Hiusten maailma. Osa 3: afrikkalainen hiustenhoito

Hiusten maailma. Osa 3: afrikkalainen hiustenhoito

Mitä voimme oppia marokkolaisilta, egyptiläisiltä ja kenialaisilta naisilta hiustenhoidosta?

Afrikka on epätavallinen maanosa. Sille ominainen ilmasto edellyttää tunnollista kauneudenhoitoa. Hiusten elämä ei ole helppoa Afrikan ankarassa ilmastossa. Päivittäinen trooppinen kuivuus muuttuu katkeraksi kylmyydeksi. Kuumaa, sateetonta kesää seuraa sateinen talvi. Maanosan toisessa osassa ympärivuotiset sateet tekevät hiuksista kapinallisia kosteassa, trooppisessa ilmastossa. Miten hoitaa hiuksia näin epäsuotuisissa olosuhteissa? Tarkat kauneusrutiinit ovat välttämättömyys. Kauneudenhoito saakin suorastaan rituaalin piirteitä. Afrikka osoittautuu luonnollisten, ainutlaatuisten ja maailmankuulujen kasvien aarreaitaksi, joka on tehokas ase hiuksia rasittavaa ilmastoa vastaan. Miten afrikkalaiset naiset hoitavat hiuksiaan?

HIUKSET ERI MAAILMANKOLKISSA, OSA 3 - AFRIKKA

Hiustenhoito - Egypti

● Egyptiläiset naiset ovat aina olleet tunnettuja siitä, että he pitävät hyvää huolta ulkonäöstään. Egyptistä ovat peräisin monet luotettavat reseptit ja ihonhoitoaineet (muun muassa maito, hunaja ja retiisi) sekä ensimmäiset meikki- ja vartalotuotteet (Kohl, egyptiläinen maa).

Egyptinpuu-uute on yksi suosituimmista hiustenhoitotuotteista. Sen hoitavat ominaisuudet ja "tahto" selviytyä ankarassa, kuumassa ilmastossa ovat vaikuttavia. Egyptiläispuu pystyy varastoimaan vettä ja muita ravinteita laajaan juuristoonsa, jonka ansiosta se voi selviytyä ilman sadetta jopa kaksi vuotta!

Egyptiläiset naiset ovat rakastuneet egyptinpuun siemenistä saatavaan uutteeseen, koska sillä on hämmästyttäviä uudistavia ominaisuuksia ja se kosteuttaa voimakkaasti erittäin vaurioituneita hiuksia.

Egyptinpuun uutteessa on runsaasti kaikkia hiusten korjaamisen ja jälleenrakentamisen kannalta olennaisia aineita. Se vahvistaa heikkoja hiuksia, ehkäisee katkeilua ja uudistaa hiuksia juurista latvoihin. Uutteen ansiosta egyptiläiset naiset voivat ylpeillä terveillä ja hyvin hoidetuilla, lumoavilla hiuksilla. Uutetta voidaan lisätä kaikkiin hiustuotteisiin - shampoihin, öljyihin, naamioihin, hoitoaineisiin ja balsameihin. Tämä uudistava kasvikompleksi tunkeutuu hiusakseliin, täydentää keratiinia ja sulkee hiuksen kerrokset, mikä tekee hiuksista terveemmät ja kauniimmat.

● Hibiscus on toinen Egyptissä erittäin arvostettu hiuksia parantava ainesosa. Se kuuluu malvakasvien heimoon, joilla on kaunistavia, terveellisiä ja uudistavia ominaisuuksia. Hibiscus sisältää runsaasti polyfenoleja, antosyaaneja, flavonoideja ja C-vitamiinia suurina pitoisuuksina. Egyptiläiset naiset arvostavat koko kasvista saatavaa uutetta. Sekä kukat että lehdet sisältävät runsaasti karoteeneja, kun taas siemenet ovat täynnä tyydyttymättömiä rasvahappoja. Hibiscus on levinnyt satoja vuosia sitten faaraoiden ansiosta, jotka arvostivat sen antibakteerista ja terveellistä voimaa ja joivat Karkade-nimellä tunnettua infuusiota.

Hibiscusteetä ja -uutteita arvostetaan hiustenhoidossa, sillä ne pitävät hiukset terveinä, vahvistavat sipuleita ja parantavat hiusten ulkonäköä kuljettamalla hiusten sisäisiin rakenteisiin täyden joukon uudistavia ainesosia. Hibiscuksen siemenistä uutettua öljyä arvostetaan myös suuresti. Se on rikas antioksidanttien, polyfenolien, luonnollisten AHA-happojen ja flavonoidien lähde.

Hiustenhoito - Ghana

Ghanan naiset voivat kehuskella käsintehdyllä, mustalla saippualla, joka on yhtä kuuluisa kuin Dudu Osun -saippua. Ghanalainen musta saippua toimii kuorinta-aineen tavoin ja puhdistaa ihanteellisesti vartalon ja päänahan. Se koostuu jalostamattomista öljyistä (useimmiten palmuöljystä ja kookosöljystä) ja kaakaopaloista.

Sitä käytetään rasvaisen ihon hoitoon. Saippua torjuu hilsettä ja psoriaasia, koska se normalisoi talirauhasten toimintaa (sopii rasvoittuville, helposti rasvoittuville hiuksille). Musta afrikkalainen saippua toimii erinomaisena kuorintana koko vartalon iholle ja päänahalle. Saippuan käytön jälkeen suositellaan mietoa shampoota, sillä saippualla on voimakkaita rasvanpoisto-ominaisuuksia ja se voi tehdä hiuksista elottomat ja karheat.

Hiustenhoito - Kenia

Kenia on maailmankuulu voimakkaasti nuorentavasta, hiuksia ja ihoa hoitavasta rohdosta. Sheapuun hedelmät poimitaan käsin ja niistä valmistetaan sheavoita, joka on yksi parhaista hiuksia hoitavista tuotteista. Tarkemmin sanottuna se on kiinteä öljy, joka muuttuu nesteeksi noin 40 asteessa.

Kenialaiset naiset käyttävät sheavoita iholle ja hiuksiin sekä vauvojen herkälle iholle. Voi tunnetaan parhaiten yhtenä vahvimmista antioksidanteista. Säännöllisesti käytettynä se silottaa hienoja juonteita, ehkäisee hiusten ohenemista ja harmaantumista. Karitepuita kasvatetaan monilla Afrikan alueilla, mutta Kenia on niiden huippu, ja sieltä saadaan korkealaatuisinta karitevoita.

Karitevoin ansiosta hiukset saavat kiiltoa, elinvoimaa ja nuorekkuutta. Se ravitsee, suojaa hiuksia ja uudistaa niitä fytosterolien, antioksidanttien (Sheavoi sisältää peräti 9 antioksidanttia), allantoiinin ja A-, E- ja F-vitamiinien (välttämättömät rasvahapot) monimuotoisuuden ansiosta. Sheavoi säätelee ihanteellisesti hiusten ja ihon kosteustasoa, lisää hiusten kimmoisuutta, silottaa säikeitä, vahvistaa juuria ja ehkäisee samalla hiustenlähtöä.

Hiustenhoito - Madagaskar

Madagaskar on trooppinen saari - kuuluisa suuresta määrästä baobabeja. Tällä eksoottisella saarella asuvat naiset yhdistävät ne useimmiten käänteentekevään iho- ja hiusöljyyn, jota uutetaan maailman suurimman puun siemenistä.

Baobabin siemenöljy on monipuolinen aine, jota uutetaan (afrikkalaisten uskomusten mukaan) pitkäikäisestä puusta. Se sisältää tyydyttymättömiä omega-6- ja omega-9-rasvahappoja sekä A-, E- ja D-vitamiineja. Tämä öljy korjaa, suojaa ja parantaa hiusten rakennetta. Baobabin siemenöljy on kuin luotu kuivien, hauraiden ja vaurioituneiden hiusten hoitoon; se tuo takaisin kimmoisuuden ja kiillon, suojaa voimakkaalta auringonvalolta ja tuulelta.

Hiustenhoito - Marokko

● Marokon nestemäinen kulta - arganöljy

Marokkolaiset naiset ovat tunteneet arganöljyn tuhansia vuosia. Kukaan ei kuitenkaan osannut odottaa, että siitä tulisi näin suosittu. Nykyään Argania-puita kasvatetaan maailmanlaajuisesti. Arganöljy, joka tunnetaan myös Marokon nestemäisenä kultana, kuuluu myydyimpiin ihon- ja hiustenhoitotuotteisiin.

Arganöljyä käytetään hiusten öljyämiseen ja kiillon lisäämiseen. Sen avulla naiset pääsevät eroon heikoista, kuivista ja karheista hiuksista, se suojaa armottomalta Afrikan auringolta ja ehkäisee hiusvaurioita. Se sisältää runsaasti E-vitamiinia, omega-6- ja omega-9-rasvahappoja, flavonoideja ja karotenoideja. Arganöljy vahvistaa intensiivisesti hiussoluja ja estää hiussuortuvia putoamasta, uudistaen karvatupet.

● Rhassoul-savi (tai ghassoul) - marokkolainen savi

Marokko ei ole kuuluisa vain arganöljyn massatuotannosta. Atlasvuorilla louhitaan yhtä arvokkaimmista kosmeettisista savista - jota marokkolaiset naiset rakastavat.

Marokkolainen savi tunnetaan nimellä ghassoul tai rassoul (toinen nimi tulee verbistä "rassala" - "pestä"). Savi toimii täydellisenä hiusnaamiona, mutta se soveltuu myös hiusten ja vartalon pesuun hellävaraisen vaahtoavuutensa ansiosta. Se on hyvä rasvanpoistoon ja hiusten ja päänahan virkistämiseen. Rassoulin ansiosta hiukset ovat kiiltävät, pehmeät ja tuuheat. Suunniteltu kaikille hiustyypeille, mutta se toimii parhaiten raskaille, rasvaisille (trooppisessa afrikkalaisessa ilmastossa tavallisille) hiuksille, sillä se imee talia.

Marokkolainen savinaamio poistaa ylimääräisen keratiinin, jolla on taipumus kerääntyä hiuksiin, jos sitä käytetään liikaa. Se tarkoittaa, että ghassoul-saven säännöllinen käyttö ehkäisee hiusten katkeilua ja pitää säikeet puhtaina, mikä johtaa terveeseen kasvuun.

Hiustenhoito - Himba-heimon naiset, Namibia

Himba-heimon naiset voivat ylpeillä epätavallisella ja ainutlaatuisella vartalon- ja hiustenhoidolla. Tämä etninen ryhmä asuu Namibian alueilla. Himba-naiset ovat kuuluisia mielettömästä kauneudestaan. Hämmästyttävän näköiset, pitkäjalkaiset ja hoikat naiset tunnetaan epätavallisista ihon- ja hiustenhoitomenetelmistä. He pitävät itsensä raikkaina ja suojaavat kehoaan trooppiselta ilmastolta ilman vettä. Himba-naiset käyttävät paljon aikaa kauneushoitoihin. He levittävät iholleen ja hiuksiinsa voin, tuhkan, kasvien ja okran (pigmentti, joka antaa seokselle tiilenpunaisen sävyn) sekoitusta. Seos tunnetaan nimellä otjize - se tekee ihosta sileän ja kauniin, mutta se myös suojaa hyönteisiltä, bakteereilta ja auringonsäteiden haitallisuudelta. Lisäksi otjizessa on voimakas, yrtti- ja suitsuketuoksu, joka viipyy iholla pitkään. Miten Himba-naiset pesevät hiuksensa? Vesi on liian kallista, joten he eivät käytä sitä. Jo mainitulla punaisella seoksella on puhdistavia ja desinfioivia ominaisuuksia. Lisäksi he käyttävät savukylpyjä; hiillos on rikastettu yrteillä ja kamferilla, jotka desinfioivat sekä ihon että hiukset.

Hiustenhoito - Nigeria

● Nigerialaisilla naisilla on myös joitakin salaisia ainesosia ja aineita, jotka ovat jo saavuttaneet maailmanmaineita. Mangovoi - kauniisti tuoksuva ja mangon siemenistä uutettu - on yksi suosituimmista. Mangovoita arvostetaan voimakkaasti ravitsevien ainesosiensa vuoksi. Sitä voidaan käyttää sekä iholle että hiuksille. Afrikan voimakkaassa auringonpaisteessa se on täydellinen aine, joka suojaa hiuksia ja ihoa kuivumiselta ja UV-säteilyltä.

Se pehmentää hiuksia hämmästyttävällä tavalla, lisää kiiltoa ja antaa suojaavan kerroksen liialliselta auringonpaisteelta. Mangovoi on mieto eikä se paina hiuksia. Se jättää hiusten pinnalle mikroskooppisen kerroksen, joka suojaa hiusvaurioilta. Päänahkaan levitettynä voi toimii antiseptisenä, saa haavat ja ärsytykset paranemaan nopeammin ja tasapainottaa talineritystä päänahassa.

● Musta saippua, joka tunnetaan nimellä dudu osun tai camwood, on myös nigerialaisten naisten ylpeys. Punainen santelipuu on sen tärkein ainesosa - sitä on käytetty aina ihon- ja hiustenhoitoon. Nigerialainen, tummanruskea saippuapala puhdistaa ihon syvästi, ehkäisee päänahan ja hiusten rasvoittumista häiritsemättä samalla hydrolipiditasapainoa. Dudu osuniin on sekoitettu paljon luonnon uutteita, jotta niiden teho yhdistyy yhdessä palassa;  aloe vera, hunaja, karitevoi, palmunsiemenet ja kaakaopallojen tuhka, joka tuottaa iholle detox ja puhdistavan vaikutuksen. Dudu osun pesee tehokkaasti öljyt pois hiuksista hiusöljyhoidon jälkeen. Tämä musta saippua kasvattaa suosiotaan maailmanlaajuisesti, koska se poistaa jopa vedenkestävän meikin ja hoitaa samalla ihoa.

Hiustenhoito - Etelä-Afrikan tasavalta

Kuuman mantereen pohjalla, Etelä-Afrikan tasavallassa, on puita, jotka kantavat keltaisia, luumun kaltaisia hedelmiä. Sen makea tuoksu houkuttelee norsuja, kuten kissaminttu kissoja. Hedelmän siemenistä uutettua Marula-öljyä pidetään voimakkaana nuorekkuuden eliksiirinä.

Marulaöljyssä on runsaasti C- ja E-vitamiinia - arvokkaita antioksidantteja, jotka edistävät solujen uusiutumista. Se korjaa voimakkaasti hiuksia ja ehkäisee vaurioita ja ennenaikaista ikääntymistä pyyhkäisemällä vapaat radikaalit pois.

Marula on voimakkaasti uudistava öljy, joka suojaa hiuksia kovilta auringonsäteiltä, millä on varmasti merkitystä trooppisessa ilmastossa. Päänahkaan levitettynä marulaöljy vahvistaa hiussoluja ja antaa niiden "pesiä" tukevasti hiustupissa; hiukset saavat voimaa ja elinvoimaisuutensa takaisin, kasvavat terveinä eivätkä putoa. Öljyä arvostetaan myös sen kiiltoa lisäävien ja hoitavien ominaisuuksien vuoksi.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Jojobaöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö