Hiusväri ilman väriainetta! - Miten saada hiuksista luonnollisesti tummemmat?

Hiusväri ilman väriainetta! - Miten saada hiuksista luonnollisesti tummemmat?

Naiset rakastavat muuttaa ulkonäköään. Hiusten tummentaminen on yleisin valinta ulkonäön muuttamisessa - se on usein alkusoitto suuremmillekin elämää mullistaville päätöksille. Miten saada hiukset tummemmiksi luonnollisesti ilman mitään hiusvärejä? Entäpä tummentavien huuhteluiden käyttö? Tutustu parhaisiin menetelmiin!

Hiusten värjäys on ehdottomasti yleisin hiuskäsittely, jota tehdään kampaamossa. Harvoin pidämme luonnollisesta hiusväristämme, eikä sen rakenne usein sovi meille. Siksi hiusten muotoilu, esimerkiksi keratiinisuoristus ja laminointi ovat värjäyksen jälkeen suosituimmat vaihtoehdot. Onko mahdollista muuttaa hiusten ulkonäköä ilman vierailua kampaamoon? Kyllä, tietysti!

Jos haluat tummentaa hiuksiasi, sinun ei tarvitse turvautua kemiallisiin aineisiin. Jos siis et suunnittele äärimmäistä värin muutosta, voit hyödyntää luonnollisia tapoja tummentaa hiuksiasi - ilman kemiallisia ainesosia ja vahingoittamatta hiusten terveyttä.

Mitä käyttää hiusten tummentamiseen?

Sen sijaan että pohtisit, miten tummentaisit hiuksiasi, valitse ensin oikea tuote, jota aiot käyttää. Vaikka ensimmäinen asia joka tulee mieleen puhuttaessa hiusvärjäyksestä on hiusvärit, on hyödyllistä perehtyä aiheeseen syvemmin, sillä vaihtoehtoja on monia. Suosituin ratkaisu on muuttaa hiusten sävyä teen tai kahvin avulla. Hyvä vaihtoehto kemikaaleilla täytetyille tuotteille on myös luonnollinen hiusväri, eli henna. Tämän käyttämisessä on kuitenkin oltava taitava, jotta saat luonnollisen etkä liian punaisen sävyn (ellei se ole odottamasi tulos). Suositeltavaa on myös käyttää yrttiuutteita huuhteluihin, esimerkiksi salviaa, nokkosta, saksanpähkinä- tai tammenkuorijauhetta. Rohkeammat voivat tummentaa hiuksiaan myös sipulilla tai soijakastikkeella, vaikka molempien aineiden haju voi tehokkaasti estää sinua käyttämästä niitä. Kaikki luonnollisen hiustenhoidon ystävät pitävät kuitenkin vaihtoehdoista, joita tummentavat öljyt tarjoavat, joista kaksi suosituinta ovat: risiiniöljy ja amla. Kuten näet, luonnollinen hiusten tummentaminen on mahdollista eikä välttämättä vain yhdellä menetelmällä.

Kaikki hiukset eivät kuitenkaan voi tummua luonnollisesti!

Värjääminen ilman asianmukaista väriainetta on todella houkutteleva vaihtoehto. On kuitenkin syytä muistaa, että kaikki eivät välttämättä pysty siihen. Luonnollisten tummentavien aineiden vaikutus näkyy erityisesti vaaleissa hiuksissa, vaikka pronssinsävyjäkin voi muuttaa usealla sävyllä. Luonnolliset tavat hiusten tummentamiseen sopivat kuitenkin vain niille, jotka eivät odota dramaattista muutosta. Helppokäyttöisillä aineilla voimme tummentaa hiuksia, mutta tulos on hienovarainen ja hyvin hillitty.

Hauska fakta! Luonnollinen, aiemmin värjäämätön hius on alttiimpi tummentumiselle. Luonnollisen hiusvärin omaavat naiset voivat helposti tehdä muutoksia ilman väriainetta.

Lisäksi on erittäin tärkeää arvioida hiusten kunto ennen värjäyskäsittelyä. Mitä enemmän vaurioita hiuksissa on, sitä huonompia vaikutuksia saattaa olla odotettavissa. Yrtit voivat lisäksi kuivattaa hiuksia. Vastaavasti terveemmät hiukset ottavat värin voimakkaammin vastaan, ja tulos on voimakkaampi sekä tasaisempi. Kaikki nämä seikat on otettava huomioon ennen päätöksen tekemistä siitä, tummentaako hiuksia ilman väriainetta vai ei.

Kuinka tummentaa hiukset luonnollisesti?

Tutustu kymmenen parhaan luonnolliseen tapaan tummentaa hiuksiasi ilman väriainetta. Sinun tarvitsee vain valita oikeat ainesosat ja taitavasti sisällyttää ne päivittäiseen hoitoosi, jotta muutaman hiustenpesun jälkeen voit nauttia tummemmasta ja kauniimmasta sävystä. Ainoa ehto on valitun menetelmän säännöllinen käyttö, sillä valitettavasti emme huomaa vaikutuksia vain yhden käyttökerran jälkeen.

Tutustu miten voit tummentaa hiuksiasi luonnollisesti ja yksinkertaisesti.

1. Hiusten tummentaminen kahvilla

Kun halutaan tummentaa hiukset kahvilla, tarvitaan tietysti suuri määrä kahvia, mieluiten vastajauhettua. Pikakahvi ja kahvijuomat eivät sovi tähän tarkoitukseen. Miten tummentaa hiukset kahvilla? Voit tehdä sen kahdella tavalla, ja kummallakin niistä on omat etunsa.

  • Kahvihuuhtelu hiusten tummentamiseksi - laita muutama ruokalusikallinen vastajauhettua kahvia kattilaan sekä 500–700 ml vettä; keitä muutama minuutti ja anna sitten jäähtyä; ennen kahvihuuhtelun käyttöä siivilöi se (kahvijauhe voi vaikeuttaa huuhtelua); kasta ensin hiukset hetkeksi kulhoon huuhtelua varten, sitten kaada kahvinestettä hiuksiin, valuta ja föönaa tavalliseen tapaan tai anna kuivua itsekseen.
  • Kahvimaski hiusten tummentamiseksi - kaada kiehuvaa vettä suuren määrän kahvia, varmista, että vesi yltää noin 1 cm kahvin pinnan yläpuolelle; sekoita, anna seistä 10 minuuttia. Kun se on jäähtynyt, levitä se hiuksiin; kahvimaski tulisi suojata suihkumyssyllä ja pyyhkeellä. Odota sitten vähintään 15 minuuttia; tämän ajanjakson jälkeen hiukset tulee huuhdella perusteellisesti (älä pese) ja föönata tai antaa kuivua itsekseen.

2. Hiusten tummentaminen teellä

Samanlaisesti voimme käyttää mustaa teetä, joka tarjoaa myös värjäysominaisuuksia. Hiusten tummentaminen teellä edellyttää sopivan huuhtelun valmistelua. Keitä litrassa kiehuvaa vettä 3-4 ruokalusikallista mustaa teetä (kokonaiset lehdet, koska niissä on voimakkain väri). Voimme myös lisätä tuoretta nokkosta (kuivatut lehdet eivät värjää), mikä vahvistaa hiuksia ja korostaa niiden väriä. Nokkonen ei anna hiuksille vihreää sävyä, jos sitä käytetään mustan teen kanssa. Valmista keitos ja huuhtele hiukset pesun jälkeen, anna niiden kuivua itsekseen tai käytä fööniä.

3. Hiusten tummentaminen tammenkuorella

Miten voit muuten tummentaa hiuksiasi? Jos et pidä kahvin tai teen käytöstä hiusten tummentamiseen, kokeile tammenkuoren käyttöä. Se on ainesosa, jolla on lisäominaisuuksia, koska se estää hiusten liiallisen irtoamisen ja öljyisyyden. Useimmiten tammenkuorta kuitenkin käytetään hiusten tummentamiseen. Riittää, että valmistelet huuhtelun eli käytät noin 50 grammaa tammenkuorta (saatavilla yrttikaupoista) ja keität sitä 15 minuuttia. Siivilöinnin ja jäähdyttämisen jälkeen meillä on huuhtelu, joka tummentaa hiuksia ja jota tulisi käyttää jokaisen hiustenpesun jälkeen värin asteittaiseksi syventämiseksi.

4. Hiusten tummentaminen hennalla

Kun puhutaan hiusten tummentamisesta ilman väriainetta, hennaa ei voi unohtaa. Tämä Lähi-idän ainesosa liittyy hiusten keratiiniin, minkä vuoksi se mahdollistaa puolipysyvän värjäyksen ilman kemiallisia aineita. Parasta on käyttää luonnollista hennaa tai jauhettua lawsoniaa, joka sekoitetaan sitruunamehun tai muiden happamien nesteiden kanssa. Ennen hiusväriaineen levittämistä hennalla, valmistetun seoksen on annettava levätä useiden tuntien ajan värin vapauttamiseksi. Kun seos on levännyt tarpeeksi, levitä se hiuksiin, pidä noin tunnin ajan ja huuhtele pois. On hyvä muistaa, että hennalla tummennetut hiukset voivat olla aluksi kupariset, mutta ajan myötä väri alkaa syventyä.

Vinkki: Jos haluat hennan tummentavan hiuksiasi hieman eri sävyyn kuin punainen, voit sekoittaa sen esimerkiksi indigon kanssa (se värjää hiukset lämpimän ruskeiksi) tai amlan kanssa (se antaa hiuksille viileän ruskean sävyn).

5. Hiusten tummentaminen risiiniöljyllä

Myös hiusöljyt voi olla loistava ratkaisu, jos etsit tapaa tummentaa hiuksiasi luonnollisesti. On öljyjä, jotka käytettynä säännöllisesti ravitsevat, vahvistavat ja lisäävät kiiltoa, mutta myös muuttavat hiusten luonnollista väriä. Mitkä öljyt voivat tummentaa hiuksiasi? Kuten kamomilla-haude voi vaalentaa, risiiniöljy, amlaöljy tai saksanpähkinäöljy voivat tummentaa hiuksiasi. Välillä käytetään myös oliiviöljyä, mutta se toimii paremmin yhdessä värjäävien yrttien kanssa.

6. Hiusten tummentaminen salvialla

Kuinka voit tummentaa hiuksiasi yrttien avulla? Se on hyvin helppoa. Tärkein vaihe on kerätä oikea joukko yrttejä, joilla on hienovaraisia värjäysominaisuuksia. Salvia, nokkonen, rosmariini ja peltokorte sopivat tähän parhaiten. Valmista vahva keitos, jäähdytä se ja huuhtele hiukset sen avulla jokaisen pesun jälkeen. Yrtit vahvistavat luonnollista väriä ja antavat tummemman hiusten vaikutelman.

Varoitus! Hiusten värjäys yrtteillä on riskialtista, koska se voi kuivattaa hiuksia. Jos päätät kokeilla tätä menetelmää, muistathan intensiivisen kosteuttamisen ja regeneroinnin.

7. Hiusten tummentaminen soijakastikkeella

Monille ihmisille voi kuulostaa yllättävältä, että voit käyttää soijakastiketta hiustesi tummentamiseen. Ennen sen levittämistä hiuksiin on hyvä sekoittaa se 1: 1-suhteessa etikan kanssa, jonka happamuus tukee soijakastikkeessa olevan värin imeytymistä. Tällaista seosta tulisi käyttää muiden huuhteluiden tapaan eli suihkuttaa hiuksiin pesun jälkeen. Valitettavasti kotitekoisen kosmetiikan erittäin voimakas haju tekee hiusten tummentamisesta soijakastikkeella vähiten suositun menetelmän.

8. Hiusten tummentaminen saksanpähkinöillä

Saksanpähkinöillä on myös erittäin voimakkaat värjäysominaisuudet. Tässä tapauksessa voit myös valmistaa huuhtelun, joka tummentaa hiuksiasi. Tarvitset vain 2-3 kourallista saksanpähkinöitä, jotka on jaettava pienempiin osiin ja keitettävä (mukaan lukien kuoret) 20 minuutin ajan. Kun se on jäähtynyt ja suodatettu, tämä keitos toimii erinomaisesti huuhteluna, jota voidaan käyttää jokaisen hiustenpesun jälkeen. On hyvä ostaa kertakäyttöhanskat, jotta et värjää samalla kertaa kämmeniäsi. Saksanpähkinäinfuusiolla huuhdellut hiukset tulisi jättää kuivumaan itsekseen puolen tunnin ajan, sitten huuhtele ne uudelleen puhtaalla vedellä aineen poistamiseksi ja hiusten pehmeyden palauttamiseksi.

9. Hiusten tummentaminen sipulilla

Miten tummentaa hiuksiasi ilman värejä? Jos et pitänyt mistään edellisistä kahdeksasta ideasta, voit käyttää... sipulia. Sen kuoret (käytetään muun muassa pääsiäiseksi koristeltujen kananmunankuorien värjäykseen) ovat myös erinomaisia hiustenhoidossa. Sipulihuuhtelu voi tummentaa hiukset jopa useita sävyjä. Tarvitset kaksi kourallista sipulinkuoria ja kolme kupillista vettä - keitä kaikki ainekset miedolla lämmöllä puoli tuntia, jätä yön yli, valuta ja käytä hiusten huuhteluun. Saadaksesi parhaat tulokset, on hyvä idea pitää hiuksiasi kulhossa, joka on täytetty tällä seoksella useiden minuuttien ajan tai (mukavampaa) huuhtele ja kääri hiukset suihkumyssyyn ja pyyhkeeseen puristamatta ylimääräistä vettä pois. Odottaessaan vähintään vartin verran, hiukset tulisi huuhdella uudelleen puhtaalla vedellä ja antaa kuivua ilmavasti.

10. Hiusten tummentaminen gentianalla

Ennen kuin siirrymme värjäämään hiuksia gentianalla, vastataan kysymykseen: mikä se oikein on? Gentiana (tunnetaan myös nimellä gentiana violet) on voimakas violetti liuos, jota käytetään haavojen desinfiointiin. Se ei ainoastaan tarjoa bakteerisidisia ja antiseptisiä ominaisuuksia, vaan se voi myös luonnollisesti värjätä hiuksia. Hiusten tummentaminen ei ole vaikeaa ja se antaa välittömiä, erittäin näkyviä tuloksia. Sekoita litra vettä muutaman tipan gentianaviolettia (2-3 tippaa vaaleahiuksisille, enintään 10 tummille) ja huuhtele sitten hiukset joka toinen päivä. Haittana on, että liian usein käytettynä se voi kuivattaa hiukset ja jättää purppuran sävyn.

Voit jakaa mielipiteesi artikkelista kanssamme.


Kommentit: #0


Lisää kommenttisi. Se julkaistaan moderaattorin hyväksynnän jälkeen.
Hiusnaamio keratiinilla
Risiiniöljy
Lämpösuojasuihke
Jojobaöljy
Arganöljy
Tietosuojakäytäntö

Verkkosivustomme käyttää evästeitä, myös kolmansien osapuolten evästeitä ulkoisten työkalujen hyödyntämiseksi. Jos käyttäjä ei anna suostumustaan, käytetään vain välttämättömiä evästeitä. Voit muuttaa selaimesi asetuksia milloin tahansa. Annatko suostumuksesi kaikkien evästeiden käyttöön?

Tietosuojakäytäntö