365 päivää hiuselämää - Hiustenhoito ja vuodenajat

365 päivää hiuselämää - Hiustenhoito ja vuodenajat

Hiustesi terveys ei riipu pelkästään syömästäsi ruoasta, ostamistasi tuotteista ja elämäntyylistäsi. Niiden ulkonäkö ja terveys riippuu myös... vuodenajoista. Sääolosuhteet muodostavat tärkeän tekijän, jota sinun on otettava huomioon valitessasi oikeaa hiustenhoitoa.

Jokaisella vuodenajalla saattaa olla negatiivinen vaikutus hiusten kuntoon. Voitko pitää katastrofin loitolla? Kuinka valmistaa hiukset vuodenaikojen vaihteluun ja suojata ne pakkaselta, lämmittimien kuivalta ilmalta, kesän kuumilta aalloilta ja kausittaiselta hiustenlähdöltä? Mikset ottaisi katsausta yhteen vuoteen hiustesi elämästä ja opettelisi säännöt jokaiselle vuodenajalle?

Hiustenhoito kesällä

Kesä on ihana vuodenaika, joka saa meidät ajattelemaan lämpöä, lepoa, aurinkoa ja energiaa. Valitettavasti hiuksemme eivät pidä siitä niin paljon. Kuuma kesä on yksi vähiten hiusystävällisistä vuodenajoista.

Mikä vahingoittaa hiuksiasi kesällä?

Kesällä tuhoisin duo vahingoittaa hiuksia - aurinko ja vesi. Jos suunnittelet meneväsi merenrannalle, muista, että auringonvalo on tuhoisin märille hiuksille uinnin jälkeen. Vesi toimii kuin linssit - se keskittää haitalliset auringonsäteet, jotka vahingoittavat hiusten rakennetta varsin nopeasti. Tämä ei ole auringonvalon tuhoisan voiman loppu: yhdessä veden suolan kanssa se heikentää hiusten lipidikerrosta, joka menettää suojan ja on alttiimpi vaurioille. Korkeat lämpötilat riistävät hiuksilta kosteutta ja sen seurauksena hiukset kuivuvat nopeammin kuin muina vuodenaikoina.

Kuinka hoitaa hiuksia kesällä?

Mitä voit tehdä nauttiaksesi täysin lomasta ja välttääksesi hiusten vaurioitumisen?

  • Palattuasi rannalta, huuhtele hiuksesi huolellisesti päästäksesi eroon suolavedestä; valitse miedot shampoot, jotka kosteuttavat ja rauhoittavat hiuksia.
  • Pese hiuksesi jälkeen päin, käytä aina hyvää hoitoainetta; kaksi kertaa viikossa käytä korjaavaa ja kosteuttavaa hiusnaamiota - täydellinen vaihtoehto on sellainen, joka sisältää luonnollisia kasviuutteita, kuten kaviaaria, aloeta ja hunajaa.
  • Hyödynnä luonnonöljyjen hyötyjä: tee vähintään kerran viikossa hiusten öljyhoito: levitä hyvä sekoitus öljyjä hiuksiin ja hiuspohjaan, anna sen vaikuttaa puoli tuntia tai pidempään, huuhtele hiukset huolellisesti ja käytä luonnollista hoitoainetta.
  • Päivän aikana hiero hiusten latvoihin hieman valitsemaasi öljyä ja jätä se hiuksiin - se suojaa haitalliselta UV-säteilyltä.
  • Lopulliseen huuhteluun käytä yrttiuutteita, kuten peltokortea, nokkosta ja kamomillaa.
  • Kesällä on parempi luopua föönistä ja suoristusraudoista - ne tuovat ylimääräistä lämpöä; anna hiustesi kuivua luonnollisesti - se ei kestä kauan kuumina päivinä.
  • Suojaa hiustyyliäsi myös ulkopuolelta: hatut ja huivit pelastavat sekä hiukset että hiuspohjan - tällä tavoin vältät vaarallisen hiuspohjan auringonpolttaman.

Syksyinen hiustenhoito

Kun syksy saapuu, hiuksesi saavat hetken helpotusta yrittäessään palata normaaliin tilaan kuumasta ja hiuksille haitallisesta kesästä.

Mikä vahingoittaa hiuksiasi syksyllä?

Auringon vaurioittamat ja kuivat hiukset sekä hiuspohja pyrkivät palauttamaan hydro-lipiditasapainon ja alkavat tuottaa liikaa talia täyttääkseen sen. Siksi niin monet naiset valittavat öljyisistä hiusjuurista ja kuivista latvoista. Muista, että kun hiukset alkavat pudota - se on vaihe radikaalien sääolosuhteiden sekä hormonaalisten muutosten vuoksi. Estrogeenitaso laskee (se on korkeimmillaan kesällä ja keväällä), kun taas testosteronia tuotetaan enemmän. Hormonien stimulaatio päättyy, joten hiukset - ollessaan tähän asti kasvuvaiheessa - saattavat päättää elinkaarensa.

Kuinka hoitaa hiuksia syksyllä?

Mikä on paras keino kausittaisen hiustenlähdön hoitoon? Miten palauttaa hiuspohjan tasapaino?

  • Syksyinen hiustenlähtö ei pitäisi huolestuttaa - on normaalia, että hiuksesi käyvät läpi muutoksia. Anna kriisin tulla ja mennä, muistuttaen, että saatat menettää jopa 100 hiusta päivässä tänä sateisena vuodenaikana!
  • Varmista kuitenkin, että syöt oikeanlaista ruokavaliota hiusten harvenemisen välttämiseksi. Rikastaminen tyydyttymättömillä rasvahapoilla vahvistaa hiustesi hieman ennen ankaraa talvea. Muista vitamiinit ja syö enemmän proteiineja (hiusten pääainesosa).
  • Syksyllä on hyvä idea tehdä rohkea askel ja leikata hiukset kevyesti - tällä tavoin hiustyyli saa volyymin lisäyksen ja pääset eroon erittäin kuivista latvoista.
  • Hiusten kosteutus on ehdottoman tärkeää: et tarvitse yhtä voimakkaita kosteusvoiteita kuin kesällä, mutta sinun on silti varmistettava, että hiukset ovat jatkuvasti kosteutettuja. Muuten hiukset alkavat tuottaa liikaa talia puolustautuakseen.
  • Tasapainottaaksesi hiuspohjan pinnalla tapahtuvia prosesseja, käytä hiusöljyjä, jotka sisältävät skvalaania - ihmisen talin ainesosaa. Skvalaani tasapainottaa talineritystä: se vähentää talia, kun iho on liian rasvainen, tai lisää eritystä, kun hiuspohjasi on hyvin kuiva.
  • Yrtit ja yrttiuutteet ovat aina tervetulleita. Syksyllä valitse nokkonen, jossa on runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, estäen samalla hiuspohjan öljyisyyttä. Voit käyttää niitä hiusten huuhteluun lisäksi myös hiuspohjan hoitoihin - hiero ne hellästi ihoon.
  • Syksyinen hiustenlähtö voidaan vähentää, jos kohtelet hiuksiasi hellävaraisesti: älä kuivaa pyyhkeellä, älä vedä harjatessa, älä käytä kuumaa vettä huuhteluun, koska se heikentää hiustuppeja.

Talvinen hiustenhoito

Talvi on kaukana huolenpidosta ja lempeydetä. Se on kaunis vuodenaika, mutta karkea hiustyyleillemme.

Mikä vahingoittaa hiuksiasi talvella?

Ennen kaikkea pakkaset ja alhaiset lämpötilat. Talvella hiuksesi eivät saa helpotusta hetkeksikään - siirryt kylmästä ilmasta lämmitettyihin huoneisiin: kuiva ilma vahingoittaa hiuksia yhtä lailla kuin pakkasilmakin. Pahentamaan tilannetta, äkilliset lämpötilan vaihtelut (siirtyminen kylmästä lämpimiin huoneisiin ja päinvastoin) ovat kuin lämpösokki hiuksille: verisuonet kutistuvat ja hiustupet menettävät elinvoimansa. Hatun käyttö saattaa häiritä verenkiertoa hiuspohjassa, mutta sen pois ottaminen ei ole hyvä idea - yksinkertainen tapa vahingoittaa hiustuppeja ja menettää suuria määriä hiuksia. Yleinen talvivirhe on liian monien muotoilutuotteiden käyttö, halu saada hiukset näyttämään upeilta hatun ottamisen jälkeen. Seurauksena talirauhaset tukkeutuvat ja häiriintyvät.

Kuinka hoitaa hiuksia talvella?

Millä tavoin voit suojella hiuksiasi talvelta, pakkaselta ja lämmittimien kuivalta ilmalta?

  • Kosteuta kehoasi sisältä päin - yritä juoda jopa kaksi litraa vettä päivittäin. Tällä tavoin estät hiusten kuivumisen ja estät liiallisen hiustenlähdön.
  • Muista vitamiinit - verisuonet supistuvat kylmän vuoksi, joten ne toimittavat vähän ravintoaineita. Hedelmä- ja vihannesrikkaan ruokavalion lisäksi käytä säännöllisesti vitamiinipitoisia hiusten hoitoaineita ja naamioita. Toimittaaksesi ne suoraan hiuspohjaan, osta hiuksiin sopiva öljy, joka on runsas vitamiineissa, kuten kookosöljy tai avokadoöljy, ja levitä sitä vähintään kerran viikossa hiuksiin ja hiuspohjaan.
  • Luonnolliset öljyt luovat luonnollisen suojan hiuksille, joka suojaa ulkoisten tekijöiden vahingolliselta vaikutukselta ja estää myrkkyjen pääsyn hiussuomujen alle. Kokeile hieroa hieman öljyä hiusten latvoihin joka päivä.
  • Kun ostat talvihattua, varmista, ettei se ole liian tiukka, jotta voit varmistaa hiuspohjan asianmukaisen verenkierron. Tällä tavoin säästyt hilseeltä ja rasvaisuudelta.
  • Valitse mieto shampoo, jolla on normalisoivia tai kosteuttavia ominaisuuksia. Lasten shampoo on täydellinen valinta. Se rauhoittaa hiuspohjan ärsytystä ja puhdistaa ihon hellävaraisesti.
  • Hiukset ovat taipuvaisia staattisuuteen talvella. Pitääksesi sen loitolla, valitse tuotteita, joissa on nestemäistä silkkiä. Hyvä muistaa: synteettiset materiaalit aiheuttavat enemmän hiusten staattisuutta kuin villa tai puuvillaiset hatut.
  • Vähennä muotoilutuotteiden käyttöä - niillä voi olla komedogeenisia ominaisuuksia ja ne tukkivat talirauhaset. Jos et voi olla niitä käyttämättä, valitse luonnollisia ja mietoja muotoiluvoiteita ja suihkeita.
  • Varo ylikuormittavia hiusnaamiota: ne voivat painaa hiuksiasi. Sen sijaan valitse kevyitä ravitsevia ja kosteuttavia tuotteita.

Keväinen hiustenhoito

Keväällä emme ole yhtä alttiita hiustenlähdölle kuin syksyllä, mutta tämä ongelma vaikuttaa moniin ihmisiin. Hiukset ovat heikot talven jälkeen ja odottavat suurta annosta vitamiineja ja mineraaleja. Jos et pysty tarjoamaan niitä... hiukset päätyvät lattialle. Muista, että monien hiusten elämä päättyy keväällä - on normaalia, että harjaasi jää enemmän hiuksia.

Mikä vahingoittaa hiuksiasi keväällä?

Keväällä hiuksillasi on mahdollisuus palauttaa tasapainonsa hiustenhoitorutiinissa, ulkonäössä ja talinerityksessä. Hiuspohja on puhtaampi, kun taas talineritys vähenee. Toisaalta osa teistä kohtaa hiusten vaurioita ja hiuspohjan tukkeutumista kosmeettisista tuotekertymistä, talista ja pölystä - ei ole mahdollista, että ravintoaineet pääsisivät tällaisten esteiden läpi. Kevät voi olla yhtä sateinen ja vaihteleva kuin syksy, joten tarvitset jonkinlaista suojaa - vähintään sateenvarjon. Kausittainen (keväinen) hiustenlähtö on melko yleinen ilmiö. Se liittyy kausittaisiin ja ilmastollisiin muutoksiin ja voi kestää jopa kaksi kuukautta.

Kuinka hoitaa hiuksia keväällä?

Miten korjata hiukset ankaran talven jälkeen ja hoitaa hiustyyliäsi kausittaisen (keväisen) hiustenlähdön aikana?

  • Tarkista hiustesi kunto talven jälkeen tekemällä hiusten huokoisuustesti - tällä tavoin saat selville, onko se huonompi ja onko huokoisuus korkeampi. On helpompaa ajatella oikeaa hiustenhoitoa.
  • Hiustesi kuntoa voi myös arvioida tarkkailemalla, miten hiuksesi käyttäytyvät ilman tavallisesti käyttämiäsi hoitoaineita. Jos hiuksesi rasvoittuvat nopeasti, se tarkoittaa, että hiuspohjasi kaipaa puhdistusta - käytä hiuspohjan kuorintaa tai vihreää savea.
  • Kuivat ja tylsät hiukset hyötyvät tehostetusta öljyämisestä - luonnollisia öljyjä voidaan levittää hiuksiin ja hiuspohjaan joka toinen tai kolmas päivä.
  • Terveen hiuspohjan palauttamiseksi valitse luonnollisia shampoita, jotka eivät sisällä komedogeenisia silikoneja ja parabeeneja.
  • Jos hiuksesi ovat heikot keväällä, muista hoitaa niitä hellävaraisesti: valitse leveähampainen kampa (esim. puinen neem-puukampa on erinomainen valinta). Älä revi tai vedä hiuksiasi. Muotoillessasi älä takuttele tai tee tiukkoja kampauksia vahvistaaksesi hiustuppeja.
  • Föönatessa käytä viileää ilmavirtaa - se on hiusystävällistä ja auttaa lukitsemaan kosteuden hiuksiin.
  • Hiustesi ravitseminen sisältäpäin on loistava idea. Kevään vihannekset ovat runsaita monista vitamiineista, ravintoaineista (A, B1, B2, PP, E) ja rikistä, joka on tärkeää hiuksille.

Pitääksesi hiuksesi kauniina ympäri vuoden, sinun on jatkettava niiden hoitamista. Salaisuus piilee tietoisessa hoidossa - sovittamalla hoidot vuodenajan, hiustyypin ja huokoisuuden mukaan.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Jojobaöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö