Nuoruuden säilyttäminen. Miten tehdä kasvohieronta?

Nuoruuden säilyttäminen. Miten tehdä kasvohieronta?

Säännöllisesti tehtynä kasvohieronta voi olla vaihtoehto botoxille - se kiinteyttää veltostunutta ihoa, nuorentaa ja helpottaa esimerkiksi kasvoseerumin sisältämien ravitsevien aineiden imeytymistä. Mitä hyötyä kasvohieronnasta on, miten se tehdään oikein ja kuinka usein tällaisia "mikrotreenejä" tulisi tehdä?

Vaikka on mahdotonta pysyä ikuisesti nuorena, ihmiset ovat käyttäneet erilaisia kauneushoitoja siinä toivossa, että ihon ikääntymisprosessia voitaisiin viivästyttää - yksi niistä on säännöllinen kasvojen ihon hieronta.

Tällaista vaihtoehtoista hoitoa suosivat erityisesti aasialaiset naiset, jotka pitävät jaderullia välttämättömänä osana päivittäistä nuorentavaa rituaaliaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tämän työkalun käyttäminen olisi ainut tehokas tapa hieroa kasvoja. Tiettyjen kasvojen osien nipistely ja joko dermarullan tai imukuppien käyttö ovat yhtä suosittuja ja luotettavia menetelmiä, joiden avulla voit saada haluttuja tuloksia.

On aika oppia tehokkaan kasvohieronnan salaisuudet!

Kasvohieronta, joka on "mikrotreeniä"

Luonnolliset kauneushoidot ovat epäilemättä kasvattamassa suosiotaan. Invasiiviset salonkihoidot korvataan vähitellen kotona tehtävillä hoidoilla. Siksi kasvohieronta on erittäin hyvä vaihtoehto botoxille. Sen lisäksi, että se auttaa rentoutumaan, se myös jättää ihon näkyvästi nuorekkaaksi. Miten se on mahdollista?

Hyvin suoritettu kasvohieronta ei ole muuta kuin ihon joustavuudesta vastaavien lihasten työstämistä. Se tuottaa toivottuja tuloksia vain, jos sitä tehdään säännöllisesti - jos unohdat treenata (hieroa kasvojasi), ihosi menettää kiinteyttään. Nämä lihakset luovat eräänlaisen rungon iholle, ja itse rungon muodostavat 43-57 yksittäistä kasvolihasta. Aika paljon, eikö olekin? Ne eivät ole vastuussa ainoastaan ilmeiden muodostamisesta vaan myös kasvojen soikeuden muotoilusta; lisäksi lihakset auttavat ihoa pysymään kireänä. Jos kasvolihakset ovat vahvat, kasvoissa ei ole ryppyjä.

On syytä muistaa, että 25 vuoden iässä kollageenin ja elastiinin tuotanto hidastuu - nämä kaksi proteiinityyppiä ovat vastuussa ihon joustavuuden ylläpitämisestä. Kasvohieronta vaikuttaa olevan hyvää harjoitusta myös ihosoluille (jotka tuottavat näitä kahta proteiinia), sillä se parantaa ihon mikroverenkiertoa, helpottaa ravitsevien aineiden imeytymistä ja stimuloi ihon itseuudistumisprosesseja.

Mitä hyötyä kasvohieronnasta on?

Mitä kaikkea hyötyä voi saada kasvohieronnasta? Useimmiten tämä hoito auttaa sinua rentoutumaan ja rauhoittumaan esimerkiksi rankan päivän jälkeen. Epäilemättä kasvohieronnan rentouttava vaikutus on sen suurin etu. Hoidossa on kuitenkin muutakin - se lisää ihon imeytymisvauhtia, mikä tarkoittaa, että iho saa enemmän ravintoaineita ihonhoitokosmetiikasta (voide tai seerumi, jossa on C-vitamiinia ja retinolia). Nämä ovat tärkeimmät syyt, miksi kannattaa tehdä kasvohieronta.

Kasvohieronnan indikaatiot ovat yksinkertaiset - tämä harjoitus sopii kaikille, joilla on aikaa ja halua tehdä sitä. Lisäksi on hyvä löytää aikaa kasvohieronnalle, koska säännöllisesti tehtynä (menetelmästä riippumatta) se:

  • auttaa ihon hapensaantia ja ravitsemusta.
  • edistää imunesteiden poistumista ja lisää ihon verenkiertoa.
  • tekee ihosta kiinteämmän ja kimmoisamman, pehmentää ryppyjä.
  • ehkäisee ihon veltostumista ja hidastaa ikääntymisprosesseja.
  • auttaa poistamaan myrkkyjä.
  • nopeuttaa kuolleiden ihosolujen kuorintaa ja tasoittaa ihoa.
  • energisoi, korostaa ja kirkastaa ihoa.

Oikea tapa tehdä itsellesi kasvohieronta askel askeleelta

Kasvohieronnan tekemiseen on erilaisia tapoja, joista jokaisella on omat etunsa ja haittansa. Siksi on hyvä ajatus sovittaa hierontatekniikka siihen, kuinka paljon vapaa-aikaa meillä on käytettävissämme, ja tietenkin tarpeisiin, jotka haluamme tyydyttää. Jos olet aloittelija, joka ihmettelee, miten hieroa kasvoja, kaulaa ja rintaa oikealla tavalla, tutustu muutamaan yksinkertaiseen sääntöön.

Kuinka usein kasvoja tulisi hieroa?

Oleellisinta on muistaa hieroa kasvoja päivittäin. Parasta, jos se tehdään kahdesti päivässä: aamulla ja illalla. Tähän kaunistavaan toimenpiteeseen käytettävä aika on 5 minuuttia jokaista hoitokertaa kohden erikseen. Jos et halua tylsistyttää itseäsi kuoliaaksi näiden 5 minuutin aikana, voit "sekoittaa bisneksen ja nautinnon": ota mukaan kasvoseerumi, kuuntele suosikkiohjelmaasi ja jatka kasvojen hieromista samalla, kun katselet.

Mitä ihonhoitotuotteita kannattaa valita?

On suositeltavaa yhdistää kasvohieronta ja ihonhoitotuotteiden käyttö. Se on erittäin suotuisaa, koska hieronta tehostaa ihonhoitotuotteiden vaikutuksia - se helpottaa hoitavien aineiden imeytymistä ja kuljettaa ne ihon syvimpiin kerroksiin. Lisäksi kasvoille levitettynä tällaiset tuotteet helpottavat hierontaa, koska ne auttavat sormia liukumaan helposti iholla ja estävät ihoärsytyksiä.

Sopivimmat kasvohieronnassa käytettävät ihonhoitotuotteet:

  • luonnollisia kauneusvoiteita Ei eteerisiä öljyjä, vaan ainoastaan kylmäpuristettuja, puhdistamattomia ja 100-prosenttisesti orgaanisia öljyjä, kuten arganöljyä, manteliöljyä, jojobaöljyä.
  • kasvoseerumi - parasta, jos se sisältää C-vitamiinia, retinolia, nuoruusvitamiinia (E) ja kosteuttavaa hyaluronihappoa.
  • kasvovoide - ei liian raskas, vaan koostumukseltaan kevyt, perustuu orgaanisiin öljyihin ja sisältää runsaasti luonnollisia aineita.
  • kasvokuorinta - se voi olla joko kaupasta ostettu tuote, jossa on hienoja hiovia hiukkasia, tai kotitekoinen kosmetiikka (esim. luonnonöljyn ja sokerin seos).

Miten hieroa kasvoja, kaulaa ja rintaa?

Kuten jokainen hyvä harjoitus, myös mikroharjoitus (eli kasvohieronta) on aloitettava lämmittelyllä. Aluksi riittää muutama hellävarainen hierova liike: aloita sormien liikuttelu kaulasta ylöspäin, leukaviivasta poskille ja sitten toisesta ohimosta otsan kautta toiselle ohimolle. Tämä riittää stimuloimaan kasvojen ihon verenkiertoa.

Toinen vaihe on asianmukainen kasvohieronta, jossa keskitytään painamaan oikeita osia kasvoilla. Aloita kulmista ja siirry kohti otsaa pyörivin liikkein. Siirry sitten silmänympärysihon alueelle, jossa liikkeiden tulee olla hellävaraisia ja muistuttaa todella herkkää ihon pehmittämistä (sormenpäillä). Siirry sitten leukaan, poskiin, otsaan jne.

Viimeinen vaihe on rentoutumisvaihe, joka johtaa rauhoittumiseen ja viimeistelee koko hierontaprosessin. Tässä vaiheessa kasvojen ja kaulan ihoa hyväillään ja taputellaan kevyesti. Aloita kaulan alaosasta ja siirry ylöspäin otsaan asti.

Mitä käyttää kasvojen hierontaan?

Helpoin on tietenkin paljain käsin tehtävä hieronta - se ei vaadi lisävarusteiden käyttöä, joten sitä voi tehdä melkein milloin tahansa. Ratkaisevaa on se, että kun käytät omia käsiäsi, sinun on helpompi hallita iholle antamasi paineen voimakkuutta ja tapaa, jolla hierot tiettyjä kasvojen osia.

Jos kuitenkin haluat hieroa kasvojasi erityisten hierontavälineiden avulla, tässä on luettelo yleisimmistä välineistä.

1. JADERULLA

Jade-rulla on epäilemättä ollut todella suuri hitti viime kuukausina. Onko jaderullalla tehty kasvohieronta niin tehokasta kuin sen sanotaan olevan? Suurin osa riippuu säännöllisyydestä - mitä useammin käytät jaderullaa kasvojen hierontaan, sitä parempi.

Tällainen työkalu voidaan valmistaa jadeiitista, nefriitistä tai kvartsista, jotka ovat niin sanottuja jadekiviä, jotka tunnetaan Aasiassa nuoruuden kivinä. Niiden suotuisa vaikutus riippuu jäähdytyksestä (on suositeltavaa laittaa kivet jääkaappiin ennen hoitoa) - näin ihohuokoset kutistuvat, saat verenkierron liikkeelle ja imunesteen poistumaan. Lisäksi jadekivillä on ikääntymistä estävä vaikutus, ne vähentävät tummia silmänalusia ja silmien alla olevaa veltostumista. Tämän lisäksi jaderulla on todella kätevä käyttää, ja kun se liukuu iholla, se tuottaa todella miellyttävän rauhoittavan tunteen.

Jaderulla ei ole ainoastaan halpa, vaan sen käytöstä ei pitäisi aiheutua ongelmia kenellekään. Pohjimmiltaan kyseessä on hierontatyökalu, joka - sen lisäksi, että se näyttää hyvältä - rentouttaa, kirkastaa ja nuorentaa kasvoja.

2. IMUKUPPI

Toinen tapa nuorentavan kasvohieronnan tekemiseen on turvautua imukuppeihin. Tällä menetelmällä on vaihtoehtoinen nimi - kasvojen kuppaus. Se saattaa kuulostaa oudolta, mutta... se toimii! Mitkä ovat kasvojen kuppauksen hyödyt ja miten imukuppeja käytetään oikein?

Tässä aasialaisessa kasvohieronnassa hyödynnetään tyhjiön myönteisiä ominaisuuksia. Toimenpidettä varten tarvitset joko silikoni- tai lasikuppeja, jotka muistuttavat erikokoisia ja -paksuisia koeputkia. Jos haluat hieroa kasvoja imukupeilla (eli kupata), valitse pienimmät. Tällainen imevät kupit edistävät ihon paikallista tyhjiöimua. Kupin liu'uttaminen kasvojen yli stimuloi veren ja imunesteen virtausta, vähentää tulehduksia, silottaa ihoa ja vähentää lihasten jännitystä. Toinen kasvojen kuppaushoidon hyöty on se, että tämä vaihtoehtoinen hoito avaa ihohuokosia.

3. GUA SHA

Joidenkin mielestä Gua Sha on toinen versio jaderullasta. Näitä kahta välinettä yhdistää se, että molemmat on valmistettu jadekivestä (useimmiten jadeista). Samankaltaisia ovat myös molemmilla hierontatyökaluilla saavutettavat suotuisat tulokset, mutta Gua Sha:lla uskotaan kuitenkin olevan voimakkaampia vaikutuksia.

Mitä eroja on Gua Sha:n ja jaderullan välillä? Periaatteessa jade-rullan käyttö riippuu rullaamisesta, kun taas litteä kivi vaatii enemmän painetta kasvojen päälle; periaatteessa se muistuttaa lempeää raapimista. Jopa tyynyn nimi viittaa tähän: Gua tarkoittaa hankausta ja Sha tarkoittaa punaista ihottumaa (jadetyynyllä tehtävän terapeuttisen hieronnan vaikutus). Vaikka Gua Sha -hieronta on helppoa, se vaatii kärsivällisyyttä. Mielenkiintoista on, että tämä hierontatapa tunnettiin jo antiikin aikana, ja kiinalaiset naiset rakastivat sitä jo silloin.

Mitä hyötyä on siitä, että kasvojen iho altistuu Gua Sha -hieronnalle? Useimmiten tämä hoito rentouttaa lihaksia ja vähentää tulehduksia hieronnan aikana syntyvän sisäisen lämmön ansiosta. Lopuksi Gua Sha -hoitoa käytetään yleisesti kivun lievittämiseen.

4. RULLA JA DERMA-RULLA

Kasvohieronnan voi tehdä kotona myös rullilla ja dermarullilla. Mitä eroa näillä kahdella välineellä on? Dermarullat on päällystetty pienillä neuloilla, jotka tuottavat mikrodermahiontahoitoon verrattavia vaikutuksia - dermarulla stimuloi ihon verenkiertoa ja edistää ihon itseuudistumisprosesseja sen tekemien satojen mikropunktioiden ansiosta. Rullat puolestaan ovat vähemmän invasiivisia, mutta niiden vaikutukset ovat heikommat, ellet käytä jäähdyttävästä jadekivestä valmistettua rullaa (ks. kohta 1).

5. KASVOJEN HIERONTAVÄLINEET

Kokonainen erillinen luokka sisältää kaikki loput kasvohierontalaitteet. Niitä on paljon, ja jokainen niistä luo hieman erilaisia vaikutuksia. Silti ne kaikki keskittyvät yhteen asiaan, eli veren ja imunesteen virtauksen stimuloimiseen. Lisäksi ne edistävät solujen itseuudistumisprosesseja ja kohottavat ihoa edellyttäen, että niitä käytetään järjestelmällisesti. Voit valita kolmen tyyppisen kasvohierontatyökalun joukosta:

  • kasvohierontalaite - se on kätevä ja sen päähän sijoitetut pallot (useimmiten ne on valmistettu viileästä metallista) helpottavat työkalun liukumista kasvojen yli.
  • värähtelevä tankohierontalaite - sen pää on T-muotoinen (jotkin niistä on rikastettu 24 karaatin kullalla), ja se hoitaa värähtelyillä kaksi tehtävää: parantaa ihon verenkiertoa ja stimuloi ihon uusiutumisprosesseja.
  • ultraäänikasvohieroja - selkokielellä tämä on työkalu, joka antaa iholle mikrohierontaa ultraäänien (1 MHz:n aallot) ansiosta. Tässä työkalussa yhdistyvät kahden hoidon vaikutukset: kavitaatiokasvohoito, joka vaikuttaa ihon pintakerroksiin, ja sonoforoosi, joka vaikuttaa ihon syviin kerroksiin.

6. KASVOJEN ÄÄNIHARJA

Vaikka ääniharjan pääperiaatteena on puhdistaa kasvot ilman ihonhoitotuotteita, sitä voidaan käyttää myös kasvohierojana. Tämän tehtävän hoitaa itse asiassa hyvin myös tämän työkalun vanhempi versio, joka on sähköinen puhdistusharja. Kasvojen järjestelmällinen puhdistus tällaisilla harjoilla on keino saada sileä iho, joka alkaa imeä enemmän ravitsevia aineita ja stimuloi solujen itseuudistumisprosesseja. Toisaalta tällaiset työkalut ovat melko kalliita ja vaikeampia käyttää verrattuna tavalliseen kasvorullaan.

Hauska tieto

Viraaliklipit lisäävät tavallisten hammasharjojen käytön suosiota kasvohieronnassa. Se perustuu kasvojen hieromiseen puhtaalla ja kuivalla hammasharjalla - tämän pitäisi parantaa ihon verenkiertoa ja auttaa kuorimaan kuolleita ihosoluja. Onko se tehokasta? Ehkä, mutta erityisen kasvohierontalaitteen tai... pelkkien sormien käyttäminen näyttää olevan paljon helpompi ja turvallisempi ratkaisu.

Kasvohieronta. Kannattaako edes vaivautua?

Säännöllisesti suoritettu kasvohieronta on kauneushoito, jota jokaisen naisen tulisi kokeilla. Sen sijaan, että haaveilet upeasta ja nuorekkaan näköisestä ihosta, on parempi ottaa asia omiin käsiisi. Tartu kasvohierojiin rentoutuaksesi ja saadaksesi valtavan annoksen silkkaa nautintoa; kannattaa myös harkita tätä vaihtoehtoista hoitoa uutena ikääntymisen vastaisena strategiana. Kasvohieronnan suurin etu on se, että se on täysin luonnollinen ja lähes ilmainen.

Ennen kuin käytät jade- tai dermarullaa, tutustu kuitenkin olosuhteisiin, joissa kasvojen hierontatyökalujen käyttö ei ole suositeltavaa. Yleisesti ottaen kasvohieronnan antaminen itsellesi ei ole paras idea, jos kärsit:

  • vakavasta, kroonisesta, flegmonaalisesta aknesta.
  • suurentuneita imusolmukkeita tai nielurisoja.
  • avoimista haavoista tai herpeksestä.
  • rikkinäisistä hiussuonista.
  • suuontelon tulehdus, esim. ientulehdus.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Jojobaöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö