Babassu-öljy - korkealaatuista hoitoa matalahuokoisille hiuksille

Babassu-öljy - korkealaatuista hoitoa matalahuokoisille hiuksille

Täydellistä hiustenhoitoa suoraan brasilialaisesta palmusta peräisin olevien ravintoaineiden ansiosta. Babassu-öljyä käytetään ihon- ja hiustenhoidossa pehmentävänä aineena. Se kosteuttaa syvästi, estää ikääntymistä ja tuo ekstrakimmoisuutta. Se on luonnollinen aurinkosuoja. Vitamiinien, rasvahappojen ja fytosterolien muodostaman kompleksin ansiosta babassu-öljy elvyttää hiuksia ja säätelee päänahan prosesseja. Tämän seurauksena se lievittää ärsytystä ja vähentää hilseilyä.

Cohune-palmuja löytyy Brasilian sademetsistä. Ne kasvavat jopa 20 metriksiksi. Niiden pähkinät muistuttavat kaukaa katsottuna valtavia käpyjä. Babassu-palmu on tyypillinen Amazonian koillisalueille, mutta joitakin lajikkeita löytyy myös Afrikasta. Tästä kasvista puristetaan nimenomaan babassu-öljyä.

Yhdessä pähkinässä on 2-6 siementä, joita käytetään babassu-öljyn valmistukseen kylmäpuristamalla. Vaikka kyseessä on melko eksoottinen tuote, sen hinta ei ole kovin korkea. Etelä-Amerikan paikalliset asukkaat pitävät babassun siemeniä maukkaana välipalana, joka on runsasrasvaisen sisältönsä vuoksi kaloripitoinen. Kovista siemenistä mekaanisesti puristettu babassuöljy muistuttaa ominaisuuksiltaan kookosöljyä.

INCI Babassu-öljy:

Orbignya Cohune Seed Oil

Luonnollinen puhdistamaton babassu-öljy sisältää paljon ravintoaineita, jotka ovat välttämättömiä hiusten ja ihon kunnon ylläpitämiseksi. Puhdistettua babassu-öljyä on myös saatavilla, mutta se ei ole hyvä ratkaisu. Kuten muistakin öljyistä, jalostusprosessi vie babassu-öljystä lukuisia arvokkaita ravintoaineita. Tämän seurauksena se toimii huonommin kuin puhdistamaton babassuöljy. Jos haluat intensiivistä ja syvää vaikutusta hiuksille, meidän pitäisi ehdottomasti tarttua luonnon babassuöljyyn.

Babassu-öljy - tuoksu ja koostumus

Babassu-öljy on poikkeuksellinen - se saa ihanteellisen koostumuksen joutuessaan kosketuksiin ihon kanssa. Siitä tulee koostumukseltaan voimainen, kun sitä säilytetään huoneenlämmössä ja se muuttuu samettiseksi nesteeksi, kun se kuumennetaan 24-30 °C:een. Kun sitä levitetään iholle, se sulaa ja imeytyy nopeasti - paljon paremmin kuin esim. sheavoi. Babassu-öljyn tuoksu on todella mieto. Siinä ei ole tyypillistä pähkinän aromia, ja sitä kutsutaankin usein hajusteettomaksi. Babassu-öljyn väri kuitenkin muistuttaa muita kasviöljyjä - se on vaalea, ja siinä on hento beige sävy.

Babassu-öljy - ominaisuudet

Ravintoaineidensa puolesta babassu-öljy ja kookosöljy ovat kuin kaksoset. Babassu-öljystä 90 % koostuu tyydyttyneistä rasvahapoista (pääasiassa lauriinihaposta, hieman vähemmän mristiinihaposta ja niukasti palmitiini-, kapryyli- ja steariinihaposta). Öljy sisältää myös omega-6- ja omega-9-rasvahappoja, joita on rikastettu luonnollisella antioksidanttiaineella (E-vitamiini) ja kasvisteroleilla, joilla on suotuisa vaikutus ihoon ja hiuksiin. Kaikkien näiden ainesosien ansiosta babassu-öljyllä on loistavia ominaisuuksia. Se tarjoaa monipuolista hoitoa.

On myös syytä mainita, että babassu-öljy kestää erittäin hyvin hapettumista ja säilyttää ominaisuutensa pitkään. Sitä voivat käyttää lapset, tulevat äidit ja ne, jotka kamppailevat vakavien iho-ongelmien kanssa. Babassu-öljy on hypoallergeeninen, joten se ei aiheuta ärsytystä, mutta auttaa silti ihonhoidossa.

Babassu-öljy kosmetiikassa - käyttötarkoitukset

Puhdistamaton babassu-öljy ei ole rasvainen ja se imeytyy välittömästi. Siksi se kuuluukin kauneustuotteiden suosittuihin ainesosiin. Myös sen fysikaalisilla ominaisuuksilla ja edullisella hinnalla on tärkeä merkitys. Babassu-öljyä käytetään yleisimmin kosteuttavissa balsameissa, voiteissa ja rasvoissa. Se toimii pohjana värillisessä kosmetiikassa, esimerkiksi huulipunissa ja kulmavahoissa.

Vaikka sitä käytetään yleensä ihonhoitotuotteissa, babassu-öljyä sisältävä hiuskosmetiikka on yhä suositumpaa. Sitä on esimerkiksi Nanoilissa, joka on tarkoitettu matalahuokoisille hiuksille. Laadukkaan, puhtaan babassu-öljyn ostaminen on vaikeaa, kun taas sen käyttö voi olla hankalaa (se on kuumennettava). On paljon parempi ajatus valita babassu-öljyä sisältävä testattu tuote. Voimme olla varmoja, että se on laadukasta, sen määrä on ihanteellinen, kun taas toimintaa tehostetaan ylimääräisillä aineilla.

Babassu-öljy ihonhoidossa

Babassu-öljy mainitaan yleensä ihonhoidon yhteydessä. Sitä käytetään hierontaan, päivittäiseen ihonhoitoon ja auringonottoon. Se tekee ihosta samettisen pehmeän ja silkkisen sileän. Se tarjoaa pehmentäviä sekä kosteuttavia ja ikääntymistä ehkäiseviä ominaisuuksia. Luonnollinen babassu-öljy säätelee ihon kosteustasoa ja estää solujen vanhenemisprosesseja. Se korjaa ihon lipidikerrosta ja suojaa sitä haitallisilta tekijöiltä. Ilmeisesti se koskee myös päänahkaa.

Babassu-öljy hiustenhoidossa

Babassu-öljyä käytetään yhä useammin hiustenhoitotuotteiden valmistuksessa. Suoraan hiuksiin levitettynä se silottaa hiuksia ja helpottaa näin ollen kampaamista. Silkkisen sileä kampaus on nyt suojattu kaksihaaraisia vastaan. Babassu-öljyn käyttäminen hiustenhoidossa ei kannata vain siksi, että se tuo kimmoisuutta ja tervettä ulkonäköä. Se myös tunkeutuu erinomaisesti säikeiden sisään, lisää kimmoisuutta, helpottaa muotoilua ja vahvistaa hiuksia juurista latvoihin. Hiukset saavat lisää volyymia ja paksuutta sekä lakkaavat putoamasta liikaa. Voimme sanoa, että babassu-öljy pitää kampauksemme kunnossa. Öljy on myös luonnollinen UV-suodatin, joten sitä käytetään yleisesti kampaamotuotteissa. Öljy suojaa korkealta lämpötilalta ja haitalliselta auringonvalolta esim. kesällä.

Babassu-öljy - mille hiustyypille se sopii?

Öljyn valinnan tulisi olla järkevää. Babassu-öljy sisältää vain vähän tyydyttymättömiä rasvahappoja, joten se tekee korkeahuokoisista hiuksista varmasti pörröiset. Babassu-öljyn ainesosat tekevät siitä täydellisen matalahuokoisille hiuksille - hiustyypille, joka kestää muotoilua ja tarvitsee aurinkosuojaa. Babassu-öljy kesyttää ja suojaa matalahuokoisia hiuksia sekä varmistaa, että päänahka toimii asianmukaisesti.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Risiiniöljy
Hiusnaamio keratiinilla
Arganöljy
Jojobaöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö