Sheavoi (karitevoi) - syväkosteutusta ja luonnollista suojaa hiuksille

Sheavoi (karitevoi) - syväkosteutusta ja luonnollista suojaa hiuksille

Tunnemme varmasti kaikki sheavoin (Butyrospermum Parkii Butter) erittäin hyvin. Vaikka se on paljon yleisempi raaka-aine voiteissa ja rasvoissa, sheavoi on myös todella tehokas hiustenhoidossa. Tämä afrikkalainen kiinteä öljy on lääke kaikkiin iho-ongelmiin. Se sisältää luonnollisen SPF3:n, lisää kimmoisuutta ja säihkettä. Sheavoi sisältää runsaasti vitamiineja, fytosteroleja ja allantoiinia. Näin ollen se voi menestyksekkäästi korvata käyttämäsi hiustenhoitoaineen.

Sheavoin tuotanto alkoi Afrikan laajoilla savannialueilla. Mantereen länsiosassa osoittautui olevan suotuisin ilmasto vitellaria-karitepuulle, josta sheavoita uutetaan. Kasvia kasvaa 19 Afrikan maassa.

Sheapuu yltää jopa 25 metrin korkeuteen ja alkaa kantaa hedelmää 30-40 vuoden kuluttua. Tämän vuoksi sheapuuistutuksia on hyvin vähän, ja sheavoita uutetaan luonnossa kasvavista puista, mikä tekee siitä melko kallista. Hedelmien siemenissä on uskomattoman paljon rasvaa, joten niistä voidaan helposti valmistaa arvokasta sheavoita kylmäpuristamalla.

Sheavoi INCI: Butyrospermum Parkii Butter

Luonnollinen sheavoi on kermainen ja beige öljy. Se on kovaa huoneenlämmössä ja muuttuu juoksevaksi yli 37 °C:n lämpötilassa. Sheavoin pesemisestä hiuksista ei kuitenkaan tarvitse huolehtia. Jos sitä ei käytetä liikaa, se ei ole rasvaista eikä se paina hiuksia. Siinä on tyypillinen pähkinämainen tuoksu, jossa on siementen paahtamisesta johtuva hento puumainen vivahde. On kuitenkin huomattava, että sheavoin väri ja tuoksu voivat vaihdella sen mukaan, onko se tuoretta, puhdistamatonta ja kylmäpuristettua vai ei. Se on yleensä vaaleampaa ja menettää arominsa jalostuksen jälkeen.

Sheavoi - puhdistettua vai puhdistamatonta?

Kun tutkimme kasvivoita, emme saa unohtaa jalostusta. Kumpi on parempi; puhdistamaton vai puhdistettu sheavoi? Jalostusprosessissa uutettu öljy puhdistetaan. Se tehdään esimerkiksi siksi, että öljystä saadaan syötävää.

Hiustenhoidossa tulisi käyttää vain puhdistamatonta sheavoita. Syy on hyvin yksinkertainen. Kasviöljyt menettävät paljon arvokkaita ravintoaineita puhdistusprosessin aikana. Puhdistettu sheavoi on paljon köyhempää ravintojen osalta ja saattaa siksi toimia huonommin. Hiusten öljyämisessä kannattaa turvautua puhdistamattomaan sheavoihin. Silloin voimme olla varmoja, että hyödynnämme kaikki ominaisuudet, joita sheavoi kätkee sisäänsä. Ja niitä on paljon.

Sheavoi - ominaisuudet. Miten se toimii?

Melko pitkän johdannon jälkeen on aika siirtyä toiseen ratkaisevaan asiaan – sheavoin ominaisuuksiin. Mitkä ovat sen edut hiusten- ja ihonhoidossa? Miten sheavoita käytetään? Mitä se tarjoaa? Ennen kaikkea - miksi se on niin suosittu kosmetiikassa? Vastaukset kaikkiin näihin kysymyksiin löytyvät sen koostumuksesta. Sheavoi sisältää runsaasti fytosteroleja, antioksidantteja, allantoiinia, A-, E- ja F-vitamiineja sekä arvokkaita rasvahappoja.

Sheavoi - edut ihonhoidossa

Sheavoi on kosmetiikan raaka-aine, joka on kuuluisa erinomaisista kosteuttavista ominaisuuksistaan. Noin kymmenen antioksidanttisen yhdisteen ansiosta se hidastaa ihon ikääntymisprosesseja ja varmistaa solujen uusiutumisen. Lisäksi sheavoi kykenee hoitamaan erilaisia ihosairauksia. Se nopeuttaa arpien ja ekseeman paranemista, vähentää ihottumaa ja lievittää ärsytystä. Sheavoi on myös luonnollinen UV-suodatin ja tekee ihmeitä ihonhoidossa (myös päänahassa). Suuren luonnollisen allantoiinipitoisuuden ansiosta sheavoi poistaa värimuutoksia ja korjaa ihoa.

Sheavoi - edut hiustenhoidossa

Sheavoita sisältyy yleensä ihonhoitotuotteisiin (esim. voiteet, balsamit). Sillä on yhtä mielenkiintoisia ominaisuuksia myös hiustenhoidossa. Siksi kosmetiikkayritykset käyttävät sitä mielellään myös hiustenhoitotuotteissaan.

Ennen kaikkea se suojaa hiuksia haitalliselta säteilyltä, mikä on erittäin tärkeää auringonvalon vaikutuksille altistuville hiuksille. Se myös vahvistaa hiuksia kuormittavan käsittelyn yhteydessä, kuten värjäyksen tai suoristamisen jälkeen. Karitevoi silottaa hiuksia ja antaa hiuksille kimmoisuutta, jolloin niistä tulee helposti kammattavat ja ne saavat ihastuttavan luonnollisen kiillon. Sitä voidaan käyttää erillisenä tuotteena. Matalahuokoisille hiuksille on kuitenkin parempi valita tuotteita, jotka sisältävät sheavoita, esim. Nanoil. Se suojaa loistavasti hiusten latvoja, vahvistaa hiussoluja ja säätelee hiuspohjan kosteutta.

Sheavoi. Millaiselle hiustyypille se sopii?

Jotta voimme vastata kysymykseen, tutustutaan rasvahappoihin, joita sheavoi sisältää. Se on yksi niistä kasviöljyistä, jotka voivat ylpeillä happojen tasapainolla. Sheavoi koostuu pääasiassa öljyhaposta (tyydyttymätön) ja steariinihaposta (tyydyttynyt). Niiden määrä on samankaltainen, joten sheavoi toimii kahdelle erilaiselle hiustyypille.

Sheavoi ei sovellu lainkaan korkeahuokoisille hiuksille. Tietoihin, joiden mukaan sheavoi on ihanteellinen vaurioituneille, halkeille ja heikoille hiuksille, on suhtauduttava varauksella. Se ei ole totta. Voi vain pahentaa korkeahuokoisten hiusten tilaa ja tehdä niistä pörröiset. Luonnollinen karitevoi sopii erinomaisesti matalahuokoisille hiuksille, ja siksi sitä löytyy Nanoilista matalahuokoisille hiuksille. Voit kokeilla varovasti sheavoita myös keskihuokoisille hiuksille, mutta ei ole takuuvarmaa, että se antaa halutut vaikutukset. Se riippuu nimittäin hiuksiemme yksilöllisestä tilasta.

Miksi kannattaa valita sheavoi?

Epäilemättä se on yksi suosituimmista kasvivoiteista. Se hallitsee luonnonkosmetiikkaa. Sheavoi saa hämmästyttäviä tuloksia aikaan, mutta ihmettelemme silti, miksi sitä suositellaan korkeahuokoisille hiuksille. Se saattaa johtua siitä, että voi kosteuttaa erinomaisesti, mutta sillä ei ole vahvoja korjaavia ominaisuuksia. Toisaalta, kun sitä käytetään matalahuokoisille hiuksille, se antaa pysyvän ja tarpeellisen suojan.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Risiiniöljy
Hiusnaamio keratiinilla
Arganöljy
Jojobaöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö