Monoi-öljy hiustenhoidossa - upea ja hyväntuoksuinen tulokas Tahitilta

Monoi-öljy hiustenhoidossa - upea ja hyväntuoksuinen tulokas Tahitilta

Eksoottinen monoi-öljy on peräisin trooppisilta alueilta. Sen tuotanto on perinteistä etenkin Tahitilla. Öljyä on louhittu käsin iät ja ajat. Polynesialaiset ovat niitä harvoja, jotka osaavat valmistaa kukkaisaromista öljyä.

INCI monoi-öljyCocos Nucifera (kookos) öljy, Tiare (Gardenia Tahitensis) kukkauute

Aloitetaan murtamalla ensin myyttejä. Tätä tuoksuvaa öljyä kutsutaan usein tamanuöljyksi. Myös kahden nimen yhdistelmä on yleinen – monoi tamanu.

Valitettavasti tällainen yhdistelmä on sopimaton, koska tamanu on täysin erilainen öljy - se uutetaan Tyynenmeren alueella kasvavasta tamanu-puusta. Kun siis puhumme monoi-tamanuöljystä, tarkoitamme aivan eri öljyä.

On kuitenkin mielenkiintoinen tosiasia, että monoi-öljy on kahden luonnollisen ainesosan yhdistelmä, sillä se sisältää:

  • Tiaré-kukkaa (antaa öljylle sen eksoottisen tuoksun)
  • Kookosöljyä - polynesialaiset uuttavat sitä auringossa kuivatusta kookospähkinän lihasta, jota kutsutaan kopraksi. Kookosöljy on tässä muodossaan jalostamatonta ja säilyttää kaikki arvokkaat mineraalit, ravintoaineet ja tyydyttyneet rasvahapot.

Monoi-öljyä kutsutaan myös nimellä Tiaré, joka muistuttaa sanaa tiara. Se johtuu siitä, että Gardeniaa pidetään Tahitilla kukkien kiistattomana kuningattarena, kun taas ilma on Tahitin Gardenian upean eksoottisen tuoksun läpitunkema.

Monoi-öljyn käyttö

Puhdasta monoi-öljyä voidaan käyttää vartalon, kasvojen ihon, kynsien ja (ennen kaikkea) hiusten hoitoon.

Monoi-öljy on maseraatio - se valmistetaan liottamalla Tiaré-kukkia kookosöljyssä. Tämän tuloksena se saa kauniin tuoksun sekä lisätehoa mineraaleista ja elementeistä, jotka ovat vastuussa hiusten kauneudesta ja terveydestä.

Monoi-öljy - edut hiustenhoidossa

Polynesialaiset ovat käyttäneet monoi-öljyä hiustenhoidossa jo vuosisatoja. Ajattele vain heidän upeita hiuksiaan ymmärtääksesi, miten öljy toimii. Hiukset yksinkertaisesti rakastavat monoi-öljyä! Se koostuu pienistä hiukkasista, jotka ovat ominaisia kaikille tyydyttyneille rasvahapoille. Sen vuoksi se imeytyy helposti, mutta se voi tehdä keskihuokoisista hiuksista pörröiset. Monoi-öljy on ihanteellinen matalahuokoisten hiusten ravitsemiseen. Sen pienet hiukkaset täyttävät täydellisesti pienet huokoset, eli hiusten mikroskooppiset aukot.

Monoi-öljy on täydellinen lähde tyydyttyneille rasvahapoille, jotka ravitsevat matalahuokoisia hiuksia; siinä on 44-48 % lauriinihappoa, 16-19 % myristiinihappoa, 7-10 % palmitiinihappoa, 5-8 % kapryylihappoa, 4-8 % kapriinihappoa ja 1-4 % steariinihappoa.

Monoi-öljy - ominaisuudet

Monoi-öljy on täydellinen hoitoaine, jos hiuksesi ovat matalahuokoiset. Sitä on lämmitettävä ensin kämmenten välissä tai vesihauteessa ja vasta sen jälkeen se voidaan levittää hiuksiin. Sillä on kaunis tuoksu ja se tunkeutuu hyvin nopeasti matalahuokoisiin hiuksiin.

Monoi-öljy suojaa hiuksia erinomaisesti auringonvalolta, pakkaselta ja erilaisilta vaurioilta, esim. mekaanisilta. Se suojaa föönien, suoristusraudan ja kihartimen tuottamalta kuumuudelta sekä myrkyiltä ja tupakansavulta. Lisäksi monoi-öljyn vaikutus tehostuu lämmön vaikutuksesta; jos levität sitä hiuksiin, kiedot ne pyyhkeen sisään ja lämmität turbaania föönillä, öljy tunkeutuu hiuksiin paremmin ja nopeammin. Siitä se aloittaa taistelun terveiden ja kauniiden hiusten puolesta.

Monoi-öljy sisältää B-ryhmän vitamiineja, jotka ovat välttämättömiä hiusten terveelle kasvulle. B-vitamiinin puute aiheuttaa liiallista hiustenlähtöä tai jopa pysäyttää kasvun. Monoi-öljy tarjoaa kattavan vitamiinikompleksin (B1, B2, B3, B6). Myös C- ja E-vitamiinit ovat hiuksille tärkeitä - ne hidastavat hiusten vanhenemisprosessia ja ehkäisevät hiusten ennenaikaista harmaantumista. E-vitamiini tunnetaan nuoruuden vitamiinina antioksidanttisten ominaisuuksiensa ansiosta. Monoi-öljy on myös kaliumin, kalsiumin, magnesiumin, raudan, fosforin ja sinkin lähde. Kaikki nämä mineraalit parantavat hiusten laatua tunkeutumalla hiuskuoren sisään ja ravitsemalla niitä. On syytä mainita, että sen lisäksi, että sinkki ehkäisee hiustenlähtöä ja edistää niiden kasvua, sillä on suora vaikutus hiusten päärakennusaineen keratiinin tuotantoon. Kalium on elementti, joka uudistaa hiussoluja ja tekee niistä siten vahvempia. Sen vaikutusta tehostaa magnesium, joka osallistuu proteiinien, kuten keratiinin, tuotantoon.

Arvokkaiden vitamiinien ja kivennäisaineiden ansiosta monoi-öljy on loistava ase taistelussa hiusten sekä hiuspohjan ja hiussolmujen korjaamisen ja terveyden puolesta. Öljy tehostaa talirauhasten toimintaa, huolehtii asianmukaisesta talinerityksestä, tekee hiuksista puhtaat ja ehkäisee rasvoittumista. Monoi-öljyn avulla naiset voivat puuttua ongelmiin, joiden kanssa he ovat aina kamppailleet - litteisiin ja elottomiin hiuksiin. Öljy toimii muotoilun pohjustajana, koska se antaa kimmoisuutta ja elinvoimaa.

Jos hiuksesi ovat raskaat, paksut, jatkuvasti litteät ja vailla volyymia, ja kampauksen muotoilu sekä uuden muodon antaminen on lähes mahdotonta - tartu monoi-öljyyn. Se pehmentää hiuksiasi ja helpottaa muotoilua heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Monoi-öljyä kannattaa käyttää yhdessä muiden öljyjen kanssa, jotka kosteuttavat hiuksia ja ihoa sekä pitävät yllä kunnollista kosteus- ja rasvatasapainoa. Nanoil for low porosity hair -hiusöljyyn on sisällytetty paras lähde tällaisista ainesosista.

Monoi-öljy - kuinka suosittu se on?

Monoi-öljy jakaa mielipiteitä. Miksi niin? Monet naiset, joilla on erittäin huokoiset, kuivat ja vaurioituneet hiukset, käyttävät monoi-öljyä toivoen, että se voi auttaa heitä voittamaan hiusongelmat. Valitettavasti monoi-öljyn hiukkaset eivät ole tarpeeksi suuria uudistamaan korkeahuokoisia hiuksia, joten toiset käyttäjät sanovat kokeilun jälkeen, ettei öljy toimi tai se teki hiuksista pörröisät. Naisten, joilla on korkea- tai keskihuokoiset hiukset, pitäisi ehdottomasti luopua monoi-öljystä tai käyttää sitä yksinomaan vain päänahkaan.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Risiiniöljy
Hiusnaamio keratiinilla
Arganöljy
Jojobaöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö