Anna hiustesi puhua, osa 7 - Kiharoiden hoito

Anna hiustesi puhua, osa 7 - Kiharoiden hoito

Ihmiset, joilla on pää täynnä kiharoita, muistakaa, että tämä hiuslaatu vaatii erityistä hoitorutiinia. Kiharat hiukset ovat epätasaisen rakenteen omaavia, kosteuden menetys ja tylsistyminen ovat yleisiä, ja ne ovat alttiita vaurioille. Kuinka hoitaa kiharia hiuksia, jotta ne pysyisivät terveinä ja joustavina? Näyttäisi siltä, että avain tähän piilee juuri hiuksissasi.

Monet naiset voivat vain uneksia kiharoista ja tuuheista hiuksista. Me, joilla on suorat hiukset, pidämme laineita ja kiharoita onnenpotkuna. Käytännössä kiharat hiukset ovat kuitenkin paljon vaativampia! Ne vaativat erikoishoitoa ja tuovat mukanaan enemmän ongelmia kuin voisi kuvitella. Vastaamalla kysymykseen siitä, kuinka hoitaa kiharia hiuksia, on parasta kiinnittää niihin enemmän huomiota! Opiskele hiuksiasi ja varmista, että pidät niistä huolta.

KIHARAT HIUKSET - OMINAISUUDET

Ensivilkaisulla näemme runsaasti kiharoita ja volyymiä. Joillekin saattaa vaikuttaa siltä, että tämä on ainoa asia, joka erottaa tämän hiuslaadun muista. Kuitenkin merkittävimmät erot ovat hieman syvemmällä. Niiden tarkempiin tarkasteluun on suositeltavaa käyttää mikroskooppia. Silloin huomaat, että poikkileikkaus näyttää täysin erilaiselta kuin suorilla hiuksilla. Hius kihartuu sen rakenteen ansiosta - laineikkailla hiuksilla rakenne on kevyesti litistynyt (ellipsi), kiharilla hiuksilla se on litteä ja kierretyillä hiuksilla se muistuttaa munuaisen muotoa.  

Lisäksi kiharat hiukset ovat paljon herkempiä ulkoisten tekijöiden vaikutuksille. Mistä tämä johtuu? Luonnolliset kiharat ovat ohuempia kohdissa, missä ne taipuvat, ja siksi ne ovat herkempiä ja haurastuvat helpommin. Lisäksi niillä ei ole tiukasti sidottua keratiinikerrosta, jossa suorilla hiuksilla suomut menevät tasaisesti päällekkäin. Taipumakohdissa pienet keratiinisuomut nousevat tahattomasti ylös. Siksi kiharat hiukset ovat luonnostaan erittäin huokoisia, vaikka toki on poikkeuksia tähänkin sääntöön.

Toinen ongelma, josta kiharat hiukset kärsivät, on kosteuden menetys. Tämä hiuslaatu on usein kuivunut, mikä liittyy myös sen rakenteeseen. Kosteus ei ainoastaan karkaa liian korkeiden suomujen läpi, vaan kiharat hiukset ovat myös peitetty ohuemmalla kerroksella suojaavaa talia. Miksi näin? Kiharat eivät asetu tasaisesti päänahkaan kiinni, eivätkä siksi pysty keräämään tarvittavaa talia, jota päänahassa olevat rauhaset erittävät. Toisaalta tällaisessa tilanteessa on omat etunsa, sillä kiharat hiukset eivät rasvoitu yhtä nopeasti. Kosteuden menetys on yksi pääongelmista, mutta ei ainoa ongelma, joka kiharoita omistavien on kohdattava.

Kiharien hiusten yleisimmät ongelmat:

 • Usein ne ovat kuivia, karheita ja hauraita,
 • Ne ovat alttiimpia vaurioille,
 • Ne takkuuntuvat helpommin, ja niiden harjaaminen on haaste,
 • Ne ovat vähemmän kiiltäviä ja joustavia,
 • Ilman asianmukaista tukea ne taipuvat pörröisiksi ja sähköistyvät,
 • Niitä ei voi helposti suoristaa,
 • Ne näyttävät usein haaleita, koska ne taittavat vähemmän valoa.


Miksi kiharat hiukset eivät kasva?

Luonnollisten kiharoiden omistajille hiusten kasvattaminen voi olla hankalaa. Mitä tiukemmat kiharat, sitä vaikeampaa on huomata hiusten kasvu. Tämä on yksi useimmin kysytyistä kysymyksistä: Miksi hiukseni eivät kasva? Tietysti ne kasvavat! Hiusten kasvua on vain vaikeampi huomata.

KIHAROIDEN HIUSTEN HOITORUTIINI

Kuinka hoitaa kiharia hiuksia asianmukaisesti? Ensinnäkin, sinun on oltava tietoinen siitä, että kiharoiden hiusten hoitaminen vie päivittäin kaksi kertaa niin kauan kuin suorien hiusten hoito, koska kiharat vaativat paljon enemmän huolenpitoa ja ne ovat "mielialaltaan" vaikeita. Kiharoiden hiusten hoitaminen ja muotoilu on haaste myös kokeneille kampaajille! Tässä ovat tärkeimmät säännöt, jotka auttavat tekemään kiharoiden hiusten päivittäisen hoidon hieman helpommaksi.

Ammattimaisen kiharoiden hiusten hoidon kolme vaihetta:

 1. Syvä kosteuttaminen - ensimmäinen vaihe sisältää ainesosia, jotka sitovat vesimolekyylejä hiuksiin (hyaluronihappo, urea, pantenoli, aloe tai hunaja).
   
 2. Regenerointi ja vahvistaminen - toinen vaihe koostuu aineista, jotka sisältävät välttämättömiä aineita, kuten silkkiä, keratiinia, kollageenia, vehnää, soijaa ja maitoproteiineja.
   
 3. Perusteellinen suoja kosteuden menetystä ja haitallisia tekijöitä vastaan (esimerkiksi matala tai korkea lämpötila, auringon säteily jne.) kiitos pehmentävien aineiden, kuten hiusöljyjen tai silikonien, käytöstä. Tämä on viimeinen, mutta ei vähäisin vaihe asianmukaisessa kiharoiden hiusten hoitorutiinissa.
   

Kuinka pestä kiharat hiukset oikein?

Merkittävin periaate: kiharia hiuksia on pestävä harvemmin. Jos et halua pörröisiä kiharoita, sinun täytyy antaa aikaa pesukertojen välille. Tarkoitus ei ole vakuuttaa sinua kulkemaan öljyisillä hiuksilla viikkoja, sillä se voi edistää hilseen muodostumista. Kiharat hiukset eivät pidä liioittelusta missään suunnassa. Usein peseminen heikentää kiharaa ja lisää kuivumista, koska pesuaineet huuhtoutuvat pois pienet määrät talia, joka on tärkeää oikean kosteustason ylläpitämiseksi. Kuinka usein sinun tulisi pestä kiharat hiuksesi? Mieluummin ei useammin kuin joka toinen päivä. Optimaalinen ratkaisu on kaksi pesua viikossa.

Lisäksi on muutama asia, jotka on syytä mainita. On parasta pestä kiharat hiukset pää alaspäin - tämä menetelmä lisää volyymia ja helpottaa hiusten selvittämistä. Lisäksi on hyvä käyttää kylmää tai haaleaa vettä pesemiseen ja huuhteluun, koska lämpö saa suomut nousemaan korkeammalle. Muista aina käsitellä hiuksiasi hellästi - älä enää möyhi tai vedä hiussuortuvia. Shampoon tulisi myös olla miedon koostumuksen omaava.

Kuinka harjata kiharat hiukset? - Kuivina vai kosteina?

On oletettu, että kiharat ja laineikkaat hiukset tulisi harjata vain kosteina. Ja ihan oikein, sillä tässä tapauksessa kuivien suortuvien harjaaminen johtaa helposti pörröisyyteen ja katkeiluun. Sen sijaan, että kamppailisit kuivien kiharoiden harjaamisen kanssa, on parempi harjata ne heti pesun jälkeen. Tämä helpottaa myös kuivumista ja estää pörröisyyden. On suositeltavaa kammata kiharat hiukset heti hoitoaineen tai öljyn levittämisen jälkeen, tai kun hiustuote on juuri huuhdeltu pois. Tällä tavoin hiukset ovat sileitä ja liukkaita, ja siten vähenee vaurion riski.

On tärkeää tietää, kuinka harjata kiharat hiukset oikein. Parhaat tarvikkeet kiharille hiuksille ovat yksinkertaisia. Puinen leveähampainen kampa tai suosittu Tangle Teezer ovat täydellisiä. Kiharat hiukset hyötyvät myös harjasta, jossa on paksut ja harvat harjakset, mieluiten luonnonmateriaaleista tai ionisointitoiminnolla varustetusta harjasta.

Kuinka kuivata kiharat hiukset?

Tässä tapauksessa on hyvä ajatus luopua kokonaan föönin käytöstä, mikä voi lisätä kosteuden menetystä, pörröisyyttä tai sähköisyyttä. Kiharan hiustyypin kannattaa antaa kuivua ilman apuvälineitä. Jos sinulla ei ole siihen mahdollisuutta, varmistetaan, kuinka kuivata kiharat hiukset aiheuttamatta lisävaurioita. On parasta tehdä se pää alaspäin ja hieroa hiuksiasi varovasti sormillasi, jolloin volyymi lisääntyy ja kihara korostuu. Lisäksi diffuusorilla varustettu fööni voi olla hyödyllinen, mutta muista käyttää vain viileitä asetuksia. Mitä tehdä estääksesi kiharoita hiuksiasi tulemasta pörröisiksi? Ennen kuivaamista on hyvä hieroa hiuksiin hieman kosteuttavaa, lämpösuojaa sisältävää öljyä.

Suositelluimmat kiharoiden hiusten kosmetiikka:

Kiharoiden hiusten shampoo tulisi olla hellävarainen. Olisi parasta, jos tuote perustuisi kasviuutteisiin eikä sisältäisi voimakkaita peseviä aineita (SLS, SLES). Vauvashampoo voi olla päivittäiskäyttöön sopiva tuote. Kaksi kertaa kuukaudessa voit käyttää voimakkaampaa kosmetiikkaa puhdistaaksesi päänahan tuotteiden kertymisestä ja talista.

● Kiharoiden hiusten hoitoaine helpottaa selvittämistä, silottaa ja kosteuttaa perusteellisesti. Parhaat tuotteet sisältävät pehmentäviä ainesosia, jotka tarjoavat suojaa kuivumista vastaan eivätkä rasita hiuksia samalla. Tällaisen kosmetiikan tulisi myös lisätä kiiltoa ja parantaa pehmeyttä kosteuttavalla ja ravitsevalla koostumuksellaan.

● Kiharoiden hiusten muotoiluvoide tai vaahto auttaa pitämään kurissa villit suortuvat, lisää kiiltoa ja kiinnittää kampauksen. Jos olet pohtinut, kuinka tehostaa kiharoita, voit valita jostakin laajasta valikoimasta kiharoiden hiusten muotoilutuotteita. On kuitenkin syytä muistuttaa, että niiden liiallinen käyttö voi heikentää hiuksia ja aiheuttaa hilseen kehittymistä.

Tämä on tärkeää! Kaikki kiharoiden hiusten kosmetiikka voidaan korvata tehokkaasti luonnollisilla öljyillä, jotka ravitsevat syvällisesti, kosteuttavat perusteellisesti, suojaavat ja helpottavat muotoilua. Ne ovat enemmän kuin hyviä korvikkeita hiusnaamioille, voiteille ja hiusvoiteille. Sinun on kuitenkin opittava, mikä hiusöljy sopii parhaiten kiharoiden hiustenhoitoon. Oikea valinta on onnistumisen avain.

Kiharoiden hiusten öljyäminen

Monia tietoja siitä, miten hiusten öljyäminen vaikuttaa hiusten kuntoon, löytyy monista muista blogimerkinnöistä. Luonnolliset hiusöljyt ovat loputon lähde arvokkaita vitamiineja, mineraaleja ja rasvahappoja. Erityisesti jälkimmäiset ovat äärimmäisen tärkeitä kiharille hiuksille, koska ne vahvistavat ulkoisia rakenteita ja luonnollista hydro-lipidikerrosta. Tämän ominaisuuden ansiosta kiharoiden hiusten öljyäminen tarjoaa sopivan kosteustason, pehmeyttä, kiiltoa, joustavuutta ja suojaa haitallisilta tekijöiltä. Menestyksen avain on valita oikea öljy.

Mikä öljy sopii parhaiten kiharoiden hiusten hoitoon? Suositelluimpia ovat ne, jotka ovat runsaita omega-3- ja omega-6-ryhmän monityydyttymättömiä rasvahappoja. Kiharoiden hiusten korkea huokoisuus tarkoittaa sitä, että niihin tulisi käyttää öljyjä, joilla on suuret hiukkaset. Siksi päätettäessä kiharoiden hiusten öljyistä on syytä ottaa huomioon seuraavat:

 • Avokadoöljy
 • Manteliöljy
 • Puuvillansiemenöljy
 • Arganöljy
 • Iltahelokkiöljy
   

Kuitenkin kiharat eivät todellakaan pidä kookosöljystä, joka voi lisätä pörröisyyttä. On myös parempi välttää risiiniöljyä, joka on liian paksua tälle hiusrakenteelle. Jos sinulla on ongelma luonnollisen öljyn valinnassa etkä vieläkään tiedä, mikä öljy toimisi sinun tapauksessasi, voit turvautua valmiiseen ratkaisuun, kuten Nanoil for high porosity hair. Se on tuote, jolla on kattava vaikutus, joka sisältää sekä ihanteellisia öljyjä kiharoiden hiusten hoitoon että arvokkaita lisäaineita, mukaan lukien vitamiineja ja proteiineja.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Risiiniöljy
Hiusnaamio keratiinilla
Arganöljy
Jojobaöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö