Keskihuokoiset hiukset. Kaikki, mitä sinun pitää tietääs

Keskihuokoiset hiukset. Kaikki, mitä sinun pitää tietääs

Keskihuokoisten hiusten määritteleminen "normaaliksi" on hieman liian optimistista. Myös keskihuokoisilla hiuksilla on omat ongelmansa, jotka ovat kaukana normaalista, varsinkin jos ne altistuvat väärälle ja epäsopivalle hoidolle. Silloin ilmenee kerralla paljon ongelmia, jotka välittömästi huonontavat hiusten kuntoa ja muuttavat niiden ulkonäön elottomaksi. Tämä on hius, joka tasapainoilee jatkuvasti täydellisen ulkonäön ja epäilyttävän viehätyksen välillä. Selvitä keskihuokoisten hiusten ominaispiirteet ja opi hoitamaan niitä oikein.

Keskihuokoiset hiukset: profiili

Keskihuokoisia hiuksia voidaan kuvata juuttuneiksi raskaiden/paksujen, matalahuokoisten hiusten ja vakavasti vaurioituneiden/kuivuneiden hiusten välille. Miltä tällaiset hiukset näyttävät? Ensimmäisenä ominaisuutena on mainittava niiden rakenne, jossa eri kerrokset ovat hieman koholla. Toiseksi tällaiset hiukset eivät ole hankalat hoidon kannalta, ne on helppo muotoilla, mutta samalla hyvin ailahtelevat. Valitettavasti keskihuokoisten hiusten kunnon pilaamiseen ei tarvita paljoa.

On tyypillistä, että keskihuokoiset hiukset ovat "huonossa kunnossa", koska myös niiden hiustupet heikkenevät nopeasti. Tämän seurauksena hiukset saattavat alkaa putoilla ja jopa lakata kasvamasta lainkaan. Toisin sanottuna keskihuokoiset hiukset ovat askeleen päässä siitä, että ne ovat surkeassa kunnossa. Tällaiset hiukset ovat ohuet, mikä tarkoittaa todella huonoa sisäistä keratiinirakennetta - vääränlainen hoito yhdistettynä suojan puutteeseen riittää tuhoamaan keskihuokoiset hiukset täysin.

Mikroskoopin alla voidaan huomata, että keskihuokoisten hiusten kerrokset ovat koholla. Tämä avaa tien kaikille ulkoisille tekijöille tunkeutua hiusrakenteisiin ja huonontaa vähitellen sen kuntoa. Tämä tarkoittaa, että tällaiset hiukset tarvitsevat välitöntä vahvistusta. Lisäksi päänahan häiriintynyt happo-emästasapaino johtaa rasvaisiin ja oheneviin hiuksiin, joista puuttuu volyymi ja runko. Tähän tilaan saattaa liittyä hilseilyä.

Keskihuokoiset hiukset ovatkin melko ongelmallisia. Niiden kunto heikkenee helposti, mikä tekee hiuksista mattapintaiset, karheat, pörröiset, kiiltämättömät, vaikeasti muotoiltavat ja tuskallisen vaikeasti harjattavat. On myös syytä ymmärtää, että hiustenmuotoilutuotteet huonontavat osaltaan keskihuokoisten hiusten kuntoa. Tämäntyyppisiin hiuksiin on ehdottomasti kiinnitettävä erityistä huomiota. Voidaan pitää itsestään selvänä, että keskihuokoisten hiusten tuleva tila riippuu sinusta ja siitä, millaista hoitoa annat niille tänään.

Keskihuokoisten hiusten hoito

Keskihuokoiset hiukset vaativat vahvistamista ja syväravintoa yhdistettynä mahdollisten vaurioiden jälleenrakentamiseen. Ja tämä koskee pääasiassa hiusten latvoja ja keskipituuksia alaspäin. On suositeltavaa tarttua shampooseen, öljyyn tai hiuspohjan hoitoaineeseen, joka säätelee talirauhasten toimintaa, varmistaa hiusten uudistumisen ja vahvistaa hiusten luonnollista suojakerrosta.

Lisäksi keskihuokoisia hiuksia on käsiteltävä kevyellä kosmetiikalla, joka ei rasita hiussuortuvia liikaa. Tästä syystä hyvän ratkaisun tarjoavat hennot sumutteet, yrttitisleet ja suihkeena saatavat hoitoaineet.

Lisäksi tällaisia hiuksia on käsiteltävä säännöllisesti hoitoaineilla, jotka sisältävät proteiineja, pehmentäviä aineita ja kevyitä, haihtuvia silikoneja (sykloheksasiloksaani, syklometikoni, syklotetrasiloksaani, dimetikonikopolyoli, lauryylimetikonikopolyoli). Lisäksi voit käyttää hyvin erilaisia kosteuttavia naamioita, jotka sisältävät esimerkiksi aloeta, hyaluronihappoa, ureaa ja muita kosteuttavia ainesosia.

Yksi parhaista kauneushoidoista keskihuokoisille hiuksille on hiusten öljyäminen. Tästä syystä hiuksiin kannattaa levittää kerran viikossa luonnollisia öljyjä, jotka on parasta tehdä omega-7- ja omega-9-rasvahappoja sisältävillä öljyillä.

Koska keskihuokoiset hiukset ovat usein herkistyneet, se on juuri se hiustyyppi, joka heikentyy unen aikana.... Se johtuu siitä, että hiukset hankaavat tyynynpäällystettä ja niihin kohdistuu vetoa, kun nukumme niiden päällä. Tästä syystä hiukset kannattaa nostaa nukkumaan mennessä löysäksi ponnariksi tai palmikoksi.

Keskihuokoiset hiukset tulisi harjata joko luonnonharjaksista valmistetulla hennolla harjalla tai leveähampaisella kammalla. Kuivauksessa kannattaa käyttää hiustenkuivaajan haaleaa ilmavirtaa. Se silottaa hiusten rakenteita ja jättää hiukset kiiltäviksi. Muista myös leikata hiusten latvat säännöllisesti, sillä ne ovat keskihuokoisten hiusten herkin osa.

Shampoo keskihuokoisille hiuksille

Kun valitset shampoota keskihuokoisille hiuksille, sinun kannattaa keskittyä hiustyyppiisi ja sovittaa se esimerkiksi kiharoihin tai siihen, kuinka rasvaiset hiukset ovat. Lisäksi tällaisen shampoon ei pitäisi olla ylikuormittava. Siksi olisi parempi, jos valitsisit värittömän shampoon sen sijaan, että valitsisit maitomaisen ja paksun shampoon, joka on tarkoitettu suurihuokoisille hiuksille.

Hoitoaine Keskitason Huokoisuuden Hiuksille

Ennen kaikkea keskitason huokoisuuden hiusten hoitoaineen tulee olla kevyt, mikä tarkoittaa, ettei se saa kuormittaa hiuksia tai jättää öljyistä kalvoa hiussuortuville. Tämäntyyppinen hius tykkää vedellä täydentämisestä ja siitä, että sitä suojataan mekaanisilta vaurioilta. Siksi olisi parasta valita hoitoaine, joka sisältää kosteuttavia humektantteja ja runsaasti emollientteja. Toinen keskitason huokoisuuden hiusten hoidon olennainen osa on hiusten latvojen suojaaminen. Älä siis jätä väliin erikoisseerumeiden tai laadukkaiden hiusöljyjen käyttämistä.

Lisäksi, jos hiuksesi ovat ohuet, valitse suihkehoitoaine tai kevyt hiuksiin jätettävä hoitosuihke. Tällainen kosmetiikka suojaa ja silottaa hiuksia kuormittamatta niitä liikaa.

Tehosta hiustesi hoitoa kerran viikossa käyttämällä naamiota, joka puhdistaa, ravitsee ja vahvistaa hiuksia, jättäen ne paremman näköisiksi. Nanoilin ansiosta voit valita huippulaadukkaista hiusnaamioista yhden, joka perustuu keskitason huokoisuuden hiuksille välttämättömiin ainesosiin. Muuta hiustesi suuntaa nestemäisellä silkkinaamiolla tai kokeile tehokasta arganöljynaamiota.

Öljyt keskihuokoisille hiuksille

Kuten edellä mainittiin, keskihuokoisen hiuksen akselia peittävät kerrokset, jotka ovat hieman koholla. Tämän vuoksi tällaisten hiusten hoitamiseen käytettävien öljyjen tulisi koostua keskikokoisista molekyyleistä. Etsi öljyjä, joiden koostumusta hallitsevat omega-7- ja omega-9-rasvahapot. Hienoin sekoitus tällaisista öljyistä on Nanoilin hiusöljyssä, joka on tarkoitettu keskihuokoisille hiuksille.

Keskihuokoisille hiuksille suositellut öljyt ja kosmeettiset voiteet

 • Baobabin siemenöljy - luo hiuksiin mikroskooppisen kalvon, joka ehkäisee kosteuden haihtumista. Tämä öljy torjuu ulkoisia hyökkääjiä, silottaa hiuksia ja jättää ne kiiltäviksi.
 • Arganöljy - on antioksidanttien voima, joka hidastaa solujen ikääntymistä. Se tarjoaa suojaa lämpömuotoilussa syntyvää korkeaa lämpötilaa vastaan. Se uudistaa syvästi heikentyneiden hiusten keratiinirakennetta.
 • Jojobaöljy - pohjimmiltaan se on nestemäinen vaha, joka on puristettu harmaasta pensaspähkinästä. Se on poikkeuksellinen uskomattoman korkean skvaleenipitoisuuden ansiosta. Se estää hiusten rasvoittumista hidastamalla talintuotantoa. Se puhdistaa ihoa ja parantaa hilseen. Samalla öljy ravitsee hyvin, mikä tekee siitä pelastuksen kuiville hiuksille ja päänahalle.
 • Macadamiaöljy - se tunkeutuu päänahkaan ja hiustuppiin hetkessä. Macadamiaöljyä pidetään korvaamattomana keskihuokoisten hiusten hoidossa, koska se ei paina hiuksia, vaan säätelee talineritystä, rauhoittaa ärsytyksiä, hoitaa, kosteuttaa, pehmentää ja lisää hiusten kimmoisuutta.
 • Avokadoöljy - täydentää hiuksia vedellä ja tehostaa niiden kiiltoa. Sitä on kuvattu 7 vitamiinin öljyksi, se on hienoin hoitoaine ja monivitamiini hiuksille. Se silottaa hiuskuituja, jättää hiukset kiiltäviksi, ehkäisee pörröisyyttä ja haurastumista. Se lisää hiusten hallittavuutta.
 • Manteliöljy - suojaa hiuksia vaurioilta, on hellävarainen ja hyvin imeytyvä. Se on tunnettu siitä, että se lisää kiiltoa mattapintaisiin hiuksiin ja tuo helpotusta ärtyneeseen päänahkaan. Manteliöljy sisältää 55 % omega-9-rasvahappoja. Myös öljyn sisältämä B-vitamiini on vastuussa hiusten kunnollisen kasvuprosessin hallinnasta.
 • Riisiöljy - siinä on kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, fosforia, mangaania, rautaa, kuitua sekä E- ja K-vitamiinia. Se on erittäin arvostettu, koska se sisältää runsaasti fytosteroleja, tokoferoleja ja γ-rytsanolia, jotka ovat aineita, jotka hidastavat solujen ja päänahan ikääntymistä ja ehkäisevät hiustenlähtöä.
 • Viinirypäleen siemenöljy - sillä on rauhoittavia ja uudistavia ominaisuuksia. Tämä öljy käsittelee hilseilyä, psoriaasia, liiallista talintuotantoa ja rasvaista päänahkaa. Se suojaa hiuksia ja hiuspohjaa auringon säteilyltä, kemiallisilta ja mekaanisilta vaurioilta sekä usein toistuvilta kampaamokäsittelyiltä (esim. värjäys, föönaus ja suoristus).
 • Tyrniöljy - siinä on runsaasti antioksidantteja, palmitoleiinihappoa (omega-7) ja tanniineja, flavonoideja, booria, mangaania sekä A-, C- ja K-vitamiineja. Tämä öljy stimuloi kollageenisynteesiä ja vahvistaa hiusten sidoksia, jotka näin ollen voittavat kimmoisuutta ja ovat helposti muotoiltavissa. Tyrniöljy kiihdyttää hiusten kasvua, täydentää säikeitä vedellä, hoitaa ja ravitsee.

Mitkä ovat muita asioita, joista keskihuokoiset hiukset tykkäävät?

 • Keratiini - on hiusten luonnollinen ainesosa. Hiuksia on hyvä käsitellä keratiininaamiolla kerran tai kaksi kertaa kuukaudessa. Tämä täyttää kaikki aukot hiusten rakenteessa ja korjaa mikrovauriot.
 • Hyaluronihappo - se ei ainoastaan kosteuta, silottaa hiuksia ja suojaa vaurioilta. Hyaluronihappo tekee hiuksista myös sileät ja kiiltävät. Lisäksi se auttaa korjaamaan kaikki hiusrakenteessa olevat aukot, hoitaa hiuspohjaa suojaamalla sitä kuivumiselta ja ärsytykseltä.
 • Fruktoosi - se on yksinkertainen sokeri, jota käytetään yleisesti elintarviketeollisuudessa. Fruktoosi sopii erinomaisesti keskihuokoisten hiusten hoitoon, koska se kosteuttaa ja samalla vahvistaa hiuslankoja ja suojaa vaurioilta. Kannattaa muistaa, että tämä "makea" aine on yhteydessä yhteen hiusten ainesosista - keratiiniin - joten se on hyvä uudistamaan ja vahvistamaan. Fruktoosin ansiosta keskihuokoisista hiuksista tulee vahvoja ja niiden pintakerros rakentuu huomattavasti uudelleen.
 • Silkkiproteiinit - ne ravitsevat hiuksia, kosteuttavat ja hoitavat latvoja. Silkkiproteiinit ovat vastuussa hiusten kiiltävyydestä ja hyvännäköisyydestä. Lisäksi proteiinit päällystävät hiukset mikroskooppisella kalvolla, joka suojaa pääasiassa kuivumiselta ja uudistaa säikeitä. Lisäksi se ehkäisee pörröisyyttä ja staattisuutta.
 • Vadelma- tai omenaviinietikka (hiusten huuhteluna) - se auttaa sulkemaan koholla olevat kerrokset hiuksen sisältä, silottaa hiuksia ja antaa niille takaisin kadonneen kiiltonsa. Päänahka puhdistuu ja sen pH-taso tasapainottuu.
 • Aurinkosuojat - UVA- ja UVB-suoja on keskihuokoisten hiusten hoidon ydin. Auringon säteily rohkaisee hiusten kerroksia kohoamaan, mikä johtaa cortex-vaurioihin (hiusten sisäinen rakenne). Tämän seurauksena keskihuokoiset hiukset saattavat muuttaa huokoisuuttaan korkeaksi, kuivua ja haurastua, menettää kimmoisuuttaan, pehmeyttään ja kiiltoaan. Lisäksi ne ovat alttiimpia rikkoutumaan ja latvat halkeilevat helposti. Myös hiusjuuret heikkenevät, mikä johtaa hiustenlähtöongelman voimistumiseen. Hiukset saattavat lakata kasvamasta kokonaan. Siksi erityisesti kesällä kannattaa käyttää luonnollisia öljyjä, jotka tarjoavat luonnollisia UV-suodattimia. Päivän mittaan hoida hiussuortuvia kevyellä hiussumulla, jossa on korkea aurinkosuojakerroin.
 • A-vitamiini (retinoli) - säätelee talirauhasten toimintaa, torjuu hilseilyä, vahvistaa hiuksia ja suojaa hiuspohjan hydrolipidikerrosta.
 • E-vitamiini - E-vitamiinia kutsutaan yleisesti "nuoruuden vitamiiniksi", ja se on voimakas antioksidantti, joka hidastaa ikääntymisprosesseja. Se kiihdyttää solujen jakautumista hiuskuoressa, mikä saa hiukset kasvamaan kunnolla, säilyttämään hyvän kuntonsa, uusiutumaan ja vastustuskykyisiksi vaurioita vastaan.
 • B₅-provitamiini - parantaa hiusten ulkonäköä ja kuntoa, suojaa ja stimuloi hiusten kasvua, ehkäisee vaurioita ja hoitaa latvoja.

Keskihuokoiset hiukset - asioita, joita kannattaa välttää

Herkistyneet hiukset, jotka menettävät tuuheutensa nopeasti, eivät siedä raskaita ja paksuja naamioita ja kermaisia shampoita, jotka kerääntyvät juuriin ja joita on vaikea huuhdella keskihuokoisista hiuksista. Kosmetiikan koostumus on yhtä tärkeä. On ymmärrettävä, että keskihuokoiset hiukset saattavat kuivua ja muuttua elottomiksi selvästi nopeammin, koska ne joutuvat kosketuksiin shampoissa ja hoitoaineissa olevien synteettisten aineiden kanssa.

Shampoon ainesosia, joiden kanssa keskihuokoiset hiukset eivät tule toimeen, ovat: monohydroksialkoholi (kuivattaa), silikonit (jäävät hiuksiin), voimakkaat pesu- ja säilöntäaineet (ärsyttävät).

Yritä myös välttää raskaita, komedogeenisiä ja vaikeasti poistettavia silikoneja, kuten simetikonia, trimetikonia ja trimetyylisiloksasilikaatteja. Tarkista lisäksi aina, sopiiko tietty öljy, naamio tai hoitoaine, jota haluat käyttää, hiustyypillesi. Kun kyseessä ovat keskihuokoiset hiukset, vähemmän tarkoittaa enemmän. Käytä siksi vain muutamia laadukkaita kosmetiikkatuotteita, jotka ovat sopusoinnussa hiusrakenteesi kanssa.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Lämpösuojasuihke
Jojobaöljy
Arganöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö