10 Tärkeää hiustenhoitoon liittyvää kysymystä ja vastausta, jotka saattavat yllättää sinut

10 Tärkeää hiustenhoitoon liittyvää kysymystä ja vastausta, jotka saattavat yllättää sinut

Kun on kyse kauneudesta, olemme usein uteliaita kirjaimellisesti kaikesta. Toisinaan käyttäydymme kuin lapsi, joka kysyy liikaa kysymyksiä: Mitä, Miten ja Miksi... ja tässä vaiheessa alkaa tulva kaikista mahdollisista vaihtoehdoista liittyen ravintoon, hiustenleikkauksiin, hiustenhoitoon ja kaikkeen siltä väliltä. On hyvä selvittää niin paljon kuin mahdollista hiuksistamme, ihostamme ja kynsistämme, koska tämä tarkoittaa, että teemme parhaamme tarjotaksemme niille sen, mitä ne tarvitsevat.

Olet varmasti myös utelias, joten haluaisit tietää kaiken mikä liittyy hiustenhoitoon. Onko vielä kysymyksiä, jotka ovat vastaamatta? Selvitä, oletko jo käsitellyt alla olevat kysymykset - vastaukset saattavat aidosti yllättää sinut. Tässä on ei-niin-ilmeisiä vastauksia melko ilmeisiin kysymyksiin. Jos näihin kysymyksiin ei tiedä vastauksia, on kuin ei tietäisi mitään hiusten hoidosta. Nauti!

10 Tärkeää hiukseen liittyvää kysymystä ja vastausta, jotka saattavat yllättää sinut

1. Hiushullut käyttävät usein lasten shampoita. Miksi ja pitäisikö aikuisten tarttua lasten kosmetiikkaan?

Uskotaan, että lasten shampoot ovat erityisen hellävaraisia, joten ne hoitavat päänahkaa ja ovat vapaita ärsyttävistä aineista (synteettiset aineet, parabeenit ja SLS). Lisäksi turvaudumme lasten shampoisiin, kun vahingossa rasitamme joko hiuksiamme tai päänahkaamme liikaa. On totta, että lasten shampoot ovat hellävaraisia, puhdistavat kevyesti ja käsittelevät erityistä huomiota vaativat hiukset selvästi paremmin.

Näillä hellävaraisilla lasten kosmetiikkatuotteilla on kuitenkin myös varjopuolensa ja ne eivät valitettavasti ole virheettömiä. Niiden koostumus sisältää vain jälkiä ravitsevista aineista, saattavat aiheuttaa takkuuntumista ja lisäksi, ne eivät puhdista hiuksia riittävästi. Siksi, jos haluat hellävaraisen hiustenhoidon, rajoita komedogeenisten ja raskaiden hiustuotteiden käyttöä. Kokeile myös tarttua kerran viikossa erittäin puhdistavaan shampooseen. Toinen hyvä ratkaisu on päänahan kuorinta yhdistettynä hiuksiin jätettävään öljyhoitoon. Loppujen lopuksi luonnolliset öljyt osaavat jättää päänahan täydellisen puhtaaksi ja palauttaa sen tasapainon.

2. Onko kaksihaaraisten latvojen korjaaminen mahdollista?

Ostoksilla ollessasi törmäät usein tuotteisiin, joissa lukee "korjaa kaksihaaraiset hiuslatvat", mutta se on vain klassinen esimerkki myyntipuheesta. Valitettavasti kaksihaaraisia latvoja ei voi korjata millään. Ei ole ihmeellistä liimaa, joka voisi yhdistää kaksihaaraiset hiuslatvat yhteen. Ainoa asia, joka tällaisessa tilanteessa voidaan tehdä, on käydä kampaajalla leikkaamassa hiukset tai suojata niitä päivittäin levittämällä luonnollista öljyä tai käyttämällä erityistä seerumia, joka taistelee kaksihaaraisia vastaan. Tämän ansiosta hiusten alapuoli saa suojaa eikä pääse pahasti vaurioitumaan. Yksinkertaisesti sanottuna voit estää kaksihaaraisten latvojen syntymistä, hidastaa niiden muodostumista tai pysäyttää sen, mutta et voi kääntää peruuttamatonta prosessia. Jos siis hiustesi latvat tahtovat haljeta, ainoa pelastus on leikkaaminen.

3. Pitääkö paikkansa, että hiusten värjäämistä kannattaa välttää raskauden aikana?

Tulevat äidit kieltäytyvät usein kaikista mahdollisista kemiallisista käsittelyistä hiuksissaan, mukaan lukien hiusten värjäämisen. Tämä johtuu siitä, että useimmat ihmiset ovat syvästi vakuuttuneita siitä, että hiusten värjäyksen aineet saattavat jotenkin vaikuttaa syntymättömään lapseen. Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta!

Pigmentin ja väriaineen imeytymistä koskevat tutkimukset murskaavat yleisen myytin hiusten värjäämisestä ja sen, että se olisi vaarallista tai vahingoittavaa. Ennen kampaajalle menoa voit aina keskustella lääkärisi kanssa ja tiedustella hiusten värjäämiseen liittyvistä kysymyksistä raskauden aikana. Toisena vaihtoehtona kaikille odottaville äideille on värjätä hiukset luonnollisilla väriaineilla, esimerkiksi hennalla.

4. Tekeekö uima-altaiden desinfiointiin käytetty kloori hiukset... vihreiksi?

On yllättävää, mutta tämä pitää paikkansa. Sinun ei tarvitse olla Anne Shirley saadaksesi vihreät hiukset. Jos käyt usein uimahallissa ja hiuksesi ovat vaaleat (hyvin vaaleista keskivaaleisiin), olet todennäköisesti jo huomannut, että vesi antaa hiuksillesi erilaisen sävyn. Tässä on syy: ennen kuin syytät klooria, ymmärrä, että tämä elementti ei ole vastuussa hiustesi värin muutoksesta, vaan metallioksidit, jotka ovat uima-altaiden puhdistukseen käytetyn liuoksen osa. Ajattele vaikka Vapaudenpatsasta, joka hapettuu vähitellen ja vuosi vuodelta se muuttuu yhä vihreämmäksi, sen sijaan että pysyisi ruskeana.

Metallijäämät jäävät hiuksiin ja kertyvät hiussuomujen väliin – tämä on helposti havaittavissa vaaleilla hiuksilla. Onneksi tämä prosessi on helppo keskeyttää. Tällaisessa tilanteessa on käytettävä puhdistavaa shampoota, joka huuhtelee metallit hiussuomujen välistä.

5. Voinko lainata parhaan ystäväni hoitoainetta ja olla varma, että se vaikuttaa minuun samalla tavalla?

Tästä et voi koskaan olla varma, koska hiukset ovat yksilölliset. Jokaisella meistä on oma 'hiusten koodi', joka on uniikki, kuten sormenjälki. Siksi jopa samanlaisella hiusten tyypillä (esim. ohut, värjätty, kuiva jne.) sama hoitoaine voi tuottaa erilaisia vaikutuksia kahdessa samankaltaisessa ihmisessä.

Luotettavin kriteeri hiusten tyypin ja kunnon määrittämiseksi on huokoisuus. Keratiinin suomujen avautumisaste paljastaa paljon siitä, miten tietty kosmetiikka vaikuttaa hiuksiin ja mitä niiden tarpeet ovat. Tietäen huokoisuustason, on helppo tehdä hiuksista ravitut, vahvat ja kiiltävät. Kuten aiemmin mainittiin, kahden samanlaisen hiustyypin puuttuminen tarkoittaa sitä, että jopa täysin sopiva tuote, kuten luonnollinen öljy, voi vaikuttaa hiuksiisi nopeammin kuin ystäväsi vaativamman hiustyypin kohdalla.

6. Voiko aurinko vahingoittaa hiuksia?

Olet todennäköisesti jo huomannut, että vietettyäsi aikaa rannalla hiuksesi muuttavat sävyään. Tarkennettuna, hiukset vaalenevat altistuessaan auringolle. Useimmissa tapauksissa kyse on yksittäisistä hiuskarvoista, jotka vaalenevat, mutta joskus voi tapahtua, että kaikki hiukset muuttavat väriä selvästi. Tämä luonnollinen vaalennusaine on aurinko, tarkemmin sanottuna UV-säteily, joka valitettavasti tuhoaa hiusten pigmentin ja riistää hiuksen uloimman kerroksen proteiineista ja kosteudesta.

Tämä aurinkoinen balayage vaurioittaa hiuksia merkittävästi – se johtaa kuivumiseen, haurastumiseen ja hiuksen rakenteen häiriöihin. Kuinka suojata hiukset tältä vaurioitumiselta?

Kun suunnittelet viettäväsi pitkiä aikoja auringossa, suojaa päänahkasi ja hiustesi juuret hatulla. Käytä hiustuotteita, joissa on UV-suoja, joita luonnolliset öljyt tarjoavat. Kesällä jatka hiustesi altistamista öljyhoidolle ja levitä öljyjä hiuksiin muutaman kerran päivässä. Ne suojaavat hiuksiasi auringolta, mutta myös suolaiselta vedeltä. Suihkehoitoaineet ovat hyvä idea käytettäväksi, erityisesti ne, joita ei tarvitse huuhdella pois ja jotka ovat helppoja levittää. Näiden joukosta löydät varmasti kaksifaasisia hoitoaineita, jotka koostuvat silikonista ja öljyfaasista.

7. Toimivatko hiuspillerit?

Epäilemättä hiukset tarvitsevat jatkuvaa ravintoa. Koko kehomme toimimiseksi tarvitaan jatkuvaa saantia välttämättömiä rasvahappoja, vitamiineja ja mineraaleja. Mitä tulee hiuksiin, ne ovat kiintyneet biotiiniin, jota kutsutaan myös vitamiiniksi B7, sekä aminohappoihin (alaniini, kysteiini, lysiini, glutamiinihappo, metioniini, arginiini). Terveiden ja vahvojen hiusten saavuttamiseksi suositellaan ravitsemaan niitä sekä sisältä että ulkoa. Siksi hiuspillerit tekevät järkeä, mutta niitä on tuettava erityisillä hiusvalmisteilla, jotka vahvistavat ja suojaavat hiuksia ulkoisesti. Vain tällä tavalla voit tarjota ammattimaista ja tehokasta hoitoa hiuksillesi.

8. Ruokavalio ja hiukset. Miten kasvissyönti ja vegaaniruokavalio vaikuttavat hiusten kuntoon ja ulkonäköön?

Tasapainoisen ruokavalion noudattaminen on selvästi terveen elimistön perusta. Vegaaneilla ja kasvissyöjillä havaitaan usein vakava ongelma hiusten kunnon heikkenemisestä. Jopa hiusten kasvu hidastuu huomattavasti, vaikka tämä ryhmä saa keholleen vitamiineja ja mineraaleja syömällä vihanneksia ja hedelmiä. Kuitenkin vegaaneilla ja kasvissyöjillä esiintyy usein kollageenin puutosta (kala on yksi arvokkaimmista tämän proteiinin lähteistä). Tämän puutoksen korvaamiseksi suositellaan lisäämään piitä – se vastaa uusien keratiinisidosten luomisesta ja tunnetaan hyvästä vaikutuksesta hiusten ulkonäköön. Toinen arvokas vaihtoehto kollageenille on ayurvedinen boswellia-uute.

9. Miten naisten ja miesten hiustenhoitotuotteet eroavat?

Miesten kosmetiikka pyrkii tyydyttämään erilaisia tarpeita ja niillä on, mukaan lukien tuoksu, täysin erilainen koostumus, joka vastaa miesten kehon tarpeita. On ymmärrettävä, että miesten ja naisten iho eroavat toisistaan. Kaksi tärkeintä piirrettä mainittavaksi ovat, että miesten iho on paksumpi ja ikääntyy hitaammin. Lisäksi miesten hoitotuotteet ovat usein monikäyttöisiä ja helppokäyttöisiä. Tämä pätee myös hiustenhoitotuotteisiin. Miesten hiukset ovat usein paksumpia ja jäykempiä, ja niillä on usein alhainen huokoisuus. Viime aikoina parran kasvattaminen on tullut melkoiseksi trendiksi. Epäilemättä sen hoitaminen liittyy erityisten öljyjen käyttöön. Yksi parhaista vaihtoehdoista on Nanoil matalan huokoisuuden hiuksille. Se tietää, kuinka hemmotella hiuksia ja ihoa, joista parta ja viikset kasvavat. Miksi parran hoitaminen on niin tärkeää? Kyse ei ole vain visuaalisista ja esteettisistä näkökohdista. Miehet kärsivät usein follikkelien tulehduksista ja follikulaarisesta keratoosista. Lisäksi miesten androgeenivaikutuksen vuoksi he ovat alttiita niin sanotulle androgeeniseen hiustenlähtöön sekä seborreaisille sairauksille. Siksi herrat saavat neuvoksi käyttää heidän tarpeitaan vastaavia kosmetiikkatuotteita miesten hoidon kannalta.

10. Tottuuko hius shampooseen ja hoitoaineeseen? Kuinka usein tulisi vaihtaa itse tuotteet?

On sanottava selvästi, että jos tietty shampoo tai hoitoaine täyttää tarpeesi, ei ole tarvetta vaihtaa sitä muihin kosmetiikkatuotteisiin. On myytti, että hiukset tottuvat kosmetiikkaan, joten se ei enää vaikuta hiuksiin kuten ennen. Todellinen syy siihen, miksi hiukset lakkaavat reagoimasta kosmetiikkaan, johtuu vuodenaikojen, ilmasto-olosuhteiden, hormonien, lisäravinteiden ja kulutetun ruoan muutoksista. Seurauksena hiukset saattavat tarvita muita aineita kuin ennen muutoksia.

Saattaa myös olla niin, että hiukset tarvitsevat tarkkaa päänahan puhdistusta tai vahvempaa ravitsemusta. Tällaisissa tapauksissa on parempi tarkistaa, vastaavatko shampoon ainesosat hiusten tarpeita. Hiustenhoidon on täytettävä hiusten kaipuut. Joskus pieni muutos saattaa johtaa merkittävään parannukseen. Esimerkiksi muutaman tipan luonnollisen öljyn lisääminen hoitoaineeseen saattaa riittää rikastuttamaan päivittäistä hiustenhoitorutiiniasi lisäaineilla.

Toisin sanoen, jos huomaat, että käyttämäsi shampoo ei enää toimi hyvin, mieti hetki ja keskity hiustesi tarpeisiin ja niiden nykyiseen kuntoon. Sitten räätälöi hiustenhoitotuotteet tarpeisiisi.

Jos käytät paljon hiusmuotoilutuotteita, käytä puhdistavaa shampoota. Talvella kannattaa valita kosteuttava shampoo ja hoitoaine, jotka täydentävät hiuksia vedellä. Jos värjäät hiuksiasi usein, muista hoitaa hiuksiasi vitamiinipommin muodossa olevalla ravitsevalla hiusnaamiolla.

INFOGRAFIKA:

SINUN TULISI TIETÄÄ NÄMÄ! HIUSTENHOITOON LIITTYVÄT FAKTAT

- LASTEN HOITOTUOTTEET EIVÄT RAVITSE AIKUISTEN HIUKSIA

- VAALEAT HIUKSET SAATTAVAT VIHERTYÄ UIMA-ALTAASSA KÄYNNIN JÄLKEEN

- ET VOI KORJATA LATVOJA MILLÄÄN KOSMEETTISELLA TUOTTEELLA

- HIUSTEN VÄRJÄYS RASKAUDEN AIKANA ON TURVALLISTA

- HIUKSELLA ON OMA KOODINSA JA AINESOSANSA

- RÄÄTÄLÖI HIUSTENHOITOTUOTTEET HIUSTESI TARPEIDEN MUKAAN

- AURINGON SÄTEILY VAHINGOITTAA HIUKSIA JA HEIKENTÄÄ JUURIA

- RAVINTOLISÄT TOIMIVAT VAIN YHDISTETTYNÄ TIETOISEEN HIUSTENHOITOON

- VEGAANIT JA KASVISSYÖJÄT SAATTAVAT VALITTAA HEIKENTYNEISTÄ HIUKSISTA

- SILIKONI JA BOSWELLIA-UUTE TARJOAVAT TEHOKKAAN VAIHTOEHDON KOLLAGEENILLE

- MIEHILLE JA NAISILLE SUUNNATUT HOITOTUOTTEET TÄHTÄÄVÄT ERI HIUSTARPEISIIN

- HIUKSET EIVÄT "TOTU" SHAMPOOSEEN TAI HOITOAINEESEEN

- KIINNITÄ JATKUVASTI HUOMIOTA HIUKSIISI, JOTTA VOIT REAGOIDA NOPEASTI, JOS NIIDEN HOITORUTIINISSA TARVITAAN MUUTOKSIA
 

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Jojobaöljy
Arganöljy
Lämpösuojasuihke
Kasvoseerumi retinolilla
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö