia, jota käytämme vaurioituneiden kynsien hoitoon geelimanin jälkeen, on hoitoaine. Markkinoilla on paljon tällaisia tuotteita, mutta kaikki eivät ole huomiosi arvoisia. Tiedätkö parhaan hoitoaineen vaurioituneille kynsille geelin poiston jälkeen?

Paras hoitoaine on valmistettu ilman formaldehydiä ja muita myrkyllisiä aineita. Sen tulee olla mahdollisimman luonnollista ja sisältää runsaasti vaurioituneille kynsille välttämättömiä ainesosia: proteiineja, rasvahappoja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Jotkut geelimanikyyrien hoitoaineet (jotka toimivat pohjana geelille vahvistamaan kynsiä, jos et halua luopua manikyyristä) sisältävät mm. silkkiproteiinit (korjaava vaikutus) tai timanttipöly (kovettuva vaikutus).

Jos olet kuitenkin kiinnostunut enemmän hyvästä kynsienhoitoaineesta kynsien hoitoon geelin jälkeen, käytä ammattituotetta esim. IBX-järjestelmä erittäin vaurioituneiden kynsien kiinnittämiseen geelimanien jälkeen.

Luonnolliset öljyt kynsien korjaukseen

Jos kyntesi ovat vaurioituneet geelistä, voit korjata ne luonnollisilla öljyillä. Kynsien korjaaminen öljyillä on mukavaa ja yksinkertaista, ja tällaisten luonnollisten ainesosien käytöllä on vain etuja.

Tiedätkö mikä öljy on paras vaurioituneille kynsille? Tässä on yksityinen katsaukseni parhaista hoidoista.

  1. Risiiniöljy kynsille. Se näyttää hyvin yksinkertaiselta, mutta osoittautuu tehokkaimmaksi. Risiiniöljy auttaa korjaamaan hiuksia, ripsiä ja kulmakarvoja sekä kynsiä geelimanikyyrin jälkeen. Se sisältää ainutlaatuista risinoleiinihappoa, jolla on antibakteerinen vaikutus, joka vahvistaa kynsilevyjä, parantaa kosteustasoa ja tekee kynsistä kovemmat ja vaurioita kestävät. Tehokkain tapa käyttää sitä on hieroa risiiniöljyä kynsilevyihin (mieluiten hieman kuumennettuna).
  2. Teepuuöljy kynsille. Mitä tulee luonnollisiin kynsiöljyihin, eteeriset öljyt eivät myöskään ole minkään arvoisia, erityisesti teepuuöljy, joka tunnetaan sieniä torjuvasta vaikutuksestaan. Siksi se toimii erinomaisesti heikkojen, vaurioituneiden kynsien ja kynsien sienen hoidossa.
  3. Arganöljy kynsille. Tämä on rikas E-vitamiinin lähde, joka on vahvin antioksidantti. Se pystyy korjaamaan kynnet, vahvistamaan niitä ja nopeuttamaan solujen uusiutumista. Arganöljyn virkistävä ja elvyttävä vaikutus on asia, jota vaurioituneet kynnet kaipaavat.
  4. Sheavoi kynsille. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä kasvivoi tai luonnollinen versio valmiista kynsivoista. Sheavoi ei ainoastaan pidä riittävää kosteustasoa, vaan myös suojaa kynsiä vaurioilta, tasoittaa niiden rakennetta, palauttaa luonnollisen värin, lisää kiiltoa ja parantaa korjausta.

Halutessasi voit käyttää muita kynsienhoitoöljyjä tai luoda oman öljyseoksen. Monimuotoisuus on asia, josta kynnemme pitävät

Kotitekoinen kynsienhoitoaine

Kotona käytettävien seosten käyttö on erinomainen tapa hoitaa kynsiä geelin käytön jälkeen. Tee-se-itse hoitoaine saattaa toimia yhtä tehokkaasti kuin kaupasta ostettu.

Tee-se-itse gelatiinipohjainen kynsienhoitoaine

Gelatiinipohjainen kynsienhoitoaine, eli kynsien laminointi. Se on luonnollinen tapa kovettaa vaurioituneita, hauraita kynsiä geelin jälkeen. Sinun kannattaa kokeilla tätä hoitoa, koska gelatiini on täynnä biotiinia, mineraalisuoloja ja proteiineja (aineita, jotka muodostavat kynnet).

Kuinka tehdä gelatiinikynsien hoitoaine? Ota 2 tl gelatiinia ja kaada päälle lämmintä vettä. Laita seos sivuun muutamaksi minuutiksi, jotta liivate kovettuu. Liuota kynnet seokseen tai levitä sitä kynsilevyille ja anna vaikuttaa useita minuutteja. Toista hoito vähintään joka toinen päivä.

Tee-Se-Itse vitamiinitäyteinen kynsien hoitoaine

Toinen kodin kynsienhoitoaine, joka on myös loistava valinta geelin poiston jälkeen, on valmistettu oliiviöljystä, A+E-vitamiinista ja sitruunamehusta. Viimeisellä ainesosalla on uskomattomia ravitsevia ominaisuuksia ja se kirkastaa kynsiä, kun taas oliiviöljy ja vitamiinit sopivat täydellisesti elvyttämiseen ja kosteuden lisäämiseen.

Tämäntyyppisen kynsihoitoaineen valmistaminen on erittäin helppoa. Ota lusikallinen oliiviöljyä, lisää puoli teelusikallista tuoretta sitruunamehua ja muutama tippa vitamiineja (saatavilla apteekista). Hiero seos kynsiin säännöllisesti.

Tee-Se-Itse hedelmä- ja vihanneskynsienhoitoaine

Mitä muuta voit käyttää tehokkaan, luonnollisen kynsienhoitoaineen vahvistamiseen geelin poistamisen jälkeen? Hedelmiä ja vihanneksia! Esimerkiksi ravitseva kurkku, kirkastava sitruuna ja korjausta parantava omena. Tämä seos vahvistaa kynsiä edellyttäen, että käytät sitä säännöllisesti.

On olemassa helppo resepti seurata. Raasta kurkku ja omena, lisää tuoretta sitruunamehua, sekoita ja tasoita kynsien päälle. Anna vaikuttaa pari minuuttia ja toista hoito joka tai joka toinen päivä.

Huippukynsikäsittelyt geelilakan poistamisen jälkeen

Tarjolla on myös salongihoitoja kynsien vahvistamiseen ja geelimanikyyrien aiheuttamien vaurioiden korjaamiseen. Jos haluat korjata vaurioituneet kynnesi geelin jälkeen pro-hoidolla, voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

  • Japanilainen manikyyri on hyvä valinta, kun haluat hieman vahvistaa kynsiä ja antaa niiden levätä, jolloin ne voivat korjautua ja parantua. Hoito koostuu ravinnepitoisen tahnan kiillottamisesta kynsiin (sis. keratiini, mehiläisvaha, A+E-vitamiini jne.).
  • luonnollinen manikyyri, jossa luonnollisuus on etusijalla. Siihen kuuluu kynsille kauniin muodon antaminen oikean muotoisilla kynsiviileillä, kynsien hellävarainen kiillotus ja ravinteiden toimittaminen mm. öljyt. Se on tyypillinen manikyyri, joka keskittyy herkkyyteen ja luonnolliseen ilmeeseen.
  • SPA manikyyri, joka on yhdistelmä luonnollista manikyyriä, ravitseva hoitoa ja ylimääräistä käsihierontaa, joka stimuloi mikroverenkiertoa, jolloin kynnet vahvistuvat samalla.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Jojobaöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö