Millaista on paras hiustenhoito talvisin? Parhaimmat vinkit & hoidot

Millaista on paras hiustenhoito talvisin? Parhaimmat vinkit & hoidot

Kiiltävät, vahvat ja elinvoimaiset hiukset ovat aina tavoitteemme vuodenajasta riippumatta. Talvella, kun ulkolämpötila pysyttelee nollan asteen alapuolella, kampauksemme ulkonäkö jättää paljon toivomisen varaa. Pistävä tuuli, kuiva sisäilma, hiusten piilottaminen hatun alle - mikään näistä ei tunnu olevan kovin hiusystävällistä. Me kaikki olemme kokeneet staattisen pörröisyyden, hiuspohjan rasvoittumisen, volyymin puutteen, kuivumisen, vaurioituneet hiukset (etenkin latvat) ja kurittoman tukan vitsaukset. Millaista talven aikaisen hiustenhoidon pitäisi olla?

Mikä uhkaa hiuksiasi, kun pakkaset saapuvat?

Talvi ei ole (lainkaan!) hiusystävällinen vuodenaika. Vääränlainen hiustenhoito heikentää silmiinpistävästi sekä hiusten sisä- että ulkorakenteita, myös hiussolmukkeita. Se johtuu siitä, että hiukset altistuvat äkillisille ja melko rajuille lämpötilavaihteluille, pakkasilma ulkona ja kuiva lämmitetty ilma sisätiloissa - se ei ole hyvä duetto hiuksien kannalta.

Hatun ja huivin käyttö tai hiusten piilottaminen poolokauluksen alle ei anna myöskään toivottuja vaikutuksia hiustenhoitoon. Hiukset painottuvat ja menettävät volyymia, päänahka ei saa kunnollista verenkiertoa, hiukset rasvoittuvat ja huivi saa hiusten latvat katkeilemaan. Näin ollen kampauksesi ei ole enää elinvoimainen tai upean näköinen. Miten palauttaa hiusten kiilto, kimmoisuus ja vahvuus, jotta vauriot pysyvät poissa ankarana talvena?

Talvinen hiustenhoito täydelliseen kampaukseen!

1. Näin hoidat hiuksia talvella - raikkaat hiukset piposta huolimatta

Viileät päivät tarkoittavat paljon rasvaisempia hiuksia, mikä johtuu yksinomaan lämpimän hatun tai pipon käyttämisestä. Hiukset eivät pysy raikkaina, kun päänahkaa vaivaa ylimääräinen tali, koska talirauhaset työskentelevät intensiivisemmin. Jotta hiukset pysyisivät tuuheina, pese ne rohkeasti joka päivä; valitse mieto, tasapainottava luonnonshampoo.

Huonolta hiuspäivältä säästyt, jos suihkutat hiukan kuivashampoota hiusten juurille esim. ennen tärkeitä tapaamisia. Tuote kohottaa juuria, lisää volyymia ja hillitsee liiallista talineritystä. Tärkeää kuitenkin on muistaa, ettet tee siitä tapaa. Kun käytät kuivashampoota, hiukset kannattaa pestä seuraavana päivänä.

2. Näin hoidat hiuksia talvella - parhaat kosteutusvinkit

Pelastaaksesi hiukset kuivalta ilmalta, anna niille riittävästi kosteutta. Sääntö koskee sekä hiusten pituuksia että hiuspohjaa, jolla on taipumus menettää kosteutta lämmittimien ja föönien ylikuumentuneen ilman vuoksi. Talvikaudella hiukset menettävät nopeasti kosteutta ja niiden rakenteet aukenevat. Tämän seurauksena ne ovat alttiimpia vaurioille.

Riittävän kosteuden varmistaminen on hiustenhoidon perusta - tasapainottavan tuotteen lisäksi kannattaa käyttää kosteuttavaa shampoota (monet rasvoittuville hiuksille tarkoitetut shampoot sisältävät myös ainesosia, jotka pitävät hiukset ja päänahan kosteutettuina).

Micellar-hiustuotteet ovat innovatiivisia ja talvea varten suunniteltuja tuotteita. Monet niistä puhdistavat päänahan hellävaraisesti eivätkä tee siitä kuivaa. Kosteuttavat hiusnaamiot/hoitoaineet ja yrittihoitoaineet ovat erinomainen valinta, sillä ne rauhoittavat ärtynyttä päänahkaa ja sitovat kosteutta.

Jos hiuksesi kaipaavat kosteutta - mene kampaajalle ja tarjoa hiuksillesi höyryhoito, joka on nopea tapa ravita sekä kosteuttaa niitä. Kannattaa tehdä parhaansa, jotta vaikutus säilyisi mahdollisimman pitkään - kotona tehtävä öljyhoito toimii vahvimpana tehokeinona. Tee se vähintään kerran viikossa.

3. Näin hoidat hiuksia talvella - ei enää rasvaisia hiuksia, vain puhdas päänahka

Tasapainottavan shampoon säännöllisen käytön lisäksi öljyhoito varmistaa hiuspohjan häiriöttömän tasapainon. Luonnonöljyjen (erityisesti jojobaöljyn) ainutlaatuiset ominaisuudet pitävät hiuspohjan puhtaana ja vapaana ylimääräisestä talista.

Kun kyseessä on erittäin rasvainen hius, se tarvitsee intensiivisesti toimivia tuotteita. Tasapainottava shampoo ei riitä poistamaan talin ylikuormitusta. Jos kamppailet tämän ongelman kanssa, tee päänahan kuorinta kerran viikossa (hanki valmis kuorinta tai tee oma kuorinta-aineesi käyttäen luonnonöljyjä). Kuorinta ei ainoastaan poista ylimääräistä talia, vaan vapauttaa päänahan myös tuotejäämistä, erilaisista toksiineista ja epäpuhtauksista. Kuorinta vilkastuttaa verenkiertoa, kuljettaa happea soluihin ja stimuloi hiusjuuria nopeampaa hiusten kasvua varten. Lisäksi kuorinta on täydellinen lääke latteisiin, elottomiin hiuksiin - hellävarainen päänahan hieronta nostaa juuria ja antaa mukavasti lisää volyymia.

4. Näin hoidat hiuksia talvella - suojaa hiusten latvat

Hiusten latvat ovat herkempiä vaurioille - se on osa hiuksista, joka on meillä pisimpään. Näin ollen ne ehtivät vahingoittua epäsuotuisien sääolosuhteiden, vääränlaisen hiustenhoidon ja epäsäännöllisen leikkauksen vuoksi. Se on hiusosa, joka kuivuu, menettää väriä ja halkeilee nopeimmin. Hiusten latvat ovat usein erittäin kiharat, ja juuri tässä hiusosassa sisäisten rakenteiden vaurioituminen alkaa.

Parasta, mitä voit tehdä, on leikata latvat säännöllisesti ja käyttää erityistä seerumia, joka suojaa niitä kuivalta ilmalta ja kovilta lämpötiloilta. Silikonipohjaisten tuotteiden lisäksi luonnolliset öljyt täyttävät tämän tehtävän oivallisesti - ne eivät ainoastaan suojaa hiuksia ulkopuolelta (jättäen mikroskooppisen suojakilven, joka suojaa vaurioilta), vaan myös vahvistavat hiusten sisäisiä rakenteita ja estävät latvoja halkeilemasta.

5. Näin hoidat hiuksia talvella - vahvista hiusjuuria ja sisäistä rakennetta

Hiusjuuri on hiuksen tärkein osa - jos sen kunto heikkenee, hius putoaa helposti ulos tupeesta. Kaiken kukkuraksi hiusten kasvu estyy. Hiukset saattavat kasvaa heikompina ja alttiimpina vaurioille. Kun hattu, pakkanen ja lämmitetty ilma tekevät kampauksellesi tuhojaan, hiustenhoidon tulisi perustua lähinnä öljyhoitojen soveltamiseen. Luonnolliset öljyt hierotaan sekä hiusten pituuksiin että päänahkaan stimuloimaan sen toimintaa, ravitsemaan hiusmatriisia ja toimittamaan lukuisia arvokkaita vitamiineja, fytosteroleja, flavonoideja ja hyviä omega-rasvahappoja. Hiusöljyhoito on paras ja tehokkain kotihoito, jonka voit antaa kampauksellesi.

6. Näin hoidat hiuksia talvella - staattinen sähköisyys kuriin

Pörröiset hiukset - talven uhka, jota monet naiset yrittävät torjua. Se vaikuttaa yleensä hauraisiin, ohuisiin hiuksiin, mutta myös paksut ja raskaat hiukset häviävät taistelun kuivalle ilmalle, hatuille tai pesuaineille, jotka pitkälti voimistavat hiusten staattisuutta.

Jos hiuksesi kasvavat tunnetusti eri suuntiin ja harjausrutiini vain pahentaa niitä, kokeile luonnonöljyillä rikastettua shampoota (hanki valmis tuote tai lisää tippa tai kaksi luonnonöljyä tavalliseen shampooseen).

Toinen hyvä vaihtoehto on erityisesti suunniteltu antistaattinen hiussuihke. Se antaa parhaan vaikutuksen, kun suihkutat sitä hatun sisäpuolelle tai huivin päälle ja kostutat harjan sillä vielä kevyesti ennen hiusten kampaamista. Hiusharjoista puheen ollen, myös ne saattavat aiheuttaa staattista sähköisyyttä. Jos näin, vaihda se leveähampaiseen puukampaan - näin pidät staattisuuden poissa sekä hoidat hiuksia ja hierot päänahkaa.

7. Näin hoidat hiuksia talvella - kadehdittavaa volyymia

Volyymi (tarkemmin sanottuna sen puute) on suurin ongelma, jonka todennäköisesti kohtaat talvella. Jotta hiuksesi pysyisivät tuuheina, käytä muutamia hyväksi havaittuja niksejä. Epäilemättä ensimmäinen niistä on päänahan hieronta - esimerkiksi hieronta, jonka teet öljykäsittelyn yhteydessä. Se ei ainoastaan ravitse päänahkaa, vaan myös kohottaa hiusjuuria ja lisää hiuksiin rakennetta ja volyymia.

Hiusten föönaaminen ylösalaisin on toinen hyvä tapa. Kun hiukset ovat vielä hieman kosteat, käytä mietoa muotoiluvoidetta - luonnollista ja synteettisiä aineita sisältämätöntä.

Hiuksesi näyttävät hyvältä myös, kun käytät kotitekoista pellavansiemengeeliä. Jos haluat välttää hiusten rasvoittumisen talvella, käytä kevyttä hoitoainetta ja shampoota. Näin olet varma, että hiuksesi saavat asianmukaista hoitoa eivätkä tuotteet häiritse hiuspohjan tasapainoa.

8. Näin hoidat hiuksia talvella - suojaa ulkoisilta tekijöiltä

Jos hiukset joutuvat kosketuksiin ankaran sään kanssa, ne heikkenevät ja vaurioituvat nopeammin - se on ymmärrettävää. Harmi, että talvella, vaikka palaisitkin kotiin lämpimään paikkaan - hiuksillasi ei ole mahdollisuutta levätä, sillä kuiva ja lämmin sisäilma teettää niille kovasti töitä.

Hiusten suojaaminen vaurioilta on yksi talven hiustenhoidon tärkeimmistä elementeistä. Luonnolliset öljyt ja kotona tehtävä öljyhoito osoittautuvat parhaiksi tässä tehtävässä, sillä ne toimivat monin eri tavoin; ne eivät ainoastaan suojaa hiuksia ulkoapäin vaan myös korjaavat niiden sisäistä rakennetta ja vahvistavat juuria.

Parasta on, kun valitset hiustesi huokoisuuteen ja kuntoon sopivan öljyn - kannattaa kokeilla netissä hiusten huokoisuustestiä ja valita sopiva öljysekoitus. Yksi kolmesta Nanoilin hiusöljystä on suunniteltu talviseen hiustenhoitoon, ja se sopii erilaisille huokoisuuksille, hiustyypeille ja hiusten kunnolle.

Mistä hiuksesi eivät pidä? Varo...

1. Alkoholipohjaiset hiustuotteet

Tuotteiden sisältämät alkoholit helpottavat imeytymistä. Pitkäketjuisista alkoholeista ei ole haittaa pitkälläkään aikavälillä. Harmi vain, että useimmat tuotteet sisältävät ainakin yhtä voimakkaasti kuivattavaa lyhytketjuista alkoholia, joka johtaa hiusten kuivumiseen ja jolla on säännöllisesti käytettynä komedogeeninen vaikutus päänahkaan. Hiuksille epäystävälliseen ryhmään kuuluvat alkoholit ovat denat, bentsyylialkoholi, etanolialkoholi, isopropyylialkoholi (IPA).

2. Voimakkaasti vaikuttavat silikonit, jotka painavat hiuksiasi

Tuotteiden sisältämät voimakkaat silikonit toimivat kuin "pahat" alkoholit, jolloin päänahka kuivuu ja ärsyyntyy. Kun ostat talven hiustenhoitotuotteita, vältä silikoneja, kuten simetikonia, trimetikonia tai trimetyylisiloksasilikaatteja.

3. Suoristusrauta ja lämpömuotoilu

Kuumat suoristusraudat, föönin ilmavirta sekä vaihtelu kuivan sisäilman ja kylmän ulkoilman välillä saattavat olla liikaa, mitä hiuksesi kestävät. Jos todella haluat tehdä parhaasi hiusten elinvoimaisuuden säilyttämiseksi ja vaurioiden välttämiseksi - käytä suoristusrautaa satunnaisesti tai luovu siitä kokonaan. Näin säästät kampauksesi peruuttamattomilta muutoksilta sen rakenteessa. Käytä föönatessasi viileää ilmavirtaa - silloin hiukset eivät menetä kosteutta ja vettä. Lisäksi se sulkee hiusten rakenteen, jolloin hiukset säilyvät upeina ja kiiltävinä.

4. Pyyhekuivaus

Tämä toiminta on tietysti kielletty vuodenajasta riippumatta. Muista kuitenkin, että invasiivinen pyyhekuivaus plus muutaman kuukauden epäsuotuisat olosuhteet (sekä sisällä että ulkona) tuovat mukanaan hiusvaurioita kaksi kertaa nopeammin. Kova pyyhekuivaus tai nukkumaan meneminen märillä hiuksilla voi myöhemmin johtaa hiusten katkeamiseen ja ulkoisen keratiinin vaurioitumiseen (jonka tarkoituksena on suojata hiuksia vaurioilta ja kuivumiselta).

5. Liian paljon muotoilutuotteita

Kannattaa suosio luonnollisia kasvipohjaisia muotoilutuotteita. Niiden avulla voit nimittäin muotoilla kampauksen ja samalla ravita sekä suojata hiuksiasi. Toisaalta, jos käytät liikaa synteettisiä vaahtoja ja hiussuihkeita, päällystät ja rasitat hiuksiasi kemikaaleilla, jotka voivat aiheuttaa kuivumista. Hiusvaahto, -suihke, -geeli tai -tahna heikentävät hiuspohjan kuntoa ja häiritsevät luonnollista verenkiertoa.

6. Huolimaton föönausrutiini

Nukkumaan meneminen märillä tai kosteilla hiuksilla (tai vielä pahempaa - ulos pakkaseen meneminen kosteilla hiukset) on helppo tapa vilustua. Hiuksetkin kärsivät siitä paljon. Märät hiukset ovat herkempiä ja alttiimpia vaurioille; niiden rakenne romuttuu nopeasti. Hiuskuituja on erittäin vaikea rakentaa uudelleen.

7. Muoviset harjat ja kammat

Ne saattavat voimistaa hiusten staattisuutta, tupeerata ja vetää hiuksia irti. Jos suhtaudut vakavasti hiustenhoitoon, tartu oikeaan harjaan tai kampaan. Leveähampainen puukampa on yksi parhaista, jonka voit valita - se kampaa hiukset, hieroo päänahkaa ja parantaa verenkiertoa, jolloin hiussolmukkeisiin saadaan happea.

8. Vääränlainen pyykinpesu

Vaikka liian monet pesuaineet ja huuhteluaineet antavat hatuille ja huiveille kauniin tuoksun ja pehmeyden, ne eivät sovi hiuksillesi. Useimmissa pesujauheissa, huuhteluaineissa ja kapseleissa on sama sähkövaraus kuin hiuksissa. Joten, jos panostat liikaa huivien, pipojen tai villapaitojen pesuun, hiuksesi muuttuvat varmasti sähköisiksi. Voit vähentää tätä valitsemalla antistaattisia huuhteluaineita ja vähentämällä pesuaineiden käyttöä pyykkiä pestessäsi.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Jojobaöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö