Hiusten maailma. Osa 2: eurooppalainen hiustenhoito

Hiusten maailma. Osa 2: eurooppalainen hiustenhoito

Eurooppa on yksi nopeimmin kehittyvistä maanosista. Hiustenhoidon juuret ovat myös siellä. Eurooppalaiset naiset ovat määrittäneet hiustenhoitotrendejä jo iät ja ajat. He pyrkivät aina parhaaseen lopputulokseen ja arvostavat sekä innovatiivisia että perinteisiä menetelmiä. Vanhat reseptit kauneudenhoitoon ovat asia yhdessä modernin lähestymistavan kanssa. Hiustenhoito osoittautuu kauneudenhoidon avainkohdaksi. Miten eurooppalaiset naiset hoitavat hiuksia?

HIUSTENHOITO ERI MAAILMANKOLKISSA OSA 2 - EUROOPPA

Mitä voimme oppia ranskalaisilta, espanjalaisilta ja skandinaavisilta naisilta?

Eurooppalainen hiustenhoito - Balkanin maat

Balkanilla tarkoitetaan semitrooppista, välimerellistä, lämmintä ja melko kuivaa ilmastoa, jossa puhaltavat koleat tuulet. Alue on tunnelmallinen ja vaihteleva. Lämpö sekoittuu kosteuteen. Hyvä hiustenhoitorutiini on tässä ilmastossa välttämätön, jotta hiukset pysyvät kauniina ja terveinä. Onneksi Balkanin naisilla on omat keinonsa ja niksinsä kauniisiin hiuksiin.

● Kreikkalaisilla naisilla on ollut ikiaikojen ajan keino paahtavaan kuumuuteen ja semitrooppiseen ilmastoon. Heidän hiuksensa ovat kauniit, tuuheat eivätkä harmaannu nopeasti, vaikka he olisivat jo iäkkäitä. Heidän hiuksensa kasvavat terveinä ja kiiltävinä oliiviöljyn ansiosta.

Kreikkalaiset ylpeilevät oliivipuillaan ja oliiveillaan - istutukset kuuluvat maailman vanhimpiin, jotka ovat peräisin 5000 eaa. ajalta. Oliiviöljyä käytetään sekä ruoanlaitossa että kosmetiikassa. Se sisältää runsaasti arvokkaita fytosteroleja ja hyödyllisiä rasvahappoja, jotka takaavat erinomaiset edut hiuksille ja iholle. Oliiviöljyä levitetään pituuksiin ja hiuspohjaan, joten se sekä hoitaa hiuksia että ravitsee hiussoluja ja -tupia. Oliiviöljyllä tehtävä hiustenhoito suojaa tehokkaasti luonnonilmiöiltä.

Kreikkalaisnaiset käyttävät mielellään myös oliiviöljyyn ja tavalliseen, paksuun jogurttiin pohjautuvia hiusnaamioita. Rosmariini on heidän suuri "yrttirakkautensa". Se sekoitetaan veteen ja käytetään loppuhuuhteluun. Rosmariini on lääke hiusten harvenemiseen. Kreikkalainen musta saippua on Homeroksen maassa asuvien naisten viimeinen (mutta ei vähäisin) rakkaus. Se on sekoitus luonnollisia vaikuttavia aineita, jotka toimivat sekä ihon että hiusten pesuun. Siihen on lisätty manteliöljyä, pellavansiemen-, jojoba-, rosmariini- ja (luonnollisesti) oliiviöljyä. Kreikkalainen musta saippua vaahtoaa hyvin ja poistaa tehokkaasti öljyn hiusten öljyhoidon jälkeen.

● Bulgarialaiset naiset ovat löytäneet erilaisen hiuksia parantavan tuotteen. He ylpeilevät ruusuvedellä ja -öljyllä, joita naiset käyttävät jo maailmanlaajuisesti. Ruusuvesi on loistava ainesosa hiushuuhteluissa. Se lisää hiusten kiiltoa, pehmeyttä ja kimmoisuutta, jolloin hiuksista tulee kosteutetut, sileät ja tuuheat. Ruusuvettä käytetään hiusnaamioiden valmistukseen kosmeettisten savien kanssa, mikä parantaa niiden vaikutusta. On myös olemassa ruusuvesisuihkeita ja hajuvesiä hiuksiin, jotka viipyvät hiuksissa pitkään. Ruusuöljy on paksua ja rasvaista; bulgarialaiset naiset käyttävät sitä vaurioituneiden hiusten latvojen hoitoon ja suojaamaan hiuksia säältä.

Eurooppalainen hiustenhoito - Välimeren maat

Välimeri käsittää lukuisia maita ja siten myös hiustenhoitomenetelmiä. Espanjalaisten ja italialaisten naisten mielestä pitkät, kiiltävät ja terveet hiukset ovat jokaisen naisen ylpeys. Ranskalaiset naiset taas hoitavat kampaustaan hieman huolettomammin.

● Härkien ja toreadoreiden maassa naisellisuus yhdistetään tummiin, kiiltäviin hiuksiin - espanjalaiset naiset pitävät mielellään hiuksiaan vapaina ja juhlivat niiden kauneutta. Karpalohuuhteet ovat heidän salaisuutensa. Hiuksistasi tulee kiiltävät ja terhakat, jos sekoitat juuri puristettua karpalomehua veteen, levität sitä hiuksiin ja jätät sen vaikuttamaan. Karpalot sisältävät E-vitamiinia, A-vitamiinia, paljon B-ryhmän vitamiineja, flavonoideja, hiuksia korjaavia ja vahvistavia aineita, kuten rautaa, magnesiumia, kalsiumia, kaliumia ja fosforia. Karpaloiden ansiosta hiukset kasvavat pitkiksi ja vahvoiksi. Lisäksi karpalouute on antibakteerinen ja lisää huomattavasti hiusten vastustuskykyä vaurioita vastaan.

● Italialaiset naiset ovat kreikkalaisten tavoin hulluna hiusten öljyhoitoon ja käyttävät mielellään oliiviöljyä. He ihailevat sitä elintarvikkeena ja kauneustuotteena. Italialaisnaiset hyödyntävät sen moninaista voimaa; he hierovat öljyä vartaloon päästä varpaisiin, huuliin, käsiin ja useimmiten hiuksiin suojatakseen niitä auringonvalolta ja parantaakseen tervettä kasvua. Viinirypäleöljy on toinen Italiassa arvostettu luonnollinen öljy, joka on miedompi ja nuorentaa sekä hiuksia että ihoa.

Italialaiset naiset käyttävät öljyjä hiuksiin jo lapsuudesta lähtien. Oliiviöljyn lisäksi he käyttävät mielellään hiusnaamioita yhdessä lämpö- ja kivennäisvesien kanssa. Hiusten ja ihon kylpylä on olennainen osa kauneutta Italiassa. Spa puhdistaa päänahkaa ja kehoa, poistaa myrkkyjä ja tuottaa paljon mineraaleja. Ei ihme, että maineikkaimmat spa-keskukset sijaitsevat juurikin Italiassa.

● Ranskalaiset naiset eivät usko yhtä paljon perinteisiin resepteihin, mutta yksi poikkeus on kuitenkin olemassa; he pitävät kovasti laventeliöljystä. He lisäävät sitä intohimoisesti hiusnaamioihinsa ja -balsameihinsa, hierovat sitä hiusten latvoihin ja sekoittavat sitä hiushuuhteluihin (vadelma on suosituin). Ranskalaisnaiset pitävät luonnollisesta hiustenhoidosta ja tuotteista, joissa ei ole komedogeenisiä kemikaaleja. Ranskassa on vaikuttava tietoisuus luonnonmukaisten hiustuotteiden merkityksestä. Myydyimmät hiuskosmetiikkatuotteet koostuvat turvallisista, kasviperäisistä ainesosista. Tämä saattaa olla syy siihen, miksi DIY-kauneudenhoito ei ole siellä äärimmäisen suosittua. Kasviperäiset hiusvärjäyskäsittelyt ovat Ranskassa muotia, ja niitä tukevat ammattimaiset, kasviperäiset hiustenhoitotuotteet. Tämä trendi tunnetaan nimellä Organic Dynamics -kosmetiikka.

Eurooppalainen hiustenhoito - Keski- ja Itä-Eurooppa

Ilmasto on erittäin vaihteleva tällä maailman alueella. Pakkastalvia seuraavat tunnelmalliset, sateiset keväät ja kuumat kesät. Hiustenhoidolla on merkitystä, kun otetaan huomioon vaihtelevat sääolosuhteet.

Keski- ja Itä-Euroopan alueilla asuvat naiset yhdistävät taitavasti nykyaikaisia ja perinteisiä kauneudenhoitotuotteita - tällainen synergia näkyy selvimmin hiustenhoidossa.

● Ukrainalaiset ja valkovenäläiset naiset rakastavat hiustensa hoitamista. Hiustenhoitotuotteet ovat kaikista kosmetiikkatuotteista suosituimpia. Lisäksi sukupolvelta toiselle siirtyneitä kotihiustenhoitokeinoja arvostetaan myös täällä. Risiiniöljy on korvaamaton voittaja, joka tehostaa hiusten kasvua ja ehkäisee hiustenlähtöä. Mäntyöljy on toinen erittäin arvostettu öljy, joka on suosittu muun muassa Venäjällä. Ei ihme, että Itä-Euroopan alueilla asuvat naiset ovat innostuneita hiusten öljyämisestä - he tuntevat ja arvostavat luonnonöljyjen etuja. Perinteisessä luonnonmukaisessa hiustenhoidossa myös hiivaa ja maitoa sisältävä hiusnaamio on suosittu. Yrtit ovat yhtä tärkeässä roolissa; nokkos- ja hevosenkärsämöuutteita käytetään hiushuuhteluissa, hiuspohjan hoitoaineissa tai juomissa (jotka vahvistavat ihoa, hiuksia ja kynsiä sisältäpäin).

Meripihka kuuluu poikkeuksellisiin iho- ja hiustuotteisiin. Puolassa sitä käytetään joidenkin vaivojen hoitoon (meripihkasiirapit ja -voiteet). Puolalaiset naiset rakastavat meripihkan kauneushyötyjä. Meripihkaa lisätään päänahkavoiteisiin, ampulleihin, shampooseihin, hiusnaamioihin ja balsameihin. Sen hämmästyttävät ominaisuudet on tunnettu jo iät ja ajat, ja itse meripihka on suosittu puolalainen vientituote. Se vahvistaa hiuksia juurista lähtien, ehkäisee hiustenlähtöä, uudistaa ja ravitsee (meripihka sisältää runsaasti A-, E- ja F-vitamiineja sekä prebioottista Inutecia, joka takaa hiusten kiillon ja terveyden).

Vanhan mantereen keskiosassa sijaitsevat myös Euroopan korkeimmat vuoret - Alpit. Tämän alueen kasvistoa käytetään terveystarkoituksiin sekä hiusten- ja ihonhoitoon. Saksalaiset, itävaltalaiset, slovakialaiset ja sveitsiläiset naiset voivat kehuskella alppien yrteillä ja kukilla - vahvoilla antioksidanteilla, jotka kasvavat vuorten juurella:

  • Ruostealppiruusu - sen kantasoluja lisätään ikääntymistä estäviin voiteisiin ja naamioihin, jotka hoitavat vaurioituneita, ylikäsiteltyjä hiuksia. Se on erityisten, ainutlaatuisten aineenvaihduntatuotteiden lähde, jotka helpottavat ihmisen ihosolujen toimintaa. Päänahkaan levitettynä se parantaa sipulien ja follikkelien toimintaa.
  • Edelweiss - sen uutteella on tulehduksia ehkäiseviä ja antibakteerisia ominaisuuksia, se antaa tehokkaan suojan haitalliselta UV-säteilyltä, hidastaa ikääntymisprosesseja ja hidastaa hiusten harmaantumista.
  • Keltakatkero - se rauhoittaa ihoärsytystä, torjuu bakteereja, jättää päänahan puhtaaksi ja parantaa päänahan sairauksia.
  • Etelänarnikki - tukee ihon ja hiusten korjausprosessia, sopii täydellisesti yhteen muiden luonnollisten yrttien ja öljyjen kanssa; yleinen ainesosa hiusnaamioissa.
  • Alppipiikkiputki - sen kantasolut edistävät ihon korjautumista, stimuloivat sitä toimimaan, ehkäisevät hiustenlähtöä ja hidastavat hiusten harmaantumisprosessia.

Eurooppalainen hiustenhoito - Skandinavia

Villi luonto ja hankala ilmasto saavat aikaan sen, että skandinaaviset naiset suhtautuvat hiustenhoitorutiineihin vakavasti. Sen pitäisi antaa maksimaalinen hyöty mahdollisimman pienellä vaivalla. Tuntikausien tuhlaaminen kampaamoissa ja pitkäkestoiset hoidot eivät ole heitä varten. He valitsevat sen sijaan aktiivisempia rentoutumismuotoja. Tässä ankarassa ilmastossa hiusten elämä ei ole helppoa; ne piilotetaan hatun alle pakkasilla ja tuuli repii niitä sekä kuumassa kesässä tai lämmittimien kuivassa ilmassa ne kärsivät. Skandinaaviset naiset ovat kuuluisia vaaleasta ihostaan ja hiuksistaan. He tykkäävät määritellä hiustensa sävyn hiustenhuuhtelusekoituksilla. Siksi heidän hiustenhoitonsa on oltava juuri eikä melkein kohdallaan.

Pohjoismaiset kasvit kasvavat puhtaassa, ankarassa ilmastossa - ei ihme, että ne muodostavat runsaan vitamiinien, kivennäisaineiden ja elementtien lähteen, joka ylläpitää ihon ja hiusten nuorekkuutta. Skandinaavit haluavat hyödyntää niiden etuja. Koskemattomien alueiden yrtit ja hedelmät ovat kauneustuotteiden arvokkaimpia ainesosia. Norjalaiset, tanskalaiset, ruotsalaiset ja suomalaiset naiset arvostavat perinteisiä reseptejä, jotka perustuvat paikallisesta kasvistosta peräisin oleviin kasviuutteisiin. Tärkeimmät niistä:

  • Lakritsi - se ei ole vain mustien makeisten ainesosa, jolla on ominainen maku ja tuoksu. Lakritsi on kuuluisa antiseptisistä ominaisuuksistaan. Se poistaa myrkkyjä iholta. Voit juoda lakritsiteetä tai käyttää sitä hiusten huuhteluun.
  • Karhunputki - sen aktiivisiin ainesosiin kuuluu enkelihappoa, monia mineraalisuoloja ja vitamiineja. Se elvyttää väsyneitä hiuksia ja rauhoittaa päänahan tulehduksia.
  • Lakka - kaikkien skandinaavien rakastama; voimakkaasti nuorentava antioksidantti, joka suojaa vapailta radikaaleilta. Sitä käytetään usein hiusnaamioissa (joihin on lisätty luonnollisia öljyjä). Se on vitamiinipommi hiuksille ja keholle. Lakka vapauttaa kehon myrkyistä, suojaa hapettumisstressiltä, korjaa karotenoidien ja kasvisterolien voimalla.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Jojobaöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö