Amazonian cupuaçu-voi - rasvahappojen tasapainoa syväkosteutusta varten

Amazonian cupuaçu-voi - rasvahappojen tasapainoa syväkosteutusta varten

Cupuaçu-voi saadaan Amazonin trooppisen sademetsän puusta, ja se on itseasiassa sukua kaakaolle. Se on yksi kiinteimmistä kasviöljyistä. Kosmeettisten ainesosien kansainvälisen nimikkeistön mukaan sen nimi on Theobroma Grandiflorum Seed Butter. Mikä oikein tekee siitä yhden arvokkaimmista kosmetiikan lähteistä? Se sitoo kosteutta ihon sisälle paremmin kuin vaikkapa lanoliini, rauhoittaa tulehduksia, uudistaa ja antaa luonnollisen UV-suodattimen. Lisäksi siinä on tasapainoinen koostumus erilaisia rasvahappoja. Haluaisitko kuulla lisää?

Useimmat meistä rakastavat eksoottisia hiusöljyjä. Kylmäpuristamalla luonnonvaraisista kasveista uutetut öljyt vaikuttaisivat olevan rikkaampia luonnollisten ravintoaineiden osalta. Tässä lauseessa on tietysti totuuden jyvä. Amazonia on alue, jolla kasvaa runsaasti kaakaopuita. Yksi niistä on nimeltään Theobroma Grandifloru, ja sitä voi nähdä Brasilian itäisillä Amazonin alueilla. Itse asiassa se sisältää paljon arvokkaita terapeuttisia aineita. Cupuaçu-voi, joka on kylmäpuristettu kaakaon siemenistä, sisältää myös erilaisia ravintoaineita. Se on läheinen "sukulainen" tunnetummalle kaakaovoille.

Cupuaçu-voi INCI: Theobroma Grandiflorum Seed Butter

Cupuaçu - miten se lausutaan oikein?

On olemassa öljyjä, joiden nimet ovat melko vaikeita lausua. Se johtuu niiden alkuperästä. Jos joskus kysyt itseltäsi "miten cupuaçu lausutaan?", tarkista yksinkertaisesti lähteestä. Oikea tapa kirjoittaa sen nimi on cupuassu, cupuazú, cupu assu tai copoasu. Kaikki muut nimet ovat virheellisiä. Jos haluat olla tarkka, älä käytä niitä.

Cupuaçu-voi - ainesosat

Monet kosmetologit arvostavat tätä tuotetta sen fytosterolien pitoisuuden vuoksi. Mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa? Kasvisterolit ovat rakenteellisesti sukua steroleille, jotka ovat osa solujen välistä sementtiämme. Sen ansiosta cupuaçu-voi, jossa on runsaasti fytosteroleja (beetasitosteroli, stigmasteroli, kampesteroli), vahvistaa tehokkaasti epidermiksen ja hiusten lipidibarrieria. Lyhyesti sanottuna - cupuaçuvoi antaa suojaa. Mutta tämä ei ole kaikki, mitä siitä löytyy.

Cupuaçu-voi sisältää paljon E-vitamiinia, joka on erittäin vahva ja luonnollinen antioksidantti. Lisäksi Cupuaçu-voissa on runsaasti C- ja A-vitamiinia, jotka puolestaan ovat fosforin ja rasvahappojen lähteitä. Se on myös merkittävä tyydyttymättömien omega-9- ja omega-6-rasvahappojen lähde, jotka ovat tasapainossa tyydyttyneiden rasvahappojen (kuten palmitiini- ja steariinihapon) määrän kanssa. Siksi cupuaçu-voi sopii täydellisesti matalahuokoisille hiuksille. Se toimii kuitenkin hyvin myös hiuksille, joiden huokoisuus on keskitasoa.

Cupuaçu-voi - tuoksu ja koostumus

Puhdistamaton cupuaçuvoi eroaa muista öljyistä, sillä se on kiinteää jopa huoneenlämmössä. Se on hyvin tiivis massa. Se liukenee kuumennettaessa 25-37 asteen lämpötilaan. Cupuaçu-voi uutetaan kylmäpuristamalla Theobroma Grandiflorum -hedelmän ytimestä. Hedelmän kova sisus on väriltään täsmälleen saman värinen kuin itse öljykin - kirkas ja muistuttaa maitokahvia. Tuoksu on hyvin hento, makea ja hieman pähkinäinen. Öljy ei siis jätä jälkeensä voimakasta tuoksua hiuksiin eikä iholle.

Cupuaçu-voi - ominaisuudet

Cupuaçu-voi sopii sekä hiusten että vartalon hoitoon. Molemmissa se toimii samaan tapaan. Se ei aiheuta allergisia reaktioita eikä herkistä tai ärsytä. Siksi sitä käytetään hyvin usein luonnollisena korvikkeena monille kosmetiikkatuotteille - voiteille, rasvoille, hoitoaineille tai naamioille. Cupuaçu-voi imeytyy hyvin, joten se ei jätä rasvaista tai tahmeaa tunnetta käytön jälkeen.

Cupuaçu-voi - vaikutukset ihoon

Puhdistettu cupuaçu-voi tekee ihosta sileän ja pehmeän. Se on täydellinen tapa kosteuttaa kuivaa ihoa. Sitä suositellaan erityisesti henkilöille, jotka kamppailevat atooppisen, hilseilevän ja halkeilevan ihon kanssa. Se tarjoaa kokonaisvaltaista uudistusta sekä suojaa auringon säteilyn haitallisilta vaikutuksilta, toksiineilta, jne. Kuinka se tekee sen? Öljy luo itseasiassa herkän suojakerroksen. Cupuaçu-voi rauhoittaa ja poistaa ihon punoitusta ja hidastaa ikääntymisprosessia sekä varmistaa solujen uudistumisen. Tämä koskee tietenkin myös päänahkaa.

Cupuaçu-voi - vaikutukset hiuksiin

Cupuaçu-voita kannattaa käyttää myös hiuksiin, sillä se vastaa niiden uudistumisesta ja vahvistamisesta. Se uudistaa hiustesi lipidikerroksen, jolloin ne saavat paremmin suojan eivätkä menetä arvokkaita ravintoaineita. Se myös ylläpitää oikeaa kosteustasoa. Cupuaçu-voin vaikutus on hyvin samankaltainen kuin UV-suodattimien - se luo suojaavan esteen. Aineesta käytetään myös nimitystä kasvilanoliini, koska se imee runsaasti kosteutta ja estää haihtumista. Hiuksista tulee kosteutetut, ja siten joustavat, pehmeät ja kiiltävät. Cupuaçu-voilla on anti-inflammatorisia ominaisuuksia, joten se voi ehkäistä päänahan tulehduksia. Tämän seurauksena se vähentää hiusten vaurioitumista, estää niiden liiallista irtoamista ja varmistaa hiussolujen moitteettoman toiminnan.

Cupuaçu-voi - käyttö

Miten cupuaçuvoita käytetään? Ensinnäkin, sinun tulee aina olla johdonmukainen ja käyttää öljyä säännöllisesti. Vain järjestelmällisyys auttaa ihoa ja hiuksia  uudistumaan, mikä takaa pitkäaikaiset vaikutukset.

Cupuaçu-voi on uskomattoman monipuolinen. Sitä voidaan levittää suoraan päänahkaan ja hiuksiin, ja käyttää jopa kotitekoisen kosmetiikan valmistukseen. Kuumennuksen jälkeen sitä voidaan käyttää hiusten öljyhoitoon (myös yhdistettynä muihin öljyihin). Lisäksi se tuo upeita vaikutuksia, jos sitä käytetään naamioiden ja hoitoaineiden lisänä. Sitä esiintyy usein valmiissa öljyissä, kuten Nanoilissa, joka on tarkoitettu matalahuokoisille hiuksille. Eikä mikään ihme, sillä loppujen lopuksi se tuottaa ihania vaikutuksia.

Cupuaçu-voi - mille hiustyypille se sopii?

Tämä on helpompi määrittää, jos tarkastelemme rasvahappojen sisältöä. Luonnollisessa ja puhdistamattomassa cupuaçu-voissa on paljon enemmän monityydyttymättömiä rasvahappoja, joiden molekyylit ovat suurimpia ja sopivat parhaiten korkeampihuokoisille hiuksille. Omega-9-rasvahappoja (kertatyydyttymättömiä) ja tyydyttyneitä rasvahappoja on enemmistö, ja niiden määrä on samanlainen. Siksi vastaus kysymykseen, toimiiko se paremmin matala- vai korkeahuokoisille hiuksille, on hyvin vaikea.

Kuitenkin, kun on kyse korkeasta huokoisuudesta, cupuaçu-voi ei ehkä toimi kovin hyvin, koska se sisältää hyvin vähän monityydyttymättömiä rasvahappoja. Vaurioituneista hiuksista voi tulla sähköiset, erittäin kuivat ja elottomat. Kahden tyydyttyneen rasvahapon pitoisuuden vuoksi sen pitäisi toimia paljon paremmin matalahuokoisille hiuksille. Siksi cupuaçu-voi on yksi Nanoilin ainesosista matalahuokoisille hiuksille. Koska se sisältää kuitenkin samanlaisen määrän omega-9:ää, cupuaçu-voita voidaan käyttää myös keskihuokoisille hiuksille.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Risiiniöljy
Hiusnaamio keratiinilla
Arganöljy
Jojobaöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö