Kasviperäisten uutteiden hyödyt paljastuvat. Minkä kasviperäisen uutteen valita ihonhoitoon?

Kasviperäisten uutteiden hyödyt paljastuvat. Minkä kasviperäisen uutteen valita ihonhoitoon?

Ne lievittävät ärsytystä, auttavat ihoa uudistumaan ja hoitamaan itseään uudistavia prosesseja kunnolla - näin kasviperäiset uutteet toimivat. Ovatko ne kuitenkin tarpeeksi tehokkaita korvatakseen kasvoveden ja voiteen? Mikä tekee yrttiuutteista tehokkaita ihonhoitoon käytettynä? Tänään selvitämme yrttiuutteiden salaisuudet. Tutustu suosituimpiin yrttitiuutteisiin ja niiden hyötyihin.

Ei ole kovinkaan kauan siitä, kun vain harvat olivat kuulleet niistä, mutta nykyään kasviperäiset uutteet (esim. kosteuttavat) ovat monille ihmisille olennainen osa päivittäistä ihonhoitorutiinia. Vaikka kasviperäiset uutteet ovat valloittaneet kosmetiikkateollisuuden ryminällä, on yhä ihmisiä, jotka eivät tiedä, mitä yrttiuutteet oikeastaan ovat ja miten niitä käytetään oikein. On korkea aika muuttaa tämä ja löytää kaikki kasviperäisten uutteiden tarjoamat edut.

Mikä on yrttiuute?

Mitä ovat kasviperäiset uutteet? Ne ovat sama asia kuin: kukkaisvesi, yrttivesi, hydrolaatit/hydrosolit, eteeriset vedet - tälle yhdelle luontaiselle kosmetiikalle on annettu useita nimityksiä.

Yrttitiuutteiden luonnollisuus johtuu niiden valmistusmenetelmästä. Helpoin tapa selittää, mitä yrttitiuute on, on selittää sen alkuperä. Yrttitiuute on eteeristen öljyjen valmistuksen sivutuote - yrttien uuttamisprosessista höyrytislauksen ansiosta. Aikoinaan niitä pidettiin hyödyttöminä, mutta nykyään niiden erinomaisia ihoa ja hiuksia parantavia kykyjä arvostetaan suuresti kaikkialla maailmassa.

Hauska tieto!

Sana hydrolate on peräisin ranskan kielestä, jossa hydro tarkoittaa vettä ja lait maitoa.

Kasviperäinen uute ihonhoitoon

Ihonhoitotarkoituksiin käytettävät luonnolliset kasviperäiset uutteet eivät juuri eroa hiusten parantamiseen käytettävistä uutteista, jotka itse asiassa tunnetaan paremmin nimellä hiushydrosolit.

Ne ovat vesipitoisia ja niissä on todella hienovarainen tuoksu. Ilmeisesti kasvi, josta tietty yrttitisle on uutettu, määrää sen tuoksun. Vaikka jotkut hydrosolit ovat värittömiä, ne voidaan erottaa toisistaan tyypillisen värisävynsä perusteella, ja tämä koskee esimerkiksi rosmariinivettä, salvia- tai kanelivettä.

Silti on ymmärrettävä, että hyvä yrttiuute- jolla haluat hoitaa ihoa - ei saa sisältää lisäaineita: ei väriaineita, synteettisiä aromiaineita, säilöntäaineita. Mitä yksinkertaisempi kaava, sitä parempi se on kasvoillemme.

Yrttiuute vs. kasvoöljy

Yrttiuute vai kasvoöljy? Sen sijaan, että mietit, kumpi luonnontuote sopii ihollesi paremmin ja kumpi tuottaa parempia tuloksia päivittäisessä ihonhoitorutiinissa, kannattaa käyttää molempia!

Hydrosolit ovat kevyempiä ja imeytyvät ihoon nopeammin, jolloin ne tarjoavat kosteutta syvimpiin ihokerroksiin. Toisaalta niiden vaikutukset eivät ole yhtä selviä. Luonnonöljyt puolestaan ovat kyllästettyjä välttämättömillä rasvahapoilla ja pystyvät ehkäisemään nestehukkaa. Saatu vaikutus on ehdottomasti dramaattisempi. Yhdessä ne muodostavat kaksikon, joka hoitaa erikoistehtäviä!

Yrttiuutteiden kanssa yhdistettävien öljyjen tulisi olla täysin luonnollisia, kylmäpuristettuja ja puhdistamattomia. Arganöljy, manteliöljy ja jojobaöljy ovat parhaita valintoja, mutta ne eivät tietenkään ole ainoita mahdollisia öljyjä.

Miten käyttää kasviperäistä uutetta ja kauneusöljyä oikein?

Vaikka molempien aineiden yhdistäminen saattaa vaikuttaa joillekin melko hankalalta, yrttiuutteiden ja -öljyjen käyttö iholle on toteutettavissa. On olemassa muutamia keinoja, joita kannattaa kokeilla.

 1. Hydrosoli ennen öljyä - puhdista kasvot ensin, käytä yrttisuolaa ja ehkäise sitten ihon kuivuminen levittämällä kasvoille kauneusöljyä.
 2. Hydrosoli öljyn kanssa - kaada ripaus öljyä ja yrttiuutetta kämmenelle, yhdistä molemmat tuotteet ja hiero seos iholle lyhyesti.
 3. D.I.Y. kaksivaiheinen voide - sekoita öljy ja yrttiuute (2:1) ja kaada seos pulloon; ravista ennen jokaista käyttökertaa, kaada vanulapulle ja pyyhi sillä kasvot.
 4. D.I.Y.-kasvonaamio - käytä valittua öljyä ja yrttiuutetta pohjana kasvonaamion (tai kuorinnan luomiseksi edellyttäen, että lisäät siihen hiovia hiukkasia), jossa on hunajaa, aloeta, jogurttia, avokadon hedelmälihaa jne.

Mitä hyötyä on kasvojen hoitamisesta yrttiuutteella?

Epäilemättä kasviperäiset tuotteet ovat luontoäidin meille antamia kauneustuotteita. Viime aikoina olemme alkaneet arvostaa näitä antimia useammin, koska olemme tulleet tietoisemmiksi luonnollisen ihonhoidon tarjoamista eduista.

Kasviperäisten tuotteiden suurin etu on ehdottomasti niiden neutraali pH, joten ne on helppo sovittaa yhteen ihon kanssa sen tasapainon palauttamiseksi. Ne eivät myöskään ärsytä eivätkä aiheuta allergisia reaktioita. Sen sijaan ne tuovat pelkkää helpotusta. Nämä eivät kuitenkaan ole ainoat edut, joita yrttitisleiden käytöstä ihonhoidossa saadaan. Mitä kaikkia muita ominaisuuksia hydrosoleilla on?

Luonnollisia yrttiuutteita kasvoille:

 • rahoittavat ihoa
 • torjuvat tulehduksia
 • vähentävät punoitusta ja virheitä
 • virkistävät ja palauttavat ihon luonnollisen pH-arvon
 • ehkäisevät epäpuhtauksia ja vaikuttavat antioksidatiivisesti.
 • puhdistaa ihoa ja torjuu bakteereja
 • jättävät ihon raikkaaksi ja parantavat kosteustasoa

On selvää, että suurin osa edellä mainituista ominaisuuksista liittyy tiukasti kasvin/yrtin tarjoamiin hyötyihin, joista hydrosoli on peräisin. Siksi voit odottaa saavuttavasi erilaisia vaikutuksia, kun käytät erilaisia kukka- ja yrttivesiä.

Yleiset hydrosolit ja niiden ominaisuudet

Alta löydät 10 suosituinta kasviperäistä uutetta, jotka on esitelty yhdessä niiden ihovaikutusten kanssa.

 1. Ruusuvesi - kosteuttaa ihoa hellävaraisesti, silottaa sitä ja parantaa sen kimmoisuutta. Tämän lisäksi ruusuvesi edistää haavojen paranemista, vahvistaa verisuonia, vähentää punoitusta ja tulehduksia (korkealaatuisinta ruusuvettä saadaan Damaskuksen ruususta).
 2. Cistus vesi - puhdistava vaikutus, jättää ihon raikkaaksi, kiristää ihohuokosia, valaisee aknen jälkeisiä merkkejä, normalisoi ihoa sekä parantaa ihon joustavuutta ja nuorentaa.
 3. Laventelivesi - on antiseptinen, rauhoittaa ärsytystä, vähentää turvotusta (esim. silmien turvotusta), ravitsee ihoa ja antaa sille terveen sävyn. Lisäksi laventelivesi on antioksidantti ja se pystyy helpottamaan epidermiksen luonnollisia itseuudistumisprosesseja.
 4. Witch hazels water - (tunnetaan yleisesti nimellä hamamelissivesi) käsittelee yleisiä iho-ongelmia, kuten aknea, mustapäitä ja punoitusta. Lisäksi se on antibakteerinen, pienentää kapillaareja, auttaa ihoa uudistumaan ja sillä on antiseptinen vaikutus.
 5. Vihreäteevesi - sisältää tanniineja, jotka ovat yhdisteitä, joilla on antibakteerisia ominaisuuksia, ja antioksidatiivisia polyfenoleja. Tärkeintä on kuitenkin se, että vihreä teevesi tunnetaan rauhoittavista kyvyistään, se auttaa parantamaan auringon polttamaa ihoa ja vähentää rikkinäisiä kapillaareja.
 6. Aloe-vesi - on erittäin tehokas kosteusvoide, joka pystyy myös nuorentamaan ihoa, koska se edistää kollageenin ja elastiinin synteesiä, jotka ovat kaksi proteiinia, jotka ovat vastuussa ihon joustavuuden ja kiinteyden ylläpitämisestä.
 7. Vadelmavesi - tunnettu suurista ihoa nuorentavista kyvyistään. Se silottaa ihoa, täydentää sitä vedellä ja kiinteyttää sitä auttaen sitä säilyttämään nuorekkaan ulkonäön. Kaiken lisäksi vadelmavesi helpottaa ihon uudistumista ja eliminoi tulehduksia. Se jättää kasvot suojaisiksi.
 8. Rosmariinivesi - tarjoaa seuraavia ihohyötyjä: antioksidointi, ikääntymisen estäminen (yleensä se nuorentaa), antibakteerinen, antiseptinen ja tulehdusta ehkäisevä. Lisäksi rosmariinivesi saa ihon verenkierron käyntiin, antaa iholle ravintoa ja parantaa ihon sävyä.
 9. Kamomillavesi - se ei ainoastaan tuoksu kesäniityltä, vaan hoitaa myös ärsytyksiä, rentouttaa, rauhoittaa, jättää ihon pehmeäksi, kosteutetuksi ja puhtaaksi.
 10. Opuntia-vesi - sisältää uskomattoman paljon C- ja E-vitamiinia sekä A-vitamiinia, joten se auttaa ihoa uudistumaan, nuorentaa, estää hapettumista, ravitsee syvästi ja torjuu ihon ennenaikaista vanhenemista. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä opuntia-vesi pystyy myös vaalentamaan ihoa.

Minkä kasviperäisen uutteen valita?

Mikä kasviperäinen uute on paras ihon parantamiseen? Tähän kysymykseen ei ole selkeää vastausta. Sinun on yksinkertaisesti valittava hydrosoli, joka vastaa ihosi tarpeisiin. Alta löydät vinkkejä, jotka auttavat sinua valitsemaan kasvojen täydellisen yrttitisleen.

Paras yrrtiuute kuivalle iholle

Voiteen on oltava hellävarainen, mikä tarkoittaa, että sen ei pitäisi olla supistava, mutta antaa kosteutta. Parhaita yrttiuutteita kuivalle iholle ovat: ruusuvesi, sitruunavesi, jasmiinivesi, neroli- ja lootuksenkukkavesi.

Paras yrttitisle herkälle iholle

Tällaisen ihonhoitotuotteen tulisi auttaa rasvaisia rauhasia toimimaan kunnolla (käsitellä hyperaktiivisuutta), puhdistaa, olla antibakteerinen ja tasapainottaa ihon pH-tasoa. Parhaita yrttiuutteita rasvoittuvalle ja akneen taipuvaiselle iholle ovat: noitasipulivesi, cistusvesi, rosmariinivesi, mansikkavesi ja ruiskaunokivesi.

Paras yrttiuute finniseen ihoon

Verenkierron tehostamisen sijaan sen pitäisi rauhoittaa ärsytystä, rauhoittaa ihoa ja vahvistaa kapillaareja. Parhaita yrttiuutteita finnittyneelle iholle ovat: ruusuvesi, vihreän teen vesi, opuntia-vesi, kalkkivesi ja Helichrysum italicum -vesi.

Paras yrttiuute kypsälle iholle

On selvää, että sillä on oltava ikääntymistä ehkäisevä vaikutus, sen on kosteutettava, uudistettava, parannettava ihon joustavuutta ja suojattava. Parhaat yrttiuutteet kypsälle iholle ovat: Damaskinruusuvesi, appelsiininkukkavesi, noitaherukkavesi ja opuntiavesi.

Miten yrttiuutteita käytetään kasvoille?

Helpoin tapa käyttää yrttiuutetta ihonhoitotarkoituksiin on käyttää sitä kasvoveden korvikkeena (etenkin silloin, kun käyttämäsi kasvovesi on raskas, sisältää alkoholia ja kuivattaa ihoa).

Miten se tapahtuu? Yksinkertaisin tapa käyttää kasvouutetta on taputella se iholle illalla suoritetun [kasvojen puhdistuksen] jälkeen. Jo todella pieni määrä hydrosolia auttaa sinua kosteuttamaan ihoa ja rauhoittamaan ärsytyksiä. Jos huomaat, että uute ei ole täysin tunkeutunut ihoon hetken kuluttua - eli kun iho ei ole imenyt sitä kokonaan - voit pyyhkiä ylimääräisen määrän pois vanulapulla. Luonnollisen ihonhoitorutiinin viimeinen vaihe riippuu kasvovoiteen levittämisestä normaalisti.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Lämpösuojasuihke
Arganöljy
Jojobaöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö