Miten saada ihanat kiharat ilman lämpökäsittelyä? Luonnolliset hiusten kiharrusmenetelmät

Miten saada ihanat kiharat ilman lämpökäsittelyä? Luonnolliset hiusten kiharrusmenetelmät

Oletko koskaan kuullut, että vauvapyyhkeillä tai hiuspannalla voi saavuttaa paremman tuloksen kuin kaikkein uusimmalla kihartimella? Riippuen siitä, millaista vaikutusta haet, voit käyttää monia erilaisia asioita. Tarkista parhaat tavat saada vahingoittumattomat kiharat ilman lämpökäsittelyä!

Kampaajat varoittelevat meitä, että liiallinen lämpökäsittely aiheuttaa paljon haittaa. Suoristusraudat, kihartimet ja kuumakäärimet antavat nopean, pitkäkestoisen ja upean vaikutuksen, mutta vastineeksi saat hiusvaurioita... Kosteustaso laskee, hiuksista tulee herkemmät, karheat, kuivat ja hauraat.

Tarkoittaako se, että meidän on luovuttava upeista kiharoista? Ei suinkaan!

Ilman lämpöä tehtävät kiharat ovat oikea ratkaisu. Tämä tarkoittaa, että saat kiharat tai aaltoilevat hiukset ilman lämpöä (kihartimia tai suoristusrautoja) ja siten ilman hiusvaurioita. Luonnollisia tapoja kiharan saamiseksi on paljon, ja tässä ovat suosituimmat niistä.

JOUSTAVAT KIHARTIMET

Isoäitimme rakastivat kiharrussauvoja. Helpoin ja suosituin tapa kiharruttaa hiukset ilman kiharrinta. Monilla meistä saattaa olla kiharrussauvoja jossain laatikon pohjalla. On aika palata vanhanaikaiseen tapaan, sillä vaikutukset voivat osoittautua hyvinkin yllättäviksi. Mitä kannattaa tietää kiharrussauvoista?

Kiharrussauva on pitkä putki, jonka sisällä on ohutta pientä lankaa. Niitä on kahta päätyyppiä:

 • vaahtomuoviset kiharrussauvat, pehmeät ja kevyet, saatavana eri kokoisina
 • Neopreenikiharrussauvat, kestävät kampaamotuotteet, käytetään esim. pysyvään kampaukseen.

Kiharrussauvojen tärkein etu on niiden helppokäyttöisyys ja hellävaraisuus hiuksille. Hiusosan kietominen tangon ympärille ei ole lainkaan vaikeaa; sidot sitten vain tangon päät yhteen. Valtava etu on se, että tangot ovat pehmeät ja niiden kanssa on mukava nukkua.

Miten käyttää kiharrussauvaa?

 1. pese hiukset illalla tai kostuta ne kukkavedellä tai lämpövedellä.
 2. Jaa hiukset osiin ja kiedo ne sauvojen ympärille.
 3. Sido tankojen päät kiinni, jotta ne pysyvät paikoillaan.
 4. Ota tangot aamulla varovasti pois.
 5. Aja sormilla hiusten läpi tai käytä leveähampaista kampaa.

Muista! Sauvojen koko (halkaisija) määrää kiharoiden leveyden ja hiusten volyymin. Ohuet tangot ja pienet hiusosuudet tarkoittavat pienempiä kiharoita.

KIHARRUSRULLIEN TYYPIT

Toinen suosittu tapa tehdä kiharoita ilman lämpöä on käyttää tavallisia papiljotteja. Se ei ole yhtä mukava kuin pehmeät sauvat, mutta saat enemmän mahdollisuuksia. Voit taikoa niillä klassisia tavallisia kiharoita pitkiin hiuksiin tai nostaa lyhyiden hiusten juuria.

Voit valita tämäntyyppisistä hiusrullista:

 • Itsestään tarttuvat rullat - isot tai pienet (3-6 tuumaa leveät), jotka on valmistettu keinotekoisesta materiaalista ja koukku- ja silmukkakiinnikkeestä, joten et tarvitse muita lisävarusteita tai kiinnikkeitä rullan kiinnittämiseen. Kevyet lisävarusteet voivat antaa mukavan nosteen, mutta saatat repiä muutaman hiuksen irrottaessasi niitä.
 • Kartiomaiset rullat; käärit hiukset aloittaen kartion ohuemmasta päästä ja päättyen leveimpään koukkukiinnitteiseen päähän. Niiden mukana on pinnit, jotka kiinnittävät hiukset ja pitävät ne paikallaan.
 • Erikokoiset muoviset hiusrullat, joita käytetään kuten itsepidettäviä rullia, mutta koukun ja silmukan sijasta niissä on napsautettava suojus, joka saa rullan pysymään paikallaan.
 • Perm-tangot on yleensä valmistettu puusta tai muovista. Suunniteltu erityisesti permanenttiaalto- tai afrokiharoita varten. Käytetään märissä tai kosteissa hiuksissa, rullattu tiiviisti lähelle päänahkaa.
 • Spiraalirullat - vähiten suositut, luultavasti melko haastavan käytön vuoksi. Jokaisessa spiraalirullassa on koukku, jonka avulla rulla tarttuu päänahkaan, ja muovinen kärki. Spiraalirullien avulla voit tehdä luonnollisen näköisiä tiukkoja kiharoita.

MUUT HIUSTEN KIHARTAMISTARVIKKEET

Samalla kun puhumme itsekiinnittyvistä rullista ja muista työkaluista, tarkastelemme joitakin uusia tulokkaita, kuten kiharanmuotoilulaitteita. Ne tunnetaan nimillä magic leverage ja magic rollers.

Spiraalit on valmistettu pehmeästä joustavasta materiaalista. Hiusosat imetään rullan sisään, jotta niille saadaan haluttu kihara. Niitä on vaikea luokitella rulliksi, koska niitä käytetään eri tavoin. Kihartimet ovat saatavana koukuilla, joiden läpi hiukset vedetään, mikä tekee niistä helppokäyttöisiä.

Magic leverage -kihartimissa on luonnollisesti erilaisia pituuksia, joten voit valita hiusten pituuteen sopivan mallin. Ne ovat erittäin helppokäyttöisiä, antavat sinun nukkua mukavasti, eivätkä ne vedä tai sotke hiuksia.

PUNOSLAINEET (PURISTETUT HIUKSET)

Hiusten kihartamistapojen kotikäytössä yön yli kestävä punonta aaltoileville hiuksille on erittäin suosittua. Luulen, että sitä rakastavat todella paljon pikkutytöt, joiden äidit punovat illalla heidän pitkät hiuksensa mukaviksi letityksiksi.

Miten saada aaltoilevat hiukset punoksilla?

Mikään ei ole helpompaa! Pese hiukset illalla ja anna niiden kuivua - niiden on oltava kosteat, ei märät. Voit myös kostuttaa ne lämpövedellä tai ammattilaisen kiharoita tehostavalla suihkeella. Seuraavaksi sinun täytyy tehdä englantilainen punos (kaksi punosta on vielä parempi) ja mennä nukkumaan. Kun punonta on purettu, puristetun näköiset, luonnolliset, kauniit aallot näkyvät!

LUONNOLLISET KIHARAT NUTTUROILLA

Tiesitkö, että kaunis hiusponnari voi osoittautua erinomaiseksi keinoksi saada luonnollisia aaltoja tai kiharoita ilman lämpöä? Vaikutus on tietysti erilainen kuin letitetyillä kiharoilla, mutta sitä kannattaa varmasti kokeilla.

Mikä ponnari-tyyppi on paras kihartamiseen? Siisti englantilainen tai ranskalainen kampaus ei riitä. Toisaalta sotkuinen nuttura tai kaksoisnuttura toimivat varmasti. Kierrettävät mininutturat ovat helpoin tapa saada upeita aaltoja.

Hiusten kihartaminen ponnarilla antaa erilaisia vaikutuksia:

 • monet pienet miniponnarit antavat tiiviitä kiharoita
 • tiukat nutturat antavat paremman kiharan

HIUSNEULAT KIHAROIDEN TEKEMISEKSI

Mitä kiharoita kaipaavat naiset tekevät, kun heillä ei ole kiharrussauvaa mukanaan? He turvautuvat hiusneuloihin, jotka ovat loistava keino kihartamiseen ilman lämpöä. Toisin kuin muut tekniikat, tämä ei toimi yöllä. Hiusneulat saattavat ärsyttää ihoa, mikä ei ole mukavaa eikä turvallista. Siksi kiharoiden tekemiseen tarkoitetut hiuspinnit ovat hyvä valinta esimerkiksi 2 tuntia ennen juhlia.

Kuinka kiharruttaa hiukset hiusneulojen avulla?

 1. Pese hiukset, kostuta vedellä tai levitä hiusvaahtoa, kampaa hyvin.
 2. Jaa hiukset 3 osaan, jotta ohuempia säikeitä on helppo poimia.
 3. Ota hiusten juurista alkaen ohut hiuslenkki ja kiedo se sormen ympärille, jolloin muodostuu eräänlainen silmukka.
 4. Kiinnitä silmukka bobby pinillä.
 5. Toista tämä muiden säikeiden kanssa.
 6. Kun kaikki hiussuortuvat on kiinnitetty nuppineuloilla, anna hiusten kuivua luonnollisesti tai käytä viileää fööniä.
 7. Kun olet irrottanut hiukset, aja sormilla hiusten läpi, unohda harja.

KIHARAT HIUSPANNALLA

Kiharat hiuspannalla? Ne ovat romanttisia ja näyttävät upeilta. Parasta menetelmässä on se, että saat upean sivulle levenevän otsatukan.

Hiusten kihartamiseen tarvitset tietenkin pehmeän otsapannan - mitä leveämpi panta, sitä suuremmat kiharat. Voit myös hankkia itsellesi The Aurora Band Night Rollerin.

Miten luoda hiuspantakiharat vaiheittain?

 1. Pese tai kostuta hiukset ja kampaa ne sitten tarkasti.
 2. Pingota hiuspanta pään ympärille.
 3. Ota osa hiuksista ja kiedo se nauhan ympärille ja toista, kunnes koko osa on kiedottu.
 4. Toista tämä seuraavilla osuuksilla.
 5. Mene nukkumaan tai odota, että hiukset kuivuvat.
 6. Kun olet purkanut hiukset, kampaa ne ja käytä vahvaa pitoa antavaa tuotetta pörröisyyden välttämiseksi.

KIHARAT HUIVILLA

Voit käyttää myös päähuivia tai tavallista huivia, kun haluat tehdä kiharat ilman lämpöä. Voit luoda kiharoita tai aaltoja keskipituuksista. Vaikutelma on ihana, ja tarvitset vain kolme huivia.

Huivikiharat askel askeleelta:

 1. Kuten aina, pese tai kostuta hiukset, kampaa ne.
 2. Jaa hiukset kolmeen yhtä suureen osaan (vasen, oikea, takaosa).
 3. Solmi huivi jokaisen osion ympärille - täsmälleen siihen kohtaan, josta haluat kiharoiden alkavan (korvan korkeudelta tai alempaa).
 4. Ota yksi osa ja jaa se kahtia; puno säikeet huivin ympärille.
 5. Kiinnitä päät kuminauhalla.
 6. Tee sama muille osille.
 7. Mene nukkumaan tai odota, että hiukset kuivuvat.
 8. Kun olet ottanut huivit pois, aja sormet hiusten läpi.

ROMANTTISET VAUVAPYYHKEELLÄ TEHDYT KIHARAT

Kosteiden pyyhkeiden käyttö on toinen mullistava idea, jolla saat aikaan kiharat ilman lämpöä. Vaikka se kuulostaakin oudolta, menetelmä on todella testaamisen arvoinen. Vaikutus riippuu hiusosien koosta. Pienemmät osiot tarkoittavat enemmän volyymia ja tiiviitä kiharoita.

Menetelmä on erittäin helppo! Sinun tarvitsee vain jakaa hiukset muutamaan osaan ja kietoa ne sitten rullattuihin vauvapyyhkeisiin. Kiinnitä ne sitomalla pyyhkeiden päät yhteen tai käyttämällä nuppineuloja. Tällainen tapa tehdä kiharat ilman lämpöä kuuluu ehdottomasti helpoimpien joukkoon.

Mitä hyötyä vauvapyyhkeillä tehtävistä kiharoista on?

 1. Se on luonnollinen vahingoittumaton kihartamistekniikka.
 2. Pyyhkeiden sisältämillä aineilla on hiuksia hoitava vaikutus.
 3. Sitä on hyvä käyttää yön yli (mukavasti).
 4. Se antaa mahdollisuuksia mukauttaa vaikutus, kiharoiden koko ja määrä odotusten mukaan.

MITÄ MUUTA VOIT KÄYTTÄÄ, JOTTA SAAT KIHARAT ILMAN LÄMPÖÄ?

Itse asiassa monet tavarat, joita käytät päivittäin, voivat toimia kuten hiusrullat. Hanki vauriottomat kiharat käärimällä hiukset:

 • vanhan puuvillaisen t-paidan palojen ympärille
 • paperipyyhekaistaleisiin
 • lyijykynät, värikynät, kynät (ei mukava käyttää, mutta antaa saman vaikutelman).
 • sukat tai sukkahousut
 • sanomalehdistä leikatut pitkät suikaleet

Luovuutesi on itse asiassa ainoa raja!

AFRO-KIHARAT PILLEILLÄ

Useimmat kotitekoiset tavat antavat ohuiden tai paksujen aaltojen ja romanttisten kiharoiden vaikutuksen. Entä jos haluat todella tiiviit afrokiharat? Et tarvitse kovia kestoaaltotuotteita tai lämpömuotoilua.

Voit saada afrokiharat... tavallisilla juomapilleillä. Hyödynnä jossain laatikon pohjalla lojuvat pillit ja saat upeat tiukat kiharat.

Miten kihartaa hiukset pillien avulla?

Helppo nakki! Ensinnäkin, perusjuttu- kostuta hiuksesi. Varmista, että hiukset ovat hieman kosteat, sillä pillien varaan käärittyjen hiusten kuivuminen kestää tunteja. Toisessa vaiheessa poimitaan todella ohuet osat ja kiedotaan ne tiukasti pillien ympärille koko pituudelta; taivuta pillien päät ja sido ne yhteen. Parasta on, jos voit mennä nukkumaan ne päässä, mutta rehellisesti sanottuna tunnin tai kahden pitäisi riittää, jotta saat kauniin kiharan.

Aikaa vievä toimenpide antaa upeat afrokiharat. Ilmeisesti vaikutus riippuu hieman siitä, kuinka suuria hiussuortuvia käärit pilliin ja onko sinulla kiharat hiukset (tai helposti kihartuvat). Jos yrität kovemmin, saat pään täyteen hurmaavia kiharoita.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Lämpösuojasuihke
Arganöljy
Jojobaöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö